Şimdi Ara

opel corsa 1.0 eco alınırmı (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
60.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • açıklamaların ve ayırdığın vakit için teşekkür ediyorum üstad.
  • ne demek her zaman paylaşmaya hazırım.

quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

açıklamaların ve ayırdığın vakit için teşekkür ediyorum üstad.

• quote:

Orjinalden alıntı: vezir

evet hem teoride hem de pratikte performastan kaybın en az olacağı durum elektrikli klima seçeneğidir.Zaten tasarım aşamasında araca masraf edip de böyle bir sistemin konulma nedeni de budur.

kaybın az olmasının nedeni kw olarak gereken gücün bir kısmının aküden tamamlanabilme durumundan kaynaklanmasıdır.

aslında bu tür bir ölçüm pratikte yapılabilinir. Aracın klima devrede iken ve hariç iken ne kadar güç ürettiği tespit edilir.Aradaki far alınır.

Sonra elekrikli kompresör sistemden ayırt edilerek dışarı alınır ve elekrik verilerek kaç kw enerji çektiği ölçülür . Arada fark var ise kayıp aküden tamamlanmaktadır.eğer hiç far yok ise bu sistemin araca konulmasının de hiç gereği yoktur derim.Sadece bir tek rölantide elekriklinin etkin soğutma seçeneği kalıyor o kadar.

elektrikli klima direk motordan tahrik alan klimadan daha az yakıt tüketiyor olamaz.

klima eğer gücün eksik kısmını aküden tamamlıyor olsaydı o araçtaki akü ömrü inanılmaz derecede kısa olurdu.klimayı gün aşırı açmak zorunda kalırdık.

öte yandan tahriği direk kullanmak erine elektriğe çevirip kullanma zaten verimsizdir.arada mekank sürtünmeler ve elektriksel kayıplar olacaktır.eğer bu tarz bir sistemde %100 verim elde edilseydi devridaym motorları üretilir ,yakıtsız motorlar yapılırdı.

ben bu sistemin avantajının motorun devrinn en optimize şekilde kullanılması olduğunu düşünüyorum.durum şudur yüksek devirlerde aternatörden daha fazla akım alınabilir .bu akım aküde depolanır .ama direk tahriki bir kompressör motor devri ile iniş çıkışlar yapar.pek anlatamadım ama baraj mantığı gibi düşünün.benim bu konudaki tezim bu.verimlimdir değilmidir sorusuna cevabı teknik verilerle buluruz.sonuçta artı ve eksileri var.

@otomobilci_x

ben zaten kesin şu kadardır demedim.bu aracın yakıt tüketmi olarak eksileri fazladır dedim.

• Arkadaşlar Merhaba
    5 yıl ve 55,000 km den beri Corsa C 1,0 AC araç kullanmaktayım daha önceki 1,6 16 V aracımdan sonra ilk başlarda zor geldi ama
    kullanımının kolay olması nedeniyle çabuk alıştım
    Arkadaşlar bu araçla 4 yetişkin full bagaj İzmir Nevşehir yaptık yolun çoğunu kardeşim kullandı,kendisi Ford Otosanda tasarım mühendisidir
    çok beğendi ama ilk kullanmasından dolayı araç biraz fazla yaktı :5,7 lt/ 100 km
    Dönüşte aracı ben kullandım Nevşehir İstanbul yaptık araç 4,2 lt/100 km yakıt tüketti
    Bu değerler dolu araç, full bagaj, açık klima ile alınan verilerdir hız 90 km / saat sabit tutulmaya çalışılmış 3000 devirlerde vites değiştirilmiştir
    Eger Arabistanda petrol kuyun ve Azraille anlaşman yoksa,yolda adam gibi kurallara uyup seyahat ediyorsan,kimseyle yolda kapişmak plaka okutmak gibi aktiviteler yapmayacaksan ,torunlarını görmek istersen ve ülkemizdeki yüksek yakıt ve MTV fiyatlarından bıkmışsan ve paran buna yetiyorsa al

