Şimdi Ara

olmaz olmaz dedik 5770 aldık;; kötümü ettik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
3.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emreonal69

quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

GTA 4'ün garip bir ekran kartı ayarı var, bir ayarı bir derece arttırmanız bile yolların komple yok olması, gölgelerin birbirine girmesi gibi sonuçlara yolaçabiliyor. Bu nedenle oyun içi ayarladaki ekranın altında bulunan uyarı çizgisine dikkat etmenizi öneririm. O çizgiyi yeşil tutmak için gerekli ayarları mutlaka kısın. Kırmızıda sorunlar mutlaka oluyor ama bence sarıdan bile kaçınmalı.

Bende bir problem olmuyor, 512mb bellek var ama 877 civarına kadar çıkıyorum.

İntel Q9300 2.5@3.0 Ghz--4x1GB Kingston kullanıyorsun ya ondan sorun olmuyor, yukardakı cevapları oku

• Diğey yorumları okudum fakat o yorumları dikate almadan konu sahibi arkadaş

Senin tek sorunun işlemciden kaynaklanıyor bir zamanlar benim yaşadığım problemi yaşıyorsun darboğaz sorunu ^^ tek çağre 4 çekirdekli bir işlemci almak artık zamanı geldi ^^ tabi karar sizin düşünün yani arabnız ferari siz gidip doğan motoru takıyorsunuz(işlemci) tek çağre işlemciyi değiştirmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

quote:

quote:

GTA 4'ün garip bir ekran kartı ayarı var, bir ayarı bir derece arttırmanız bile yolların komple yok olması, gölgelerin birbirine girmesi gibi sonuçlara yolaçabiliyor. Bu nedenle oyun içi ayarladaki ekranın altında bulunan uyarı çizgisine dikkat etmenizi öneririm. O çizgiyi yeşil tutmak için gerekli ayarları mutlaka kısın. Kırmızıda sorunlar mutlaka oluyor ama bence sarıdan bile kaçınmalı.

Bende bir problem olmuyor, 512mb bellek var ama 877 civarına kadar çıkıyorum.

İntel Q9300 2.5@3.0 Ghz--4x1GB Kingston kullanıyorsun ya ondan sorun olmuyor, yukardakı cevapları oku

Ne alakası var, dikkat et kart belleği 512mb.

• Kart çok güzel , iyi bir seçim.Bakma kötü yorumlara hayırlı olsun.Madem bu kadar masraf yaptın birde işlemci almalısın da tam olsun.Mesela bu sisteme Athlon II X4 620 iyi gider.
  • quote:

NVidia sürücüsündeki sistem bilgisi bölümünde kart belleği kısmına bir göz atarsan cevabı orada bulacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Torque -- 21 Aralık 2009; 22:59:25 >
  • quote:

quote:

NVidia sürücüsündeki sistem bilgisi bölümünde kart belleği kısmına bir göz atarsan cevabı orada bulacaksın.

Paylaşılan sistem belleğinin yani ddr2 960 ın üstelik gecikmeleri de sayarsak getireceği performansdan mı bahsediyorsun.
  • İşlemci kesinlikle yetersiz kalıyor sebebi tamamen bu. Saboteur'daki sorun tam olarak nedir ve kullanılan işletim sistemi denir ? Oyun bölümünde Ati kartlar ile bu oyunda zaten sorun yaşandığından bahsediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 21 Aralık 2009; 23:17:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoNZaREs

İşlemci kesinlikle yetersiz kalıyor sebebi tamamen bu. Saboteur'daki sorun tam olarak nedir ve kullanılan işletim sistemi denir ? Oyun bölümünde Ati kartlar ile bu oyunda zaten sorun yaşandığından bahsediliyor.

