Şimdi Ara

Pardus mu Windows 7 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
5.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • .Pardusun 2011 işletim sistemi çıkmıs genel olarak programları ve kullanımı güzel fakat linux tabanlı olması biraz kötü :( türk yapımı iletim sistemi olması özelliği ve şık görüntüleriyle hoşuma gitti win 7 kullanıyorum oyun olarak sadece wolfteam oyunyorum. sistem özellikleri;
    Amd 64 Athlon x2 5000+
    Sapphire atı hd 3650 128 bit 1 gb max 1.7gb
    2gb ram
    160 gb hd
    zaten pardusa yettigine eminim ama olsun. önerirmisiniz driverlar da sorun çıkarırımı?

• Ben senin yerinde olsam Pardus kurardım dostum. Ben de Win7'den Pardusa yeni geçtim. GT120 adında adı sanı duyulmamış ekran kartımın driverını hemen buldu ve Allah'a şükür kart okuyucum da sorunsuz biçimde çalışıyor. Ayrıca Win7'nin otomatik olarak bulamadığı b109a yazıcımın tuşuna basar basmaz gördüğünü farkettim. Her türlü program değişikliklerini, paket değişikliklerini, güncellemeleri PiSi üzerinden yönetebiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2boas -- 3 Ağustos 2011; 14:53:21 >
  • Linux tabanlı olması niye kötü olsun ki? Oyun oynamıyorsanız ve sizi Windows'a bağlayan bir program yoksa rahatlıkla geçebilirsiniz Pardus'a. Yalnız ekran kartınız tam performansıyla çalışmayabilir. ATI Linux için sürücü yapmayı beceremeyen bir firma (tabi Windows için yapabiliyor mu o da tartışılır)
  • o yönden dememiştim yinede arada bir oyun gerekiyor.Linux tabanlı olmasının benni üzen yanı 9 senedir windows kullanıyor olmam yani kullanmadan birşey diyemem iyi mi kötümü şimdi ekran kartını hiç mi görmez yoksa tam performans mı çalısmaz onuj merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: afb1064

o yönden dememiştim yinede arada bir oyun gerekiyor.Linux tabanlı olmasının benni üzen yanı 9 senedir windows kullanıyor olmam yani kullanmadan birşey diyemem iyi mi kötümü şimdi ekran kartını hiç mi görmez yoksa tam performans mı çalısmaz onuj merak ettim

Ekran kartını görür ve sürücüleri önerir muhtemelen ama masaüstü efektleri ve 3B grafikleri aynı anda çalıştırmayabilir. Sorun yaşarsanız masaüstü efektlerini kapatıp deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bl00dyHell -- 3 Ağustos 2011; 15:13:05 >
  • demin driver sitesine girdim ve gerçekten dediğin gibiymiş kardeş şimdi orada ayen şu var "Linux x86" ve "Linux x86 32" gibi bişiydi heralde pardusu kurduk diyelim hangisini seçecegizz?
  • quote:

demin driver sitesine girdim ve gerçekten dediğin gibiymiş kardeş şimdi orada ayen şu var "Linux x86" ve "Linux x86 32" gibi bişiydi heralde pardusu kurduk diyelim hangisini seçecegizz?

Hiçbirini, Pardus size "Ekran kartı sürücüsünü buldum, kurayım mı?" tarzında bir uyarı yapacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Linux mu Android mi?
    9 yıl önce açıldı
    MacBook mu ? windows mu ?
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hmm bak bu güzelmiş yani bir çesit driver pack le çalısıyor güzelmiş ozaman sorun yok umarım ekran kartı bir sorun çıkarmaz çok teşekkür ederim ama yorumların devamını beklıyorum
  • quote:

Hmm bak bu güzelmiş yani bir çesit driver pack le çalısıyor güzelmiş ozaman sorun yok umarım ekran kartı bir sorun çıkarmaz çok teşekkür ederim ama yorumların devamını beklıyorum

Ne kadar yorum yapılsa da en iyisi deneyip görmektir. Benim başta tavsiyem Windows'u tamamen kaldırmadan denemeniz. Mümkünse D'yi formatlayıp oraya Pardus kurun. Eğer tamam bu benim istediğim sistem derseniz Windows'u da kaldırır sadece Pardus kullanırsınız.
  • neden pardusu kaldırmak cok mu zahmetli? aynı anda hem pardus hem windowsu acaba nasıl sistem yaparım birde bnm windows zaten de de c ye atarım
  • Pardus'un olduğu bölümü biçimlendirip MBR'yi temizlemek yetiyor Pardus'u kaldırmak için. 2 tane disk bölümünüz varsa (örneğin C ve D) ve sizin durumunuzdaki gibi Windows D'deyse Pardusu C'ye yüklerseniz açılışta soracaktır Pardus mu Windows mu diye.

