Şimdi Ara

OPEL VECTRA B 2.0 MOTOR ÖMRÜ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 96 model opel vectra b aracım var 260 bin kmde arabanın motorundan memnunum az yakıyor sesi yok bakımını zamanında yaptırırım yalnız bu araçların motor ömrü ne kadardır kimisi diyo hemen elinden çıkar falan ama arabamı seviyorum vazgeçmekde istemiyorumda işte motor biterse hiç iyi olmaz yaptıracak param yok motor yaptırmaya 5,6 bin istiyorlar arkadaşlar bu motor beni ne kadar daha götürür yada motor ömrünü ölçtürebileceğim biyer var mı? Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Vectra B 2.0 Motor Ömrü

Opel Vectra B, 1995-2002 yılları arasında üretilmiş orta sınıf bir otomobil modelidir. 2.0 litre hacimli çeşitli motor seçenekleriyle sunulmuştur. Bu seçenekler arasında dizel (DTI) ve benzinli (CD) motorlar yer almaktadır.

Opel Vectra 2.0 DTI Motor Ömrü

Vectra B'de kullanılan 2.0 litre DTI dizel motor, güvenilir ve dayanıklı bir ünite olarak bilinmektedir. Düzenli bakım yapıldığı takdirde, bu motorun 300.000 km'nin üzerinde bir ömre sahip olduğu gözlemlenmiştir.

Opel Vectra 2.0 CD Motor Ömrü

2.0 litre CD benzinli motor da Vectra B'de popüler bir seçenektir. Bu motorun ömrü tipik olarak DTI dizel motordan daha kısadır ve genellikle 200.000-250.000 km aralığında beklenebilir.

Opel Vectra B 2.0 Hangi Yağ Kullanır?

Opel Vectra B 2.0 litre motorlar için önerilen yağ viskozitesi 5W-30'dur. Bu viskozite, motorun hem soğuk hem de sıcakken düzgün şekilde yağlanmasını sağlar.

Opel Vectra B Kasa Neden Tutulmuyor?

Opel Vectra B, ilk çıktığı dönemde popüler bir model olsa da, daha sonraki yıllarda popülaritesi azalmıştır. Bunun nedenleri arasında yaşlanması, daha modern rakiplerin ortaya çıkması ve dizel motorların benzinli motorlara göre daha popüler hale gelmesi sayılabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk_17

Merhaba arkadaşlar 96 model opel vectra b aracım var 260 bin kmde arabanın motorundan memnunum az yakıyor sesi yok bakımını zamanında yaptırırım yalnız bu araçların motor ömrü ne kadardır kimisi diyo hemen elinden çıkar falan ama arabamı seviyorum vazgeçmekde istemiyorumda işte motor biterse hiç iyi olmaz yaptıracak param yok motor yaptırmaya 5,6 bin istiyorlar arkadaşlar bu motor beni ne kadar daha götürür yada motor ömrünü ölçtürebileceğim biyer var mı? Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

- Motor altlarında çevresinde yağ sızıntısı var mı ? Onu kontrol edin.
    Varsa belki 1 ~ 2 conta değişimiyle problem hallolabilir. Ama takdir edersiniz ki o işlem biraz uzundur Üst kapak contası nispeten daha kolay değiştirilse de, alt kapak contası için falan motoru sökmek lazım, o da meşakkatli ve uzun iş.. Ancak 5,6bin liralık iş de değil elbette. 1 günde bitirirlerse kendinizi şanslı sayın. 1000 lira falan isteyebilirler.

- Motor çalışma sıcaklığına ulaştığında egzozdan beyaz veya mavi duman atıyor mu ? Ona bakılacak.
    Bunlardan biri varsa beyaz duman için büyük ihtimalle yine conta değişimi gerekecek (kalorifer suyu pistona sızıyor demektir, aynı zamanda araç su da eksiltir.) Ancak mavi duman atıyorsa iş kötü, pistonlar gömlekler aşınmış araç çok yağ yakmaya başlamış rektifiye lazım demektir bu. Hah işte o zaman o 5,6 bin liralık masraf çıkabilir.
    Mavi duman attığı halde çok da yağ yakmıyorsa öyle kullanın bence bir müddet daha. Yani iyi kullanılırsa 50 ila 100Bin km daha gider herhalde diye tahmin ediyorum. Ancak mavi duman atma işi ve aracın yağ yakması tabiyatıyle zaman içersinde artar. Kullanıma bayaa bi bağlı aslında. Araca özellikle hiç hararet yaptırtmamak ve çok zorlayarak ve yüksek devirlerde kullanmamak lazım uzun ömürlü olması için.

