Şimdi Ara

PATH OF EXILE - II Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU] (266. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.306
Cevap
69
Favori
290.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
19. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
Giriş

Reddit'te bu konuyla ilgili çok tartışma okudum ama hâlâ ikna edici bir sebep bulamadım. Oyuncu dönütlerine bu kadar önem verirken "skip campaign" konusunda aşırı sert bir tavır sergilenmesi de ilginç geliyor bana.

Yapılan açıklamalara göre erken erişim sürecinde oynayacağımız 3 act'i bitirmek yaklaşık 25 saat sürecek. Tam sürüm çıktığında da 6 act'i tamamlamak yaklaşık 50 saat sürecekmiş. Bir kez oynayıp bitirmek için gayet makul ancak her sezon ve her karakterde tekrar tekrar bunu yapmanın kesinlikle bir mantığı yok.

Umarım tam sürüm çıkmadan önce bu konuda da bir değişiklik olur.

• Kreus kullanıcısına yanıt

- Herkesin sezon başında eşit olmalarını önemli görüyorlarmış.

Bu developer yorumu, act'lerin her sezon yapılması ile ilgili, ayrı yazdım ama aslında aynı konu. Tabi detaylı bir şey dememiş bunu derken ama fikir yürütebiliriz. Muhtemelen, tecrübeli oyuncuların ya da campaign ile ilgisi olmayan oyuncuların, ya da pır pır pır en hızlı ben olacağım hemen end game hurraaay diyen oyuncuların, campaign yapmak isteyen oyuncularla ya da yeni oyuncularla ya da zamanı olmayan casual oyuncularla, hatta ve hatta ben oyuna bayılıyorum yavaş yavaş ilerleyeceğim diyen oyuncularla aralarında Amerika - Çin arası bir fark yaratmamak adına zorluyorlar. Herkesin sezon başında eşit olmasını istiyoruz demiş sonuç olarak başka ne olabilir ki. İlla ki hızlıca bitirenler yine olacak, bunu livestream'de de söylediler zaten ama en azından skip seçeneği koyup, hızlıca end game isteyen oyuncunun önüne mama koymamış olmuyor kısaca  

• unconc3rn3d kullanıcısına yanıt

Ablacım adamların derdi burada toksiklik yapmak. Yani adam reelde bastırılmış kişiliğini burada deneyimini paylaşan insanlara laf sokarak tatmin etmeye çalışıyor. Bu mahlukları görmezden geliyorum çünkü çook tanesiyle uğraştım.

Neyse şimdi alıntıladığım, bana cevap veren bu @unconc3rn3d nickli arkadaşın mesajına , müsait olduğum bu zamanda eleştiri yazıyorum. Çünkü bu mesajın hiçbir cümlesine katılmıyorum. Tamamen hatalarla dolu olsada bu arkadaşı kırmadan dökmeden hem eleştiri nasıl yazılır göstermek adına, hem de heyecanlı arkadaşların poe nasıl bir oyun , arkasında nasıl bir mantık var nasıl bir felsefe var bunu anlamaları için teker teker anlatıyorum. Okumak isteyen okur istemeyen bloklar geçer.

+POE1 gibi grafik yoksunu skillerinin ağırlığı olmayan vuruş hissini yaşatamayan tarihi eser bir oyunda istesende oyuncu tutamazsın.

-Bu cümle temelinde doğru bir cümle. Eğer poe-1 böyle bir oyun olsaydı gerçektende oyuncu tutamazdı. Fakat böyle bir oyun değil. Vuruş hissini dibine kadar hissedebileceğiniz, her skillin kendi özgü mekaniği olan, ağırlığı olan ve bu işi çok da iyi başarmış gerçekten türünün tek örneğidir. Bu oyundaki vuruş hissine resmen aşık oldum. Ayrıca belirtmem lazım ki ço da güzel oyuncu tuttu baya iyi kemik kitlesi mevcuttur.

+oyuna vakit harcamam için grafikleri, mekanikleri, tatmin edici bir deneyim sunması lazımki oturup kafa yorayım. bunların temeli yoksa neden zaman harcayalım?bırakında insanlar oynayıp oynamayacağına kendi karar versin.

-Biz baya kafa yorduk hocam. Hatta kafa yormaktan derviş olduk. Oyuncuların oynayıp oynamamasına karar vermesini manipüle edecek herhangi birşey de yazmamıştım.

+POE2 ayrı mevzu grafikleri, mekanikleri, ağır oynananışı, hikayesiyle farklı bir oyun. POE1 üzerinden genelleme yapmak anlamsız.

-Yine fena hatalı bir cümle. Devam oyunları her zaman asıllarıyla kıyaslanır bunda anormal birşey yok. Gel gelelim ki poe oyuncularının beklentisi de yenilik değildi, optimizasyondu. Bu oyunun oyuncuları asla grafiklere bakmadılar. Yıllarca low'da oynadık hiç de gocunmadık. Çünkü bu oyunun olayı grafik değil tamamen optimizasyondur. Oda rezaletti orası ayrı. İnş düzeltilmiştir.