Bunu söylememin birkaç sebebi var. Mesela Pardus'daki oyunları beğenmezseniz ve CoD, Crysis gibi oyunlar oynamak isterseniz Windows zaten şart. Onun dışında Pardus'a alışana kadar bazı işlerde Windows kullanmak isteyebilirsiniz. Ben de şu anda GNU/Linux + Windows şeklinde kullanıyorum sistemimi. Oyunlar için Windows geri kalan her şey için GNU/Linux.
  • Ayrıca yeni gördüm, oyun olarak sadece Wolfteam oynuyorum demişsiniz. Wolfteam Pardus'ta çalışmayacaktır. Çalıştırmanın birkaç yolu var tabi ama Windows'daki kadar güzel çalışır mı bilemem. Onun yerine Urban Terror oyununu öneririm Pardus'da oynamak için
  • Bu çok derinde n yaraladı benı bakarız bişiler artık yüklemeye çalısırız artık olmazsada bu gavurların sisitemini kullanmaktan artık bilgisayarımı men ediyorum. türk malı olsun çöp olsun
  • Urban Terror'de yabana atılacak bir oyun değil, çok sayıda Türk sunucu var (dolayısıyla birçok Türk oyuncu da var). Wolfteam'in ekran görüntülerine baktım da görüntü kalitesi olarak aşağı yukarı aynı Urban Terror ile. Urban Terror'a alıştığınızda aklınıza bile gelmez muhtemelen Wolfteam falan. Ama illa Wolfteam derseniz onun için Windows kurulu kalabilir.
  • Napak salla be kardeş
  • Sanırım KDE olsun demektesin. Arch kur KDE olarak.

Not: Oyun konusu muamma. Ben eskiden Ubuntu'da PES 2011, FIFA 2011, NFS Carbon çalıştırmıştım. Zaten birkaçının internette anlatımı var. WinE ile olması zor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agresif Adam -- 6 Ağustos 2011; 4:56:43 >
  • Windows 7 bariz olarak pardus'tan üstün olacaktır (son kullanıcıya yönelik)

Pardus bence görüntü-kullanım kolaylığı vb. açıdan birçok linux'tan iyi durumda. Özellikle KDE kullanması da çok iyi. Windows a yakın bir arayüzü var.

Tavsiyem harddiskini 4 parçaya böl. Bir bölüme windows 7, birine pardus, diğerine önemli dosyalarını, diğerini de yedek olarak kullan.
    Pardus'tan windows un klasörlerine-dosyalarına vs. erişebilirsin. Bu yüzden 1 bölümü pardus un dosya sistemine (ext4 tü sanırım) göre formatla. Diğer 3 bölüm windows a uygun olsun (NTFS'ti sanırım)

Genelde windows kullanırsın, canın sıkılınca pardus'a geçersin vs.

Not: pardus un linux tabanlı olması kötü demişsin de. Linux tabanlı olmasa ulusal bir işletim sistemine ne bir driver bulabilirsin, ne bir program ne de bir oyun. Linux tabanlı olması ile bazı standartları otomatik olarak destekliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bl00dyHell

Linux tabanlı olması niye kötü olsun ki? Oyun oynamıyorsanız ve sizi Windows'a bağlayan bir program yoksa rahatlıkla geçebilirsiniz Pardus'a. Yalnız ekran kartınız tam performansıyla çalışmayabilir. ATI Linux için sürücü yapmayı beceremeyen bir firma (tabi Windows için yapabiliyor mu o da tartışılır)

Kesinlikle doğru bir yorum , eğer oyun oynanmayacaksa Linuxa , Pardusa geçilmesi tavsiye olunur.
  • Hocam Pardus güzeldir. 2008 den beri kullanıyorum.

İyi gelişme kaydettiler 64 bit sürümü ile. Ubuntu zaten Unity ile tam bir hayal kırıklığı yaşattı.

Pardus Eyiye Gidiyi.
  • bu pardus kullananlar tamamen bıraktımı windowsu acaba merak ediyorum,pardusta örneğin internetten cesurca bankacılık işlemi yapabiliyorlarmı,güvenlik endişesi yaşamadan,yoksa sadece çiçek böcek niyetinemi linux kullanıyorlar?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.