Şimdi Ara

PC'yi uzaktan kumanda ile başlatmak ( forumda ilk) Güncelleme 27.03.13 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
6
Favori
14.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

Güncelleme:24nisan konu devamı buradahttp://forum.donanimhaber.com/m_74323924/tm.htm

Güncelleme 27.03.2013
    Olay aslında cok basit. kasa kapaklarımız kapalı olacak, yani dışarıdan müdahele olmayacak şekilde, zaten o müdahaleyi yapabilcek kişi hertürlü açacaktır ne yaparsanız yapın, çıkartır pinler bir tornavidaya bakar :)

ilk prototip şöyle olacak değiştirlmesi mümkün tabiki

ilk olarak bir sd kart slotu ve boş bir sd kart alıyoruz
    kasamızın önüne sd kartı takabileceğimiz bir delik açıp slotumuzu monte ediyoruz, sd kart slotumuz yaylı olursa daha makbule
    sonra sd kartımız ve slotumuz arasında şu şekil bir devre kuruyoruz (aslında ilk amacım pic programlayıp içindeki hex i dogrulama tarzında bir şey yapmaktı ama bilgim olmadığı için uğraşmadım)

http://sketchtoy.com/26606640

sonrasında bizim sd kartımız olmadan kasa açılmıyor

merhaba aradaşlar forumda birisi pc yı uzaktan başlatmak istoyordu , benımde bu fikir bayagı hosuma gitti ama bi türlü tek kanal bi rf alıcı bulamadım, aradab baya zaman geçti babam ev için uzaktan kumandalı zil almıştı, pilleri içine akınça piyasaya cıktı tabi bende hemen üstüne yattım zilin. ana fikrim hoparlore giden kablolar ile röleyi tetiklemek tektiklenen roleden 2 kablo çıkararak, power buttun kablolarına eklemekti .
    teoride mumkun olan bi sistem . butun işleri halletim lehim vb. roleyi bagladım , uzaktan kumandanın dugmesine basıom ama role zil gibi titrıo fakat tetiklemiodu, takii bu gune kadar , 2 tane kondansator ekledim ve pöfek roleyi tetikledi hemen eski pc de denedim ve çalıştı artık uzaktan kumanda ile pc mı acıp kapata bilicem

buyrun bunlarda çalışmalarımım ss leri,

fotorafların kalıtesı dusuk ama olsn.

kumanda ve alıcı devresi
     PC'yi uzaktan kumanda ile başlatmak ( forumda ilk) Güncelleme 27.03.13

alıcı devresi

kondasator ve role

artık bı sure sonre yenı pc ye adapte etmiş bi şekilde resimleri koyarım...

yaklasık 25- 30 tl lık bi zil, 1 kondansator , 1 adaptor uygun volt degerınde , 1 de role ile basıt bı sıstem yapmak mumkun

hocam kondanstatör koymanın amacı ne tam olarak

• Sebebi, hoparlör zırladığı için röleyi tetiklemiyordu röleyide aynı zil melodisinde çalıyordu. bunu önlemek adına mutelif 2 adet kondansator koydum böylece düzenek 5saniye falan aktif kalıyor
  • emeğinize sağlık hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcexpertt

emeğinize sağlık hocam

Teşekkürler
  • konular bi ara karıştı iyice ondan, bu sistem direk uzaktan kumanda sd kart olayı e-sata pc key konusunda geçiyor aslında imzamdaki diy projelerim e tıklarsan orada mevcut
  • quote:

konular bi ara karıştı iyice ondan, bu sistem direk uzaktan kumanda sd kart olayı e-sata pc key konusunda geçiyor aslında imzamdaki diy projelerim e tıklarsan orada mevcut

Sistem hala çalışıyor mu ?
    Ne kadar mesafeden çalışıyor.Kapı girişine yerleştirirsem bu zili,eve girdiğimde zile bastığımda odama gidene kadar bilgisayar açılmış olur mu ?
  • uzatan kumanda bir süre kullandım, sonra bişe oldu kasayı sökerken bir daha çalışmaz hale geldi, şimdi eskiden normal kapatıyordum şimdiilerde ise uykuya alıyorum bi tuşa basında 5 saniyede nasıl bıraktıysam öyle geliyor. açlış süresi sizin bilgisayarınıza bağlı yanı
  • Eline sağlık.. uğraşmışsın, yapmışsın tebrik ederim..

bunu odanın lambasını yakan düğmeye uyarlamak mümkün müdür?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihto

Eline sağlık.. uğraşmışsın, yapmışsın tebrik ederim..

teşekkür ederim

yapılabilir tabikide, ama zil yerine rf elcikler tercih edilirse daha verimli olur, orada röle olarak 12v değilde 220v röle kullanılırsa lamba priz gibi çeşitli objelerde kullanabilirsin ama. bu sistem 5saniyeliğine açık kalıyor. role değilde kontaktör kullanmanız lazım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fatihto

Eline sağlık.. uğraşmışsın, yapmışsın tebrik ederim..

teşekkür ederim

yapılabilir tabikide, ama zil yerine rf elcikler tercih edilirse daha verimli olur, orada röle olarak 12v değilde 220v röle kullanılırsa lamba priz gibi çeşitli objelerde kullanabilirsin ama. bu sistem 5saniyeliğine açık kalıyor. role değilde kontaktör kullanmanız lazım

5 sn açık kalmasındaki süreyi belirleyn etken nedir? Kullandığın bir x parçasının özelliği mi, tercihe bağlı bir ayar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çeşitli devreler var, mesela hazır satılan elcik kumandalı sistemlerde farklı modlar mevcut
    bastığın süre kadar açık
    bastın mı açık bastık kapalı gibi bu tarz bi kumanda olursa başka şeye gerek yok. bunu sağlayan devrenin içindeki yapı, ben o kadar elektronik bilmiyorum
  • tek kelimeyle müthiş hocam
  • bana wol yöntemi lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: makavel1

bana wol yöntemi lazım

wake on lan dan bahsediyorsun heralde, duydum ama hiç araştırmadım
  • Hocam ne gerek var ki.
    Kumandaya elinle açıver bi zahmet.d

• quote:

Orijinalden alıntı: Ludwig van Beethoven

Hocam ne gerek var ki.

2010 konusu zaten bu. artık uykuya alıyorum bilgisayarı kapatmıyorum bile +e sata pc key yaptım ona daha iyi oldu veletler açamıyor
  • quote:

quote:

Hocam ne gerek var ki.

2010 konusu zaten bu. artık uykuya alıyorum bilgisayarı kapatmıyorum bile +e sata pc key yaptım ona daha iyi oldu veletler açamıyor

Hocam öyle çok ısınmaz mı sürekli pc açık ...

• quote:

quote:

quote:

Hocam ne gerek var ki.

Hocam öyle çok ısınmaz mı sürekli pc açık ...

yok, uykuya aldığımda makina kapanıyor tamamen, klavye bastığımda masaüstü geliyor yine bıraktığım programlar açık şekilde

• hocam makina mühendisi misin? :)

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.