Merhabalar yaklaşık 1 yıl önce aldığım HP Pavilion notebook bilgisayarımda son 1 aydır oyun oynarken (GTA5 ve Rainbow da yaşadım) 15 20 dakikada bir 30 saniyelik droplar yiyorum 160 170 olan fps im 10 15 arasına düşüyor nedeni sıcaklık da olabilir çünkü zaman geçtikçe daha sık olmaya başlıyor nedeni yazılımsal veya donanımsal olarak bilmiyorum. Sistemim Win 11 güncellemelerin hepsini yaptım ekran kartım da güncel.Sistemde Amd Ryzen7 5800H işlemci Nvidia Rtx 3050 ti ekran kartı 16gb ram ve 1tb m2 ssd bulunuyor. Dar boğaz yaptığını sanmıyorum hazır olarak aldığım için. Aklınıza gelen herhangi bir nedeni ve çözümünü paylaşırsanız memnun olurum. Teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrecayr. -- 30 Ağustos 2022; 0:54:25 > |
Oyunlarda Yaşadığım Drop Problemi Fps'in Aniden Düşmesi
-
-
Dostum sistemin iyi ,lakin aynı seyleri bazı oyunlarda bende yasıyorum.Drop birden 100 fps den 20 lere düşüyor.Fanlar eşek gibi çalışıyor.Lanet olası havalar o kadar sıcakki.En son ekran kartı ve işlemci 100/80 dereceleri görüyordu.Temizlik ve macun değiştirdim cidden değerler azaldı .Lakin Rust gibi optimizasyon sorunu olan oyunda ne yaparsam yapayım droplanıyorum.
Bence macunları yenile illaki fark göreceksin.Başkada bir tavsiye veremiyorum hava cok sıcak:(
-
Genelde 75 80 derecelerde sıcaklıktan çok yazılımsal olduğunu düşünüyorum soğutucu falan da kullanıyorum.
-
Öncelikle termal macununu yenilemeni öneririm. Yeniledikten sonra tekrar dene eğer düzelmez ise "ThrottleStop" programını kullanabilirsin. YouTube üzerinden nasıl kullanıldığı ile ilgili videolar çokça mevcut.
-
Teşekkürler yanıtınız için.
-
Sorun ekran kartından kaynaklı sorunu farketttiğim anda görev yöneticisine baktığımda bu şekilde driverlerim güncel onun dışında aklıma bir çözüm gelmedi.
Benzer içerikler
- casper bios tuşu
- whatsapp başkası kullanıyor mu nasıl öğrenirim
- bu yazılım oyunla aynı anda kullanılamaz virtual controller
- disk hataları onarılıyor tamamlanması bir saatten fazla sürebilir çözüm
- word tek sayfaya sığdırma
- biosa nasıl girilir windows 10
- laptop menteşe tamiri
- root kaldırma
- ingilizce dilinden err_connection_reset çevirisi
- mavi ekran hatası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X