Şimdi Ara

Pc Masası Proje (Resim Eklendi)Ertelendi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
3.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • l3p d3sk(http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=133193) projesinden esinlenerek kendime bir bilgisayar masası yapmak istedim ve bugün eski oto sanayiye giderek gerekli malzemeleri aldım aluminyumu kestirdim büktürdüm vs vs .benim masam l3p d3sk le tamamen aynı değil yani kopyala yapıştır yapmadım yapım aşamaları aynı onun gibi olacak ama ben daha farklı şeyler düşünüyorum.

masa ölçüleri

uzunluk genişlik yükseklik
    900 700 180 mm

şeklinde.

Malum evde 2 tane bilgisayar var 3 yolda koyacak yer bulamıyorum eğer sığdırabilirsem 2 bilgisayarı yapacağım masanın içine yerleştireceğim.

Olumlu/Olumsuz yorumlarını bekliyorum.

Fotoğraf makinem açılmıyor cep telefonuyla çekiyorum kusura bakmayın..

25*25mm ebatında 1.5mm kalınlıgında demir profil kullandım çerçeve için

buda büktürdüğüm aluminyum levha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Danqer -- 31 Temmuz 2011; 22:57:36 >

• alumınyum çizik gözüküyor ama değil üzerindeki yağ yüzünden öyle gözüküyor.bu arada o kadar kişi bakmış 1 tane bile yorum yokmu ya ?
  • Bir ara aluminyum evye lavabo içine kasa yapan bi arkadaş vardı onu yad ettim bak bi an... Eleman kabloları gider deliğinden geçirmiş, bileşenleri lavabo içine yerleştirmiş, üstünü de cam levhayla kapatmıştı güzel olmuştu netekim...

Çalışma güzel gidiyor ben takip ederim bu çalışmayı
  • Hocam adamın projesi nasıl desem,harikulade olmuş.Müthiş bir yaratıcılık.Ama seninde dediğin gibi eklenebilecek bir kaç özellik var.Sana kolay gelsin diyor,projeni takiplerim arasına alıyorum.
  • Takipteyim...
  • kaynak makineni nasıl yaktın gerçekten çok merak ediyorum. Çalışırken su falan mı döktün üstüne?
  • Takipteyiz. Devam...
  • kullandığın malzeme aluminyum ve kaynak yapacaksın ben burayı anlamadım aluminyum un özel bir kaynak tekniği vardır bundan haberdarmısın normal demir metali gibi kaynak yapılmaz bu konuda biraz daha ayrıntı verirsen memnun olurum bende alu yla çalışıyorum alu kaynağını görünce kaynak tan vaz geçtim çalışmalarında başarılar dilerim (biraz daha resim eklersen çok iyi olur)
  • Tekipteyiz dostum
  • Takip
  • Aluminyum kaynağı punto kaynak olup elle yapması nasıl desem... Sizin benim bir piano başına oturup Motzart'ın 4. senfonisini baştan sona hatasız çalmamız falan gibi bir şey... Neredeyse imkansız bir ustalık ve çok titiz işçilik, titremeyen eller istiyor. Tuttuydu tutmadıydı derken fıtık eder adamı. İşçilik maliyetini felaket zıplattığı için de genelde bu işe özel robotik kaynak makineleri var. Kamyonların yedek yakıt depolarını kaynaklamada falan kullanılıyorlar. Alu. Kaynaklama işini sanayide çok da uçuk olmayan bir fiyata hallettirebilirsiniz. Ya da perçin sistemiyle devam edebilirsiniz. Perçinlemek bence estetiği çok da bozmuyor ve kaynakla aynı sağlamlıkta olmasına rağmen çok daha ucuz ve kolay bir yöntem. Perçin para değil, perçin tabancası da 20-25TL bişey... Evladiyelik alet üstelik. Uçaklar bile perçinle yapılıyor kaynakla değil... Bu da ayrı bir dip not.
  • zaten alu ya kaynağı ben yapamam.demirciye bırakıyorum o kısmını.perçin de fena fikir değil düşüneceğim.bugün demirciye gittim 50tl istedi kaynak yapmaya.çerçeveyi falan kaynak makinesini arkadaşımdan alıcam onları ben kaynak yapıcamda aluminyum bıraz pahalı olcak gibi. kaynak makinamda aşırı yükten yandı :) sabah tan akşama kadar çalışmak zorunda kaldı nasıl oldu bizde anlamadık bişey olmaması gerekirdi ama zaten dandik bi makineydi o işi halletmek için almıştık :)

cuma günü vericek arkadaşım makinayı.

