İyi akşamlar herkese. Konumu yanlış yerde açmış olabilirim bu yüzden kusuruma bakmayın. Benim konum okul müdürünün öğrencilere hakaret etmesi. İlk olarak ben 11. sınıf sayısal öğrencisiyim. İlk olarak bu olaylar 10. sınıf ortalarından sonra başladı. Çoğunuz da bilirsiniz ki sabahları ve cuma günleri çıkışta İstiklal Marşı okumak için okul önünde sıra oluruz. Müdür duyuru vs. söyler. Bizler sıraya geçtiğimizde haliyle hemen susmazlar ve müdürde bazenleri susturma cümlelerinin içinde "aptal mısınız", "beyniniz yok mu" gibi kelimeler kullanıyor. Ben kendi üzerime alınmadığım için o zamanlarda bir şey dememiştim. Ama bugünde aynı şeyi yaptığında bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Çünkü kimse karşısında bir şey demiyor ve kuzuya dönüp susuyorlar. Bugün ki konu ise okulumuza yeni gelen bir öğrencinin dün olan sorumluluk sınavına girmemiş olması. Sorumluluk sınavını bilmeyenler için söyleyeyim. Bir önceki yılda edebiyat dersinden 50 notunun altında alan öğrenciler ertesi sene tekrar sınava girerler.
Konuya tekrar geri dönelim. Arkadaş sınavın ne zaman olduğuna bakmayı unutmuş ve sınava girmemiş bu yüzdende müdür bey herkesin içinde sabah sıra olduğumuzda "Neden sınav tarihine bakmadın? Okuma yazman yok mu senin?" şeklinde hakaret etti. Bu konu hakkında bilenlerden gerekli yardımı aldığımda bugün hakaret edilen öğrenci ile de konuşacağım. Aranızda bu tarz konularda ne yapılmasını bilen büyüklerim veya yaşıtlarım varsa yorumlarda bana yardımcı olabilir mi?
Ayrıca biliyorum ki aramızdan bazıları hak ediyorsunuz vb. şeyler söyleyeceklerdir. Bu kişileri umruma bile katmayacağım. Çünkü o mesleği kendileri isteyerek ve kendi özgür iradeleriyle o mesleğin zorluğunu bilerek seçiyorlar. Bizlere istediklerinde not ile korkutmaları istediklerinde hakaret etmeleri gerektiğine işaret değil yaptığımız. Tabi çok daha büyük sıkıntılar yaratırsa öğrenciler o zamanlarda bir şey diyemem tabi.
Şimdiden teşekkür ediyorum herkese iyi akşamlar.
Aptal misiniz söylemi dışında arkadaşa söylenen cümlede bir hakaret yok. Olsa bile memurlar hakkında soruşturma yapılması için amirinin izni gerekiyor normal vatandaş gibi yargılanması. İlçe milli eğitime veya kaymakama gidip veliler şikayetçi olursa bir uyarirlar onun dışında pek işlem yapılmaz. Sene sonunda diploma için para isterlerse irtikap suçundan yargılanır bu daha ciddi bir durumdur aklında bulunsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bir şey yok burada
"Neden sınav tarihine bakmadın? Okuma yazman yok mu senin?" cümlesi de hakaret değildir