Şimdi Ara

PC Açılırken reset atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşımdan aldığım bilgisayara kendi harddiskimi taktım ve sorunsuz olarak öncede yüklü ubuntuyu çalıştırdı. Hiç bir sorunla karşılaşmadım.

Windows 7 kurdum ve bir türlü açmıyor. Daha doğrusu win7de kuramıyodum başka bilgisayarda format attım harddiske ondan sonra pcye taktım tam windows yükleme ekranında reset atıyor.

güvenli modda da açılmıyor öylede aynı sorun forumda birçok konuya baktım denedim olmadı yardımlarınızı bekliyorum harddiskin sıkıntılı olması gibi bir durum söz konusu olabilirmi Şimdiden Teşekkürler
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• hocam biostan ayarlarından kaynaklanıyo olabilir
  • biosu komple elden geçirdim kontrol ettim atladığım bir nokta olabilirmi nereleri kontrol etmem gerekir sorun hala devam ediyor
  • F8 aracılığıyla sistem hatasında otomatik yeniden baslatmayi devre dışı bırakıp denedim ve mavi ekran verdi resmini atıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi
    başka bir bilgisayarda kurduğun windows yüklü diski bu bilgisayara taktığında
    bilgisayarın tam da açılacakken reset atması kadar normal bir şey yok.
    öncelikle aslında format atarken nasıl bir hata ile karşılaşıyorsunuz onu çözmek lazım ama ..... aşağıda yazdığım şuan yaşadığınız hatayla ilgili öneridir.
    şimdi öncelikle bu diski götürün hangi bilgisayarda format attıysanız o pc ye takın ve sistemi açın. masaüstü gelsin.
    sonra;
    1- Başlat Menüsü arama satırına %windir%\System32\Sysprep\Sysprep.exe yazın ve ardından yönetici olarak çalıştırın.
    2- Açılan Sistem Hazırlama Aracı penceresindeki seçenekleri alttaki resimdeki gibi ayarlayın. (Genelleştir seçeneğini işaretlemeyi unutmayın)
    3- Sistem Hazırlama Aracı kurulu Windows'u genelleştirmeye başlayacak. Bu sırada hiçbir program çalıştırmayın ve hiçbirşey yapmadan işlemin bitmesini ve bilgisayarın kapanmasını bekleyin.
    4- Masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız bilgisayara gelen bütün gücü kapatın. Eğer Notebook kullanıyorsanız adaptör bağlantısını kesip pili çıkarın.
    5-diski diğer bilgisayara takıp bilgisayarı başlatın.
    6-Windows'un sanki yeniden kuruluyormuş gibi davrandığını ve önce sürücüleri yükleyip sonra Kayıt Defterini yeniden oluşturduğunu göreceksiniz. Bu normal.
    7-Ardından sıfır kullanım yapıyormuş gibi bütün ayarları tekrar girmeniz gerekecek. (Dil, Klavye vs.) Takılırsanız Windows 7 : Temiz Kurulum (Format) yazımdan yararlanabilirsiniz.
    8- Diğer bilgisayarda kullandığınız kullanıcı adının dışında farklı bir kullanıcı adı yazınız.
    9-Kurulum tamamen bittiğinde kendi orjinal hesabınızda oturum açabileceksiniz. Bunu yaptığınızda göreceksiniz ki herşey yerli yerinde ve hiçbir sürücü veya donanım problemi yaşamıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuktaki_umut -- 30 Mayıs 2014; 16:08:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.