yarın resimleri biraz daha bollaştırırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Last Danqer

zaten alu ya kaynağı ben yapamam.demirciye bırakıyorum o kısmını.perçin de fena fikir değil düşüneceğim.bugün demirciye gittim 50tl istedi kaynak yapmaya.çerçeveyi falan kaynak makinesini arkadaşımdan alıcam onları ben kaynak yapıcamda aluminyum bıraz pahalı olcak gibi. kaynak makinamda aşırı yükten yandı :) sabah tan akşama kadar çalışmak zorunda kaldı nasıl oldu bizde anlamadık bişey olmaması gerekirdi ama zaten dandik bi makineydi o işi halletmek için almıştık :)

E normal ama pazarlıkla biraz indirebilirmişsin onu. 30-40TL'ye yapması gerekir. Kaynağın hala çok da şart olmadığına perçinle de olacağına inanıyorum ama karar senin tabi. Uğraşmam, param var yapsınlar işte diyosan mesele yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

quote:

zaten alu ya kaynağı ben yapamam.demirciye bırakıyorum o kısmını.perçin de fena fikir değil düşüneceğim.bugün demirciye gittim 50tl istedi kaynak yapmaya.çerçeveyi falan kaynak makinesini arkadaşımdan alıcam onları ben kaynak yapıcamda aluminyum bıraz pahalı olcak gibi. kaynak makinamda aşırı yükten yandı :) sabah tan akşama kadar çalışmak zorunda kaldı nasıl oldu bizde anlamadık bişey olmaması gerekirdi ama zaten dandik bi makineydi o işi halletmek için almıştık :)

E normal ama pazarlıkla biraz indirebilirmişsin onu. 30-40TL'ye yapması gerekir. Kaynağın hala çok da şart olmadığına perçinle de olacağına inanıyorum ama karar senin tabi. Uğraşmam, param var yapsınlar işte diyosan mesele yok.

zaten cuma günü yani yarın kaynak makinesini alıcam arkadaşımdan ben pek iyi yapamam ama babam güzel kaynak yapar.ben kaynatırım alumınyumu dedı bende tamam dedim :) ve 30-40 lira veremem demirciye :D o paraya plexi alıcam masanın üstüne koymak için :)

• E hadi bakalım babadan performans bekliyoruz o zaman... Pleksi alırken biraz kalınından (1 cm olabilir) al da patladı çatladı kırıldı çizildi derdi olmasın çok.
  • quote:

E hadi bakalım babadan performans bekliyoruz o zaman... Pleksi alırken biraz kalınından (1 cm olabilir) al da patladı çatladı kırıldı çizildi derdi olmasın çok.

5mm yeter diye düşünmüştüm ben ama 1cm çok olmazmı ya?
  • quote:

quote:

E hadi bakalım babadan performans bekliyoruz o zaman... Pleksi alırken biraz kalınından (1 cm olabilir) al da patladı çatladı kırıldı çizildi derdi olmasın çok.

5mm yeter diye düşünmüştüm ben ama 1cm çok olmazmı ya?

Es kaza boş bulunup dirseğinle yükleniversen kenardan ufacık bir çatlak yeter ortadan ayrılması için. Şöyle biraz babaçiko olsun ki esnedi mesnedi derdi olmasın. Esneme ihtimali yüksek. Hani 10cm x 10 cm bir yüzeyde 5 mm hiç bişeycik olmaz ama 1m x 1m bir levha aldığında 5 mm trambolin gibi zıplar demedi deme. 50cm x 50cm bir plakada şahsen 4 mm'ye bile güvenmem. Haşin adamım ben kırarım ben onu kesin. Senin projenin ebatlarını bilmiyorum ama bence MASA gibi sağlamlığın ön planda olması gereken bir projede biraz kalın iyidir... Kasa yan paneli değil bu sonuçta yük binecek üzerine