İşlemcisinin 16 kareyi geçemeyecek kadar kötü olduğunu düşünmüyorum.Ben Athlon X2 7750BE ile oynayabiliyordum iyi sayılacak bir düzeyde.Benim P4 3.2 GHZ dahi HD3850 ile 12 kare alıyordu.Tamam sıkıntı yaratır ama 16 kareyi geçemeyecek kadar da değil.Bilgisyarına format atmadı ise arkdaş mutlaka atsın.Herşeyi en baştan kursun sonra yine tartışalım.
  • kart güzel yalnız herne kadar format atmayı savunmasamda yeni bir donanımla yeni bir windows kurmanı tavsiye ederim ben hep öyle yaparım en azından içim rahat eder yani ayrıca birazda işlemci ye o/c yapabilirsin belki şimdilik bir işlemci almayabilirsin ancak ekran kartını kısıtladığı belli
  • quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

quote:

Orijinalden alıntı: MoNZaREs

İşlemci kesinlikle yetersiz kalıyor sebebi tamamen bu. Saboteur'daki sorun tam olarak nedir ve kullanılan işletim sistemi denir ? Oyun bölümünde Ati kartlar ile bu oyunda zaten sorun yaşandığından bahsediliyor.

İşlemcisinin 16 kareyi geçemeyecek kadar kötü olduğunu düşünmüyorum.Ben Athlon X2 7750BE ile oynayabiliyordum iyi sayılacak bir düzeyde.Benim P4 3.2 GHZ dahi HD3850 ile 12 kare alıyordu.Tamam sıkıntı yaratır ama 16 kareyi geçemeyecek kadar da değil.Bilgisyarına format atmadı ise arkdaş mutlaka atsın.Herşeyi en baştan kursun sonra yine tartışalım.

7600GS ile 5770'i bir tutacak değiliz tabi işlemci default hızında kullanılsa bile arada mutlaka fark olması gerekirdi onda başka bir sorun var muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 21 Aralık 2009; 23:37:41 >

• hayırlı olsun bence güzel kart.core ve memory hızları yeter
  • vay anam bi daha konu açarsam iki olsunherkes yine birbirine girmiş bi saat içinde.karta bayağı bi ısındım diyebilirim gta 4 tede 30 fps gördüm 9.12 ile ama ortalama 20 fps alıyorum bunada şükür.ama sabotuerdeki sorunu hala gideremedim nedense ses var görüntü yok 5 defa yamasını yükledim olmadı oyunu sildim tekrardan yükledim yine nafile inşallah kısa süre içinde çözülür.genel anllamda bakacak olursak karın performansından gayet memnunum diyebilirim şimdilik.sistemim 32 bit win 7 bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: miharbi17

vay anam bi daha konu açarsam iki olsunherkes yine birbirine girmiş bi saat içinde.karta bayağı bi ısındım diyebilirim gta 4 tede 30 fps gördüm 9.12 ile ama ortalama 20 fps alıyorum bunada şükür.ama sabotuerdeki sorunu hala gideremedim nedense ses var görüntü yok 5 defa yamasını yükledim olmadı oyunu sildim tekrardan yükledim yine nafile inşallah kısa süre içinde çözülür.genel anllamda bakacak olursak karın performansından gayet memnunum diyebilirim şimdilik.sistemim 32 bit win 7 bu arada

Saboteurda ati kartlarda oluşan sorunun çözümü: http://shiftdelete.net/the-saboteurun-donma-problemi-cozuldu-16482.html

• quote:

Orijinalden alıntı: BroK€NSaf€ty

Diğey yorumları okudum fakat o yorumları dikate almadan konu sahibi arkadaş

Senin tek sorunun işlemciden kaynaklanıyor bir zamanlar benim yaşadığım problemi yaşıyorsun darboğaz sorunu ^^ tek çağre 4 çekirdekli bir işlemci almak artık zamanı geldi ^^ tabi karar sizin düşünün yani arabnız ferari siz gidip doğan motoru takıyorsunuz(işlemci) tek çağre işlemciyi değiştirmek

ya benim aklımda böyle birşey yoktu aslında eski kart ile oynayamadığım sabotuer için aldım kartı yani bi anda oluverdi herşeygerçi onada henüz muvaffak olmuş değilimya; madem işlemci güncelleme zamanımız gelmiş artık, kesilen parmak acımaz, inşalah en yakın zamanda onuda tedarik edeceğiz artık.

