Merhaba, Yeni topladığım ve bazı parçaları eski kasadan gelen sistemde Dota 2, GTA 5, PUBG gibi oyunları oynarken herhangi bir problem olmamasına rağmen, oyundan çıkıp masaüstüne döndüğüm andan 15-20 saniye sonra bilgisayar donuyor. Klavye ve mouse tepki vermiyor. Bazen bir süre sonra kendine geliyor. Bazen gelmiyor ve bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum. İnternette araştırdığımda benzer problemleri yaşayanları gördüm. Fakat çözüm önerilerinin bazılarını denediğim halde problem hala devam ediyor. Gerçekten çok sinir bozucu bir hale geldi. Aynı durumdan muzdarip olan arkadaşlar problemi nasıl çözdü? Sorun ne olabilir? Anakart: Asus X570-P İşlemci: Ryzen 5 3600 Ram: Crucial 2x8 3000Mhz Ekran kartı: GTX 650 TI Boost Depolama: Kingston A2000 m.2 Güç Kaynağı: Termaltake Toughpower 600W Not: Anakart BIOS'un eski versiyonu ve güncel versiyonunu denedim. Sistemde Ramleri 3000 yapmak için XMP açmak dışında hiçbir OC yok. M.2 geldikten sonra format attım ve henüz etkinleştirme yapmadım. Korsan Windows değil. Driverların hepsi güncel. Sistemdeki HDD ve SSD'yi söküp öyle denedim. Ekran kartının termal macununu değiştirdim. Güç seçeneklerini AMD için dengeli yerine yüksek performansa alıp, diskin uykuya geçme süresini hiçbir zaman yaptım. USB'den güç alan birimleri aygıt yöneticisinden güç tasarrufu moduna geçmemesi için engelledim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim