Şimdi Ara

Ölmek nasıl bir duygudur ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
3
Favori
3.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ameline göre değişir. İyi biriysen iyi bir müslümansan çok kötü bi şekilde ölmezsin herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ateist At

Ölümden korkmam, ben varken ölüm yoktur, ölüm varken ben yokum.Ölüm benim için kurtuluştur.Hepimiz ölmek için yaşıyoruz şu dünyada, amacımız ölene kadar zamanı bize göre en kısa şekilde geçirmek.Bizler sadece kum taneleriyiz, birimiz birşey ifade etmez bir araya gelsek bile birşey ifade etmez, bizler milyar yıllık evrende bize biçilen ortalama 70 yıllık ömrüyü yaşayan varlıklarız sadece.

Düşüncelerime inceden tercuman oldun sanki dostum. O 70 yıl içerisinde bırakabilceğimiz kadar iz bırakmalıyız. Çok özeniyorum yıllar önce ölmüş olup hala adını andığımız insanalara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: relegend

quote:

Orijinalden alıntı: Carrier has arrived

Doğmadan önceki gibi.

Doğmayı 0 noktası kastedersek. Şuan 0 a uzaklığım 19 fakat 0 a uzaklığı 19 olan birde ''-19'' sayısı var. Matematiğe göre ya sürekli aynı döngü içerisindeyim yada reenkarnasyona gider bu iş.

0 noktası olarak ilk var olduğumuz anı kastediyorsak, bu çok daha gerilere gider. Ama 0'dan kastımız yok olmamızsa, o zaman ölümden sonrası da 0'dır.
  • Ölüm uykunun kardeşidir

• Ya öldüysek ? Hepimiz kötü insanlar olup tanrı tarafından cehennemde cezalandırılıyorsak.Ya dünya cehennem ise ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baytar.

Ya öldüysek ? Hepimiz kötü insanlar olup tanrı tarafından cehennemde cezalandırılıyorsak.Ya dünya cehennem ise ?

Bunuda çok düşündüm ama bu saçma geliyo. Mantıklı gelen şu : Dünya'da yapılan kötülüklerin cezası tekrar dünyada çıkıyo. Ölünce tekrar doğuyosun gibi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pounce

duygu değildir, yokluktur. ameliyatta nasılsa öyle

Bana kanıt sunmadığın sürece hiçbirşeyi kabul etmem oda senin düşüncen. Hiç öldünmü bro ? Hayırmı ozaman yokluktur diyemezsin.

Ölüm hakkında kimse kanıt sunamaz ki. "Bana kanıt sunmadığın sürece hiçbirşeyi kabul etmem oda senin düşüncen." çok saçma. Tabii ki kendi düşüncesinden bahsedecek. Birinden kanıt mı bekliyorsun

• Beynim allak bullak oldu

• quote:

quote:

Ya öldüysek ? Hepimiz kötü insanlar olup tanrı tarafından cehennemde cezalandırılıyorsak.Ya dünya cehennem ise ?

Bunuda çok düşündüm ama bu saçma geliyo. Mantıklı gelen şu : Dünya'da yapılan kötülüklerin cezası tekrar dünyada çıkıyo. Ölünce tekrar doğuyosun gibi.

Ben allahsızım. Lev Troçki derki "Bırakın din adamları başka bir dünya vaat etsinler ! Biz cenneti yeryüzünde kuracağız".

• Bana göre uykuda olduğu gibi şimdide bir rüyadayız. Ölünce uyanacağız. Başka bir dünyada. Tıpkı her rüyadan uyanıp gerçek dünyaya geldiğimiz gibi. Bu sefer asıl gerçek dünyaya uyanacağız.
  • quote:

quote:

quote:

Ben allahsızım. Lev Troçki derki "Bırakın din adamları başka bir dünya vaat etsinler ! Biz cenneti yeryüzünde kuracağız".

Allahsızım derken islamiyeti kabul etmiş ama istemiyo gibi göründün. Benim gibi ben ATEİSTİM de çoğu insan bizi kedi kesen sanır ama..

• Denerim bi ara soz

• orhan veli miydi kimdi ya, bileklerini kesip ölmek nasıl bir his yazıyordu sonra birileri kurtarıyordu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pounce

duygu değildir, yokluktur. ameliyatta nasılsa öyle

Bana kanıt sunmadığın sürece hiçbirşeyi kabul etmem oda senin düşüncen. Hiç öldünmü bro ? Hayırmı ozaman yokluktur diyemezsin.

sen insanın ruhu olduğuna inanıyosun ki bu olağan üstü birşey ve bu yüzden senin kanıt snman gerek ama ben sana olağan bütün durumlarda yokluk olduğunu kanıtlarım doğduğundan bu yana tek kullandığın bellek olan beyin öldüğünde bilgilerin orada sonsuza dek kalması imkansız ve tek belleğinde ölürse ortada hiçbirşey kalmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölmek üzere olan birini gören varmı son sözlerini duymuş ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Allahsızım derken islamiyeti kabul etmiş ama istemiyo gibi göründün. Benim gibi ben ATEİSTİM de çoğu insan bizi kedi kesen sanır ama..

"Ateistlik" kavramı çoluk çocuğun ağzına düştüğü için böyle söylemeyi tercih ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Ölmedim bilmiyorum

Biz seni öldü biliyoduk
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

"Ateistlik" kavramı çoluk çocuğun ağzına düştüğü için böyle söylemeyi tercih ediyorum.

Haklı olarak kullanmıyosun peki.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.