• benim aracımda düz yolda 100km hızda cc ile 5 litre civarı yakıyor klima açıkken. benim en baştan beri savunduğum şu ki az basarsanız her araç az yakabilir.ama 1.6 araçlar size sollamalarda güvenlik sağlar.rampaları daha iyi çıkmanızı sağlar.
  • berat sen başta aşağıdakini dediğin için o kadar konuştuk biz.
    şimdi senin aracın basmadığın durumda 5 litre yakar bu araçta aynı koşullarda 4 litre yakar. burada fark %25 dir.
    ama ben sana daha öncede izah etmiştim.
    bu araçlar şehir içinde asıl ekonomikliğini gösterir.
    ben aynı güzergahta 1,6 astrada kullanarak ölçümler yapmış birisi olarak söylüyorum
    astranın şehir içinde 10 litre yaktığı yerde bu araç 6,5 litre yakıyor buda %35 fark demektir.
    sen rampaları hızlı çıkmak isteyebilirsin ama ekonomik araç kullanmak isteyenler için bu araçlar biçilmiş kaftandır.
    bunun inkarı yoktur.
    biz hiç bir zaman bu araçlar şöyle seridir böyle seridir acaip yokuşta hızlanırlar falan gibi şeyler söylemedik.
    senin gibi insanlar ben aracı alırkende tamamen ön yargıları ile bana alma dedi ancak aldıktan sonra ne kadar iyi bir karar verdiğimi anladım.
    ben 2200 km yol yaptım alanya gittim oraları gezdim geldim 360 ytl benzin yaktım. gecen hafta aşağı yukarı aynı güzergaha arkadaşlar tatile gittiler 1,6 araç ile 2000 km de 580 ytl yakıt yaktılar. sen halen uğraş dur bu arabalar az yakmaz çok yakar diye.

quote:

Orjinalden alıntı: berat23

1.0 motorun şehir içi kullanımı zor olur.hem güçsüz olduğu için daha fazla yükleneceksin klima vs. durumlarıda cabası.bu araç şehirler arası yolarda baya ekonomik olabilir.şehir içi ekonomi için bence ekonomik 1.6 araçlara lpg takma işini düşünün derim

• Bir test sürüşü yap , kendin karar ver . Ama ben pek sıcak bakmıyorum , klima açıkken filan sorun yapabilir . 1.3 filan olsaydı iyiydi ama yine de sen bilirsin
  • 1.0 motorsiklet motoru yaw. yokuşta tıkanır kalırsın
  • motor gerçekten küçük
    arkadaşların görüşüne katılmıyorum bence bu araba tam şehiriçi arabası uzun yolda kesinlikle tat vermez
    ama dewamlı şehiriçi kullanılacaksa uygundur
    diğer eksisi ise satarken zor satılr
  • quote:

Orjinalden alıntı: astracdti

motor gerçekten küçük
    arkadaşların görüşüne katılmıyorum bence bu araba tam şehiriçi arabası uzun yolda kesinlikle tat vermez

istanbul-sakarya arası saatte ort. 130 km ve full açık klima ile gidip geldim ve 15 litre benzin yaktım.vala yokuşda çıktım bayırda indim.bi çok 1,2 arabayı da solladım ohhh lüküsss hayattt bu işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: mert1978

quote:

motor gerçekten küçük

istanbul-sakarya arası saatte ort. 130 km ve full açık klima ile gidip geldim ve 15 litre benzin yaktım.vala yokuşda çıktım bayırda indim.bi çok 1,2 arabayı da solladım ohhh lüküsss hayattt bu işte

herkesin konforlu sürüşten anladığı farklıdr öncesinde serçe kullanıcıysanız buaraba rahat gelmş olablr(uzun yolda) benim arabam 2000motr ve yarısını düşünemyrm sollamalarda özellikle rampalarda çok tat vermycği açık

• Herşeyden önce araçtaki her ek elektrik akımının tüketime etkisi olacağını söyleyen biri vardı lafım onaydı.
    O zaman farlar, silecek motorları, korna gibi elektrik akımı çeken donanımlar da aracın yakıt tüketimini arttırır.

Zaten bu arabalarda akü ve şarz dinamosu süs diye konulmuş e bu durumda farlarınızı gereksiz açmayın fazladan benzin tüketir.

Neyse bende hanıma yeni aldığım aldığım 1.0 Corsa Eco Easytronic 2004 model aracı test ettim.

Antalya trafiğinde şehiriçi full klima açık 100km / 6 litre yakıyor. Manual modda yüksek devirli kullandığım zamanlar oldu.
    Hep otomatik de kullansam eminim daha da düşerdi. Çünkü otomatik modda kendisi hep düşük devirde tutuyor.

Konfor konusunda serçe merçe demeyin zira benim birde 2008 model Golf Tour aracım var.
    Dolayısıyla elma armut kıyaslaması yapabilirim.

Buyrun bu da golf'üm inanmayan olur diye koyayım bari :

http://resim.donanimhaber.com/m_19289730/tm.htm

@astracdti
    Siz 2000 motor aracınızın yarısı olduğu durumu düşünemiyorsunuz. Çok normal o şanzıman oranı ve ağırlıkla
    zaten 1000 motor yürümez. Bu aracın ECO olmasının esprisi ecotec olmasından ziyade ekonomik olması.

Küçükayrıntılar daha aerodinamik bir Corsa yaratmış
    Corsa ECO genel tasarımı ve ölçüleri ile diğer Corsamodelleri ile aynı. Ancak otomobilin arka bagaj bölgesiüzerine eklenen spoyler, yan marspiyeller ve özel tasarlananjant kapakları sayesinde elde edilen sürtünme katsayısıdiğer kardeşlerinden düşük. Ayrıca süspansiyonlarındayapılan değişiklik ile otomobilin yerden yüksekliği15 mm azaltılmış. Böylece otomobilin altına giren havanedeniyle yaşanan sürtünmede de iyileştirme sağlanmış.Kardeşleri gibi badem formlu farlara sahip olan Corsageçen iki yıla rağmen hala güncelliğini yitirmeyen birmodel. Corsa ECO diğer kardeşleri gibi 260 litrelikbagaj hacmine sahip. Bu hacim arka koltukların yatırılmasıile 1060 litreye kadar yükseltilebiliyor.

Performansaramak yanlış olurdu!
    Corsa ECO'nun motor kaputunun altında markanın Agilamodelinde de kullanılan 973 cc hacminde üç silindirlibir motor görev yapıyor. Tamamı alüminyum alaşımlarındanimal edilen motor bu sayede hafif kılınmış. 5600 d/d'de58 HP güç, 3800 d/d'de 85 Nm tork üreten motorun asligörevi ekonomi. Yaptığımız performans testlerinde 0'dan100 km/s hıza 19 saniyede ulaşan Corsa ECO hızlanmaktafazlası ile nazlı bir otomobil. Zaten düşük yakıt tüketimihedeflenen bir otomobilden daha fazlasını da beklemekyanlış olur. Corsa ECO ara hızlanma ölçümlerinde 60-100km/s hızlanmasını 13, 90-120 km/s hızlanmasını 15 saniyedetamamladı. Bu sonuçlar gösteriyor ki Corsa ECO ile sollamalaraçıkmak için uzun düzlüklerin beklenmesi şart. AyrıcaEasytronic şanzımanın performansı törpülediği de birgerçek. Geçişleri sarsıntılı olan bu şanzıman üzerindeOpel'in daha fazla zaman harcaması gerekiyor. Test otomobilimizinson hızınıysa 155 km/s olarak ölçtük. Ancak aracın buhıza çıkması oldukça uzun zaman alıyor. Corsa ECO asılşovuna ise benzin istasyonlarında başlıyor. Testimizsüresince 100 km'de ortalama 5 litre kurşunsuz benzintüketen otomobil 45 litrelik deposu ile 900 km gibibir menzile ulaştı. Dizel otomobilleri kıskandıran bumenzili daha da yükseltmek mümkün.

Objektif olarak değerlendirilmiş. Daha da birşey söylemeye gerek yok sanırım.

Kaynak :http://www.arabam.com/testDetay.aspx?id=212

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 28 Temmuz 2008; 11:31:28 >

• Araca serçe muamelesi yapanlar da bence birdaha düşünsün.

