Bildirim
Pentax K10D Aşırı Beyaz Fotoğraf Sorunu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Merhaba,
Pentax kullanıcısı değilim ama iso,diyafram,enstantene ayarlarını değiştirip dener misiniz. Muhtemelen ayarlarınızla ilgili. Manuel ayarlara alıp orada deneyin.
Kolay gelsin -
Flaş menüsündeki pozlama telafisine bakın EV+1 kalmış olabilir. -
Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Ama ne yaptıysam sonuç aynı.quote:
Orijinalden alıntı: iwd35
Merhaba,
Pentax kullanıcısı değilim ama iso,diyafram,enstantene ayarlarını değiştirip dener misiniz. Muhtemelen ayarlarınızla ilgili. Manuel ayarlara alıp orada deneyin.
Kolay gelsin -
Maalesef flaş menüsünü bulamadım, yok galiba bu makinede.quote:
Orijinalden alıntı: kuantum_arabeski
Flaş menüsündeki pozlama telafisine bakın EV+1 kalmış olabilir. -
FN düğmesi sonra dört kollu düğmeden aşağı olana basacaksın simsek işareti olan sonrasında sol atta bir değer olacak o değer 0.0 ise normaldir eğer 1.0ise ayar tekerleleğini cevirerek sıfıra getireceksin.internette k10d türkçe kullanım kılavuzuda mevcut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuantum_arabeski -- 20 Kasım 2018; 12:58:6 > -
Maalesef 0.0 yani sonuç aynı. Flaşsız çektiğimde problem yok ama flaş ile çektiğim bütün fotoğraflarda bu sorun var.quote:
Orijinalden alıntı: kuantum_arabeski
FN düğmesi sonra dört kollu düğmeden aşağı olana basacaksın simsek işareti olan sonrasında sol atta bir değer olacak o değer 0.0 ise normaldir eğer 1.0ise ayar tekerleleğini cevirerek sıfıra getireceksin.internette k10d türkçe kullanım kılavuzuda mevcut. -
Flaş kullanırken fotoğrafın parlak çıkmasının sebepleri
1- Açık diyaframda kullanmak (f değerini 11 gibi bir değere getirin. Karanlık çıkarsa örneğin 7 ye düşürün )
2- Yavaş (uzun) enstantane süreleri kullanmak (1/60 üzerinde olsun çıkıyorsa 1/250 ye kadar kısa süreleri deneyin)
3- Pozlama telafisinin 0 dan büyük olması (0 yada - değerleri deneyin)
4- ISO değerinin yüksek olması (100 de dursun)
Kullandığınız moda göre bir kaçını veya hepsini birden deneyebilirsiniz. Tavsiyem A moduna alıp, diyaframı 11 gibi, ISO 100 pozlama telafisi 0 olacak şekilde çekim yapıp deneyin. A modunda enstantane süresi otomatik ayarlanır. Yine aydınlık çıkarsa pozlama telafisini -1 e getirin ya da diyafamı 13 e çıkarın ISO 100 de kalsın. Karanlık çıkarsa diyaframı 7 ye getirin. Bu şekilde deneyerek uygun pozlamayı bulursunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldasice -- 23 Kasım 2018; 12:23:21 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X