Şimdi Ara

PALİT 8600GT SONİC+ VE MSI RX2600XT DIAMOND (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: B-veritas

quote:

Orjinalden alıntı: kaose

nasıl yani düz 8600 gt leri geçemiyormu çok saçma kesin yazılımsal bir problrm vardır ve ilerki sürücülerlede giderilince 8600 gt sonic + bile toz yutacaktır.

Bu arada Not 8600 gt sonic + den 50-60 Ytl daha pahalı 2600 xt Diamond ddr4 ü bence 60 ytl daha fazla verip hd filmi İşlemciye yüklenmeden seyretmenin bir anlamı yok bence 8600 gt sonic + al sonuçta işlemciye yüklenerek veya yüklenmeyerek seyir edeceksin filmleri 60 ytl multimedia özelliğine vermenin hiçbir anlamı yok tabi bu sana kalmış Hd filmlerle içli dışlı olucam diyorsan orası ayrı,umarım içine sinecek bir karar verebilirsin şimdiden kolay gelsin

fakat arkadaşım hızlar bakımından 2600xt öne çıkıyor. sadece HD bakımından değil.neden oyun performansı düşük bunu anlamadım.acaba driver sorunu mu var?

bu arada arkadaşlar bu kartların performansı dx9 da 1950pro dan çokmu kötü?yani 1950pro düşünmeyede başladım.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1929

• quote:

Orjinalden alıntı: tolgacem

arkadaşım
    dx10 da tum testlerde 2600xt tokatladı 8600 leri

ati hd serisinin uretim amacı dx10 degilmi?
    dx da daha basarılı.dx 9 dada basarılı bir kart ama driverlar yuzunden o testlerde geride kaldı
    yavas yavas oturuyor kart.

her özellik bakımından 8600 lerden daha iyi.

hd video yu cpu ya yuk bindiremden izlemek istemezmisin?
    hd tv baglayıp oyun oyanamk istemezmisin.

cok geniş bir kart herseyi sunuyor.
    dx10 dada 1024 de gayet yeterli bir kart 8600 alanlar şoke olmustu hala şokeler cunku dx10 da patladı kartları çekemiyorlar.

dx9 da hızları arttırıp takılabilirler ama dx10 da mimari devree girer shader de herseyde daha iyi bu kart

al en fazla 1 2 driver da dx9 oyunlarda perf cosucaktır.

zaten suanki performansı kotu deil

Buyur

DX10 da her testte mi tokatladı.???

NVIDIA nın sürücüler oturmuştu yani

Arkadaşım neden bahsediyorsun sen yahu bioshock,lost planet,world in conflict bunların hepsinde 8600GT açıkara önde DX10 da.

DX10 da 2600XT nin 8600 ü geçtiği tek test olabilir o da COJ benchmark o da benchmarkın NVIDIA ya kasıtlı performans düşürücü kodları ATI tarafından bayağı bir para yedirerek yazdırmasıyla olmuş bir olay.

2600XT 8600 geçiyor hayal alemi bunlar yahu

• quote:

DX10 da 2600XT nin 8600 ü geçtiği tek test olabilir o da COJ benchmark o da benchmarkın NVIDIA ya kasıtlı performans düşürücü kodları ATI tarafından bayağı bir para yedirerek yazdırmasıyla olmuş bir olay.

Bu iddiayi destekleyecek bir kanit felan var mi?

Bu forumda firmalara camur atmak moda olduda bu aralar o yüzden soruyorum?

quote:

Arkadaşım neden bahsediyorsun sen yahu bioshock,lost planet,world in conflict bunların hepsinde 8600GT açıkara önde DX10 da.

Bu da biraz sallama gibi geldi bana. Hadi düs 2600XT desen tamam da bu alet 850/2300Mhz hizlarinda calisan bir GDDR4. Bence cogu oyunda 8600GT Sonic+ i gecer gecildiklerinde de fazla fark yemez. Bir seyi söylerken iddianiz destekleyecek kanıtlarıda sunun lütfen.

