Şimdi Ara

Patriot Ram Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir arkadasim x6 sistem topladi ve ram olarak patriot in 4gb gamer serisi cas 7 1600 mhz ramini aldi
    Boardu da Gigabyte 870a-ud3
    ram auto da 1333 aciyor
    Bios a girip 1600 mhz yapip zamanlarini cas 7 yapinca makina acmiyor... V degerleri autodaydi
    Sonra 1.7 ye cektik ram in voltunu bu seferde windows acilirken mavi ekran veriyor...
    Yardim edebilir misiniz

• Bellek hızını otomatiğe alıp Windows' ta oturum açın. Cpu-z ile Spd sekmesine gelin ve en sağdaki değerleri not alın. Biosta bu ayarları uygulayın. Voltajı ilk adımda 1.55 V olarak ayarlayın. Sorun devam ederse adım adım voltaj arttırın. 1.65 ve üzerinde sıkıntı çıkabilir. Bahsettiğiniz kitin en yüksek voltaj değeri bu olacak sanırım.
     Patriot Ram Sorunu

• ok deniyecegiz
    yanliz
    ram modulunun ustunde 7.7.7.20 ve 1.7v yaziyor ondan oyle yaptik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Wolf

ok deniyecegiz
    yanliz
    ram modulunun ustunde 7.7.7.20 ve 1.7v yaziyor ondan oyle yaptik

Doğrudur. Google' den arattım modülün tam adı yazmadığı için gamer serisi bulduğum bir modelde 1.65 V yazıyordu. Siz yinede 1.55 V ile başlayıp adım adım voltaj verin sonuç alamazsanız.
  • 1.7v yazıyorsa dire o değeri verin sıkıntı çıkarsa nasılsa garantili her türlü siz haklısınız. kaybedecek birşeyiniz yok.
  • ram slotlarını değiştirin aynı durum kurduğum bir makinede de oldu doğru değerleri girdiğim halde mavi ekran alıyordum windows'ta
    ram slotlarını işlemciye uzak olan 2 'sine seçtiğimde düzeldi.
  • slot degistirdim fark etmedi ... :(
  • beyler rami 1.76 vererek calistirdim ama prime da 20. saniye hata veriyor
  • 1.80 veya 1.9 deneyin üzerinde büyük soğutucu vardır onun bişiy olacağını sanmıyorum
  •  Patriot Ram Sorunu

ram bu
  • Cpu-Z Spd sekmesi ekran görüntüsü alalım bi.
  • board yeni oldugu icin cpu-z hata veriyor
    ve ram sekmesi dahil cogu yeri gostermiyor
  • AMD 870 yongalı, size verdiğim linkteki son sürüm Cpu-Z 1.55' in tanıması lazım.
  • Mad_Wolf sizin sorunun bir benzerine şu link te rastladım. http://forum.hardwarena.com/index.php?topic=21744.0 forum.pclab.pl diye bir polonya sitesinde gördüm.Aynı ram i eleman 7-7-7-20 zamanlarıyla 1.9 v da çalıştırmış.Amd ram ler oldum olası voltaj sevmiştir.Bence 1.9 u deneyin. Ben de bir aralar Viper II sector 5 'i (cl5 - 2.1 v) çalıştırmıştım.Olmadı sessiz bir fanla soğutursun.Kolay gelsin.
  • Ram e o kadar yuklensem dogru mu acaba

birde nasil takicam fani acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mad_Wolf -- 28 Temmuz 2010; 10:12:05 >
  • yanliz o volt degerleri ile stickerin ustundekiler tutmuyor anlamadim gitti
  •  Patriot Ram Sorunu
  • Valla bende bir çok kişiye patriot tavsiye ettim, hiç şikayet eden olmadı, tabi kaç tanesi gidip aldı orası meçhul... Her neyse, Cpu-Z ekranında bi' terslik var, haklısınız. Arkadaşların dediği gibi 1.8 - 1.9 V deneyin isterseniz. İmzadaki sistemde benim teamlar varsayılan voltajı 1.65 ama o voltaja alınca stabil çalışmıyor. Voltaj düşürdüm, 1.59' da sıkıntı yok. O yüzden adım adım voltaj vermeyi deneyin demiştim.
  • Anakartin biosunu update edin, unganged mode da kullanin. Trcf0,1,2, degerlerini yukseltin.
  • valla su an 8 8 8 20 calisiyo 1.7 de sorunsuz ama 7 7 7 20 calismiyor 1.8 e kadar yukselttim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mad_Wolf -- 31 Temmuz 2010; 0:48:35 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.