Şimdi Ara

Paylaşımlı Ekran Kartı Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alico555

:D amdde catalyst control center olarak geçiyo galiba varmı öyle bişey ?

şu indirdiğim güncellemeye tıklayınca o çıkıyor. Bakalım kurucam birazdan. He bir de serviste anakart değişti acaba ekran kartı da mı değişti noldu :D
  • Kardeş güç tuşunun kenarında ekran kartlarını geğiştirmek içinde bi fiziksel tuş oluyo Casper larda , o yoksa sağ tıkla masaüstüne değiştirilebilir grafikleri yapılandırdan harici ekran kartını aktif edebilirsin .
  • Dexta D kullanıcısına yanıt
    memnunsan sıkıntı yok :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: vahapcemil

Kardeş güç tuşunun kenarında ekran kartlarını geğiştirmek içinde bi fiziksel tuş oluyo Casper larda , o yoksa sağ tıkla masaüstüne değiştirilebilir grafikleri yapılandırdan harici ekran kartını aktif edebilirsin .

söylediklerini bulamadım kardeş, ikisi de yok
  • oyuna girdiğinde harici kartı otomatikman aktif etmesi lazım öyle olmuyormu ?
  • quote:

oyuna girdiğinde harici kartı otomatikman aktif etmesi lazım öyle olmuyormu ?

evet aktif etmiyor.
  •  Paylaşımlı Ekran Kartı Sorunu
    hocam güncellemeyi kurdum ancak ekran sürücüsü kurulamadı diyor (90 mb)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexta

quote:

evet aktif etmiyor.

güç seçeneklerinden yüksek gücü aktif etmen bi işe yarıyor mu peki , pil amblemi ve sonrada güç seçeneklerine tıklayarak yapabilirsin bunu.
  • quote:

quote:

quote:

evet aktif etmiyor.

güç seçeneklerinden yüksek gücü aktif etmen bi işe yarıyor mu peki , pil amblemi ve sonrada güç seçeneklerine tıklayarak yapabilirsin bunu.

kesinlikle denedim o da işe yaramadı hocam :S
  •  Paylaşımlı Ekran Kartı Sorunu

bir de şuna bakın beyler, AMD catalyst control center.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

evet aktif etmiyor.

Kardeşim , şimdi şöyle ki Casper harici firmalar iki ekran kartı kullandıkları bilgisayarlarına bi yazılım koyuyolar ve bilgisayar zorlandığından oyuna girdiğinde falan hariciyi aktif ediyor , az güç isteyen işlemlerde de otomatikman dahili ekran kartına geçiyo böylce pili uzun gitmiş oluyo . Bendeki Casper da da iki ekran kartı vardı ama otomatik geçmiyodu , onu ayarlıyodun ya fişe takınca geçiyodu , veya o seçeneği de istemezsen programı vardı değiştirilebilir grafikler diye onunla sen kendin değiştiriyordun . Aynı zamanda o programla uyumlu çalısan birde fiziksel tusu vardı ona basınca da ekran kartı değişiyordu . Şimdi senin bilgisayar otomatikman değişmiyorsa zorlandığında demekki benim laptoptaki sistei kullanıyor elle değiştireceksin . Elle de değiştiremiyorsun çünkü o dediim program yok . Öyleyse sen gir bilgisayarının model numarasıyla internete bak bakıyım öyle bir programın varmıymış bul onu yükle . Aslında sava verdikleri donanım cd sinde de olması lazımdı ama demekki sen servise yollayınca ekran kartına bi ayar çektiler , belki de farklı ekran kartı taktılar otomatik geçmiyo . Sen dediğim programı bulmaya çalış casperin sitesinde muhtemelen onunla değiştirebileceksin.

son olarakda bide şurada bi yöntem önermiişler bak bakıyım sende oluyormu

http://www.technopat.net/2013/05/13/amd-degistirilebilir-grafikleri-ayarlama/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahapcemil -- 23 Ocak 2014; 2:06:08 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

evet aktif etmiyor.

Kardeşim , şimdi şöyle ki Casper harici firmalar iki ekran kartı kullandıkları bilgisayarlarına bi yazılım koyuyolar ve bilgisayar zorlandığından oyuna girdiğinde falan hariciyi aktif ediyor , az güç isteyen işlemlerde de otomatikman dahili ekran kartına geçiyo böylce pili uzun gitmiş oluyo . Bendeki Casper da da iki ekran kartı vardı ama otomatik geçmiyodu , onu ayarlıyodun ya fişe takınca geçiyodu , veya o seçeneği de istemezsen programı vardı değiştirilebilir grafikler diye onunla sen kendin değiştiriyordun . Aynı zamanda o programla uyumlu çalısan birde fiziksel tusu vardı ona basınca da ekran kartı değişiyordu . Şimdi senin bilgisayar otomatikman değişmiyorsa zorlandığında demekki benim laptoptaki sistei kullanıyor elle değiştireceksin . Elle de değiştiremiyorsun çünkü o dediim program yok . Öyleyse sen gir bilgisayarının model numarasıyla internete bak bakıyım öyle bir programın varmıymış bul onu yükle . Aslında sava verdikleri donanım cd sinde de olması lazımdı ama demekki sen servise yollayınca ekran kartına bi ayar çektiler , belki de farklı ekran kartı taktılar otomatik geçmiyo . Sen dediğim programı bulmaya çalış casperin sitesinde muhtemelen onunla değiştirebileceksin.

