Şimdi Ara

Oto Subwoofer Ses Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.aleykum arkadaslar aracımdan söktüğüm tesisatı pc ye bağladım Digital Design dd 9510 Sub ve Hifonics Hfi1500d 1500w amfi var bilgisayarda ses %20 den sonra bozuluyor toklaşma oluyor acaba kullandgm trafonun yetmedgnden dolayı olabilrmi yardımlarınızı bekliyorum

• şoşo kullanıcısına yanıt
    trafo kaç wattlık,amfinin gainini biraz kıs bası da biraz azalt,güç yetmediği için hemen amfi korumaya geçer,30 -40 amper smpslere bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsche911turbo -- 12 Ekim 2014; 18:19:12 >
  • porsche911turbo kullanıcısına yanıt
    Önceden giriş seviyesi olarak 250rms woofer 500w amfi vardı 10 amper smps ile besliordum aynı şekil ses ondada bozuluodu şuan 30amper smps var yine aynı Acaba mekandan dolayımı araba kabin olarak kullanıldğndan ses bozulmuordu heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl bir kabin kullanıyorsun ,kabinde çatlak zırıltı var mı ,stereo hop.lerin ne ?smpsden amfiye çekilen kablo kalınlığı nasıl,yüksek sestemi bozulma var her zaman mı ,bir foto olsa daha iyi olur
  • porsche911turbo kullanıcısına yanıt
    Her zaman değil hocam yüksek seste hoparlörün sesi kaldıramayıp çıkardığı ses gibi dedgnz kablo yeteri kadar kalın birde smps ten kaynaklanan farklı bir sorun olarak zırıltı sorunu da var

• frekans, bass ve gain ayarlariyla biraz oynayarak yuksek seste bozulmayi engelleyebilirsin kac amper kullaniyorsun bilmiyorum ama yetersizde gelebilir. ayrica oto ses sistemlerini pcde dinlemek yerine oto teyp baglayarak dinlemeni tavsiye ederim

• kaç W ' lık ?
  • PC de lazm oluyor hocam studio programları filanda kullanıyorum o yüzden teyp tercih etmedim 20 amper smps kullanıyorum yeterli geliyor bence benim fikrim PC nin çıkışı veya amfinin yetmemesi sizcede öyle olabilirmi

• quote:

Orijinalden alıntı: bygardenn

kaç W ' lık ?

Hangisi soruyorsun hocam ?

• şoşo kullanıcısına yanıt
    dd gibi bass icin 20 amper cok cok yetersiz anfi guc kablosu ise en az 4 ga olmali anfinin modeli nedir rms degerleri? bassin rms degeri? bunlarda onemlidir ama 20 amper bir anfi ve buna bagli bass icin yetersizsir en az 30-40 amper gucte bi smps kullanmalisin pc cikisiyla alakali oldugunu sanmiyorum smps degistirdikten sonra yine ayni sorun olursa pcden eko ayarlariyla sesin daha net olmasini saglayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: xtreme28

dd gibi bass icin 20 amper cok cok yetersiz anfi guc kablosu ise en az 4 ga olmali anfinin modeli nedir rms degerleri? bassin rms degeri? bunlarda onemlidir ama 20 amper bir anfi ve buna bagli bass icin yetersizsir en az 30-40 amper gucte bi smps kullanmalisin pc cikisiyla alakali oldugunu sanmiyorum smps degistirdikten sonra yine ayni sorun olursa pcden eko ayarlariyla sesin daha net olmasini saglayabilirsin.

modeli yukardada belirtm hocam hifonics hfi 1500d 1500watt RMS 650 watt lık bilgisayar psu su ilede kullandım hiç bir şekilde fark olmadı sesde aslında sıkıntı yok yüzde 20 den sonra sertleşmeye başlıor hani şu hoparlörün sesi kaldıramayıp cıkardıgı ses gibi

• amfinin ses bayagı açıktı ordan kısıp pc den açıyorum düzeliyor gibi
  • Smpsnin adj ucu ayarını yükselt, ölçü aletin varsa 15volta ayarla amfiler 16volta kadar çalışır. Bide 20amper yazsa da değer tutmayabilir 1500watt amfi için akü daha iyi olur, yüksek amperli adaptör şart elindeki ancak buraya kadar diyor demekki, amfinin ayarlarını da kullanarak performans yükseltilebilir, lpf kademesi, subsonic filtre ayarı, gain, bas boost, bas kademesi, bası 1 ohm yerine 2ohm yada 2ohm yerine 4 ohm sürmek bunlr çekilen akımı etkileyen faktörler

• quote:

Orijinalden alıntı: porsche911turbo

Smpsnin adj ucu ayarını yükselt, ölçü aletin varsa 15volta ayarla amfiler 16volta kadar çalışır. Bide 20amper yazsa da değer tutmayabilir 1500watt amfi için akü daha iyi olur, yüksek amperli adaptör şart elindeki ancak buraya kadar diyor demekki, amfinin ayarlarını da kullanarak performans yükseltilebilir, lpf kademesi, subsonic filtre ayarı, gain, bas boost, bas kademesi, bası 1 ohm yerine 2ohm yada 2ohm yerine 4 ohm sürmek bunlr çekilen akımı etkileyen faktörler

Valla hocam bu konuda çok derin bir bilgim yok maalesef ama soruna bakarsak bir şey yetmiyor belli amfiden sesi fulleyince pcden fazla açamıyorum ses bozuluyor yine amfiden sub sonic ve diğer ayarları kısmak zorunda kalıyorum

• Subsonic 50 civarı iyidir, amperi yüksek lazım ama, ne gerek var evde o da ayrı konu

• quote:

Orijinalden alıntı: porsche911turbo

Subsonic 50 civarı iyidir, amperi yüksek lazım ama, ne gerek var evde o da ayrı konu

Beni anca böyle sistem tatmin ediyor hocam :) mahallenin dinlemesi iyi oluyor =D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.