Şimdi Ara

Oyun oynarken bilgisayarin kasılması sorunu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb arkadaşlar bilgayarımda normal bir iş yaparken herhangi bir kasma yada donma olmuyor ama oyunları oynarken kasmalar meydaa gelıyor bu kasılmalarda bogle,goruntude kasılma var ama ekran kartını cok rahat kaldırabılecegın oyunlarda bıle bogle oluyor meselea undergraund 2 oynarken kasılıyor ve bılgsyara yeni format attım kasamın içinide daha bugun temizledim ama aynı sorunlar devam edıyor,daha önceden bogle bir sorun kesinlikle yoktu neden olabilir acaba bilgisayarımın
    özellikleri şunlar ;
    İşlemcim : Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz
    Ekran kartım: Aygıt Tanımı ATI Radeon HD 3870
    Ana kartım : Anakart Adı Asus P5Q SE
    4 Gb ram
    Windows 32 bit işletim sistemim var

• ekran kartının driverında gibi gözüküyor problem. yoksa o sistemin kasılma olasılığı Nfs2 gibi bir oyunda imkansız. Ekran kartının fanında problem yok değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vadamama -- 13 Haziran 2010; 23:19:05 >
  • eğer kasmayı bütün oyunlarda yapıyorsa ekran kartı driver güncellemesi sorununu çözebilir ,
    sadece nfs de yapıyorsa oyunu tekrar kurman çözebilir...

birde vadamamama arkadaşımın dediği gibi ısınmadan yani fanın çalışmamasından da olabilir...
  • sorun bencede ekran kartı driverinde . benim ekran kartın fanı çalışmadanda kaç senedir kullanıyorum
  • ewt başka oyunlarda bogle yapıyor windows 7 otomatik tanımladi driverları ondan ben hiç karışmadam ama hemen yukleyim. ATI sistende gerekli donanımsal özellıklerını sectım aşagıdakı sayfada pekı hangısını ındırmem gerek ?tam anlamında calışması için. ATI Catalyst™ 10.5 Suite for Windows 7 (32-bit) mi indirecem acaba?

http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=win7/windows-7-32bit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi networmz -- 14 Haziran 2010; 18:53:39 >
  • sistemin 32 bitse bunu indireceksin tabi yok 64 bit se diğerini , aynı ekran kartı bendede var sorunsuz çalışıyor benim sistem 64bit ben 64 bit versiyonu yükledim....
  • 32 yada 64 ayrımını sormuyorum kı sistemin 32 bit zaten 32 uyumlu driveri indirecem ama acılan sayfada hangı driver demiştim ama, ATI Catalyst™ 10.5 Suite for Windows 7 (32-bit) yükledim test edecem performansını
  • tüm driverlarımı güncelledim hemde 2 kere elle manuel olarak güncelledim birde Driver Genius Professional Edition adlı programla güncelledim ama halla oyunlarda bogle kasma var sankı 2 saniye geç gelıyor gibi donuyor anlayamadım
    Dirt2 ve Bad Companyde denedim Nfsde denedim ama hep aynı sorun var Görev yöneticisinin resimlerini ekledim ;

• ekran kartının cdsi yokmu onu dene birde
  • cdsi windows 7 desteklemıyor , yanı ekran kartını aldıgımda windows7 daha cıkmamıştı.
  • merhaba driverlar güncel diyorsan fanında bir sorun olabılırmı ve uzun süre kullanıyorsan eger..bendede 3870 vardı ve sogutma sistemi kime sorduysam memnun degıldı..eger düşünürsen pasif sogutmaya gecmenı onerırım performansını arttırır kartın..belkide fandan degıldır ama yinede pasif sogutmaya ilerde gecersen daha iyi performans saglar.
  • linki direk indiremıyorum. ana download sayfasına gıdıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: networmz

linki direk indiremıyorum. ana download sayfasına gıdıyor..

https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/10-5_vista32_win7_32_dd_ccc_enu.exe

link bu.fakat direk indirmeye izin vermiyor

açılan sayfadan
    desktop pc
    radeon hd
    38xxx
    win7 32bit
    seçerek ileri gidin.catalist full indirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acbold

quote:

https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/10-5_vista32_win7_32_dd_ccc_enu.exe

açılan sayfadan
    desktop pc
    radeon hd
    38xxx
    win7 32bit

tşk edıyorum arkadaşım zaten ben bunu ındırdım kurdum ama sorunun ısınma oldugun test ettım ekran kartım işlem yapmadıgım zaman 55-60 derece ama oyuna gırıldıgı zaman 100-110 derece oluyor sıkıntı ısınma sorunu onuda artık yapacagım bır kac parca ıle ortadan kaldıracagım inş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: acbold

quote:

açılan sayfadan
    desktop pc
    radeon hd
    38xxx
    win7 32bit

tşk edıyorum arkadaşım zaten ben bunu ındırdım kurdum ama sorunun ısınma oldugun test ettım ekran kartım işlem yapmadıgım zaman 55-60 derece ama oyuna gırıldıgı zaman 100-110 derece oluyor sıkıntı ısınma sorunu onuda artık yapacagım bır kac parca ıle ortadan kaldıracagım inş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.