Şimdi Ara

ozel universite dusunenlere

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar ozel uni ile devlet arasinda kararsiz kalanlara bir iki nasihatim olsun.ben bahcesehirde okuyorum.4.sinifim.yasadiklarimdan edindigim tecrubeler dogrultusunda:
    -bi kere ozelde burslulari eziyolar vs gibi bos laflar anca yesilcam filmlerinde olur.kimse sana sen burslumusun diye sormaz.
    -hocalar burslular ugrasiyormus gibi masallar da eskidi artik.hoca ne bilsin sinifta kim burslu kim degil.sadece hocaya ters gitme yeter
    -ozelde herkes bmwlere binicek sen de ezik gibi otobusle gelicen kafasi da cag disidir.kimse sizi maliniz mulkunuzle yargilamaz
    -MUTLAKA OZEL UNIVERSITELERI IYI ARASTIRIN.GIDECEGINIZ BOLUMUN DERS ICERIKLERINE OKULUN IMKANLARINA HOCALARINA VS BAKIN.SIRF DAHA COK BURS VERIYOR VEYA KAMPUSU GUZEL DIYE GITMEYIN.
    -ozellerde burs kesilme mevzusuna gelince,bi cok ozel unide 2 turlu burs vardir.birisi tum ozellerde vardir.osym bursudur o.sizin o uniyi tam/%50 vs olarak aldiginiz burstur ve bunlar kolay kolay kesilmez.cogu 7 yil derler.e salak degilsseniz 7 senede 4 yillik uni biter zaten :) diger burs cesidimiz de her unide adi degismekle birlikte genelde adi basari bursudur.bunlar da uninin kendi koydugu sartlari yerine getiren(x universitesine ilk 1000den girene ayda 100 tl gibi) ogrencilere verilir ve genelde ilk bine girip de kazananlara vs verilir.bu burslarin sartlarini sizin arastirmaniz lazim.her yerde degisir.kimisi ortalama sarti koyar(2.00/4.00 gibi).
    -bana gore turkiyenin en iyi ozel universiteleri bilkent,koc,sabanci,tobb diye baslar.bunun disinda bilgi,bahcesehir,kadir has da bolumden bolume degismekle birlikte kimi bolumleri gayet iyiyken kimileri kotudur.yani bolumden bolume degisir.NOT:SAGLIKLA ILGILI OLAN OZELLER HAKKINDA BILGIM OLMADIGI ICIN ONLARI DAHIL ETMEDIM.
    -ozel unilerde okuyanlarin devlettekilere gore daha fazla masrafi olacaktir.cunku bazi ozellerin basarili ogrencileri icin ucretsiz yurt imkani yoktur.bunun disinda cogu ozelde yemek ve kantin masraflari da nispeten daha yuksektir.bazilari da konumlari itibariyle bulundugu il veya ilcelerde kiralar ve hayat standartlari yuksektir(koc gibi)
    -bazi ozel universiteler binadan ibarettir.dershane havasi vardir.o yuzden iyi arastirmanizda fayda var.(hasan kalyoncu gibi)

simdilik bu kadari aklima geldi.sorulariniz varsa cevaplayabilirim.

• Çok faydalı bi konu olmuş teşekkür ederim, bişi sorcam bunlarla ilgili tam burslu iktisat toros ünv.de yazmayı düşünüyorum ama puanı tam burslu olmasına rağmen 236 puan bursu kesmek gibi bişi söz konusu değil mi? puanın çok düşük olması beni korkuttu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EdaWomack

Çok faydalı bi konu olmuş teşekkür ederim, bişi sorcam bunlarla ilgili tam burslu iktisat toros ünv.de yazmayı düşünüyorum ama puanı tam burslu olmasına rağmen 236 puan bursu kesmek gibi bişi söz konusu değil mi? puanın çok düşük olması beni korkuttu.

dedigim gibi,onlari siz arastiricaksiniz.her okulda sartlar degisiyor ama genelde 7 sene derler.ancak ben de suphelendim tabi bundan :) bide toros uni tabi bi degeri yok kocun yaninda.o yuzden de olabilir. bu arada osym bursunuzla ilgili kosullari hem universitelerin sayfalarindan hem de osymnin kilavuzunda sartlar kismi vardir numarayla gosterirler.ordan bakarak da gorebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wd1605 -- 20 Temmuz 2016; 0:20:50 >
  • Bahçeşehir uluslararası ilişkiler ne dersin hakkında ne düşünüyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wd1605

quote:

Orijinalden alıntı: EdaWomack

Çok faydalı bi konu olmuş teşekkür ederim, bişi sorcam bunlarla ilgili tam burslu iktisat toros ünv.de yazmayı düşünüyorum ama puanı tam burslu olmasına rağmen 236 puan bursu kesmek gibi bişi söz konusu değil mi? puanın çok düşük olması beni korkuttu.

dedigim gibi,onlari siz arastiricaksiniz.her okulda sartlar degisiyor ama genelde 7 sene derler.ancak ben de suphelendim tabi bundan :) bide toros uni tabi bi degeri yok kocun yaninda.o yuzden de olabilir. bu arada osym bursunuzla ilgili kosullari hem universitelerin sayfalarindan hem de osymnin kilavuzunda sartlar kismi vardir numarayla gosterirler.ordan bakarak da gorebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    hangi bolumdesiniz acaba :) bahcesehir tam burslu isletme, siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler, ekonomi tutuyor sanirim bolumler hakkinda ve egitim hakkinda neler soyleyebilirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: salvatore.

Bahçeşehir uluslararası ilişkiler ne dersin hakkında ne düşünüyorsun.

acikcasi benim kanaatimce bizim okuldaki en iyi bolumleri siralarsak sirasiyla,hukuk,siyaset,yazilim muh,sinema tv,reklamcilik diye gider.hatta bence hukuk ve yazilimda bi cok uniden iyiyiz.siyasette de bildigim kadariyla bi cok uni ile rekabet ederiz.hocalarimizi zaten ntvden de tanirsin belki.burak kuntay demirelli yillarda bakanlik yapmis barlas kuntayin ogludur.baya donanimli birisidir.ders anlatisi ve yaklasimini da cogu kisi sever.bide hlo diye bisey var.hukumet liderlik okulu acilimi.siyaset hukuk okuyanlar burda staj yapabiliyorlar.bu programlar kapsaminda her hafta bi soylesi yapiliyor unlu isimler geliyor.stajyerler de sirf ayak isi degil bazi konularda rapor vs de yaziyor.
  • zeynep_s kullanıcısına yanıt
    bu bolumlerdeki egitim siyaset haric pek iyi sayilmaz.ortalamadir.ancak coop olayi ozelllikle isletme ve ekonomide onemli.coop programi sayesinde onemli sirketlerde staj yapabilirsin.hatta kendini sevdirirsen ise de aliyorlar daha sonra.sahsen ben reklamcilik ogrencisiyim ve bu coop sayesinde d-smart ve leo burnett(meshur bir reklam ajansidir.fiat ve jeepin reklamlarini yaparlar) gibi sirketlerde staj gordum.sizin yerinizde olsam(tabi ilginize gore de degisir) ben siyaseti secerdim.

ancak okulun genel durumunda rahatsiz edici bazi seyler:
    -ticarethane kafasi vardir.bos bulduklari yeri kiralarlar.o yuzden sinav yaparken zorlanirlar bos sinif bulmakta.
    -bi iki sene evvel bi cok degerli hocaya da kiydilar.sirf istedikleri ucretler yuzunden.bazi kici kirik asistanlarinda bi yerleri kalkti dogal olarak meydan bos kalinca.
    -ekonomide seyfettin hoca vardir.ntvye fln cikarlar.
    -not sistemi dandiktir.ders programlari cok dandik ayarlanir.cap veya yandal yaparsaniz bu ders programlari size iskence yasatir.surekli cakisir dersler cunku.
    -pazar gunu yapilacak sinavlara da hazirlikli olmakta fayda var :) hafta sonu sinavlarimiz meshurdur :) hatta yer yer pazar 8 bucuk bile olabilir :)