• Ha unutmadan: 1cm pleksi biraz "tuzlu" olabilir. Kalınlaştıkça pahalanıyor. Baktın fiyat çok zıpladı pleksi ile camı birlikte kullan. Alt kat pleksi üst kat cam yap sandviç... Kompozit malzeme... Hem istersen renkli pleksi falan da alabilirsin camın altında çok şık duruyor. Ya da ilerde canın sıkıldığında kendi pleksini kendin boyayabilirsin. Şekil şemal bile yapabilirsin masa yüzeyine... Aslında bu fikir benim çok hoşuma gitti sanırım kendim yapıcam
  • quote:

Aluminyum kaynağı punto kaynak olup elle yapması nasıl desem... Sizin benim bir piano başına oturup Motzart'ın 4. senfonisini baştan sona hatasız çalmamız falan gibi bir şey... Neredeyse imkansız bir ustalık ve çok titiz işçilik, titremeyen eller istiyor. Tuttuydu tutmadıydı derken fıtık eder adamı. İşçilik maliyetini felaket zıplattığı için de genelde bu işe özel robotik kaynak makineleri var. Kamyonların yedek yakıt depolarını kaynaklamada falan kullanılıyorlar. Alu. Kaynaklama işini sanayide çok da uçuk olmayan bir fiyata hallettirebilirsiniz. Ya da perçin sistemiyle devam edebilirsiniz. Perçinlemek bence estetiği çok da bozmuyor ve kaynakla aynı sağlamlıkta olmasına rağmen çok daha ucuz ve kolay bir yöntem. Perçin para değil, perçin tabancası da 20-25TL bişey... Evladiyelik alet üstelik. Uçaklar bile perçinle yapılıyor kaynakla değil... Bu da ayrı bir dip not.

Uçakların dış kaplamalarının kaynakla değil de perçinle birleştirilme nedeni tamamiyle bakım ve kontrol edilebilir olmasından dolayıdır. Gerekli görüldüğü takdir de o perçinler sökülerek kaplamanın arkasına ulaşılır ve o bölgein bakımı yapılır ki buna en güzel örnek de kanatlarda bulunan yakıt tanklarıdır. Perçin ne yazık ki kaynak kadar sağlam değildir ancak kaynak da sökülebilir bir bağlantı tipi değildir. Kısacası ikisinin de avantaj ve dezavantajları var birbirine göre. Eğer düzgün bir perçin işçiliği gerekiyorsa zig-zag şeklinde perçin delikleri açıldıktan iki plaka arasına yapıştırıcı sürülüp yapıştırıcı kurumadan perçinler sıkıştırılmalırıdır. böylelikle zaman içinde masa üstüne konacak yüklerden dolayı perçin deliklerinde genişlemenin önüne geçildiği gibi sızdırmazlık da sağlanmış olur.

Bu tarz iki tarafı da görülebilen bir şey tasarlıyorsanız perçinin arka taraflarının da görüleceğini göz önüne almak gerekir. Eğer bulabiliyorsanız çok sağlam metal-metal yapışma sağlayan epoksi yapıştırıcılar mevcut piyasa da. Perçin ve kaynağa göre uygulama kolaylığı sağlar size.

Muhtemelen yakmış olduğunuz kaynak makinesi elektrik direnç kaynağı (elektrot kullanılan) idi. Aluminyuma kaynak yapacaksanız gazaltı kaynağı (MIG) kullanmanız lazım ki bunun için de argon tüpüne ihtiyacınız var. (Eğer evinizde MIG kaynağı varsa evinizi ziyaret etmek isterim )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 15 Temmuz 2011; 13:53:25 >

• plexi üzerine şekil çizmeyi bende düşünüyorum önce bir masa bitsinde bakarız.hocam bu arada masa ölçüleri 90 a 65cm sandviç yaparım büyük ihtimal önce plexiye şekilleri çizerim alta koyarım sonrada camı üstüne yerleştiririm fıstık gibi olur valla
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.