Şimdi Ara

PHILIPS 40PFL 8605 mi YOKSA SAMSUNG 40 C 750 mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
5.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yalnız 3d filmlerin formatı hakkında bilgin varmı?
    acaba SMARTMEDIA HD Vision FULL HD Media Oynatıcı alsam 3d den sonuç alabilirmiyim. blu ray ler şuan pahalıda:)
  • Ben çok çeşitli formatlar denedim, olmadı.

Zaten sorun formatta değil. SBS(side by Side) yanyana iki tane görüntünün üstüste getirilmesi. USB porttan gelen görüntü ayrı ayrı geliyor. Tv de bunu ayrı ayrı olarak gösteriyor.

USB'den görüntü üstüste bindirilmiş gelse bile TV bunun 3d görüntü olduğunu algılamayacağından gözlükler devreye girmeyecektir, herhalde.
    (ör: ben kendiliğinden 3d olan bir görüntüyü kağıttan mavi/kırmızı gözlükle sorunsuz izledim. Ama doğal olarak philips'in kendi gözlükleri devreye girmedi ve TV'nin 3D menüleri aktif de değildi.

Yine bu forumda media playerların 3d olmadığından bahsediliyordu. Yani öyle bir media player olacak ki .mp4, mkv ya da avi dosaynın 3d olduğunu algılayacak, SBS görüntüyü TV'ye gönderecek. Bir yandan da TV'ye bunun 3D olduğu bilgisini de iletecek. TV de 3d menüleri aktif hale getirecek ve 3d out'a bağlı transmitter gözlüklere sinyal gönderecek. Gözlükler de sağ-sol-sağ-sol... şeklinde sn.'de 60'ar kez sırasıyla sağ ve sol camlardaki filtreleri açıp kapayacak.

bence de bluray pahalı. üstelik alsan bile sonrasında blu ray diskler de pahalı. 3d özellikli media playerlar çıkıncaya (ve makul fiyatlara ininceye) kadar beklemek lazım.

PC bağlantısından 3d deneyen oldu mu acaba?

• Arkadaşlar, ben şunu anlamadım. Herkes 8605 alıyor, güzelde, bu tv nin yanında bluray player da hediye ediliyordu. Ben aylardır hep tekliflerde bunu görüyordum ve o şekilde aldım. Sizler kampanya dışımı aldınız , neden sizlerde bluray yok. Kampanya bitti mi?
  • sen 52 inç aldığın için vermişlerdir. 40 ve 46 da gözlük veriyorlar. 3d işini ucuz yoldan çözen olursa yazsın.
  • 40 8605 bugün kuruldu arkadaşlar. tv çok güzel dandik bi scart kablosu ve dandik bi uydu ile iyi görüntü aldım arkadaşlar. herşey çok güzel de tv yi yakından bi inceleyim dedim ekranın bi kaç yerinde 1-2 cm hafif çizik vardı. aldığım yeri aradım. hemen değiştirelim dediler. 40 yerine 46 inç yollayın dedim biraz fark verip 46 alacağım o kadar veren biraz daha verir deyip, 46 siparişini verdim gelene kadar 40 inç i izleyeceğim. özellikle sd yayın kalitesine şaşırdım diyebilirim.

güncelleme yaptıktan sonra daha da netleşti.

dlna ağı kuran varmı arkadaşlar. ağı nasıl kuracağız. ethernet kablom bağlı tv ye. laptopla bağlantı kurmak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalb

Alacak olan arkadaşlar için bir bilgi de ben aktarayım.

Bende 3 hafta kadar önce Philips 7695 yerine 52PFL8605 aldım. 3D şart değil diye düşünmüştüm, ancak 52" seçeneğinde başka Tv bulamadım. Bu nedenle de mecburen
    3D uğraşım başladı.

Öncelikle parlak ekran olduğunu belirteyim. Şu çok kesin, parlak ekran ışıksız ortamda ve geceleri diğer mat ekranlara göre daha canlı görüntü sunuyor. Ancak evinizde koyacağınız yer
    direkt karşıdan ışık alıyor ise, parlama sorunu olabileceğinden bu konuyu düşünmenizi tavsiye ederim. Eğer ışık yansıması probleminiz yoksa, görüntü kalitesi açısından çok güzel. Bazı
    kanallarda SD yayınları dahi HD gibi seyrediyoruz.

İnternet Tv ve DLNA özelliği harika. En içerikli ınternet özelliği sanırım Philipste imiş. Ben kullanıyorum ve çok keyifli.

TV ile birlikte bana iki gözlük ve birde 7500 modeli Bluray verdiler. Bu blu ray üzerinde de ayrıca USB girişi var. İster usb bellek ,ister HDD bağlanabiliyor. Ben ikisini de denedim, gayet başarılı.
    Atmer nickli arkadaşın dediği gibi, yan yana SBS görüntü içeren bir demo filmi USB ye atıp, televizyona taktım. Ancak direkt olarak USB den 3D olarak tanımadı. 2D görüntü olarak seyrettiğim
    filmler oldu, ancak 3D olarak olmadı. Bu durumda aklıma Blu ray üzerindeki USB den takmak geldi, öyle yapınca hem HDD hemde USB bellekte bulunan 3D filmleri gayet başarılı kesintisiz
    seyrettim. 3D görüntüsüne gelincede, filmden filme değişiyor . Bazı filmler çok başarılı, bazıları çekim kalitesi ile ilgili iyi değil. Bununla ilgili yurt dışındaki forumlara da bakarsanız, her filmi seyreden
    yorum yazmış, bazı filmlerde gerçekten harika 3D içerik var, seçerek seyrederseniz çok keyif alınıyor. Ancak en dikkatimi çeken şey, 3D izleme yaparsanız, gündüz yerine, gece izlemek daha keyifli.
    Aynı sinemedaki gibi karanlık ortamda 3D izlemek, müthiş güzel. Zira gündüz gün ışığı sızması nedeniyle, gözlük kenarlarında parlama olabiliyor. Bu nedenlede, gece sadece ekran ışıldarken oraya bakarak
    3D izlemek daha keyifli geldi.
    Ses ile ilgili birşey farketmedim, kesinti oluyor demişler. Belki olmuştur ama dikkatimi çekmedi.
    Yazılımla düzelebilir var ise.

benim de 46 pfl 8605 tv var. fakat bu yaptıklarınızı ben beceremedim. seyrettiğiniz 3d demoların linklerini verebilirmisiniz?
    teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetortayayla

40 8605 bugün kuruldu arkadaşlar. tv çok güzel dandik bi scart kablosu ve dandik bi uydu ile iyi görüntü aldım arkadaşlar. herşey çok güzel de tv yi yakından bi inceleyim dedim ekranın bi kaç yerinde 1-2 cm hafif çizik vardı. aldığım yeri aradım. hemen değiştirelim dediler. 40 yerine 46 inç yollayın dedim biraz fark verip 46 alacağım o kadar veren biraz daha verir deyip, 46 siparişini verdim gelene kadar 40 inç i izleyeceğim. özellikle sd yayın kalitesine şaşırdım diyebilirim.

dlna ağı kuran varmı arkadaşlar. ağı nasıl kuracağız. ethernet kablom bağlı tv ye. laptopla bağlantı kurmak istiyorum.

hayırlı olsun tv in, güle güle kullan. DLNA için şunu hatırlıyorum. Aynı ethernet hattından bağlı masaüstü yada laptopun var ise masa üstündeki ağ simgesini tıkla, içinde kendi bilgisayarın , media aygıtları diye bir bölüm daha çıkıyor. Media aygıtları içinde kitaplık diye birşey var hatırladığım kadarı ile, onun içine oynatacağın film ve resimleri koyuyorsun. Bu arada aynı anda tv açık ve ethernete bağlı ise philips diye tv yi de bilgisayarında görmen gerekiyor. Bunlar tamam ise, tv ayarlar menüsünde pc ye gözatı açıp ordan bilgisayarındaki media aygıtlarında bulunan bütün media formatlı dosyalarını seyredip oynatabiliyorsun. Bu anlattıklarım genel olarak böyle , ama siizin bilgisayarınızda yüklü olan işletim sistemine göre belki farklılık gösterebilir.

• quote:

40 8605 bugün kuruldu arkadaşlar. tv çok güzel dandik bi scart kablosu ve dandik bi uydu ile iyi görüntü aldım arkadaşlar. herşey çok güzel de tv yi yakından bi inceleyim dedim ekranın bi kaç yerinde 1-2 cm hafif çizik vardı. aldığım yeri aradım. hemen değiştirelim dediler. 40 yerine 46 inç yollayın dedim biraz fark verip 46 alacağım o kadar veren biraz daha verir deyip, 46 siparişini verdim gelene kadar 40 inç i izleyeceğim. özellikle sd yayın kalitesine şaşırdım diyebilirim.

hayırlı olsun tv in, güle güle kullan. DLNA için şunu hatırlıyorum. Aynı ethernet hattından bağlı masaüstü yada laptopun var ise masa üstündeki ağ simgesini tıkla, içinde kendi bilgisayarın , media aygıtları diye bir bölüm daha çıkıyor. Media aygıtları içinde kitaplık diye birşey var hatırladığım kadarı ile, onun içine oynatacağın film ve resimleri koyuyorsun. Bu arada aynı anda tv açık ve ethernete bağlı ise philips diye tv yi de bilgisayarında görmen gerekiyor. Bunlar tamam ise, tv ayarlar menüsünde pc ye gözatı açıp ordan bilgisayarındaki media aygıtlarında bulunan bütün media formatlı dosyalarını seyredip oynatabiliyorsun. Bu anlattıklarım genel olarak böyle , ama siizin bilgisayarınızda yüklü olan işletim sistemine göre belki farklılık gösterebilir.

• DLNA'nı özelliği; aynı ağa bağlı ve ağ ayarları doğru yapılmış cihazların birbirine ulaşması ve medya dosyaları paylaşabilmesi.

Yine philips forumunda birisi mevcut router'da paylaşımın sorunlu olduğunu, ağa bir switch ekledikten sonra herşeyin düzeldiğini söylemişti.

bizim tv'nin olduğu odada internet bağlantısı yok. phlips'in kablosuz ağ adaptörünü almak gibi bir niyetim de yok. bu yüzden dlna özelliği bana hitap etmiyor.

Diğer odadaki samsung tv ethernet portuyla internete bağlı. Tv'ye pc portundan pc de bağlı. pc'nin klavye-mouse ikilisi tv kumandasından çok daha üstün.
    üstelik codecler, güncellemeler de problem değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmer

DLNA'nı özelliği; aynı ağa bağlı ve ağ ayarları doğru yapılmış cihazların birbirine ulaşması ve medya dosyaları paylaşabilmesi.

Yine philips forumunda birisi mevcut router'da paylaşımın sorunlu olduğunu, ağa bir switch ekledikten sonra herşeyin düzeldiğini söylemişti.

bizim tv'nin olduğu odada internet bağlantısı yok. phlips'in kablosuz ağ adaptörünü almak gibi bir niyetim de yok. bu yüzden dlna özelliği bana hitap etmiyor.

Diğer odadaki samsung tv ethernet portuyla internete bağlı. Tv'ye pc portundan pc de bağlı. pc'nin klavye-mouse ikilisi tv kumandasından çok daha üstün.

Ben wifi adaptörü almadım. Direkt olarak elektrik panosunun girişine bi modem yerleştirdim. Bu modem salon ve odalardaki ethernet prizlerine aynı anda hitap ediyor. hangi odadan fişi takarsanız
    o odadan internete bağlanabiliyorsunuz. Bu şekilde yaptım, salondaki enternet prizinden de küçük bir kablo ile televizyonun ethernet girişine bağlantı yaptım. Şimdi sürekli bağlı , istediğm an televizyon yayınını kesip
    internete giriyorum. Ama herhangi bir problem yaşamıyorum, anında istediğim yere giriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: renataner

quote:

Alacak olan arkadaşlar için bir bilgi de ben aktarayım.

Bende 3 hafta kadar önce Philips 7695 yerine 52PFL8605 aldım. 3D şart değil diye düşünmüştüm, ancak 52" seçeneğinde başka Tv bulamadım. Bu nedenle de mecburen
    3D uğraşım başladı.

Öncelikle parlak ekran olduğunu belirteyim. Şu çok kesin, parlak ekran ışıksız ortamda ve geceleri diğer mat ekranlara göre daha canlı görüntü sunuyor. Ancak evinizde koyacağınız yer
    direkt karşıdan ışık alıyor ise, parlama sorunu olabileceğinden bu konuyu düşünmenizi tavsiye ederim. Eğer ışık yansıması probleminiz yoksa, görüntü kalitesi açısından çok güzel. Bazı
    kanallarda SD yayınları dahi HD gibi seyrediyoruz.

İnternet Tv ve DLNA özelliği harika. En içerikli ınternet özelliği sanırım Philipste imiş. Ben kullanıyorum ve çok keyifli.

TV ile birlikte bana iki gözlük ve birde 7500 modeli Bluray verdiler. Bu blu ray üzerinde de ayrıca USB girişi var. İster usb bellek ,ister HDD bağlanabiliyor. Ben ikisini de denedim, gayet başarılı.
    Atmer nickli arkadaşın dediği gibi, yan yana SBS görüntü içeren bir demo filmi USB ye atıp, televizyona taktım. Ancak direkt olarak USB den 3D olarak tanımadı. 2D görüntü olarak seyrettiğim
    filmler oldu, ancak 3D olarak olmadı. Bu durumda aklıma Blu ray üzerindeki USB den takmak geldi, öyle yapınca hem HDD hemde USB bellekte bulunan 3D filmleri gayet başarılı kesintisiz
    seyrettim. 3D görüntüsüne gelincede, filmden filme değişiyor . Bazı filmler çok başarılı, bazıları çekim kalitesi ile ilgili iyi değil. Bununla ilgili yurt dışındaki forumlara da bakarsanız, her filmi seyreden
    yorum yazmış, bazı filmlerde gerçekten harika 3D içerik var, seçerek seyrederseniz çok keyif alınıyor. Ancak en dikkatimi çeken şey, 3D izleme yaparsanız, gündüz yerine, gece izlemek daha keyifli.
    Aynı sinemedaki gibi karanlık ortamda 3D izlemek, müthiş güzel. Zira gündüz gün ışığı sızması nedeniyle, gözlük kenarlarında parlama olabiliyor. Bu nedenlede, gece sadece ekran ışıldarken oraya bakarak
    3D izlemek daha keyifli geldi.
    Ses ile ilgili birşey farketmedim, kesinti oluyor demişler. Belki olmuştur ama dikkatimi çekmedi.
    Yazılımla düzelebilir var ise.

