Şimdi Ara

OTOMOTİV ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRENCİLERİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
30.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Evet üniversitede bölüm seçerken ana mühendislikleri seçmeye çalışın (makina, inşaat, elektronik vb gibi) çünkü yan mühendisliklerin henüz yasal alt yapısı yok imza yetkileride yok büyük ihtimalle işsiz kalırsınız. Öğretmenlikler için söyleyecek birşey yok zaten muhtemelen sadece devletin sanat okullarında öğretmen olabilirler belki bilgisayar öğretmenleri özel okullardada çalışabilirler veya akademiye devam edebilirler onun dışında istihdamınız türkiyede zor zaten bir muhendıs gibi imza yetkisi yok dolayısıyla bir sorumlulukta veremezler.
  • Bu kadar iç karartici olmayın.bu kisinin kendi icinde biter kendine guvenmeyen hiçbir yere gelemez.benim hiç bir arkadasım boşta değil kimisi büyük markalarda asistan kimi polis kimi serviste danışman kimi TUV'de amir amir yard.yada uzman hersey kendine guvenmekle baslar
  • aynen herşey sanıldığı gibi kötü değil. ben özel bir firmada teknisyen olarak çalışıyorum şuan. benim bir dönem üstüm olan arkadaşım ise aynı yerde servis danışmanı. servis müdürümüz de otomotiv mezunu. herşey kişinin kendisinde bitiyor. heryer aynı değildir ama, maksimum 1000 alırız demeyin. ben 1000den fazla alıyorum şuan. evet 4 senelik okuyup da teknisyen olmak hoş bişey değil ama en azından kendinize bir alt yapı oluşturuyorsunuz ve yavaş yavaş yukarı adım atacağınızı biliyorsunuz. temelden başlamadan direk üste çıkmayı denerseniz illaki bi yerlerde takılacaksınız. kabul edin ki 4 senede nuh zamanından kalma araçları, parçaları inceledik hep. iyi kötü işin mantığını biliyoruz ama servise girip de çalışmaya başladığınızda okulda aslında herşeyi öğretmediklerini anlıyorsunuz. asıl eğitim serviste başlıyormuş meğer.

ben işe gireli 1 sene oldu. ilk girdiğim zamanları hatırlıyorum da hiç bişey bilmiyordum. şimdi o zamanlara göre çok daha iyiyim ama hala çok eksiğimin olduğunun farkındayım. onları kapatmaya uğraşıyorum şuan.

• Valla ben 4. sene okulu aracınızın arzası nedir ? ne sorunuz var diye okumadım! Aynı görevde lise mezunlarıda çalışıyor. Tabi servislerede başvurdum dönerlerse şu anda stajerle idare ediyorlar eylül de sanırım çağırmaya başlarlar. Ama ben üretim istiyorum tenik ressam alcak makina mühendisi, şunu alcak makina mühendisi. Büyük firmalarda gözüm yok yan sanayi çağırsın, kendimi geliştireyim ama 3 aydır dönen yok. Ben Ankarada oturuyorum. Kariyer.net ten başvuruyorum ilanlara. Yetinmedim gazetedeki ilanlara cv gönderdim, Ostim istihdam bürosuna cv buraktım. Ben mi yanlış iş arayışındayım? Yakında servis müdürleride makina mühendisi olacak bunuda belirtiyim artık çoğu firma makina mühendisi yapıyor müdürlerini.
  • Arkadaşım daha bir iş tecrüben yokken sen ne istiyorsun bu kadar. O aldığın diploma 5 para etmiyor. Başla servis danışmanlığından. 800 al 1000 al farketmez başla bir yerden.

Senin üretimlik bir işin yok. Üretimi tekniker yapar. Ar-Ge'yi mühendis yapar.

Tasarım alanında kendini geliştirmen lazım öyle okulda alınan bilgilerle olmuyor, ufaktan başlayıp isim yapacaksın piyasada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Arkadaşım daha bir iş tecrüben yokken sen ne istiyorsun bu kadar. O aldığın diploma 5 para etmiyor. Başla servis danışmanlığından. 800 al 1000 al farketmez başla bir yerden.

Senin üretimlik bir işin yok. Üretimi tekniker yapar. Ar-Ge'yi mühendis yapar.

Tasarım alanında kendini geliştirmen lazım öyle okulda alınan bilgilerle olmuyor, ufaktan başlayıp isim yapacaksın piyasada.

+++
  • Bir noktada haklısın, Bir yerden başlamam konusunda, Ben de bunu üretime dönük olan bir şirket olarak düşünüyorum ki tecrübemi kazanayım ona göre adımımı atayım.

Üretim yapan firma diyorum; Bunun içinde üretim bandı da var, Tasarımı yapılan ( sadece çizim değildir.)ve test edilen . ( Zaten çoğu iş başvurum teknik ressam olaraktı : Onlarda genelde ilanları auto cad ve solid works bilen eleman o programları da kullandığım için başvurdum istedi diyer özelliklerde bana uyyor.)
    Bu arada Servis danışmanı olarakta başvurdum, onlarda dönecek işallah 2 ay geçti.

Ben zaten beni baş tasarımcı yapsın veya onu yapsın demiyorum. Bir noktadan başlamak için iş arıyorum. Kendime bir nokta şeçmişim ve onun doğultusunda gitmek istiyorum. Okulun verdi bilgiler yetmiyor diyorsun da o verilen bilgileri birleştir ne oluyor gör. Bende senin gibi düşünüyordum son sınıfta proje ve bitirme ödevi alana kadar: Hocam benden bana bir motor tasarlayıp getireceksin dedi, tabi ben nasıl yapacağım diye araştırdım durdum, tasarım notlarını buldum harıl harıl hesap yapıp durdum; o gördüğümüz makine elemanları, ısı transferleri, termodinamik ve şeçmeli dersler nasıl işe yaradığını o zaman anladım. Sonunda hesaplamam bitti ödevimi de verdim. ( 4 silindirli 16 valf' li 4 zamanlı motor tasarımı, bunun teknik resim çizimleri ve solid works de üç boyutlu tasarımı .) proje ve bitirme ödevi 2 dönem oluyor.

Evet Diploma 5 para etmiyor zaten ben bunu belirttim. Çünkü insanlar nasıl eğitim aldığınızı neler yaptığınızı bilmiyor. Sağ olsun bizim bölümden mezun olan çoğu arkadaşta bunu olumsuz olarak gösterdiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubejh -- 8 Ağustos 2011; 19:18:15 >

• o kadar ders aldığına göre önüne gelen her sorunlu aracın arızasını bulursun herhalde artık.
  • Ben öyle bişey mi kastettim ? Sizde otomotiv mezunusunuz gördünüz dersleri hatırlamıyormusunuz ?
  • otomotiv öğretmenliği gibi gereksiz bir öğretmenlik herhalde yoktur yer yüzünde.

10 senedir atama bekliyor adamlar.

öğretmen desen değil, mühendis desen değil...

madem öğretmen yapmayacaktın ne diye mantar gibi bu bölümden açarsın bre ahmak yök???
  • atama olmaması çok normal. haftanın maksimum 4 günü okula gidip sabah 9 öğlen 3-4 arası çalışır, her cumartesi pazarının tatil olduğu, yılda 3 ay tatilinin olduğu, her resmi tatillerde evde yattığın, birgün bile gecikmeden tıkır tıkır maaşının yattığı bir işin olsaydı sende 50-60 yaşına kadar o işte çalışırdın :)
  • Asıl kötü olan ismin yok, tekniker desen, tekniker değilsin, mühendis desen mühendis değilsin, yurt dışında karşılı bile yok. Şİmdi çıkan teknoloji mühendisliğide iptal edildi diye bir söylenti dolaşıp duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubejh -- 11 Ağustos 2011; 23:42:32 >
  • Teknoloji fakülteleri kapatılmadı. Aksine söyle diyebiliriz " geleceği daha emin adımlarla devam ediyor". Çünkü teknoloji fakültelerinde öğrenciler hem teorik hemde pratik olarak yetiştiriliyor. Onun için umutsuz değilim. Böyle yaparak kendinize eziyet ediyorsunuz. Siz elinizden geleni yapın gerisi ALLAH'a kalsın!

Gazi Üniversitesi - Teknoloji Fakültesi - Otomotiv Mühendiliği - 2011 girişliyim.
  • otomotiv mühendisliği farklı otomotiv öğretmeliği farklı şeyler. mühendislik iş yapar belki ama öğretmenlik bu mühendisliğin gelmesi ile iyice kötü duruma gelir. otomotiv şirketleri öğretmen değil mühendis alır artık. aslında şuana kadar mezun olmuş tüm öğretmenlere mühendis ünvanı vermesi lazım. çünkü mühendislikte görülen tüm dersleri aldık. formasyon eğitimlerimizde fazlası hatta tüm o mühendislik derslerinin yanında.ama yapmazlar böyle bişeyi tabiki
  • quote:

Orijinalden alıntı: FelixCrail

otomotiv mühendisliği farklı otomotiv öğretmeliği farklı şeyler. mühendislik iş yapar belki ama öğretmenlik bu mühendisliğin gelmesi ile iyice kötü duruma gelir. otomotiv şirketleri öğretmen değil mühendis alır artık. aslında şuana kadar mezun olmuş tüm öğretmenlere mühendis ünvanı vermesi lazım. çünkü mühendislikte görülen tüm dersleri aldık. formasyon eğitimlerimizde fazlası hatta tüm o mühendislik derslerinin yanında.ama yapmazlar böyle bişeyi tabiki

olabilir !

zor durumda kaldığınız doğru. bence öğretmenleri zor durumdan kurtarmaları için yeterlilik tarzı sınavlara sokmaları gerekir. sınavları geçebilirse gerekli sertifikaları verirler. eşit duruma gelebilirler.

Üzülerek söylüyorum ama bunların hepsi bir hayal malesef !

• Agalar mesele nedir biliyor musunuz kişinin donanımıdır. Herşeyi biliyorumdan ziyade su konuda uzman sevıyede sayılırım demektır. otomotivmiş metalmiş vs dert değil. Öğretmen olmayacagım dıyorsan baska hedeflere yonelceksın
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.