Öncelikle herkese merhaba, bu forumdaki ilk mesajım.
2004 model bir opel astra 1.4 hb sahibiyim. Aracım 60000 kilometrede ve bakıma girmesi gerekiyor. Yetkili servislerde bu işlem çok pahalı, indirimsiz 800 Ytl fiyat veriyorlar. Özel servislerde ise 400 Ytl gibi bir rakama bu iş yapılabiliyor.
Özel serviste bakım yaptırmanın bir dezavantajı olur mu? Kullandıkları servisler arasında fark var mıdır? 4 leventteki Adam Oto ve Kozyatağındaki Vega Oto'yu önerdiler. Arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?
yetkili servislerde triger kayışını 60bin km.de, özel servislerde ise 90bin km.de değiştiriliyo diye biliyorum..
daha doğrusu çoğu özel serviste..
eğer aldığınız fiyat içinde, özel servis triger kayışını koymadıysa fiyat pek az değil.. zaten 200e yakın parça fiyatı, +kdv, +işçilik nerdeyse aynı parayı bulcaktır...
bakım için yetkili servisi tavsiye ederim, özel servise gitcekseniz 60bin bakımı demeye gerek yok, herhangi bi yerde yağını ve tüm filtrelerini değiştirmeniz de aynı şey olcaktır..
çünkü aracın geçmişine bakıldığında 60bin bakımı yapılmamış görüncektir özel servis olduğundan...
Özel servislerde 400-450 Ytl fiyat veriyorlar ve buna trigger kayışı da dahil. Belli bir garanti de veriliyor.
Yetkili serviste ise filo indirimi ile 600'e kadar indirebilme imkanım var. Yinde de aradaki fark hiç de az değil bence. Bu farkın çoğunun da işçilikten kaynaklandığını düşünüyorum.
60bin bakımını yetkili serviste yaptırmamış olmam ileride sorun çıkarır mı?
çok eski bir konuyu hortlatmış olayım :) 2011 model 1.6 benzinli otomatik opel astra h 60.000 bakımını 825 TL'ye yaptırdım.