• quote:

Orjinalden alıntı: EngizLee

Bu da biraz sallama gibi geldi bana. Hadi düs 2600XT desen tamam da bu alet 850/2300Mhz hizlarinda calisan bir GDDR4. Bence cogu oyunda 8600GT Sonic+ i gecer gecildiklerinde de fazla fark yemez. Bir seyi söylerken iddianiz destekleyecek kanıtlarıda sunun lütfen.

bu mantıkla 2600xt nin piyasada geçemeyeceği kart yok sanırım? 8800gts ler bile daha düşük saatı hıızna sahip
  • quote:

Orjinalden alıntı: COrleone[TUR]

quote:

bu mantıkla 2600xt nin piyasada geçemeyeceği kart yok sanırım? 8800gts ler bile daha düşük saatı hıızna sahip

Yaa kardesim ne alakasi var normal HD2600XT ler 600/1400 hızlarinda cikar ve DDR3 tür. Bunlara acik ara fark atabilir demisiz. 850/2300 de calisan GDDR4 ramli bir karta acik ara fark atamaz demisiz. Nedir yanlis olan?

8600GT 600/1600 Mhz hizinda iken CM dirt da 1024x768 cözünürlügünde Shadow medium da iken aldigi FPS degeri 25-30 arasi degisiyor.. (bkz bu forumdaki cesitli 8600 GT incelemeleri)

Bir arkadasta Msi HD2600XT GDDR4 ile CM dirtda 1024x768 cözünürlügünde shadow dahil tüm ayarlar ultra iken 20 ila 30 FPS arasinda degerler almış.

http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=32&t=152418

Palit 8600GT sonic+ in bu karti ezmesi icin ayni ayarlarda 35-40 FPS filan almasi lazim

• ilk cıktıgındada 2900xt serisi cok elestirilmisti.ama kartta cok muhtesem bir mimari var.sonradan suruculerle kart desteklenince gercekte ne oldugu ortaya cıktı.bence msı rx2600xt diamond al derim kardesim.ilk etapta agır kalabilir ama suruculerin oturması ile fark atacaktır...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: COrleone[TUR]

quote:

Yaa kardesim ne alakasi var normal HD2600XT ler 600/1400 hızlarinda cikar ve DDR3 tür. Bunlara acik ara fark atabilir demisiz. 850/2300 de calisan GDDR4 ramli bir karta acik ara fark atamaz demisiz. Nedir yanlis olan?

8600GT 600/1600 Mhz hizinda iken CM dirt da 1024x768 cözünürlügünde Shadow medium da iken aldigi FPS degeri 25-30 arasi degisiyor.. (bkz bu forumdaki cesitli 8600 GT incelemeleri)

Bir arkadasta Msi HD2600XT GDDR4 ile CM dirtda 1024x768 cözünürlügünde shadow dahil tüm ayarlar ultra iken 20 ila 30 FPS arasinda degerler almış.

http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=32&t=152418

Palit 8600GT sonic+ in bu karti ezmesi icin ayni ayarlarda 35-40 FPS filan almasi lazim

arkadaşlar bu fps ler bana pek iyiymiş gibi gelmedi.dx9 da böyleyse dx10 da sürünür bu iki kart.acaba 1950pro alıp bari dx9 da rahat ederim diye düşünmeye başladım artık.

• 2600 xt yi öneriyorum.
  • Yani bu kartlar bana sorarsan bir halta yaramaz kartlar. 8800GTS 320MB de bozuk bir kart. Güya Eylül ortasinda sorun cözülecekti ama ehnüz bir ses seda yok. HD2900XT de 414$+Kdv. Ne yapacagimizi bizde sasirdik valla
  • son noktayı koyuyorum dusunmeden tartışmasız tabiki palit 8600gt sonic+ anlayan anlar
  • anlayan anlar ne yahu :) anlayan adamlar zaten yukarıda açıklamasını yapmış.
    Ayrıca benim araştırıpta görebildiğim hemen her testte DDR4 lü ve 850/2300 saat hızındaki kart kullanılmıyor.Düz 2600XT kullanılmış siz hala eziyo diyosunuz.Ayrıca arkadaşın dediği gibi kartı ezebilmesi için arada biraz daha fazla bi fark olması lazım değilmi sizcede?Bence gelecek olarak düşünülürse MSI 2600XT DIAMOND çok daha iyi bir kart ve ön planda olan durumu sadece multimedia açısından falan önde olması değil.
  • özeliklerine iyi bak tamammı iş hatlarına bak onda kac tane onda kac tane iyi bir arastır hangisi almaya deger göreceksin

