Şimdi Ara

otomatik şanzıman toyota corolla-honda civic

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eğer kullanıp tecrübe ettiyseniz cevap yazarsanız sevinirim.

Sizce otomatik şanzıman araçlardan 2008 toyota corolla mı yoksa honda civic mi?

Toyotanın tam otomatik modeli olmadığı ve mevcut MMT şanzımanlarında pek kullanışlı olmadığı söyleniyor...ama şu anki aracım 99 corolla otomatik çok memnunum...toyotadan vazgeçmek istemiyorum ama MMT konusu da beni hondaya yönlendirdi.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa seviinirim....

• 2008 corolla elegant mmt sahiiyim... daha önceki otomobillerimin hepsi manuel di... mmt alırken çekingelerim vardı ama şimdi alıştım ve çok memnunum ... otomobil kullanma alışkanlıklarım ve değişti,daha fazla zevk alıyorum artık otomobil kullanırken...8 ay oldu aracı alanı gayet memnunum... f1 vites te kullanmak çok zevkli
  • standart otomatik ile mmt farklı çalışıyor.

ERDM arkadaşımız gibi manuel'den otomatiğe geçilicekse mmt fena olmayabilir ama hiçbir zaman gerçek otomatik keyfi vermeyecektir.

Yakıt tüketimi ise mmt için bir parça daha azdır.
  • ikisinide kullanmadım ama birçok insan otomatik şanzımanı yüzünden civic tercih ediyor.
  • ben triptronic,dsg,mmt,mcp gibi vites seçeneklerini tercih etmezdim...ya düz ya tam otomatik olmalı...şu an orta sınıfda tam otomatik bir tek civic var diye biliyorum..hemde sport modu koyarak çok güze hale getirmişler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tacox

ben triptronic,dsg,mmt,mcp gibi vites seçeneklerini tercih etmezdim...ya düz ya tam otomatik olmalı...şu an orta sınıfda tam otomatik bir tek civic var diye biliyorum..hemde sport modu koyarak çok güze hale getirmişler

sanırım triptronic ve dsg hiç kullanmadın veya teknik bilgin yok.

• yıllarca farklı markaların tam otomatiklerini kullanan ve en son ise yeni corolla dizel mmt kullanan biri olarak diyebilirimki,

mmt tam otomatiklerden daha keyifli, performans kaybı olmayan, daha az yakıt tüketiyor, hiç sorunsuz, direksiyondan yada vites kolundan her an müdahale edilebilir

quote:

Orjinalden alıntı: meke

standart otomatik ile mmt farklı çalışıyor.

ERDM arkadaşımız gibi manuel'den otomatiğe geçilicekse mmt fena olmayabilir ama hiçbir zaman gerçek otomatik keyfi vermeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 25 Ağustos 2008; 12:02:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

yıllarca farklı markaların tam otomatiklerini kullanan ve en son ise yeni corolla dizel mmt kullanan biri olarak diyebilirimki,

mmt tam otomatiklerden daha keyifli, performans kaybı olmayan, daha az yakıt tüketiyor, hiç sorunsuz, direksiyondan yada vites kolundan her an müdahale edilebilir

quote:

Orjinalden alıntı: meke

standart otomatik ile mmt farklı çalışıyor.

Açıkcası bende yıllarca pek çok markanın otomatiğini kullandımi halen de kullanıyorum.

MMT kendi açısından başarılı bir model, ekonomi sağlaması çok iyi vs. bunu tartışmıyorum.
    Ama mmt standart otomatiklerden daha konforsuz kullanım sağlıyor, bunu da es geçmeyelim.

Kaydırması, debriyajı ayırıp vites değiştirip debriyajı bağlaması gibi işlemler otomatikleştirildiği için hem vakit kaybı, hemde sarsıntı oluyor, en azından ben toyota ve linea kullanırken bunların hepsini yaşadım.

Otomatik vites bunları tork konvertörü ile engelliyor, geri kaydırmayı frenliyor, vs. DSG ise ayrı bir dünya, onu geçelim.

Bütçe kısıtlı, beklentiler düşükse MMT güzeldir, beklentiler yüksekse gerçek otomatik eşsizdir

• @meke

bunun beklentiyle yada bütçeyle ilgisi yok.

yeni corollada mmt viteslilerin 37bin ytlden aşağısı yok.

bu fiyata honda civic dahil birçok tam otomatik araç alınabilir.

üstelik F1 teknolojisiyle, ve daha az yakıtla ve daha az şanzıman sorunuyla ve hemen hiç performans kaybı olmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 25 Ağustos 2008; 13:51:48 >
  • Toyota'nın fiyatıyla alakalı bence o,

Aynı kasa, donanım ve motoru MMT 'de 37.000'e alırken tam otomatik getirseler 40.000 e alırsın herhalde.

Yani MMT ucuz olmayabilir, ama toyota alınacaksa tam otomatik modele göre daha ucuzdur diye düşünüyorum
  • doğrusu DSG 7 ileri (şimdilik) bir şanzıman teknolojisi varken, tam otomatik şanzımanları düşüneceğimi sanmam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tacox

ben triptronic,dsg,mmt,mcp gibi vites seçeneklerini tercih etmezdim...ya düz ya tam otomatik olmalı...şu an orta sınıfda tam otomatik bir tek civic var diye biliyorum..hemde sport modu koyarak çok güze hale getirmişler

c segmentinde yeni lancer de tam otomatiktir.

hayırlı günler
  • mmt direksiyondanmı değiştiriliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scald -- 25 Ağustos 2008; 22:33:15 >
  • Toyota bölüm başlığı altında MMT ile ilgili bir başlık vardı. oraya bakabilirsin.
  • evet. ister direksiyondan istersende vites kolundan değiştirebilirsin.

quote:

Orjinalden alıntı: scald

mmt direksiyondanmı değiştiriliyor?

• Toyota Corolla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.