Evet hepiniz az çok piyasadaki online oyunları biliyorsunuzdur... Benimde kendi kafamda bir düşüncem var... Bana ASP veya PHP'de online bir oyun yazabilecek veya lazım...
Ücret karşılığında yazdırılacaktır... Online oyundan kastım:
özellikleri sunduktan sonra fiyatı artık siz söylersiniz ona göre de gerekirse pazarlığımızı yaparız...
gerçekten de çok ama çok ciddi bir proje tutacağına çok ama çok eminim o yüzden de bir bilgi vermek istemiyorum...
o tip oyunlar kodlamanın çok ötesinde ihtiyaçlara sahip. özellikle analiz ve tasarım aşaması çok öenmli ki test oldukça sağlam yapılmalı. siz eğer oyunun ne olduğunu nasıl bir şey istediğinizi tamda bilmiyorsanız en az ki bu çok az olur programcıya vereceğiniz para kadar yaratıcı emek harcayan insanada para vermelisiniz.
Ben yazmak için yeter uml bilgisi, zaman vb imkana sahip değilim. ama açıkcası yazacak olsam çok ama çok para söz gelimi 20 bin falan isterdim. uluslar arası çalıştırılmayacak bir oyunun türkiyede bu parayı çıkarması için gerektirdiği işletme yatırımı ve olası potansiyel göz önüne alındığında bu iş çok daha fazla para yatırımı ve riskli kar marjı getirecektir. Yani suya yazı yazıyorsunuz. donduğuna emin olun derim.
böyle bir proje yapabilmeniz için arkadaşın da dediği gibi geniş olanaklara sahip olmalısınız ve bir takım işidir bu öyle tek kişiyle olmaz ne kadar php bilginiz olsa bile tasarımcıya ihtiyacaınız vardır artı oyunu kugulayabilecek en az 2 kişi olmalı ve bu insanların aynı ortamda örneğin bir şirkette olması gerekirki, zannediyorum böyle bir projede sizin olanaklarınızın dışında kalır.
Nasıl yani bir veya iki kişi oturup yazacak mı? Oyunun senaryosu için bile bir ekip gerekir. Neden oyun piyasası bu kadar büyük ve pahalı sanıyorsunuz.
Ben sana şöyle söyleyim en az 30 çalışana ihtiyacın var ve bu işin en basit kısmı işin yazılım kısmı.
Ben şahsen teklifim şu $80/saat başı. Ucuza çalışan adamda zaten yoktur.
Sayın @GuvenliHosting;
Öncelikle Web Sitenizde Hakkınızda Çok Fazla Bilgi Edinemedim..Dolayısıyla Çıkardığım Sonuç; Hosting Konusunda Faaliyet Gösteriyorsunuz Fakat Herhangi Bir Ticari Sicil Kaydınız Yok..Keza Bir Ofisinizin Olduğunu Da Düşünmüyorum.
Eğer Bu Yaptığınız İş Dışında Herhangi Bir Gelir Kaynağınız Yoksa, Bu Projenizi Gerçekleştirebileceğinize İhtimal Vermiyorum Açıkcası..
Nedenine Gelince; 1. Bu Proje İçin En Azından Birkaç Hafta Kafa Yorulmalı, Üzerinde Uzun Süre Düşünülmeli. 2. Ciddi Bir Ekip Hazırlanmalı; Koordinatörler, Senaryo Editörleri, Programcılar olmalı. 3. Bu Çalışanların Emeklerini Karşılamak İçin Gerekli Miktar Temin Edilmeli.
Konu ile ilgili kendi görüşümü belirteyim; Yıllardır programcılıkla uğraşıyorum.Bu meslekten para kazanıyorum.Özellikle PHP konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.Her insanın da kendi çapında bazı projeleri vardır.Benim de sizin bahettiğiniz oyun projesine yakın bir projem var..Fakat tek başıma ne ben ne de başka bir programcı bu gibi projelerin altından tek başına kalkamaz.
Sonuç olarak; Proje üzerinde yeteri kadar düşünülmüş ve kodlamaya kadar olan tüm aşamalar geçilmişse, projenin hazırlanmasında faaliyet gösterecek kişiler için gerekli ücret temin edilmişse, koordinasyon konusunda gerekli kişiler de bulunmuş ve sadece programcı ihtiyacı varsa; En azından 8-9 kişilik PHP ve MySQL konusunda uzman bir ekibe ihtiyacınız olacaktır..
Gerekli şartları yerine getirdiğinize inanıyorsanız lütfen PM gönderin..
Saygılar, İyi Çalışmalar....
Ben ogame oynadığım sıralarda heves edip eş dost arasında oynayabileceğimiz basit birşey yapayım demiştim. Gerçekten ekledikçe ekliyorsunuz. Oyunun adı AKIN'dı. Uzayda değil de gerçek dünyada geçiyordu. İşte ortaçağ sıraları, atlar ve okçular vs. Ama dediğim gibi baştan heves ettim ama somut birşey çıkaramadım ortaya. Çünkü düşündüm ki, bu tarz bir siteye günlerimi harcayıp bitirsem bile ancak belli oyunların taklidi olacak. Ogame artık almış başını gitmiş, ona rakip olamadıktan veya adını duyuramadıktan sonra hiçbir anlamı yok. Tek başına da olmuyor açıkçası. Sitede kullanılacak resimlerden, açıklamalara kadar herşeyi kendim yapmak zorunda kalmıştım. Konsept olarak temsili bir fiyata satabilirim isterseniz ama bilmiyorum dediğim gibi zor işler bunlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme