Bildirim
oyun için hangi model notbook almalıyım.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
valla daha düne kadar laptopta oyun olabileceği tezini sürekli desteklerdim ama gta4 ü asus g1s e yükledikten sonra bende laptopta oyun olmaz diyorum dostum 2000 lira sağlam bi masa üstü için iyi bi para ve oyun oynatabilecek bi laptop için az para tavsiyem masaüstü al ama eğer benim gibi öğrenci falansan hep yanımda taşiyim falan dersen xps ler iyi diyorlar... -
Dostum 2000 liraya oyun oynayacak bir ürün satın alamazsın ancak 2400 lira gibi bir bütçe ayırabilirsen FW290JQB modeli Sony vaio alabilirsin.. -
quote:
Orjinalden alıntı: i486
Dostum 2000 liraya oyun oynayacak bir ürün satın alamazsın ancak 2400 lira gibi bir bütçe ayırabilirsen FW290JQB modeli Sony vaio alabilirsin..
Bazı arkadaşlar bildigini okuyo göründügü kadarıyla,ya da bilmedigini..
Şu makinelerle oyun oynanmaz yani öyle mi?
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3794
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3651
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3798
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4010 vs
"biliyorsan konuş alim sansınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar"
Enes kardeşim,
2.0ghz-2gbram-8600gs makine ile gears of war-rainbow six vegas 2-crysis-grid-ut3 vb vb gibilerini rahatlıkla oynadık biz ha ne olur highda oynamazsın antialiasingi kapatırsın,kaliteyi mediuma alırsın rahat oynarsın. Ben 2000e aldım imzamdaki makineyi çalıştırmadıgı oyun yok şükür hemen hemen hepsini de ayarları fullde far cry 2-crysis warhead ve yeni oyunlardan ordan pay biç kıyasla,bu işlerden anlamam diyosan ben sna bi iki alternatif sunayım sen arasından karar ver,kolay gelsin..
-
Ben de dizüstünde oyun konusunda yeterli performansın alınamaycağı kanatindeyim. Çünkü:
1- Pil ile çalışma halinde pilin çabuk deşarj olması ve zamanla şarj sorunu yaratması kaçınılmaz. Pili çıkarıp kullanmak mümkün elbette ama bir dizüstünün ruhuna aykırı. Yine başka sıkıntılar da yaratabileceği unutulmamalı. Bu halde de şu akla gelebilir. Madem doğrudan elektrikle çalışacak neden masaüstü değil ?
2- Yine pil ile çalışma halinde ki biraz zayıfladığında defrag bile yapmazken günümüz oyunlarını ne derece kaldırır ? Düşünmeye değer.
3- Özellikle oyunun ısınmayı da beraberinde getireceği düşünülürse sürekli yüksek hızda çalışan fan sorun olabilir. Bu ısının yine performasna etkisi negatif olacaktır.
4- Her ne kadar işlemci ve ekran kartları dizüstülerde önemli bir aşama kaydetse de yukarıda belirttiğim sebeplerle (pil, ısınma) tam olarak kağıt üzerindeki performansı reel olarak yansıtmayacağı düşüncesindeyim.
5- Bu cihazlar neticede öncelikle iş için üretilmiş ve zamanla teknolojik gelişimle daha daha iyi özelliklere kavuşmuşlarsa da aynı gelişimin oyunlar için de olduğu unutulmamalı.
Bu bütçeyle özellikle oyun sözkonusu ise şöyle 20 inch monitörlü güzel bir kasa ile harika olacağını düşünüyorum. Oyun oynamak neticede bir keyif ve bu keyfin doyasıya yaşanacağı bir masa üstü pc bence öncelik olmalı. Yoksa bir dizüstünün bir takım özelliklerini feda edip, bunlardan kapatmak suretiyle vazgeçip, bazı oyunları oynayabilmenin ne esprisi olabilir. Ama ben çok seyahat ederim, gittiğim her yerde oyun oynamak isterim diyorsanız o zaman başka.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prmtr -- 27 Aralık 2008; 3:08:58 >
-
eğer oyun için düşünüyorsan monster -
Monsterlar gayet güzelbaya özellikli makineleri var yalnız onlar da fiyat konusunda biraz sıkıntılı..
prmtr çok sıg düşünüyosun,neden:
1-Madem elektrikle çalışacak neden masaüstü deil,sen masaüstünü çantaya koyup götürebiliyor musn,laptop boyutu ile 2klavye etmiyo yani yerden tasarruf +taşınabilirilk.
Pilde güç seçenegini normale alırsan elektriklideki gibi performans alırsın ama pilin amacı her daim onunla çalıştırmak deil ihtiyacın halinde takıp ofis vb uygulamaları kullanmak,pil adı üstinde..
2-Öyle yazmışsınki sanki laptop sadece pille kullanılırsa laptoptır demeye gelmiş laf,ac güçü ile yapılacak işler vardır pille yapılacak işler vardır ikisinin de yapılacagı ortam degişir..
3-İlk mesajım bu numaralı düşüncene yanıt olsun,80dereceyi görmüyo makine ha aşırı bişey mi var 10liradan başlayan sogutucufanlar var alırsın koyarsın makinenin altına..
4-Tabi ki bi oyun için laptop verilen para masaustu bi sisteme verilse daha özellikli bi sistem toplanabilir,ekran kartı 2kat veya daha fazla performanslı bi sistem toplanabilir ama taşınabilirlik ve yer tasarrufu gene göz önüne alınmalı..
5-Bu bütçeyle özellikle oyun sözkonusu ise şöyle 20 inch monitörlü güzel bir kasa ile harika olacağını düşünüyorum> buna katılıyorum üstte dedigim gibi,son olarak eger sen ben ayarları fullde oynayacam aa x8,texture detail high çözünürlük 1600x1200 de o zmn tabi her laptop bunu karşılayamaz ama monster gibi 4gb ram 8800 nvidia olur t9500 olur o zmn diledigin gibi oynarsın ama demek istedigim yukarda mesajımda 1500-2000ytl ile de oynanır,önyargılı olunmaması benim derdim..
-
Bende bu modeli dusunuyorum forum kırlılıgı yapmıyım dedım yorum yazabılırmısınz banada ?
http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=P84M860TU01 -
pahalı deil mi hocam? -
samsung r560 as02 ye bakmanı öneririm, 1hafta içerisinde alacağım notebook inşallah...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sazan84 -- 27 Aralık 2008; 13:02:20 > -
Acer Aspire 5930G f/p ürünü -
Samsung saglammış..
Acer hangi modelihocam?imZaNdaki mi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enreka_tr -- 27 Aralık 2008; 13:42:06 > -
quote:
Orjinalden alıntı: enreka_tr
Samsung saglammış..
Acer hangi modelihocam?imZaNdaki mi
Evet imzamdaki ürün -
Alman sitesi heralde...tanıdığın varsa düşünebilirsin..monster gibi bir marka heralde..
güzel laptopları var..
http://www.deviltech.de/deviltech.php/sid/06b9bbba41b9ae6955ea32afc5de76b1/cl/alist/cnid/8a142c3e4143562a5.46426637
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X