• 5750 alıp aradaki 60-70 tl farkı işlemciye yatırsan daha iyi olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mav1li

5750 alıp aradaki 60-70 tl farkı işlemciye yatırsan daha iyi olurdu.

ya aslına bakarsanız ben şu ana kadar işlemciden yana hiçbir sıkıntı yaşamadım 2 yıl oldu nerdeyse hala taş gibiydi ama ekran kartı foyasını ortaya çıkardı.ben işlemcinin bu kadarda yavan kalacağını düşünmediğim için gerek duymadım
  • Of of... Bu tartışmayı bu başlıkta sürdürme cüretini gösteren arkadaşları kınıyorum.

Miharbi, renk karışması dediğin olayı furmark testini indirip deneyebilir misin? Extreme burning işaretini tıkla antialiasing KAPALI olsun, fan hızını ya olduğu gibi bırak ya da kendi ayarını yap dene bence. Sonuçlarını tartışalım. Ben kendi fan profilimi oluşturdum çok güzel kullanıyorum. 80 derecede %80 fan hızına ayarlarsan 59 derecede çalışıyor hız aşırtmalı olarak %66 fan hızıyla. Ben memnunum, 83 dereceye kadar sorunsuz çalışsa da serin çalışsın istiyorum. Boşta 40 derecede %30 fan hızına göre ayarladım.
  • - yani malesef ait alıyorsan hemde bu tarz piyasaya püskürttüğü orta sınıf kartlardan , nikoda kaybolur herbişeyde ayrıca sabateurda da menuden öteye gidemessin haliylen ... :) ( evet biraz mubahala yapıyorum ama demek istdiğim bu tarz sorunlar ati de kornikleşmiş alıyosan uğraşmayada cesaretin ve zamanın olsun )

- diğer taraftan tabiki işlemcin karta dar boğaz yapıyor ve gerçek per. sergileyemiyor kart ama gta 4 le uğraşma pek optimize fakiri bir oyun zaten çok per. artmayacaktır ... sen diğer oyunlardaki artışa bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 22 Aralık 2009; 2:07:08 >

• inanki kendimi hiç kötü hissetmiyorum aksine kart yarına bile kavuşmazsa umrumda bile değil en azından cesaret gösterip aldım bundan büyük keyif olmaz benim için bunu yapamayanlarda var çokçok bi daha almam olur biter .o başlıktaki söylemimin amacında ise dediğim gibi bende bu karta karşı çıkanlardandım ama ekran kartını alacağım zaman baktımki vereceğim paraya göre en iyi ürün bu diye düşündüm kötüde etmediğimi düşünüyorum umarım yanılmam

Tabikide kötü etmedin. Kendinede diyosun bütçene göre alabileceğin en iyi kartı almışsın. Olay GS - FB muhabbetindeki gibi fanatizm moduna girince sataşmalar yada çekememezlik gibi durumlar ortaya çıkabiliyor tabiki. Halbuki ikiside oldukça kaliteli markalar.

bütçen müsait midir bilmiyorum ama işlemciyide elden geçirebilirsen daha iyi bir performansa ulaşacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CueMaker -- 22 Aralık 2009; 2:52:17 >

• @miharbi17

Kötü etmedin arkadaşım.Gidip GTX260 alsaydın dahi GTA da farklı bir sonuç alamayacaktın.i7'li sistemlerin dahi kasıldığı bir oyun sahneye göre.Youtube ta aratırsan HD5970 li sistemlerin dahi 30 karelere düştüğünü görürsün işlemci limitinden dolayı.Diğer oyunlarda da işlemci limitine çoğu kez takılacaksın.

Masaüstü güç tüketim değerleri benim için önemli olduğundan HD5770-GX260 ikileminde kalsaydım ben de senin gibi HD5770 i seçerdim.Kartın hayırlı olsun.Sevincini kursağında bırakacak yazılar iyi niyetli olmadığından umursaman gerekmiyor.İşlemci limitin kadar kartın keyfini sür.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.