Şimdi Ara

Pc Masası Proje (Resim Eklendi)Ertelendi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
3.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aeronics

quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Aluminyum kaynağı punto kaynak olup elle yapması nasıl desem... Sizin benim bir piano başına oturup Motzart'ın 4. senfonisini baştan sona hatasız çalmamız falan gibi bir şey... Neredeyse imkansız bir ustalık ve çok titiz işçilik, titremeyen eller istiyor. Tuttuydu tutmadıydı derken fıtık eder adamı. İşçilik maliyetini felaket zıplattığı için de genelde bu işe özel robotik kaynak makineleri var. Kamyonların yedek yakıt depolarını kaynaklamada falan kullanılıyorlar. Alu. Kaynaklama işini sanayide çok da uçuk olmayan bir fiyata hallettirebilirsiniz. Ya da perçin sistemiyle devam edebilirsiniz. Perçinlemek bence estetiği çok da bozmuyor ve kaynakla aynı sağlamlıkta olmasına rağmen çok daha ucuz ve kolay bir yöntem. Perçin para değil, perçin tabancası da 20-25TL bişey... Evladiyelik alet üstelik. Uçaklar bile perçinle yapılıyor kaynakla değil... Bu da ayrı bir dip not.

Uçakların dış kaplamalarının kaynakla değil de perçinle birleştirilme nedeni tamamiyle bakım ve kontrol edilebilir olmasından dolayıdır. Gerekli görüldüğü takdir de o perçinler sökülerek kaplamanın arkasına ulaşılır ve o bölgein bakımı yapılır ki buna en güzel örnek de kanatlarda bulunan yakıt tanklarıdır. Perçin ne yazık ki kaynak kadar sağlam değildir ancak kaynak da sökülebilir bir bağlantı tipi değildir. Kısacası ikisinin de avantaj ve dezavantajları var birbirine göre. Eğer düzgün bir perçin işçiliği gerekiyorsa zig-zag şeklinde perçin delikleri açıldıktan iki plaka arasına yapıştırıcı sürülüp yapıştırıcı kurumadan perçinler sıkıştırılmalırıdır. böylelikle zaman içinde masa üstüne konacak yüklerden dolayı perçin deliklerinde genişlemenin önüne geçildiği gibi sızdırmazlık da sağlanmış olur.

Bu tarz iki tarafı da görülebilen bir şey tasarlıyorsanız perçinin arka taraflarının da görüleceğini göz önüne almak gerekir. Eğer bulabiliyorsanız çok sağlam metal-metal yapışma sağlayan epoksi yapıştırıcılar mevcut piyasa da. Perçin ve kaynağa göre uygulama kolaylığı sağlar size.

Muhtemelen yakmış olduğunuz kaynak makinesi elektrik direnç kaynağı (elektrot kullanılan) idi. Aluminyuma kaynak yapacaksanız gazaltı kaynağı (MIG) kullanmanız lazım ki bunun için de argon tüpüne ihtiyacınız var. (Eğer evinizde MIG kaynağı varsa evinizi ziyaret etmek isterim )

Dostum perçinin kaynağa göre daha zayıf olduğu savına katılmıyorum. parçaya gelecek yüke göre, kullanılacak perçin adedi ve tipi hesaplandıktan sonra, perçin ara mesafeleride düzgün hesaplandığında en az !!!!kaynak kadar sağlam bir bağlayıcıdır. söylediğiniz gibi gerektiğinde sökülebilmesi extra avantajıdır. kaynak ise herzaman dezavantajlıdır kritik yerlerde kaynaktan sonra her santimetresi röntgen ile kontrol edilmek zorundadır.
    perçinin iki taraftanda görülmesi durumu varsa pop perçin kullanılamaz tabii,alt tarafın çirkin görüntüsü nedeniyle bu durumda ,döğme perçin yapılması daha mantıklıdır biraz uğraştırır ama temiz görüntü verir.
    üzerine konacak yüklerden perçin yuvalarının genişlemesi diye bir şey olamaz çünki perçinin görev yapması için uygun çaplı delik açılması ve perçinin genişliyerek bu deliği doldurması gerekir bunu sağlıyamıyorsanız o perçin görevini yapamaz ,çünki perçin arka tarafında şişen parça ile tutmaz deliğin içinde genişleyen perçinin delikle kaynaşması sayesnde tutar.

• quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Aluminyum kaynağı punto kaynak olup elle yapması nasıl desem... Sizin benim bir piano başına oturup Motzart'ın 4. senfonisini baştan sona hatasız çalmamız falan gibi bir şey... Neredeyse imkansız bir ustalık ve çok titiz işçilik, titremeyen eller istiyor. Tuttuydu tutmadıydı derken fıtık eder adamı. İşçilik maliyetini felaket zıplattığı için de genelde bu işe özel robotik kaynak makineleri var. Kamyonların yedek yakıt depolarını kaynaklamada falan kullanılıyorlar. Alu. Kaynaklama işini sanayide çok da uçuk olmayan bir fiyata hallettirebilirsiniz. Ya da perçin sistemiyle devam edebilirsiniz. Perçinlemek bence estetiği çok da bozmuyor ve kaynakla aynı sağlamlıkta olmasına rağmen çok daha ucuz ve kolay bir yöntem. Perçin para değil, perçin tabancası da 20-25TL bişey... Evladiyelik alet üstelik. Uçaklar bile perçinle yapılıyor kaynakla değil... Bu da ayrı bir dip not.

Uçakların dış kaplamalarının kaynakla değil de perçinle birleştirilme nedeni tamamiyle bakım ve kontrol edilebilir olmasından dolayıdır. Gerekli görüldüğü takdir de o perçinler sökülerek kaplamanın arkasına ulaşılır ve o bölgein bakımı yapılır ki buna en güzel örnek de kanatlarda bulunan yakıt tanklarıdır. Perçin ne yazık ki kaynak kadar sağlam değildir ancak kaynak da sökülebilir bir bağlantı tipi değildir. Kısacası ikisinin de avantaj ve dezavantajları var birbirine göre. Eğer düzgün bir perçin işçiliği gerekiyorsa zig-zag şeklinde perçin delikleri açıldıktan iki plaka arasına yapıştırıcı sürülüp yapıştırıcı kurumadan perçinler sıkıştırılmalırıdır. böylelikle zaman içinde masa üstüne konacak yüklerden dolayı perçin deliklerinde genişlemenin önüne geçildiği gibi sızdırmazlık da sağlanmış olur.

Bu tarz iki tarafı da görülebilen bir şey tasarlıyorsanız perçinin arka taraflarının da görüleceğini göz önüne almak gerekir. Eğer bulabiliyorsanız çok sağlam metal-metal yapışma sağlayan epoksi yapıştırıcılar mevcut piyasa da. Perçin ve kaynağa göre uygulama kolaylığı sağlar size.

Muhtemelen yakmış olduğunuz kaynak makinesi elektrik direnç kaynağı (elektrot kullanılan) idi. Aluminyuma kaynak yapacaksanız gazaltı kaynağı (MIG) kullanmanız lazım ki bunun için de argon tüpüne ihtiyacınız var. (Eğer evinizde MIG kaynağı varsa evinizi ziyaret etmek isterim )

MIG yok bizde arkadaşımdan normal elektrotlu alıcam işi bittiyse tabi.geçerken bırakıcaktı bekliyorum...

• Elektrotlu kaynakla (elektrik direnç kaynağı) alüminyuma kaynak yapamazsınız. Alüminyuma argon gazaltı kaynağı yapmanız gerekir.
  • Kaynak konusuna çok takılmaya gerek yok. Hiçbirimizde lazer denetimli mikroskop bilmemneli kaynak robotu olmadığına göre BİZİM YAPTIĞIMIZ kaynakların da çok sağlam olacağını düşünmek için bir neden yok. Kaynak yerinden kırılıp sürücüsünü asfalta yapıştıran nice bisikletler hatırlarım çocukluğumdan mesela... Uçaklardaki perçin sistemine ilişkin de "gövdede yırtılma olması durumunda perçinin (ve perçinlerin sayısının ve diziliminin) sağladığı yırtılma direnci kaynaktan daha iyi" deyip geçiyorum. Ben hala bu çalışma için kaynakta ısrar edilmemesi gerektiğinde de ısrar ediyorum. Ben şahsen görüntü açısından da çok çirkin duracağını sanmıyorum. İlle de mantar başlı pop perçin kullanmak gerekmiyor ne kadar güzel dekoratif perçinler de var. Hatta somunlu perçin vurup dekoratif vidayla vidalama yoluna bile gidebilir arkadaş. Böylece istediği zaman masayı kolayca demonte etme imkanı da olur. Özgürlük olur. İnovasyon olur. Estetik olur. Kaynaktan çok daha fazla esnek seçenekler sunacaği kesin.

P.S: Buradan sponsorum olan Durkadınoğulları Perçin A.Ş.'ye teşekkürlerimi iletiyorum

• Takip...
  • arkadaşlar 1 hafta ara veriyorum projeme tatil nedeniyle kendinize iyi bakın geldiğimde son sürat devam edicem çalışmalarıma....
  • Takip edeceğim 1 hafta sonra
  • Takip edecegim
  • güzel.
  • O esinlendiğin adamda olanak çok maddi, manevi vs.
    Allah kolaylık versin takipdeyim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

O esinlendiğin adamda olanak çok maddi, manevi vs.
    Allah kolaylık versin takipdeyim...

o kadar masrafa gerek yok ben sadece masayı yapıcam.tahminimce 200-250 tl gibi bi rakama denk gelicek bana maliyeti.
  • kaynak işini merakla bekliyorum
  • Yeni geldim tatilden birkaç gün daha müsade yol acayip yordu sonra başlıyorum son hız.Bu arada dönerken 2 tane krom boya aldım komple krom boyayacağım masayı.
  • Güzel olmuş gerçekten.Bende iyi masa var ama onu modifiye etmeye çalışcam kolaylık sağlayan bişeyler yaparım belki.Sağol paylaşım için.
  • proje ertelendi başladığım zaman bu başlık altından devam ederim.
  • 4 cesit pc ve laptopsehbasi projem mevcut ve istersen yapilmislarini da gosterebilirim.
    1 tanesi ustu ranza alti pc sehbasi ve 4 adet masaustu pc ye uygun
    1 tanesi laptop sehbasi ve istenilirse 2 hatta 3 tane icin genisletilmis tasarimi yapilabilir
    1 tanesi hem pc hem laptop icin uygun fakat ayakta kullanim amacli sirketler icin kiosk turevi

ilgilenirsen

mustafa yildiz
    0535 668 68 42
    0216 612 13 41
    www.8tasarimfabrikasi.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: Last Danqer

l3p d3sk(http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=133193) projesinden esinlenerek kendime bir bilgisayar masası yapmak istedim ve bugün eski oto sanayiye giderek gerekli malzemeleri aldım aluminyumu kestirdim büktürdüm vs vs .benim masam l3p d3sk le tamamen aynı değil yani kopyala yapıştır yapmadım yapım aşamaları aynı onun gibi olacak ama ben daha farklı şeyler düşünüyorum.

masa ölçüleri

uzunluk genişlik yükseklik
    900 700 180 mm

şeklinde.

Malum evde 2 tane bilgisayar var 3 yolda koyacak yer bulamıyorum eğer sığdırabilirsem 2 bilgisayarı yapacağım masanın içine yerleştireceğim.

Olumlu/Olumsuz yorumlarını bekliyorum.

Fotoğraf makinem açılmıyor cep telefonuyla çekiyorum kusura bakmayın..

25*25mm ebatında 1.5mm kalınlıgında demir profil kullandım çerçeve için
     Pc Masası Proje (Resim Eklendi)Ertelendi.

buda büktürdüğüm aluminyum levha

Selam,

Hocam bu Alüminyum Nikel paslanmaz çelik değil galiba.
    Düz alüminyum dan mı kestirdin. Kestirip büktürmesi kaça mal oldu hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: arycanda66

quote:

Orijinalden alıntı: Last Danqer

l3p d3sk(http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=133193) projesinden esinlenerek kendime bir bilgisayar masası yapmak istedim ve bugün eski oto sanayiye giderek gerekli malzemeleri aldım aluminyumu kestirdim büktürdüm vs vs .benim masam l3p d3sk le tamamen aynı değil yani kopyala yapıştır yapmadım yapım aşamaları aynı onun gibi olacak ama ben daha farklı şeyler düşünüyorum.

masa ölçüleri

uzunluk genişlik yükseklik
    900 700 180 mm

şeklinde.

Malum evde 2 tane bilgisayar var 3 yolda koyacak yer bulamıyorum eğer sığdırabilirsem 2 bilgisayarı yapacağım masanın içine yerleştireceğim.

Olumlu/Olumsuz yorumlarını bekliyorum.

Fotoğraf makinem açılmıyor cep telefonuyla çekiyorum kusura bakmayın..

25*25mm ebatında 1.5mm kalınlıgında demir profil kullandım çerçeve için

buda büktürdüğüm aluminyum levha

Selam,

Hocam bu Alüminyum Nikel paslanmaz çelik değil galiba.
    Düz alüminyum dan mı kestirdin. Kestirip büktürmesi kaça mal oldu hocam?

hocam birkaç sene oldu bu parça hala elimde yapmaktan vazgeçtim ama ağır derecede paslanmış durumda düz aliminyumu cakacıda büktürmüştük tam hatırlayamıyorum ama 25-50 tl arası bi para vermiştik cakacıya

• Aynı projeyi düşünüyorum.

Plexi yadaa masa pc.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TREMİLA_ -- 3 Kasım 2013; 17:30:13 >
  • Last Danqer kullanıcısına yanıt
    Projenin son durumu ne oldu acaba ?

Edit: yukarıdaki mesajı siz atmışsınız, projeden vazgeçmişsiniz yazık olmuş, şimdi fark ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jlozde -- 3 Kasım 2013; 22:34:26 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.