Şimdi Ara

Pardus mu Windows 7 mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
5.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: righteous@

bu pardus kullananlar tamamen bıraktımı windowsu acaba merak ediyorum,pardusta örneğin internetten cesurca bankacılık işlemi yapabiliyorlarmı,güvenlik endişesi yaşamadan,yoksa sadece çiçek böcek niyetinemi linux kullanıyorlar?

ubuntu linux ile yapiyorum hocam, problem yok ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki de konu tam uymayacak ama yine de içimi buraya dökeyim dedim,
    2004teki öğretmen kampanyasından beri kullandığım (windows xp li) 40 gb lik toshiba yerine dün yeni bir laptop aldım.
    asus marka i7 2630 4gb ram. her iki markayı da severim, biri daha iyi demiyorum.
    ancak şok olduğumu söylemeliyim.
    1998 den beri windows 7 kadar iğrenç bir işletim sistemi hatırlamıyorum, neymiş yaaa. her mouseu tıkladığımda parlak bir halkanın dönmesini izliyorum.
    iki laptop da program yüklü (ki toshibanın formatlık zamanı gelmişti) eskisi çok daha önce açılıyor.
    teknoloji geliştikçe hız mı düşüyor nedir, konuştuklarım "sen bir de vistayı görecektin" diyorlar ki onu bilmiyorum, ancak bu win 7 çok kötü geldi bana
    alışamadım, word belgesine tıklıyorum halka dönüyor; explorera tıklıyorum halka dönüyor....
    her verdiğim komutta önce bir halka show izliyorum uzun uzun
    biraz forumlara bakacağım, bir hatam ya da eksiğim mi var ya da ilave yöntemler var mı diye
    yoksa alternatif işletim sistemi deneyeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: ceviz1

belki de konu tam uymayacak ama yine de içimi buraya dökeyim dedim,
    2004teki öğretmen kampanyasından beri kullandığım (windows xp li) 40 gb lik toshiba yerine dün yeni bir laptop aldım.
    asus marka i7 2630 4gb ram. her iki markayı da severim, biri daha iyi demiyorum.
    1998 den beri windows 7 kadar iğrenç bir işletim sistemi hatırlamıyorum, neymiş yaaa. her mouseu tıkladığımda parlak bir halkanın dönmesini izliyorum.
    iki laptop da program yüklü (ki toshibanın formatlık zamanı gelmişti) eskisi çok daha önce açılıyor.
    teknoloji geliştikçe hız mı düşüyor nedir, konuştuklarım "sen bir de vistayı görecektin" diyorlar ki onu bilmiyorum, ancak bu win 7 çok kötü geldi bana
    alışamadım, word belgesine tıklıyorum halka dönüyor; explorera tıklıyorum halka dönüyor....
    biraz forumlara bakacağım, bir hatam ya da eksiğim mi var ya da ilave yöntemler var mı diye

O kadar yavaşsa sorun vardır.
    Nitekim öyle bir makinada takılmaması lazım.

İsterseniz herhangi bir GNU/Linux dağıtımı kurun.

• quote:

Bilgisayarla birlikte gelen işletim sistemleri bir sürü reklam programıyla geliyor ve bu nedenle bilgisayar ağırlaşıyor. Benim önerim windows 7 sürümünüz hangisi ise aynı sürümü internetten indirin mümkünse orjinal sp1 li olsun, product keye kendi numaranızı girin kabul ederse sorun yok yani orjinallik konusunda herhangi bir sorun yaşamazsınız.( Ama o numarayı kabul edeceğinin bir garantisi yok). Eğer buna rağmen sisteminiz hala yavaşsa gerçekten bir sorun var demektir muhakkak üreticinizle iletişime geçin şayet i7 işlemci ve 4gb ram üst düzey bir yapılandırmadır. Ve şuna da emin olun windows 7 microsoftun şimdiye kadar çıkardığı en iyi işletim sistemidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkisini de kurup kullan.

