Şimdi Ara

Peugeot 307 XR 1.6 Otomatik Vites Benzinli için bu yakıt sarfiyatı normal mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
25.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir hafta kadar önce bir Peugeot 307 1.6 XR Otomatik vites Benzinli araç aldım. Depoyu fulleyip 200km yol yaptım. Sonra tekrar fulledim, bir baktım 200 KM'de 98 TL benzin yakmış. Yani bu da KM de 490 kuruş, ve 100 km de 12.5 litre benzin yapıyor. Sizce bu araba için bu yakıt sarfiyatı normal midir yoksa fazla mı? özellikle aynı aracı kullananların fikrine ihtiyacım var..

• 1.4 benzınlı 206ım eskişehir gibi dümdüz bir şehirde sakin bir kullanımla 8,5 lt yakıyo. ortalama hız 30-40.
    aşırı fazla dur kalklarla ve rampalı bir yerde otomatik arabaya da alışamadıysanız bence normal. sanırım aracın bakıma ıhtıyacı var. bıraz da sız fazla gazlıyorsunuz heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bukowski JR

Arkadaşlar,
    Bir hafta kadar önce bir Peugeot 307 1.6 XR Otomatik vites Benzinli araç aldım. Depoyu fulleyip 200km yol yaptım. Sonra tekrar fulledim, bir baktım 200 KM'de 98 TL benzin yakmış. Yani bu da KM de 490 kuruş, ve 100 km de 12.5 litre benzin yapıyor. Sizce bu araba için bu yakıt sarfiyatı normal midir yoksa fazla mı? özellikle aynı aracı kullananların fikrine ihtiyacım var..

merhaba, benim araçta 1.6 bva ve fazla diyorum benimki 10,9 yada 11.1 oluyor. Aracı yeni aldım demişsiniz aracınız kaç model ve km si nedir. son bakımı ne zaman yapılmış bunlara bir bakın derim. bide resim koyabilirseniz çok sevinirim.. ki normalde 10,5 yazar araştırdıysanız şehir içi ama şaşadabiliyor işte ben 1 senedir en iyi 10,6 ya çekebildi aracımı.. hoşçakalın

• Bende kendi kullanımımla şehiriçinde 480km gidiyor ful depoyla,eğer ekonomik gidersemde anca 600 gidiyor.Araç 1,6 otomatik bakımlarıda düzenli yapılıyor.
  • gercekten baya fazla bır tuketım yazmadan gecemedım bende benzınlısı yok dizel i var , allah kolaylık versın helekı bu benzın fıyatları ile.

kısaca yukarıda arkadas 1 depo ile 480 km yapıyorsa kaba bır hesapla

60 Litre depo kapasitesi X 3.78 = 226 Liraya depo fulleniyor sıfırdan.

226 Lira / 480 KM = 47 Kurus yakıyor .

Yani arkadasın tüketimi ile sizinki ortalama olarak aynı...

Saygılar...
  • Merhaba... Benimki 2003 model 307 xt BVA. Size öncelikle nerede kullandığınızı sormak istiyorum. Çünkü kullandığınız yer çok önemli. Örneğin kontağa basıp 3 km gidip kontağı kapattığınızda farklı değer çıkar, 30 km giderseniz farklı değer çıkar. Şehir içi kavramlarıda farklıdır. Karabük şehir içinde kullanmak ile Gebze şehir içinde kullanmak farklıdır. Bunun yanında dip gaz bol bol roketleme ile araç kullanmak farklıdır ayağının altında yumurta var gibi gaza bastığınızda elde edeceğiniz değerler farklıdır.

Ben genelde Gebze içi. (Ki çok ışık, çok çukur, çok dur kalk yani maksimum tüketim) Gebze-Tuzla arası (akıcı e5 trafiği yani maksimum ekonomi) artı olarak Gebze - Batı karadeniz şehirleri ve Ankara (Otoban ortalama 90 km/saat hızla maksimum ekonomi öncelikli) kullandığım 10000 km boyunca aldığım her kuruş Benzin ve LPG'yi bilgisayara yazdım. Bunun yanında yol bilgisayarı verilerini sakladım. Sonuç olarak gördüğüm en tüksek ortalama 13,9 litre(40 km kullanım artı aracı kullanan eşim), en düşük ortalama ise 6,7 litre (gebze-zonguldak arası). 10000 km ortalaması ise 9.05 litre. Ancak dediğim gibi sadece şehir içi değil, tamamen karışık tüketim verileri bu veriler.

Kusura bakmayın uzun bir yazı oldu. Sonuç olarak sizin değerleriniz korkunç değerler ancak ilk paragraftaki değerlendirmeler önemli. Aracımı sadece Gebze içinde kullansam belki sizin değerlerinize yakın değerler görürürüm. Bunun yanında azcık performanslı kullansam eminim tüketim hemen zıplayacak. Bunun yanında ölçüm yöntemini nasıl yaptınız o önemli. Sonuç olarak size tavsiyem taktırın bir LPG sistemi rahat rahat binin aracınıza...

• Ben genelde 20 km gidiyorum bi çalıştırmada ama işte birz devirli kullanınca 480km dikkatli kullanınca 600km gidebilyorum.Uzun yola çıkıp 90a sabitlesem bi 100-150 daha gider heralde de istanbul trafiğine de girince artıyor tüketim normal olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail0307
    Aracı yeni aldım demişsiniz aracınız kaç model ve km si nedir. son bakımı ne zaman yapılmış bunlara bir bakın derim. bide resim koyabilirseniz çok sevinirim..

aracım 2005 model ve 63.000 km de. Daha önce bir bayan kullanmış. Düzenli servise götürülmüş. BEn de aldığımda bir ustaya gidip balataları, filtreleri değiştirdim. motor yapını değiştirdim. Aracın fotosunu aşağıya ekliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: mitto
    Çünkü kullandığınız yer çok önemli. Örneğin kontağa basıp 3 km gidip kontağı kapattığınızda farklı değer çıkar, 30 km giderseniz farklı değer çıkar. Şehir içi kavramlarıda farklıdır. Karabük şehir içinde kullanmak ile Gebze şehir içinde kullanmak farklıdır. Bunun yanında dip gaz bol bol roketleme ile araç kullanmak farklıdır ayağının altında yumurta var gibi gaza bastığınızda elde edeceğiniz değerler farklıdır.

Aracı evim ile işyerim arasındaki 4 km de kullanıyorum. Git gel 8 km. Ama bu ortalama 10 km yi buluyor. Bazen dolanıyorum çünkü. Evim ile işyerim arasında bol bol durup kalkıyorum. 1-2 tane de yokuş çıkıyorum. Gaza çok köklemiyorum. Yumurta varmış gibi kullandığım da söylenemez. Ama kesinlikle çok köklediğim de söylenemez.

Haftasonu araca LPG taktırmayı düşünüyorum, bu 20-22 kuruşa düşer mi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bukowski JR -- 15 Nisan 2010; 15:35:06 >

• quote:

quote:

Aracı yeni aldım demişsiniz aracınız kaç model ve km si nedir. son bakımı ne zaman yapılmış bunlara bir bakın derim. bide resim koyabilirseniz çok sevinirim..

aracım 2005 model ve 63.000 km de. Daha önce bir bayan kullanmış. Düzenli servise götürülmüş. BEn de aldığımda bir ustaya gidip balataları, filtreleri değiştirdim. motor yapını değiştirdim. Aracın fotosunu aşağıya ekliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: mitto
    Çünkü kullandığınız yer çok önemli. Örneğin kontağa basıp 3 km gidip kontağı kapattığınızda farklı değer çıkar, 30 km giderseniz farklı değer çıkar. Şehir içi kavramlarıda farklıdır. Karabük şehir içinde kullanmak ile Gebze şehir içinde kullanmak farklıdır. Bunun yanında dip gaz bol bol roketleme ile araç kullanmak farklıdır ayağının altında yumurta var gibi gaza bastığınızda elde edeceğiniz değerler farklıdır.

Aracı evim ile işyerim arasındaki 4 km de kullanıyorum. Git gel 8 km. Ama bu ortalama 10 km yi buluyor. Bazen dolanıyorum çünkü. Evim ile işyerim arasında bol bol durup kalkıyorum. 1-2 tane de yokuş çıkıyorum. Gaza çok köklemiyorum. Yumurta varmış gibi kullandığım da söylenemez. Ama kesinlikle çok köklediğim de söylenemez.

eğer aracınızı tatlı kullanırsanız düşecektir.. 1-2 yokuş çıkıyorsan dönüştede iniyorsunuzdur yani birbirini dengeliyodur sarfıyat olarak.. birde lambalarda 1 dk dan fazla kalıyorsanız N konumunda bekleyin buda faydalı olacaktır.. kilometresi çok güzelmiş ancak bunu servisten kontrol ettiniz mi 63000 de ise 60000 bakımının yapılmış olması lazım kısacası servisten aracın km sini kontrol ettirin .. benim aracı da eşim kullanıyor ama eline geçtiği zaman benden aşağı kalmıyo onun yolu ortalama 20 km yarısı sıkışık trafik yarısı akıcı trafik ve şu anda 10,7 Lt/100 km .. neyse çok yazdım kusura bakmayın .. saygılar

• quote:

Lpg tüketimi benzin tüketiminize orantılıdır. Bu oran araçlar bazında farklılık göstermekle birlikte yaklaşık olarak litre bazında 1.2 litre fazla tüketim olacağı yönündedir. Yani 10 litre benzin ortalamanız varsa 12 litre Lpg tüketmeniz beklenir. Bu 11,7 de olur 12.3 de olabilir aracın ve sizin durumunuza göre. yani aracın yüksek yakması ile ilgili bir sorun varsa önce o sorun düzeltilmeli sonrasında lpg sistemi takılmalıdır.
    Bunun yannda bildiğiniz gibi sıralı sistem ilk başta benzinle çalışır sonra lpg'ye geçer. Yani ne kadar fazla kontak aç kapa yaparsanız o kadar çok benzin tüketiminiz olur. Allahtan peugeot çabuk ısınan bir araç ve Gebze'de uzun süre geçmeden LPG'ye geçiş sağlanıyor. Özellikle yazın hiç sıkıntı yok. Ama çok soğuklarda yolunuzun yarısını benzinle gidebilirsiniz... Bunu da göz önünde bulundurun...

• quote:

eğer aracınızı tatlı kullanırsanız düşecektir.. 1-2 yokuş çıkıyorsan dönüştede iniyorsunuzdur yani birbirini dengeliyodur sarfıyat olarak.. birde lambalarda 1 dk dan fazla kalıyorsanız N konumunda bekleyin buda faydalı olacaktır.. kilometresi çok güzelmiş ancak bunu servisten kontrol ettiniz mi 63000 de ise 60000 bakımının yapılmış olması lazım kısacası servisten aracın km sini kontrol ettirin .. benim aracı da eşim kullanıyor ama eline geçtiği zaman benden aşağı kalmıyo onun yolu ortalama 20 km yarısı sıkışık trafik yarısı akıcı trafik ve şu anda 10,7 Lt/100 km .. neyse çok yazdım kusura bakmayın .. saygılar

Aracımı yetkili pejo servisinde ekspertize soktum. KM si orjinal dediler. Motoru falan da sorunsuz çıktı. Sadece eski sürücü bayan olduğu için aracın için tertemiz olmasına rağmen dışında epey çizik vuruk vs. var. Önceki gün birisi de ışıklarda boşa almamı söyledi. Ben iş yerine varana dek 4km içinde en az 5-6 ışığa takılıyorum. O nedenle ona da alıştım, ışıklarda boşa alıyorum 3-4 gündür. Yakıt tasarrufu için buna benzer başka önerileriniz varsa dinlemek isterim. Yardımlar için teşekkürler..

• quote:

quote:

Aracımı yetkili pejo servisinde ekspertize soktum. KM si orjinal dediler. Motoru falan da sorunsuz çıktı. Sadece eski sürücü bayan olduğu için aracın için tertemiz olmasına rağmen dışında epey çizik vuruk vs. var. Önceki gün birisi de ışıklarda boşa almamı söyledi. Ben iş yerine varana dek 4km içinde en az 5-6 ışığa takılıyorum. O nedenle ona da alıştım, ışıklarda boşa alıyorum 3-4 gündür. Yakıt tasarrufu için buna benzer başka önerileriniz varsa dinlemek isterim. Yardımlar için teşekkürler..

ışıklarda beklerken N komunuda beklememi bana Yetkili servis söylemişti ben onların yalancısıyım :) ama dediğim gibi ben şansuman revizyonundan beri ışıklarda N konumunda beklerim.. hatta çok uzunsa 90 sn yada daha da uzun P konumuna alırım.. bazen hafif yokuşa gelince araç illede 4 ile çıkmak istiyo ben de hemen manuele alıp 3 alıyorum tekrar d alıp devam ediyorum aracımı.. hoşçakalın

• Sevgili arkadaşlar,
    10 gün içerisinde 3250 km. yol yaptım. Bu yolu Kocaeli-İstanbul-Kocaeli-İzmir-Ankara-İzmir-Kocaeli-Ankara-Kocaeli güzargahında yaptım ve aracımda cc takılı. Bu güzegahta 1 lt. benzin (97 oktan) ile 14,55 km yol gittiğimi hesapladım, burda cc nin ne kadar önemli bir tasarruf unsuru olduğunu bir kere daha anladım. 100 km/h hızını geçmedim, ayrıca ankara,istanbul,izmir de şehir içinde de dolaştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luganis -- 16 Nisan 2010; 21:59:44 >
  • Kısa mesafeli sürüşlerde motor optimum çalışma sıcaklığına ulaşamadan hedefinize vardığınız için de

araç çok yakıyor olabilir.

Ancak 47 kuruş buna rağmen çok fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: extremeenvy

Kısa mesafeli sürüşlerde motor optimum çalışma sıcaklığına ulaşamadan hedefinize vardığınız için de

araç çok yakıyor olabilir.

Ancak 47 kuruş buna rağmen çok fazla.

peki bu ne ile ilgili olabilir acaba?
  • Mesajınızı okudum da boşa alma konusunda, zaten araç hareket halinde değilken en uygunu vitesi boşa almaktır.

Yaygın bilinenin aksine de hareket halinde iken araç her daim uygun viteste olmalıdır.

Bu arada bujilerinizi en son ne zaman değiştirdiniz?

Egzozdan çiğ benzin kokusu alabiliyor musunuz?

Sorun bu olabilir.

Size tavsiyem egzoz emisyon kotrolü yaptırmanız.

Bosch servisleri bunu yapıyor ise mümkünse buralarda yaptırın.

Zira sanayideki çoğu aletin kalibrasyonu yok.

Kafasına göre değer okuyanlar var.

Egzoz emisyon işlemi 10 dk sürmüyor.Ayrıca 22 TL olması gerek.

Böylece aracın egzozundan çiğ benzin çıkıp çıkmadığı çok rahat anlaşılır.

Egzoz emisyon kontrolü sonrasında çıktığı alın elinize, girin internete, her maddenin

fazla olması ne manaya gelir hepsi yazıyor.

Sınır değerler içinde olsa bile araştırmakta fayda var.

Umarım bujilerinizdendir.

Zira tanesi 5-10 TL arası birşey olması lazım.4 Tanesi çok olsa 50 TL yani.

İşçiliği yok denecek kadar az.15 dakika sürmez sök tak işi.

Ayrıca çıkan bujileriniz de motorunuzun yanma karakteristiği ile ilgili bilgi de verebilir size :)

Kazasız günler.

• ben eskişehirdeyim. 1.6 16V araç şehir içi 100 km de 14.6 LT yaktı. hemen hemen 0.57 krş yapıyor buda. dedim porshce nin vitesini kullanıyoruz da motoruda aynı değildir heralde sonra bujileri değiştirdim,filitreler motor yağı derken düştü yakıt :) çekişi de değişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yamtar77

ben eskişehirdeyim. 1.6 16V araç şehir içi 100 km de 14.6 LT yaktı. hemen hemen 0.57 krş yapıyor buda. dedim porshce nin vitesini kullanıyoruz da motoruda aynı değildir heralde sonra bujileri değiştirdim,filitreler motor yağı derken düştü yakıt :) çekişi de değişti.

*** selam, bişiy sormak istiyorum size aracınızda kar lastiği varmı ? zira ben yeni söktüm lastikleri fark etti hemen ama üzücü olan ise direksiyonumun yeniden sertleşmesi oldu :( kar lastiği varken çok yumuşaktı .. neyse alışcaz artık :) şuan benim sarfiyat 12,4 ama kışın lastiklerle 12,8 leri görmüştü.. yazlık lastiklerden sonra 11 lere düşeceğini düşünüyorum sabah daha kolay ısınacak ve gaza çabuk geçecek halilen daha az yakacak o zaman daha önceki yazılarım var üstlerde görmüşsündür zaten.. hoşçakalın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yamtar77

ben eskişehirdeyim. 1.6 16V araç şehir içi 100 km de 14.6 LT yaktı. hemen hemen 0.57 krş yapıyor buda. dedim porshce nin vitesini kullanıyoruz da motoruda aynı değildir heralde sonra bujileri değiştirdim,filitreler motor yağı derken düştü yakıt :) çekişi de değişti.

*** selam, bişiy sormak istiyorum size aracınızda kar lastiği varmı ? zira ben yeni söktüm lastikleri fark etti hemen ama üzücü olan ise direksiyonumun yeniden sertleşmesi oldu :( kar lastiği varken çok yumuşaktı .. neyse alışcaz artık :) şuan benim sarfiyat 12,4 ama kışın lastiklerle 12,8 leri görmüştü.. yazlık lastiklerden sonra 11 lere düşeceğini düşünüyorum sabah daha kolay ısınacak ve gaza çabuk geçecek halilen daha az yakacak o zaman daha önceki yazılarım var üstlerde görmüşsündür zaten.. hoşçakalın

hayır yok. zaten aracı alalı 2 ay oldu. Michelin energi lastikler var. pardon bide yanlış anlamışım sanırım ben benzinden bahsediyordum. bujileri vs. değiştirince uzun yolda benzinde 0,30 krş yaktı :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.