bende ilk 2600 dusundum cafe koyacaktım aedetli alım icin sonra 8600 palit cok agır bastı kim ne derse desin iyi dusunsun kararını versin iyide arastırsın
  • 3 haftadır arastırıyorum her dakika bi alet cıkıyo ortaya.Sana şukadarını deyim herşey özellikle bitmiyo.Özelliği çok yüksek olur falan filan olur farketmez ama sonuçta testleri görmeden ben inanmam hiçbişeye.Bu aletin testleri yok ortada daha.
    Msi HD2600XT Diamond'dan bahsediyoruz düz 2600xt den değil.aradaki farkları 850/2300 saat hızı farkı ve fark 24 stream processor ve 8 yerine 4 rop var.bence bu saat hızı ve bu özelliklerle bu kart fazlasıyla yeterli..ayrıca arada yapılan testlerde eski testlerde driverları oturmamıştı.Şu alıntılara bi göz atın isterseniz..

quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

Öncelikle, 850/2300 2600 XT'nin başarımı hakkında yorum yapamayacağımı bildireyim. Sadece, kendimce, bilgi verme amaçlı bir iki yorumum olacak:

Şimdi, özellikle bu HD - 8 serîlerinden itibâren iş hattı kavramı ortadan kalkmış bulunuyor.

Eskiden, genellikle doku birimleri (TMU-TAU) ve noktacık işlemcileri (pixel shader de denebilir) eşit sayıda olan kartlarda bu "iş hattı" kavramı ikisinin de sayısını belirtmek için kullanılabiliyordu (7900 GT'de 24 işlemci, 24 doku birimi vardı, meselâ).

X1900 - X1600 - X1300 serîsiyle durumun farklılaşması, Geforce 8 ve HD'de de aynen devam etmesi pek çok şeyi değiştirdi. Meselâ, Geforce 8800 GTX'te 128 adet paralel işlemci (noktacık işlemciyi de kapsar), 64 TMU, 32 TAU (aslında, saat turu başına 64 doku süzme, 32 doku adresleme yapar, da diyebiliriz) ve 24 ROP vardır.

Yine de, buna rağmen TMU'lara iş hattı dendiği olabiliyor. Böyle bakarsak, Geforce 8600'ün mevcut sürümlerinde saat turu başına 16 doku süzme, 16 doku adresleme yapıldığını, HD 2600'de ise bunların 8 - 8 olduğunu belirtmemiz gerekir. Hatta, ROP sayısının 8600'de 8, HD 2600'de 4 olduğu, 2600'ün 120 adet paralel işlemcisinin gerçekte 24x5 durumunda ve diamond'da 850 mhz hızında çalıştığı, düz 8600 GT'de bile bu işlemcilerin 1200 mhz hıza sahip olması gibi bir sürü ayrıntı çıkar karşımıza. İşin içinden çıkamayız. Her iki gırafik işlemcinin çok farklı mimarîlerde olması, aritmetik işlemciler gibi adı fazla duyulmayan birimlerin de mevcut olması vs. ise sayıları da anlamsız kılıyor.

Yani, teknik özellikleri önemsemeyin bu iki serîyi doğrudan karşılaştırırken. Kafanız karışır. En azından, benim karışıyor. Başarım sonuçlarına göre öngörülerde bulunabiliriz, ancak.

Bellek konusuna gelirsek:

2.3 ghz iyi bir değer. 128 bitle 36.8 GB/sn, 7800 GTX 256 ile neredeyse aynı. Açıkçası, bu hâliyle band genişliğinin, gırafik işlemcinin özelliklerinden daha belirleyici olduğunu sanmıyorum.

Tabii, 256 biti herkes ister, ben de isterim (o zaman da, saat hızları bayağı düşerdi. 8800 GTS'nin 1.6 ghz 320 bit bellekle genişliği 2 ghz 256 bite eşit zaten).

quote:

Orjinalden alıntı: girdap7

atide 5 tane 24'lük var fakat nvidiada 1 tane 32'lik var. daha önce incelemelerde böyle okumuştum.
    oyunlar ati'ye uygun olacak şekilde bu 5'tane 24'lüğü beraber kullanacak şekilde optimize edilirse ati kartlar coşacaktır ama şuanda bu mümkün değilmiş sadece bu 5 tanede 24'lükten sadece 1 tanesi standart olarak kullanılıyormuş diğer 4 tanesi kullanılacakları günü bekliyormuş.
    nvidia durum böyle değil 1 tane 32'lik var :)

• arkadaşlar bu iki kartın dx10 testleri berbat.dx9 da ise 1950pro bunları eziyor.ben kararımı verdim.powercolor x1950pro extreme 512 alıyorum.bugün sipariş veriyorum.herkese teşekürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: bkblt85

arkadaşlar bu iki kartın dx10 testleri berbat.dx9 da ise 1950pro bunları eziyor.ben kararımı verdim.powercolor x1950pro extreme 512 alıyorum.bugün sipariş veriyorum.herkese teşekürler.