Bu araçlarda çift havayastığı var ve güvenlikden euroncap 4 yıldız

opel corsa 1.0 eco alınırmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 28 Temmuz 2008; 16:23:29 >
  • anlatmazsınız arkadaşlar yurdum insanına boşa yorulmaya değmez.
    bunun bir ekonomi arabası olduğunu unutup yorum yapanlar herdaim olacaktır.
    bi arkadaş rampada tat vermez demiş.
    tat kişiden kişiye değişir.
    size göre rampada iyi hızlanmak önemlidir. benim için aynı yolu daha ucuza gitmek.
    ama bunuda anlatamazsınız. çünkü bu aracın az yaktığına bile milleti inandıramıyoruz.
    varsın inanmasınlar o arabadan çok anlayan arkadaşlar..
    ben benzinliğe girdiğimde ödediğim paraya bakarım.
    40 litre ile 840 km yol yapmaya bakarım
    ben ağır bakımı olmamasına bakarım
    en pahalı bakımında yetkili serviste 225 ytl ödediğime bakarım
    ben 4 lastiği 300 ytl ye michelin almaya bakarım.
    ben sırf yurdum insanı yukardaki gibi düşündüğünden 15.000 ytl ye 17.000 kmde sıfır gibi araba aldığıma bakarım.
    liste uzarda uzar.
    haydı sağlıcakla kalın ama az maliyetle arabaya binmek isteyenleri yanlış yönlendirmeyin.
    zira bunun bir vebali vardır.
    saygılarımla...

• arkadaşım serçe benim cümlem içinde geçti ama yazdıklarımı bidaha okuyun anlayın öyle yorum yapın isterseniz
    aracın tam bir şehiriçi aracı olduğunu zaten söyledim şehir dışı için bişey yazmama gerek yok herşeyi anlatmışın aynen katılıyrum
    tekrar söylüyorum lütfen okuduğumuzu anlamaya çalışlm sonra yorum yapalım
  • Gayet açık işte önceki araban serçe ise konforlu gelebilir demişsin.
    Sonuçta 3 silindir ve 1000 motor olmasını konfora nasıl bağladın anlamış değilim .
    Neticede Opel olması malzeme kalitesinin ve yalıtımının en azından tatminkar seviyede
    olması yeterlidir.

Bu arada benimki otomatik ve Cruise Control var gayet de rahat oluyor

quote:

herkesin konforlu sürüşten anladığı farklıdr öncesinde serçe kullanıcıysanız buaraba rahat gelmş olablr(uzun yolda) benim arabam 2000motr ve yarısını düşünemyrm sollamalarda özellikle rampalarda çok tat vermycği açık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 31 Temmuz 2008; 11:04:23 >

• Merhaba arkadaşlar,

Bende bir 1.0 kullanıcısı olarak şunu söyleyeyim: şehir içi için bence yeni 1.0 motorlar gayet yeterli. Yeterli dediğim şehir içi ulaşım için yeterli yoksa kırmızı ışıkta yarış yaparım derseniz uzak durun

Yalnız ben size toyota yarisi tavsiye ederim. 1.0 a kadar olan motorlar kategorisinde 2007 ve 2008 yıllarında 1.0 vvt-i motor dünyanın en iyi motoru seçildi. Detaylı bilgi için link verdim.

http://www.buzz20.com/detay.asp?Hid=5101

Motor alüminyum alaşımı bir motor hızlı ısı alışverişi yapabiliyor. Teknik detaylarını okuyun hak vereceksiniz. Ha ben japon sevmem toyota sevmem derseniz o ayrı tabi, tartışmanızı renklendireyim dedim. Saygılarımla

• Sonuç: Alınmaz Konu Kapanmıştır
  • zaten otomatik(easytronic) olmayanlar eco değil. esentia olarak adlandırılıyor veya da boş corsa olarak geçer. easytronic ve arkasında spoileri olan jantları özel kapaklı versiyon eco dur
    quote:

Orjinalden alıntı: racerant

Gayet açık işte önceki araban serçe ise konforlu gelebilir demişsin.
    Sonuçta 3 silindir ve 1000 motor olmasını konfora nasıl bağladın anlamış değilim .
    Neticede Opel olması malzeme kalitesinin ve yalıtımının en azından tatminkar seviyede
    olması yeterlidir.

Bu arada benimki otomatik ve Cruise Control var gayet de rahat oluyor

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiFoSi_BJK -- 5 Ağustos 2008; 8:29:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: erhanbaba62

1.0 motorsiklet motoru yaw. yokuşta tıkanır kalırsın

Aracı Kullanamdan Yorum yapmayın...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.