+insanların gözünü korkutmaya gerek yok kaldı ki oyun tamamen single-player tasarlanmış ne PVP mekanigi ne MMO elementleri barındırıyor.

-Eğer insanların gözünü korkuttuysam özür dilerim amacım bu değildi. Yine belirtmek isterim ki ilk oyunda çok da güzel pvp sistemi vardı. Arenada saatlerce dövüştük çok ta eğlendik. Ama evet doğrudur bu oyunun temeli SSF 'dir.

+hafta sonu 10 saat vakit ayıran biri 3 aylık döngüde sezonu çok rahat oynayıp bitirebilir. anlatmak istediğim oynamak için 200 IQ veya hayatsız olmanıza gerek yok.

-Kişiden kişiye değişir ben katılmıyorum. Bazısı hikaye kısmını bitirmek yeterli gelebilsede poe bundan çok daha fazlasıdır. Bu şekilde oyunun 5%'ini bile görmezdiniz. Bu yüzden evet malesef 200 iq'lu olmalı, ciddi kafa yormalı ve hayatsız olmalısınız. İşte o zaman aslında bu oyunun gerçek dünyasına adım atabilirsiniz.

+craft mantıgı ve skill gem olayını çözdükten sonra çatır çatır oynayacaktır herkes.

-Bu iki sistem çözüldükten sonra malesef olay bitmiyor hatta daha yeni başlıyor, atlasıydı ticaretiydi bosslarıydı var oğlu var. Gerçekten yorucu bir oyun herkes oynar mı senin kadar emin değilim.

+Daha önce ARPG oynamamış biri olarak 15lik paketi 46lığa yükselttim. diyelimki olmadı beceremiyorum hikayeyi oynar bırakırım kafadan 15-20 saat oynatır.bir AAA oyun parası bile değil.

-Hiç gerek yoktu ama almak isteyene ne diyebiliriz ki ? Yarasın tosunuma karpuz kabuğu. Hayırlı uğurlu olsun. Becerirsin merak etme en azından bir noktaya kadar endişelenme.

Her hatasını teker teker yazdım. Dediğim gibi katılırsınız katılmazsınız , düzgünce yazılan yorumlarınızı okuyorum , kendime ders çıkartıyorum. Çünkü bu iş böyledir her zaman sizden bir adım önde birileri vardır ve kendinizi bu adamlar sayesinde daha ileri götürürürsünüz. Önemli olan birbirimizi kırmamak. Yukarıdaki @unconc3rn3d nickli arkadaşıda kırmadan hatalarını edepli biçimde yazmaya çalıştım. Umarım kırılmazsın yeni başlayacak tüm arkadaşlara saygılar sevgiler.

• Kreus kullanıcısına yanıt

skip campaign getirmek zorunda kalacaklar diye düşünüyorum. umarım öyle olur.

• oKsyqeN kullanıcısına yanıt

Müdür bukadar çıt kırıldım olduğunu bilsem inan alıntılamazdım mesajını. hayır Toxic kelimesi dolamışsın diline, mesajıma bakıyorum acaba rencide edici birşeymi yazmışım diye yok. senin oyundan keyif alışın benim oynayış tarzımı irdelemiyor. ben bir yere kadar gelir tatmin olmuşumdur yeterli benim için der bırakırım. ama sen anlatıyorsunki göt yırtacaksın yoksa keyif alamazsın.. yok öyle birşey senin oyuna hayatını gömmüş olman başkasınında yapacağı anlamına gelmiyor. Dolaylı olarak insanların gözünü korkutuyorsun her adamın harcı değil 11 yıllıkk mazim var benden iyimi bileceksine getiriyorsun. ortamı germeye gerek yok kırılacak darılacak bir durumda yok. Alan alır istediği gibi oynar ister siler seni hiç irdelemez. sen kendi oyununa bak 3 ayda bir herşeyi çöpe atıp sıfırdan başlayacağın birşey içinde bukadar kasma.

• Kage. kullanıcısına yanıt

poe 1'de olmasını istediğimiz birçok şeyi dinleyip ikinci oyuna aktarmışlar bu güzel. Fakat,

Pinnacle boss ve bunların über versiyonlarında bile ölmemeyi nasıl başaracağız inan hiç bilmiyorum, ben bile 6 portal az la diye haykırırken adamlar portal mortal bahane tek hakla oynamak şahane modunu aktif etmişler.

Aslında bunun sebebi de belli madem pinnacle boss'lar daha değerli item'lar düşürecek + gelecek olan currency'ler de nadir olabilir o zaman tek hakkımızın olması doğru yine bir fakat,

bu sefer de oyunun ekonomisini mahvedecekler gibi duruyor.

Mageblood'a noldu şimdi 2. oyunda olmayacak mı olup da aynı şekilde mi bırakacaklar? 1 divine bile etmez yani bırakırlarsa   hayır düzeltip flask yerine charm yazıp geçin çok zor değildir herhalde.

• 
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.