Kendin karar ver.
  • sorunları komple cozdum elımde alstı hekese pardusu öneririm bence kullanın. cogu aleti usb sini takınca buluyo hafızasında yüklü foto makıneleri var takınca zaman kaybettirmiyor ofis sürümü güzel oneririm hızlı tek srun acılıs ve kapnıs acılırken pardus secın ayarını1 snyeye kadar düsürebiliyrsun win yüklüyken 1dkk 35 saniyede acılan pc simdi 1dk 5 saniyede acılıyor (ilk 3 acılıs cok zahmetli)
  • quote:

bu pardus kullananlar tamamen bıraktımı windowsu acaba merak ediyorum,pardusta örneğin internetten cesurca bankacılık işlemi yapabiliyorlarmı,güvenlik endişesi yaşamadan,yoksa sadece çiçek böcek niyetinemi linux kullanıyorlar?

viruslu, key loggerli windows'da daha mi guvenli?
  • benden oncekı son 2 arkadasa katılıyorum ekranda cizgiler olusuyordu bir nottan 2 kelıme sıldım ve düzeldi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: adem369

quote:

Bilgisayarla birlikte gelen işletim sistemleri bir sürü reklam programıyla geliyor ve bu nedenle bilgisayar ağırlaşıyor. Benim önerim windows 7 sürümünüz hangisi ise aynı sürümü internetten indirin mümkünse orjinal sp1 li olsun, product keye kendi numaranızı girin kabul ederse sorun yok yani orjinallik konusunda herhangi bir sorun yaşamazsınız.( Ama o numarayı kabul edeceğinin bir garantisi yok). Eğer buna rağmen sisteminiz hala yavaşsa gerçekten bir sorun var demektir muhakkak üreticinizle iletişime geçin şayet i7 işlemci ve 4gb ram üst düzey bir yapılandırmadır. Ve şuna da emin olun windows 7 microsoftun şimdiye kadar çıkardığı en iyi işletim sistemidir.

Sonunda adam ettiği işletim sistemidir.
    Win 7 , WS2008 üzerine inşa edildiği için sağlam birde Vista gibi bir eziyetten geçiş olduğu için.
    Amerikada doktorasını yaparken arkadaşım Mac almış.Bana dediği aynen şu idi "Abi senelerce ne çekmişiz" :)

• quote:

Orijinalden alıntı: fusem

quote:

ubuntu linux ile yapiyorum hocam, problem yok ;)

IDO'dan bilet almayı deneyin (Bu siteleri standart dışı IE olmazsa çalışmam diyecek şekilde yazan programcıları bulsam ıslak odunu sırtlarında kırmak gibi bir fantezim var :) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 17 Ağustos 2011; 9:22:09 >

• Tarayıcılarda ie uzantısı yada eklentisi çıktığından beri böyle bir sıkıntıda kalmadı. Chrome da 'ie tab' o işleri başarı bir şekilde görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dakmor -- 18 Ağustos 2011; 3:39:59 >
  • Pardus x64 kullanan varmı ram miktarını sorucaktımda ne kadar tüketiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: maviturk

Pardus x64 kullanan varmı ram miktarını sorucaktımda ne kadar tüketiyor

1 GB ve üzeri RAM tüm Pardus versiyonları için yeterli olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bl00dyHell

quote:

Onu biliyorumda mesela 850 mb yiyor x64 win 7 pardus x64 kaç yiyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bl00dyHell

quote:

Onu biliyorumda mesela 850 mb yiyor x64 win 7 pardus x64 kaç yiyor

Pardus da benzer miktarda RAM kullanır ama Linux'da RAM kullanma prensibi çok farklıdır. Şu linkteki yazıyı bir okuyun derim

http://www.ozgurlukicin.com/nasil/pardus-rami-nasil-kullaniyor/

• bilgiler için çok saol hocam
  • internette flash içeriklerin çalışması ve html5 performansı nasıl acep
  • quote:

Orijinalden alıntı: ModernBirVatandas

internette flash içeriklerin çalışması ve html5 performansı nasıl acep

3 senelik konuyu hortlatmışsınız
  • Pardus projesi sonlandırıldı mı? Yeni versiyon çıkacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

Pardus projesi sonlandırıldı mı? Yeni versiyon çıkacak mı?

Hayır sonlandırılmadı. Şu anki en güncel distro Pardus 2013 Kurumsaldır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.