Şimdi Ara

öss tercih sorunsalı -mimarlık-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öss gazisi olarak sıra geldi tercijlere..sizede danısmak istedim..İTÜ Mimarlıga girebiliyorum..fakar hala kesn karar vermiş değilim..
    mimar tanıdıgı olan..itü de okumus olan vs. varsa biraz daha bilgli edinmek istiyorum

• yok mu?
  • önce kendine şunu sor ben mimar olabilir miyim?Saatlerce çizim yapıp sonra hocanın bu ne biçim şey böle diyip saatlerce süren emeğini bir çırıpıda yırtmasına göz yuma bilir miyim?bu konuda yeteneğin var mı
  • iyi de bunu dusunursek kimse mimar olmasın..herkeste gurur ve sabır sınırı var sonucta
  • Kardeş ben de geçen sene İTÜ mimarlığa girdim.(öss de 10918'inci olmuştum okul 72. girdim)Hazırlığı atladım ve birinci sınıf bitti.
    Öncelikle gerçekten bu bölümü istiyor musun iyice düşün.
    Bir kere geceleri hep sabahlayacaksın.Hatta mimar uykusu diye birşey vardır.Sene başında okula bakımlı gidersin zaman geçtikçe zombi gibi olursun.Kendini eleştirebilme yeteneğinin olması ya da bunu geliştirmen şart.Jüri olduğu zaman hocaların acımasız yorumlarına,gece sabaha kadar uğraştığın çizimlerin üzerini acımasızca karalamasına,onca kırtasiye masrafına,ozalitçilerde kuyruk beklemeye tüm bunlara dayanman lazım.Çoğu bölüm zor sanılır ama mimarlık mühendisliklerden daha ağır bir bölümdür.Diğer bölümdekiler derslerine girmezler bile ama tüm dönem boyunca sen derslerine girmek,onca ödevi sabahlayarak yapmak zorundasın.Sosyal çevren de artık hep okul arkadaşların olacak.Diğerlerine vakit bulamayacaksın.Haftaiçi 2-3 saat uykuyla ayakta durman gerekliyor.Hafta sonu da uykunu toptan alırsın Valla gece iş yaparken babam horlayınca rahatsız olmazdım,aksine canım uyku çekerdi.Tembellik yapma şansın yok.Ben özellikle ikinci dönemi çok hafife aldım,hata yaptım ama yine de sabahlıyordum.Kısacası çok emek istiyor,eleştirilere ve yüklü kırtasiye masrafına katlanman gerekiyor.
    İyi yöne de çok sosyal bir bölüm olması.Gezileri de çok.ize film bile çektirttiler.Dersleri amfide değil,stüsyoda yapıyorsun en çok.Derste kulağına müzik takabilir,arkadaşlarınla konuşup yardımlaşabilir,birşeyler yiyip içebilir,sıkıldıkça kafe molası verebilirsin.Hocalar sadece iş verir,arada ne yapıyorsun diye bakarlar.Yani sıkmazlar.Sadece istenileni yapman lazım.
    Kısacası böyle ama bence değer.Yine öss'ye girsem yine yazardım.Yazıyı yazınca farkettim de arada isyan etsem de seviyormuşum okulumu. Ayrıca gezdin mi bilmiyorum ama taşkışla müthiş bir kampüs.Tam üniversite havası var.İtü'nün maslaktaki kampüsleri lise gibi.Ama taşkışla müthiş bir yerde(taksim)
    Yani tavsiyemdir.Hayırlısı olsun

• quote:

Orjinalden alıntı: baycan87

önce kendine şunu sor ben mimar olabilir miyim?Saatlerce çizim yapıp sonra hocanın bu ne biçim şey böle diyip saatlerce süren emeğini bir çırıpıda yırtmasına göz yuma bilir miyim?bu konuda yeteneğin var mı

Buna yetenek değil sabır derler.
  • Arkadaşım ben inşaat mühendisiyim okulu geçen sene bitirdim...açıkçası itü de okuyan arkadaşa sonuna kadar katılıyorum...mimarlık çizimi sevmiyorsan okunacak bir bölüm değil...açıkçası birazda kabiliyet meselesi...3d görebilme, gördüğünü tüm boyutlarıyla ağıda yansıtabilme yetin varsa (ki bu yeti en çok mimarlarda ve makina mühendislerine lazım) bence seç...hiçbirsey emek vermeden olmuyor...hakkını ödeyebilmeyi öğreneceksen daha iyi bir seçim yok...alternatifler de gözönüne alacaksındır mutlaka...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.