En güzeli
  • Buyrun diamond'ın testleri bugün yayınlanmış fakat sadece dx9 testleri var, düz 8600 gt'den tabiki daha hızlı, fakat sonic+ modelini dx9'da geçemeyeceği malum. dx10'da geçebilir fakat zaten bu kartların performansları dx10'da pek yeterli değil. HD video performansı artısı ilerde driverlar la bi miktar daha performans artışı sağlayabilir.

http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?id=2362&cid=3&pg=1
  • quote:

Orjinalden alıntı: tepeb

Buyrun diamond'ın testleri bugün yayınlanmış fakat sadece dx9 testleri var, düz 8600 gt'den tabiki daha hızlı, fakat sonic+ modelini dx9'da geçemeyeceği malum. dx10'da geçebilir fakat zaten bu kartların performansları dx10'da pek yeterli değil. HD video performansı artısı ilerde driverlar la bi miktar daha performans artışı sağlayabilir.

http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?id=2362&cid=3&pg=1

Sitenin testinde o/c yapilabildigini ama performans artisinin ancak %1 veya 2 yi gecmedigini belirtmisler.DDR4 icin daha fazlasini beklerdik.

• benim gördüğüm testlerde de düz 8600 gt yi geçiyor (ddr4 olanlar) ama az bi farkla yani oc versiyonlarını geçemez ama gördüğüm kadarıyla testler kartlar ilk çıktığı zamanlarda yapılmış yani yeni çıkan sürücüyle yapılmamış bence bu özellikteki bir kart 8600gts ile denk olması lazım ama olamıyor sorun sürücü olabilir sonuçta 8600gt nin ilk çıktığı zamanki testlerine baktığımda 7600 gt nin ya gerisinde kalıyodu yada kafa kafaya geliyodu ... yeni yayınlanan review lere bakıyorum xfx 7600gt xxx bile geçemiyor 8600gt leri ... artık burda karar sana kalıyor ya denenmişi alıcan yada kumar oynıyacan bazı arkadaşlar bu düşünceyle ucuza aldı kartlarını eğer durum öyleyse bu kartın fiyatı ya hiç düşmiyecek yada yeni gelen partide fiyatı artacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow6 -- 18 Eylül 2007; 18:25:22 >

• testler okadarda eski değil ati için 8.38 nvidia için de 158.19 kullanılmıs. Testlerde 8600gt lerin onunde gorunuyor 540*1400 luk versiyonlarının yani palit 8600 sonic+ daha mantılı bir tercih hala (bence)

Testleri yapan site butun ati kartlara oc uygulamıs testleride koymus keske nvidialarada uygulasaydı yada oc li kartları kullansaydı ve o sekildede karsılastırsaydı atiyi biraz kayırmıs mı ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madator -- 18 Eylül 2007; 19:18:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRQX

Düz 8600GT'ler, Düz 2600XT'lerden iyi performans veriyorlar incelediğim tüm testlerde böyleydi,
    Herhalde Hormonlu 8600GT , hormonlu XT'yi geride bırakacaktır. Sadece saat hızlarına bakılmaması da gerekir..

8600GT Sonic Plus 600/625 gpu 1800/2000 bellek hızları 1400Mhz Paralel Bellek hızı, 32 Paralel işlemci Sayısı ile geliyor. 8 adette ROP var.
    2600XT Diamond 850/2300 hızları ve 24 Paralel İşlemci ve İşlemci başına 5 birim ile 120 Shader İşlemcisi ile geliyor (Stream processing Unit) ve 4 ropu var,

Sadece rakamlara bakarsak 2600XT'nin fark atması gerekir ama testlerde 8600GT daha iyi gibi görünüyor nedense...

Herhalde Bench lerden bahsediyorsun,iş oyun oynamaya geldi mi iş değişiyor,hele ki DX10 devreye girince nerdeyse 2600Xt gddr4 nerdeyse 2 katı fark atıyor 8600 lere yeni driverların çıkmasıyla Dx9 da da 8600 leri geçecektir 2600 ler

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.