• wd1605 kullanıcısına yanıt
    Of bilmiyorum uluslararası bağlantıları nasıl.
    Bilkent siyaset yazacam başa sonra odtü sonra Bahçeşehir diyorum ne dersin bide okul nasıl sence hani kütüphanesi vs
    Of lanet olsun hukukta var daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pucuhezap -- 20 Temmuz 2016; 0:47:32 >
  • Hocam yeditepe hakkında ne dusunuyorsunuz muhendislikleri filan??
  • simdi hukuk mu siyaset mi dersen bence hukuk.ancak hukukta belki iyi bi yer gelmiodur o ayri bilemem.ancak siyaset istersen bence bilkent - bogazici veya gs - odtu seklinde yapsan guzel olur.tabi kendi fikrim bu.
    tamamdır, araştırmaya devam edeyim teşekkür ederim.
  • matttfrk kullanıcısına yanıt
    detayli bilgim yok ancak yeditepe 2012 yilina kadar gayet iyiydi son zamanlarda cok ogrenci ve prestij kaybi var.eskisi gibi degil deniyor.bir de kampusu allahin daginda :) kadikoy olmasi sizi yaniltmasin :)
    Hukukta marmara ist geliyor gs sosyoloji de düşünüyorum kafamda deli sorular
    Hukuk istemiyorum pek ama of bilemedim
  • oncelikle nereyi istedigin onemli.hayatta is ve es secimi cok onemli derler.sonucta degistirmen zordur bunlari :) bana kalirsa sosyolojiyi salla.ulkede sosyal bilimlere zerre deger yok.hukuk da katlediliyor zaten insanin hevesi kalmaz okurken.ama marmara ist hukuk okumaktansa bence siyaset daha iyidir.
  • işletme veya ekonomide bilgi mi iyidir yoksa özyeğin mi fikri olan var mı ?
    Bahçeşehir RTS,reklamcılık nasıl açar mısın biraz kardeşim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: salvatore.

Hukukta marmara ist geliyor gs sosyoloji de düşünüyorum kafamda deli sorular
    Hukuk istemiyorum pek ama of bilemedim

gsu sosyoloji o zaman. sosyologlara ihtiyacımız var.
  • LEGINO kullanıcısına yanıt
    bu konuda bi fikrim yok kusura bakmayin
  • quote:

Orijinalden alıntı: tariholog

http://www.bahcesehir.edu.tr/icerik/11099-liselere-yonelik-tercih-gunleri-atolye-programlari bahcesehir dusunenlerin ilgisini cekebilir arkadaslar bi inceleyin

soruna gelirsek,bu bolumun ogrencisiyim.bu bolum yetenege bakar.insani iliskilerin iyimidir?sosyal birimisin? genel kulturun nasil? kalemin kuvvetlimidir? gorsel hafizan iyimidir? onun disinda bu isi herkes yapabilir.zaten ajanslarda calisanlarin cogu da reklam mezunu degildir.bu is yetenege baktigi icin kimse bolumu o kdr onemsemez.tabi okuren kendini gelistirmen de onemli.dil ogrenmek,staj yapmak,cevre edinmek cok katki saglar.ancak meslek ajanslarda calisanlar icin zordur.giris saatin bellidir cikis saatin ise is ne zaman biterse o zamandir.o yuzdendir ki ajanslarda sabahlamak siradan biseydir.ancak yukseldikce tatmin edici maaslar ve musteriye gore degismekle birlikte hediyeler alabilirsin.direktorum bi telefonla 2 3 tane buyuk rakiyi belese getirtmisti.musterimiz tekirdag rakiydi.bu arada bu sektor pistir biraz.insanlari alkolu severler.eger muhafazakar bi aileden geliosan ayak uydurman sorun olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: wd1605

quote:

Orijinalden alıntı: tariholog

http://www.bahcesehir.edu.tr/icerik/11099-liselere-yonelik-tercih-gunleri-atolye-programlari bahcesehir dusunenlerin ilgisini cekebilir arkadaslar bi inceleyin

soruna gelirsek,bu bolumun ogrencisiyim.bu bolum yetenege bakar.insani iliskilerin iyimidir?sosyal birimisin? genel kulturun nasil? kalemin kuvvetlimidir? gorsel hafizan iyimidir? onun disinda bu isi herkes yapabilir.zaten ajanslarda calisanlarin cogu da reklam mezunu degildir.bu is yetenege baktigi icin kimse bolumu o kdr onemsemez.tabi okuren kendini gelistirmen de onemli.dil ogrenmek,staj yapmak,cevre edinmek cok katki saglar.ancak meslek ajanslarda calisanlar icin zordur.giris saatin bellidir cikis saatin ise is ne zaman biterse o zamandir.o yuzdendir ki ajanslarda sabahlamak siradan biseydir.ancak yukseldikce tatmin edici maaslar ve musteriye gore degismekle birlikte hediyeler alabilirsin.direktorum bi telefonla 2 3 tane buyuk rakiyi belese getirtmisti.musterimiz tekirdag rakiydi.bu arada bu sektor pistir biraz.insanlari alkolu severler.eger muhafazakar bi aileden geliosan ayak uydurman sorun olabilir

Alıntıları Göster
    Yararlı bilgilermiş peki anadolu şehrinde işletme veya konaklama işletmeciliği okunur mu?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.