Motor ömrünün ölçülebileceğini zannetmiyorum. Ancak motor gücü testine araç sokulabilinir. Bu motor hakkında önemli işaretler verebilir. Mesela 2.0 Vectra B teknik özellik olarak motor gücü 136 Beygir (Motor kodu X20XEV). Acaba yapılan testte de bu değeri veya fazlasını verip veremeyeceğini bir test ettirin. Benim araçta katalitik konvertör iptali olduğu için ben kendi aracımı teste soktuğumda 138 beygir vermişti. Tüm büyük şehirlerin sanayiilerinde motor gücü testi yapan dükkanlar vardır. Ben Ankara'da Ostim Sanayii de yaptırmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Buzz Lightyear

quote:

Merhaba arkadaşlar 96 model opel vectra b aracım var 260 bin kmde arabanın motorundan memnunum az yakıyor sesi yok bakımını zamanında yaptırırım yalnız bu araçların motor ömrü ne kadardır kimisi diyo hemen elinden çıkar falan ama arabamı seviyorum vazgeçmekde istemiyorumda işte motor biterse hiç iyi olmaz yaptıracak param yok motor yaptırmaya 5,6 bin istiyorlar arkadaşlar bu motor beni ne kadar daha götürür yada motor ömrünü ölçtürebileceğim biyer var mı? Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

- Motor altlarında çevresinde yağ sızıntısı var mı ? Onu kontrol edin.
    Varsa belki 1 ~ 2 conta değişimiyle problem hallolabilir. Ama takdir edersiniz ki o işlem biraz uzundur Üst kapak contası nispeten daha kolay değiştirilse de, alt kapak contası için falan motoru sökmek lazım, o da meşakkatli ve uzun iş.. Ancak 5,6bin liralık iş de değil elbette. 1 günde bitirirlerse kendinizi şanslı sayın. 1000 lira falan isteyebilirler.

- Motor çalışma sıcaklığına ulaştığında egzozdan beyaz veya mavi duman atıyor mu ? Ona bakılacak.
    Bunlardan biri varsa beyaz duman için büyük ihtimalle yine conta değişimi gerekecek (kalorifer suyu pistona sızıyor demektir, aynı zamanda araç su da eksiltir.) Ancak mavi duman atıyorsa iş kötü, pistonlar gömlekler aşınmış araç çok yağ yakmaya başlamış rektifiye lazım demektir bu. Hah işte o zaman o 5,6 bin liralık masraf çıkabilir.
    Mavi duman attığı halde çok da yağ yakmıyorsa öyle kullanın bence bir müddet daha. Yani iyi kullanılırsa 50 ila 100Bin km daha gider herhalde diye tahmin ediyorum. Ancak mavi duman atma işi ve aracın yağ yakması tabiyatıyle zaman içersinde artar. Kullanıma bayaa bi bağlı aslında. Araca özellikle hiç hararet yaptırtmamak ve çok zorlayarak ve yüksek devirlerde kullanmamak lazım uzun ömürlü olması için.

Motor ömrünün ölçülebileceğini zannetmiyorum. Ancak motor gücü testine araç sokulabilinir. Bu motor hakkında önemli işaretler verebilir. Mesela 2.0 Vectra B teknik özellik olarak motor gücü 136 Beygir (Motor kodu X20XEV). Acaba yapılan testte de bu değeri veya fazlasını verip veremeyeceğini bir test ettirin. Benim araçta katalitik konvertör iptali olduğu için ben kendi aracımı teste soktuğumda 138 beygir vermişti. Tüm büyük şehirlerin sanayiilerinde motor gücü testi yapan dükkanlar vardır. Ben Ankara'da Ostim Sanayii de yaptırmıştım.

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim...

Aracı alalı yaklaşık 5,6 ay oluyor aldığım zaman baktırdım alt tarafta yağ kaçakları vardı hepsini yaptırdım triger falan hepsini yeni değiştirdim 2000 tl masrafım oldu.

Dediğiniz duman meselesine bakmamıştım ona bakacam.

Ben erzurumdayım bakalım araştırıp bulucam motor gücünü test ettirebilirim. Peki o testte motor gücü düşük çıkarsa motorun bitme zamanı gelmiş mi demektir?

• quote:

Peki o testte motor gücü düşük çıkarsa motorun bitme zamanı gelmiş mi demektir?

Çok büyük ihtimalle ona delalet eder. Fakat belki başka bir yerde sensörüydü şusuydu busuydu bi problemi varsa sırf onu düzelterek veya değiştirerek problem hallolabilinir. Ama elbette en son sözü iyi bir opel ustası söyler.

Ancak teste girmeden evvel elbette aracın bakımları tam olsun. Yağ, hava ve benzin filtresi değişmiş ve yeni bujiler takılmış olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buzz Lightyear

quote:

Peki o testte motor gücü düşük çıkarsa motorun bitme zamanı gelmiş mi demektir?

Çok büyük ihtimalle ona delalet eder. Fakat belki başka bir yerde sensörüydü şusuydu busuydu bi problemi varsa sırf onu düzelterek veya değiştirerek problem hallolabilinir. Ama elbette en son sözü iyi bir opel ustası söyler.

Ancak teste girmeden evvel elbette aracın bakımları tam olsun. Yağ, hava ve benzin filtresi değişmiş ve yeni bujiler takılmış olsun.

Tamam kardeşim teşekkür ederim dediklerine dikkat ederek teste sokacağım bakalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egea 1.4 motor arızası
    3 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.