Şimdi Ara

Pc'ye Ram Eklemek Performansı etkiler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ıntel core duo 2 cpu 6600 2.40 ghz
    gecube ati radeon x1950 pro 512 mhz
    1 gb ram
    300 gb harddisk

Bu sisteme 2 gb ram daha eklemek istiyorum. Toplam 3 gb ram olduğunda pc'nın performansını özellikle oyunlarda etkiler mi?

Cevap verirseniz sevinirim.

• Etkiler dostum günümüz oyunları 2gbdan fazla bile ram isteyebiliyo, daha fazla ram daha fazla performans demek oyun dışında da performansa etkisi olacaktır
  • Grafik olarak etkilemez ama oyunun yüklenme süresi kısalır. Yani Loading yazdığında daha az beklersin. Grafik olarak performansın artmasını istiyorsan daha güncel bir ekran kartı almalısın.
  • o ekran kartı ile oynadığın oyunlar oynadığın grafik ayarlarında takılma vs yapıyorsa yada ramlarini sınırda kullanıyorsa o zaman alınca fark görürsün ama mesela o sistem ile pes 2008 falan oynuyorsan hiçbişey değişmez tahminimce...gerçi günümüzde 2 gb ram alt sınır oldu gibi birşey
  • hız olarak ne istediğine bağlı
    oyunda fps artışı olmaz 1 gb ile 2 gb arasında bi oyuna giriş ve bölüm değiştirme sıralarında fark yaratır aynı anda çok fazla uygulama çalıştırırken kasma yapmaz vs genel tarafi şudur 3 şeritli yolda gitmek var 6 şeritlide
  • Selam arkadasşlar benim bilgisayarımın özellikleri şunlar
    İşlemci:AMD processor Model unkown, MMX 3DNOV, 2.7Ghz
    Bellek: 1024 RAM
    Ekran Kartım: Axle 9800 GT 1 gb 256 bit
    Arkadaşlarım ben bu pc de call of duty 7 oynamak istiyorum hemde maxsimum ayarlarda
    maxsimum ayarlarda oynayabilmem için bu pcye ne yapmam gerekiyor birde ben ramını yükseltemek istiyorum bana hangi rami tavsiye edersiniz mesajımı cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşkkürlerimi sunarım
    Allah işinizi rast getirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: axihsn

Selam arkadasşlar benim bilgisayarımın özellikleri şunlar
    İşlemci:AMD processor Model unkown, MMX 3DNOV, 2.7Ghz
    Bellek: 1024 RAM
    Ekran Kartım: Axle 9800 GT 1 gb 256 bit
    Arkadaşlarım ben bu pc de call of duty 7 oynamak istiyorum hemde maxsimum ayarlarda
    maxsimum ayarlarda oynayabilmem için bu pcye ne yapmam gerekiyor birde ben ramını yükseltemek istiyorum bana hangi rami tavsiye edersiniz mesajımı cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşkkürlerimi sunarım
    Allah işinizi rast getirsin

2 gb ram takviyesi yapın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black_white1985

arkadaşlar benim sistemim;

ıntel core duo 2 cpu 6600 2.40 ghz
    gecube ati radeon x1950 pro 512 mhz
    1 gb ram
    300 gb harddisk

Bu sisteme 2 gb ram daha eklemek istiyorum. Toplam 3 gb ram olduğunda pc'nın performansını özellikle oyunlarda etkiler mi?

Cevap verirseniz sevinirim.

Oyunlarda yaşanan ara ara takılmaların 2 sebebi var. 1. si ekran kartının raminin dolması, 2. si ise PC'nin raminin dolması.

PC ram'i dolduğunda windows ram deki veriyi hard diske yazmaya kalkar ve yeni verilere yer açar. Buda oyunda düzenli olarak donma yapmaya başlar. Siz 1 GB ile bu sorunu çok rahat yaşarsınız bu nedenle kesinlikle 3 GB ram işinize yarayacaktır.

EKran kartınız serisinin en iyi modeli. Hiçte azımsanmayacak bir performansı vardır. Bir çok oyunu ideal ayarlarda raminizide 3GB yaptıktan sonra oynayabilirsiniz... Tek bir sıkıntı yeni oyunların bir çoğu 512 MB ekran kartı raminde yüksek çözünürlüklerde sıkıntı yaratacak, dolacak ve ara ara donma yapacaktır. Sizde bu durumda çözünürlüğü makul seviyelere çekmek durumunda kalacaksınız. Ekran kartınızı değiştirdiğinizde zaten böyle bir sorunla karşılaşmazsınız...

Kolaygelsin...

• vala bugün pcyi ramini 3 gb yaptım cry sis falan yükledim sorunsuz calışıyor Allahın izniyle
  • selamlar. hort gibi oldu ama kusura bakmayın yeni konu açmak istemedim.

benim laptopta 3 gb ram var ben bunu 8 gb yapmak istiyorum laptopun anakartı maksimum 8 gb destekliyor lakin bi sorum var pek oyun oynamıyorum laptopla normal kullanım iş internet vs. ben 8 gb ram taksam performansta gözle görülür bi artış olur mu yoksa boşu boşuna masraf mı yapmış olurum uygulamaların açılma hızları artar mı yoksa gözle görünür bi değişiklik hissedemez miyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfr+10

selamlar. hort gibi oldu ama kusura bakmayın yeni konu açmak istemedim.

benim laptopta 3 gb ram var ben bunu 8 gb yapmak istiyorum laptopun anakartı maksimum 8 gb destekliyor lakin bi sorum var pek oyun oynamıyorum laptopla normal kullanım iş internet vs. ben 8 gb ram taksam performansta gözle görülür bi artış olur mu yoksa boşu boşuna masraf mı yapmış olurum uygulamaların açılma hızları artar mı yoksa gözle görünür bi değişiklik hissedemez miyim

3 GB ram kullanımınıza göre günümüzde fazlasıyla yeterlidir. Masraf tamamen gereksiz olacaktır. Hiç bir şekilde performans artışı yaşamayacağınıza emin olabilirsiniz. Bunun yerine Hard Diski'nizi SSD yapmaya yönelin, ciddi bir performans sıçraması yaşarsınız. NOT:Biraz tuzlu olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 21 Nisan 2013; 7:07:54 >

• Performansta pek artış olmaz ama yap 64 bit olsun işletim sistemi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.