Şimdi Ara

PC'yi uzaktan kumanda ile başlatmak ( forumda ilk) Güncelleme 27.03.13 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
6
Favori
14.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gereği Yok Bence Ama Yinede Uğraşmışsın Ellerine Sağlık . :)
  • ben bunu Tv kartından yapmayı düşünüyodum sonradan Media center kasa aldım sorun ortadan kalktı:) ama şuan o kasayı Dremel in takma diş yapılan labarotuarlarda kullanılan versiyonu var Dremelden 50-100 kat daha hızlı:) bence kasayı onla modlamaya kalkışmak gibi bi hataya düştüm şuan bilgisayar masasına kasanın vidaları ile anakartı monte ettim Onboard ekran kartıyla çalıştırıom bi ara resmini eklicem:)
  • arkadaşım öncelikle ellerine sağlık ama bu röle aktif oluyo ya o zaman röle basılı mı kalıyo yoksa kendini tekrardan bırakıyomu ?

teşekkürler...
  • usta kapı zililinden yaptıgım için kendi devresi belli bir sure acık kalıyor sonra kapanıyor , o surede roleyi tetikleyip pc yı açmaya yetiyor, sonra tekrar role kapanıyor
  • bazı anakartlarda gelen kumandalarda açıp kapama vardı sanırım değil mi

bu kadar uğraşıcağınza anakartı değiştirseydiniz daha kolay olurmuş :D
  • bluescream arkadaşım yardımların için çok teşekkür ederim senden bi ricam var acaba bana o rölenin kodunu vb verebilirmisin dışardan alabilmek için

teşekkür ederim....
  • güzel icat....
  • ellerine sağlık kardeş ama bunla nie uğraşıyorsunuz kii hazır uzaktan kumanda devresi aynı para kumandasıda kibar aynı araba kumandası gibi fiyatı 25-30 TL olması lazım arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_YaRisCi

ellerine sağlık kardeş ama bunla nie uğraşıyorsunuz kii hazır uzaktan kumanda devresi aynı para kumandasıda kibar aynı araba kumandası gibi fiyatı 25-30 TL olması lazım arkadaşlar

arkadasım buna girişimci olmak denıyor . bişey war die gidip onu almamız mı lazım . hem aldım taktım demesi war , bide bunu ben yaptım demesi war ..

quote:

Orijinalden alıntı: owin

bazı anakartlarda gelen kumandalarda açıp kapama vardı sanırım değil mi

bu kadar uğraşıcağınza anakartı değiştirseydiniz daha kolay olurmuş :D

usta 30 tl ye mal ettım ya gerek yok anakart deiştirmeye

quote:

Orijinalden alıntı: yarpuz

bluescream arkadaşım yardımların için çok teşekkür ederim senden bi ricam var acaba bana o rölenin kodunu vb verebilirmisin dışardan alabilmek için

teşekkür ederim....

dışarıdan almanıza gerek yok ya 5 volt ile tetiklenen röle dedinizmi size verirler 3-4 liraa bişey. rolenın kodunu göreiyorum cunku daha onceden başka bi yere yapıştırmıştım üstü silidi

gizli pencere .teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 22 Şubat 2010; 18:41:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

arkadasım buna girişimci olmak denıyor . bişey war die gidip onu almamız mı lazım . hem aldım taktım demesi war , bide bunu ben yaptım demesi war ..

tmm öyle ama oda çok kaba üstelik aynı fiyat hazır yapılmış daha mantıklı bende ustaa
  • quote:

quote:

tmm öyle ama oda çok kaba üstelik aynı fiyat hazır yapılmış daha mantıklı bende ustaa

o ilk resme bakma o deneme aşamasındaki dagınıklık şimdi hepsini bi plexi üzerine sabitledim hdd nın yarısı kadar oldu, ama almay yada yapmak arasındaki seçim kişiye kalmış tabi

• güzel başarılı bi çalışma denemiycem ama beendim xD
  • arkadaşım çok teşekkür ederim ama bu dışarda satılan röleler kısa devre yaptırmak için değilmi yani öyle bi kere bastımı devamlı basılanlardan deil ?

teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yarpuz

arkadaşım çok teşekkür ederim ama bu dışarda satılan röleler kısa devre yaptırmak için değilmi yani öyle bi kere bastımı devamlı basılanlardan deil ?

teşekkür ederim

yok yok oleyle deil 5v u ladıgı anda ya 2 kutubu anahtar vazıfesi görup baglatıyı yapıyor , aynı anda dier 2 kutup arasındakı baglantıyı kesiyor elektrik kesildigi anda role ilk konumuna donuyor.

bu roleden alırsanız işinizi görecektir aynısını kulnıyorum fakat 5volt ile tetikleneninden
     PC'yi uzaktan kumanda ile başlatmak ( forumda ilk) Güncelleme 27.03.13

• arkadaşım valla çok çok teşekkür ederim yani ben elimden elektriği kestiğim an bağlantıda kesilmiş olucak dimi ?

ayrıca yardım etmek için resimlerini yüklemen içinde çok teşekkür ederim Allah Razı Olsun...
  • evet 3 bacaklı taraftaki kenardaki cubuklara 5volt gelecek (kutupları farketmez) 2 sının ortakı kutubu ile ,role tetiklendıgı anda
    1) ortadakı bacak ile sagdaki bacagı anahtarlıyıp devreyi tamamlar
    2) ortadakı bacak ile soldakı bacagın baglantısını keser , elektrık kesıldıgı anda role tekrar ilk konumuna geçer, tabi bizim kullanacagımız 1). konfgurasyon olacak.

onemli deil
  • yani buda aynı senin devredeki yaptığın bağlantı gibi değilmi :D

teşekkür ederim
  • Güzel çalışma olmuş bilgi içinde sağol
  • quote:

quote:

quote:

o ilk resme bakma o deneme aşamasındaki dagınıklık şimdi hepsini bi plexi üzerine sabitledim hdd nın yarısı kadar oldu, ama almay yada yapmak arasındaki seçim kişiye kalmış tabi

tmm ustam bekliyorum son halini

• quote:

quote:

quote:

quote:

tmm ustam bekliyorum son halini

usta ben onu yaptım bitirdim de suan takılı duruo bu aksam olcagını sanmıomda bi ara söker resmını çekerim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.