son olarakda bide şurada bi yöntem önermiişler bak bakıyım sende oluyormu

http://www.technopat.net/2013/05/13/amd-degistirilebilir-grafikleri-ayarlama/

kardeş ilgin için teşekkür ederim bir de şunu okuyabilir misin bir forumdan alıntı;

"İndirilen sürücülerin sisteme kurulmasını engelleyen şey ekran kartlarını yöneten "değiştirilebilir ekran kartı" özelliği. ATI'nin standart sürücülerini yüklemek için bu özelliği devre dışı bırakmak lazım. Bios'a girip kullanılacak ekran kartının seçildiği bölümde "Switchable" yerine "Discrete" seçeneğini seçince bilgisayar ATI'ye sabitleniyor. Bundan sonra sistemi açıp herhangi bir ATI ekran kartlı bilgisayara yükler gibi standart sürücüleri yüklemek mümkün. Daha sonra Bios'tan eski ayarı seçerek gerektiğinde Intel, gerektiğinde ATI kullanan akıllı ekran kartı seçimi sistemini devreye sokabiliyoruz. Önceden sorun çıkaran bazı oyunlar (mesela NFS Shift) bu şekilde yeni sürücüleri yükleyince sorunsuzca çalıştı. Üstelik, yeni ve güncel sürücüler eskilere göre daha performanslı. Eğer böyle bir bilgisayara sahipseniz mutlaka güncel sürücüleri yükleyin, donanımınızdan tam performans alın. "

burada bahsedilen BIOS ayarlarına nasıl ulaşabilirim ?

• Dexta D kullanıcısına yanıt
    bilgisayar açılırken dell tusuna basınca bios açılır , anakartın ayarlarının yapıldığı yerdir orası mavi bi ekrandır , laptoplar için oldukca kısıtlı ama orası fazla oynayamıyosun bi bak istersen ama dikkat et kurcalarda ayarını karıstırırsan sorun çıkabilir . Karıstırırsan en sondaki seçenekde default settings yaparak orjinaline çevirebiirsin .
  • quote:

bilgisayar açılırken dell tusuna basınca bios açılır , anakartın ayarlarının yapıldığı yerdir orası mavi bi ekrandır , laptoplar için oldukca kısıtlı ama orası fazla oynayamıyosun bi bak istersen ama dikkat et kurcalarda ayarını karıstırırsan sorun çıkabilir . Karıstırırsan en sondaki seçenekde default settings yaparak orjinaline çevirebiirsin .

Boot menü ye girdim ancak çok kısıtlı ve kodlardan oluşuyor sanırım ve ordan bir sonuç çıkaracağımı düşünmüyorum.

Özet olarak "Ekran sürücüm" yüklü değil ve ayarlamaları yapamıyorum CCC' den. Yarın bir arkadaşıma danışayım eğer olumlu bir sonuç alırsam yöntemi yazacağım. İyi forumlar arkadaşlar, teşekkür ederim
  • quote:

quote:

Boot menü ye girdim ancak çok kısıtlı ve kodlardan oluşuyor sanırım ve ordan bir sonuç çıkaracağımı düşünmüyorum.

Özet olarak "Ekran sürücüm" yüklü değil ve ayarlamaları yapamıyorum CCC' den. Yarın bir arkadaşıma danışayım eğer olumlu bir sonuç alırsam yöntemi yazacağım. İyi forumlar arkadaşlar, teşekkür ederim

ne demek kardeş , hayırlı geceler

• Yeniden format attım yine de ekran kartı driverı tam olarak kurulamadı ve AMD ekran kartım etkinleştirilemedi. Ben de tekrar servise verdim, diğer sorunları da belirttim. Oysaki cihaz servisten yeni gelmişti; kapanma sorununu halledip, ekran kartını bozup geri yollamışlar. Rapor da ise aynen bu şekilde " anakrt değştrldi. işletim sistmi krldu..." yazıyordu. Gerçekten tam bir komedi 3 oldu servise yolluyorum, bu sefer değişim isteği ekledim raporuma. Bakalım bekliyorum şimdi tekrardan servisten gelmesini...
  • quote:

quote:

şu indirdiğim güncellemeye tıklayınca o çıkıyor. Bakalım kurucam birazdan. He bir de serviste anakart değişti acaba ekran kartı da mı değişti noldu :D

Laptop larda ekran kartı ile anakart tümleşik tir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoşo

quote:

quote:

hmm anladım bilgi için teşekkürler demekki sorun paralel
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sorununuzu tam olarak bir arada belirtirseniz çözüme gidebiliriz donanımsal bir arıza gözükmemekte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sorununuzu tam olarak bir arada belirtirseniz çözüme gidebiliriz donanımsal bir arıza gözükmemekte

Cihaz şuan serviste; sorunun ise yazılımsal olmadığını düşünüyorum çünkü inanın birçok şeyi denedim en son olarak işletim sistemini tekrardan kurdum fakat yine de düzelmedi, ilginiz için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.