Şimdi Ara

P5B-VM RAID0 ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar asus p5b-vm anakartım var bi tane samsung 160gb hdd vardı uzeirnde gittim 2 tane daha seagate 160 gb hdd aldım aklımca seagateler raid0 samsung duz sata baglı olcaktı ben normal sata portlarına bagladım hepsini makina uctu acılmadı sonra servise gitti yapıldı geri geldi fakat 3 disk te duz sata baglanmıs simdi anlamadıgım ve sormak istedigim nokta su : bu lanet board ich8 -- ich8r deil jmicron363 var tmm idare ederizde ben hala bu board da nasıl raid0 uapcam ve kalan diskimi duz sata baglıcam yada sadece raid0 yapabilcem(diger diski cıkarcas mejbur) anlayamadım gitti

yani biri bana raid0 icin sura baglıcan su lazım suna dikkat et !

bu anakrtta raid0 bole yapılır bole olmaz senin dedigin gibi 3 ncu bi disk duz baglanmaz yada sole baglanır

yada en kısası raid0 nasıl yapcam ; baglantı sekline bilmem nesine bios ayarlarına kadar soleyebilen olurmu acaba ? cok tesekkurler simdiden !

bi yardım lutfen 2 tane disk aldık bosa aldık gibi oldu ya

• yaw arkadaslar bilen yokmu ya ? sozde cvp bulabilcemiz bi site burasi ya

simdi varya bos beles bisi sorsam 400 cvp gelirdi iste ne soru : 400 gb mı alsam 300 mu seagte mi samsungmu desem yani burda pc den anlıyan yok demekki ! thanx
  • O kırmızı sata girişleri ich8 in ve raid yapamazsın onlarla.Jmicron un girişleri 1 tane mi 2 tane mi?Pcı ların üstünde bir tane siyah sata girişi var gibi gözüküyor ama başka nerde var göremedim ben.Bir tane de dışarda var galiba.O ikisiyle raid nasıl yapılır bir fikrim yok.Birini hadi normal yoldan vağladın diyelim diğeri dışardan içeri e sata kablosuyla girmesi lazım falan zor iş.PB5 sahipleri daha tecrübelidir bu konuda onlar bir şeyler yazarsa daha iyi.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_13128925/tm.htm

FATAL ¦ ERROR dan alınıdır

PB5 HAKKINDA SORULAR VE BULUNAN ÇÖZÜMLER

1- Bu ana kartla nasıl RAID yapılabilir

Bu ana kartın Raid desteği vardır .. ama Asus mühendisleri JMICRON a ait chip e baglı olan 2 adet sata bağlantısının birini harici olarak ana kartın arka kısmına koymuşlardır. Arkadaki bağlantı e-sata türünden olduğu için standart sata kablosu ucu yuvaya girmeyecektir kırmamak için zorlamayın. (Ayrıca bir bilgi daha: Raid yapmıyorken e-sata girişine herhangi bir sata HDD'i sistem açıkken takıp çıkarabilirsiniz yani Hot-plug özelliği bulunuyor)
    Bu nedenden dolayı sata teorikte vardır ama prATIkte yapabilirsen yap gibi bir durum söz konusudur

Bu ana kartta RAID yapa bilmek için arkada yer alan "e-sata (harici sata)" çıkışından uzun bir "e-sata to sata" kablosu ile kasa içindeki hddmize bağlantı yapmak gereklidir. Ama bu uzun "e-sata to sata" kablosunu Türkiye'de bulmak neredeyse imkansız olduğundan (Yurtdışında kolayca bulunabiliyor) bu ana kartta Raid yapmak zordur: Ama Raid destegi kesinlikle vardır.

• arkadasım saolun yanlzı ben cozdu mzaten yine kendim tr internetinde kirlilikten baska bir sey yok hep bos konualra cvp gelir adam gibi sorunalra cvp gelemz gerci burası tr dogal yani sizlere tesekkur ederim ben cozdum dene yanıl yontemiyle bi kere de bole site forumlardan al kardeism bunu yap sorun gider duymadım hep alıntıalr hep bilinen cvp lar hep tartısma o ii bu ii baska bisi yok ya yazık walla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.