Son yaptığım iş olan video içerik üreticiliği ile bir yere varabilir miyim ? Malesef destek olan ve içeriklerle ilgilenen kimse yok, böyle olunca insanın hevesi kaçıyor. kaynak üretip ücretsiz dağıtım yapıyorum. Ücretsiz kaynak kodlar ve mobil uyumlu yönetim panelli websitelerini rar dosyası olarak veriyorum. Gelişmiş web tarayıcı üzerinden yapılabilecek en üst seviye projeler ve örnekler, sonrasında web tabanlı ogame travian ve dark-orbit tarzı browser oyun yapımını da ilerleyen zamanlarda anlatacaktım. Ama ilerleyişin okadar düşük olduğunu görünce eğitim serisi işini bırakasım geliyor. İçerik üretmeye yeni başladım ama hiç görüntülenme bile olmayınca sanki yıllarca kimsenin haberi olmayacakmış gibi geliyor.
Sizce internet üzerinden ne yapabilirim önerisi olan var mı ? Kendim oyun yapımını anlatmak yerine ogame veya dark-orbit tarzı oyun yapsam oynayan olur mu ? (büyük reklam gideri olacağına eminim o yüzden yapıp açmayı düşünmedim) Birçok özelliği olan sosyal medya sitesi yaptım ve yayına aldım fakat yeteri kadar talep olmadı, yüksek derecede facebook ve twitter'ı savundular kimseye benimsetemedim. Kodlama kaynakları ve dersleri olan bir site kurdum binlerce konu ekledim fakat yeteri kadar ziyaretçi alamadım, seo ayarlarım tam olmasına rağmen belli başlı siteleri isimle aratıp kaynağa ulaştıkları için günlük 20 ziyaretçiyi geçemedim o yüzden o sitemide kapattım. Aynı işin gelişmişini şimdi youtube ile yapmaya çalışıyorum ama olur mu olmaz mı bilmiyorum. Kanal adresim şu : YouTube
10 dan fazla mobil oyun yapıp google play e koydum onlarda tutmadı 2 yıl durdu sonra kaldırdım. Bilgisayarı sunucu olarak kullanarak basit online oyun girişimim oldu harddiskim saldırı sonucu yandı, bıraktım. Video montaj ve animasyon işleriyle uğraşıyorum onlardan da kaç yıldır birşey çıkmadı. Dijital ortamda altyapı müzik işleriyle uğraşıyorum 10 yıldır onlardan zaten birşey çıkmıyor. En son web kodlamasına başladım ondan da birşey çıkmıyor. Şirketler ile görüşmelerim oldu, site veya ödev yaptırmak isteyenler çıkıyor bazen ama ben kendi işim olsun istiyorum, pes mi etmeliyim devam mı etmeliyim. Araştırmayı ve öğrenmeyi seviyorum ama birşey çıkmıyor. Sizce nerede eksik yapıyorum, her işte yüksek miktarlar harcayarak reklam mı vermek gerekiyor ? özellikle mobil oyunlarda ufak bütçeli reklamlar ile bir yol katedemedim.
Bir akrabam internet üzerinden bebek kıyafetleri satıyor. Kendi websitesi var ordan satıyor. Ama asıl satışı facebook ve instagramdan yapıyor. Ara sıra konuştuğumuzda malları Bursadaki bebeler çarşısından aldığını söylemişti. Orada ucuzmuş. Yüzde 200/300 kâr ile satıyorum dedi. Günlük 3500-4000 arası ciro yapıyormuş ve google ile facebook'a günlük 500-750 arası reklam parası ödüyormuş. Bu website ve kodlama işlerinden pek anlamam. oda anlamıyor zaten ama ticari zekası var. Senin gibi işi bilen biri bulmuş prim ile ona yaptırıyor. Küçük bir ofisi ve orta halli bir deposu var. Her sabah kargocu uğruyor. Ve sürekli bu işlere geç kaldığından bahsediyor.
Çok güzel işleri büyütmüş, iyi bir fikir bulmuş gerçekten ticaret güzel bir iş. Örneğiniz için teşekkür ederim. Bu tarz farklı alanda birşey deneyebilirim, güzel bir fikir ve güzel bir reklam şart :)
10'dan fazla mobil oyununuz varmış ben daha şu an geliştirmekte olduğumu bitiremedim hocam nasıl oyunlardı acaba? Kaynak kodları da ücretsiz dağıtıyormuşsunuz. Ücretli ve yararlı scriptler yapıp satabilirsiniz. YouTube'da da eğitim tutmadıysa çocuk videoları veya eğlence videoları yapabilirsiniz. Bunlar en çok izlenenler. Mobil uygulamalar da yapabilirsiniz. Kullanıcıların ihtiyaçları olan ama daha önce yapılmamış bir uygulama fikri bulun. Ayrıca web sitesi temaları da yapıp satabilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme