Şimdi Ara

Overclock işlemci ömrünü kısaltır mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
4.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet soru gayet açık bir yerde okumuştum işlemcinin 2 yıl da değiştirilmesi gerekiyor demişti oc yapıldıysa?

• Yok öyle şey batıl inanç bunlar batıl...
  • sağolasın valla şimdi artırdım birazcık mhzyi bir yerde okudum beklemiyordum işlemciyi gerçi 2 yılda değiştirmessen tarih öncesi oluyor ama merak ettim
  • 2 senede bir işlemci değiştirirsek yandık demekki
  • Değiştirilmesi gerekiyormuymuş.
    Yahu ne bu ya bayatlıcakmı işlemci 2 yılda Hiç sanmıyorum ki öyle birşey olsaydı zaten oc edition ekran kartları vs. piyasadan silinirdi kanımca
  • 4 sene boyunca AMD Athlon 64 3500+ işlemcimi %30 OC ile kullandım, hiç de bir problem çıkmadı.. Yalan bunlar yalan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme55 -- 4 Temmuz 2008; 0:43:03 >
  • oc yapamayanların uydurduğu hurafe şeyler bunlar inanma
  • işlemci ni omru olmaz devam kullanmaya
  • işlemcinin ömrü 20 yılsa iner 10-15 yıla zaten 10 yıl nasıl kullanıcaksın bi işlemciyi enfazla 5 yıl sürüyor bi sistemin ömrü neredeyse tüm uygulamalarda yetersiz kalıyor dayan gitsin tüm bileşenlere canını oku
  • hızlı yaşadı genç öldü rahmetli
  • ßunLar İşlemci Sektöründeki insanLarın PalavraLarı İnsanları O/C Yaptırmaktan çaydırmak için Söyliyolar ;) Nedeni ise Düşük modeLLerin alınıp O/C yapılarak yükseltiliyor oLması
  • quote:

Orjinalden alıntı: PeGaSuS@01

işlemcinin ömrü 20 yılsa iner 10-15 yıla zaten 10 yıl nasıl kullanıcaksın bi işlemciyi enfazla 5 yıl sürüyor bi sistemin ömrü neredeyse tüm uygulamalarda yetersiz kalıyor dayan gitsin tüm bileşenlere canını oku

+1,
    Tabiki oc işlemcinin ömrünü kısaltır. Fakat bir işlemcinin ömrü istisnalar hariç yaklaşık 10-15yıl civarıdır. Bir kullanıcının işlemciyi 15yıl kullanması bilgisayarı kullanmamasından kaynaklanır. Kullanıyor ise de celeron işlemcidir. Sanırım anlatabildim.
    Konuya gelince oc işlemci oc'suza göre 4-5 yıl geride ömrünü sonlandırabilir. Ya da çok ısınımaya başlar vsvs.
    Fakat genel kullanıcılar en fazla 5-6 yıl içerisinde işlemci değiştirdikleri için sorun yaşatmayacktır. Abanın ne kadar çıkarsa....
    Mesela ben P4 max değeri olan 3.80 çıkardığımı hatırlıyorum. Ssleri mevcut. Fakat şu sıralar 3.70 de bile mavi ekran alıyorum, neden ?

• valla ben 3 ayda birdeğiştiriyorum ne yalan söliim
  • söyle bi şey var voltaj verdiğiniz de kesinlikle ömrü kısalır niye mi ?

V=İ.R dir siz ve yi artırınca R sabit olduğu için( çünki aynı işlemci direnç değişmez) İ artıcak yine

ݲ.R=güç tür bunu ısıya eşitlersek mc∆T=ݲR olur ve sizin İ (akım) aytınca örneğin İ başlangıçta 1di siz V verince 2 oldu böylece güç 4 katına çıkar yani ve böyle ce siz 2 kat artırmış olsanız bile işlemci 4 kat ıssınacak tır buda işlemcinizin ömrünü kısaltır kesin ve net.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Déaron

evet soru gayet açık bir yerde okumuştum işlemcinin 2 yıl da değiştirilmesi gerekiyor demişti oc yapıldıysa?

eski athlon xp işlemcim:

3.0 ghz de sıvı soğutma ile ss alındı
    2.9 ile sıvı soğutmada valid alındı
    2.8ghz de hava soğutma ile valid alındı
    2.4ghz ile yaklaşık 1.5 yıl kullanıldı
    2.2ghz ile yaklaşık 1 yıl kullanıldı
    daha öncesinde ne durumlarda nasıl kullanıldı ben bile bilmiyorum
    ama hala taş gibi çalışıyor, hala eski değerlerinde stabil, hala 6600gt ile birlikte 2.2ghz de(3200+ a denk geliyor) düşük seviyede crysis oynatıyor.
  • Overloksuz işlemci kullanmadım şimdiye kadar ama hiçbirinin eceliyle ölümünü görecek kadar uzun süre kullanmadım... O yüzden abanın allah ne verdiyse...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackal971

oc yapamayanların uydurduğu hurafe şeyler bunlar inanma

+854654

kesinlikle OC yapmayı bilmeyenlerin uydurduğu şeyler. AMP editionlar OC editionlar neden satılsın yoksa?
  • yüksek voltajlar verilmedikten (45 nm işlemciler için 1.456 üstü zararlı intelde) sonra ve işlemci serin tutulduktan sonra hem işlemci hemde anakart için iyi olur..
  • Bilmiyorum overclocktanmı ama paneldeki sistemi full oc'li kullandım hep.Voltaj vermedende işlemciyi kullandım hep 2,45 civarı.4 yıl civarı bahsettiğim şekil kullandım ve res problemi başladı.İşlemciyi başka anakartta denediğimde sistem kilit sorunu,Başka işlemciyide bu anakartta denediğimde sistem yüklenmeden res problemi.Remler sağlam,tek tek veya ikisi bir arada başka pcde orthos testlerinden geçtiler.

Sorun işlemci ve anakart diye tahmin ediyorum,işlemciyi şuanda 7 çarpan yerine 6 çarpanda 1,6 ghzde kullanıyorum daha az res çekiyor.

Başka işlemciyi denediğimde aynı şeyi yapamadım,çarpanda düşse,fsbde düşse res.

Yani tahminimce cpu+anakart oc'den sakata geldi.Sıcaklıklardanda problem olduğunu sanmıyorum.

Başka sebepleride olabilir ama çözemedim.Bi sonraki toplayacağım sistemde oc yapcakmıyım; kesinlikle evet

• Beyler tarihe bakın ne zaman açtığımı ben bile hatırlamıyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.