benim de 46 pfl 8605 tv var. fakat bu yaptıklarınızı ben beceremedim. seyrettiğiniz 3d demoların linklerini verebilirmisiniz?
    teşekkür ederim

Beceremedim diyorsunu. Sizde 3D bluray oynatıcısı varmıdır, modeli nedir?

• quote:

quote:

DLNA'nı özelliği; aynı ağa bağlı ve ağ ayarları doğru yapılmış cihazların birbirine ulaşması ve medya dosyaları paylaşabilmesi.

Ben wifi adaptörü almadım. Direkt olarak elektrik panosunun girişine bi modem yerleştirdim. Bu modem salon ve odalardaki ethernet prizlerine aynı anda hitap ediyor. hangi odadan fişi takarsanız
    o odadan internete bağlanabiliyorsunuz. Bu şekilde yaptım, salondaki enternet prizinden de küçük bir kablo ile televizyonun ethernet girişine bağlantı yaptım. Şimdi sürekli bağlı , istediğm an televizyon yayınını kesip
    internete giriyorum. Ama herhangi bir problem yaşamıyorum, anında istediğim yere giriyor.

tabii ki imkan varsa en iyisi kablolu bağlantı. benim philips mutfakta ve mutfakta da internet bağlantısı yok. ayrıca kablo çekmek de mümkün değil. bu yüzden wifi adaptörü tek seçenek. (forumlarda yazdığına göre; philips'in wifi adaptöründen başkası olmıyormuş. onun da çekim kalitesi çok kötüymüş.)

• peki arkadaşlar samsung tan USB üzerinden 3D film izleniyor mu
  • dlna ağını kurdum. 5-6 tane film seyrettim bile....router hızım 125mbits... bilgisayarda vista yüklü wmplayer bozuk açılmıyor. aynı işi gören başka bi program indirdim gayet güzel....

3 d özelliğini de kullanmak istiyorum. blueray disk oynatıcım yok maalesef... gözlük ve alıcısı var.

3 d filmleri izlemenin başka yolu varmı arkadaşlar ağ üzerinden deneyen varmı. usb den olmuyor anlaşılan... ağdan filmi oynatıp izlersek 3d görüntüyü izleyebilirmiyiz...
    farklı yolu varmı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihsanercetin

peki arkadaşlar samsung tan USB üzerinden 3D film izleniyor mu

evet.

ben samsung 55c7000'de denemiştim ve olmuştu. Samsung'ta kumanda üzerinde 3D tuşu var. ona basınca SBS seçenekleri çıkıyor. 3D'yi aktif hale getirince de ekranda yanyana duran iki görüntü birleşip üstüste geliyor.

Ancak yanımda philips'in gözlükleri yoktu. Yalnız philips'in gözlüklerinin kitabında TV'ye bağlı transmitter sinyal gönderince gözlükler çalışmaya başlar diyor. philips'in transmitter'ı samsung'a takılamayacağına ve gözlükler üzerinde ayrıca bir on/off tuşu olmadığına göre gözlükleri başka bir tv'de çalıştırmak mümkün görünmüyor.
    (yine gözlüğün kitabında transmiitter'dan veri kesilince gözlük pil tasarrfufu amacıyla kendini kapatır yazıyordu.)

• quote:

dlna ağını kurdum. 5-6 tane film seyrettim bile....router hızım 125mbits... bilgisayarda vista yüklü wmplayer bozuk açılmıyor. aynı işi gören başka bi program indirdim gayet güzel....

3 d özelliğini de kullanmak istiyorum. blueray disk oynatıcım yok maalesef... gözlük ve alıcısı var.

3 d filmleri izlemenin başka yolu varmı arkadaşlar ağ üzerinden deneyen varmı. usb den olmuyor anlaşılan... ağdan filmi oynatıp izlersek 3d görüntüyü izleyebilirmiyiz...
    farklı yolu varmı...

Bence ağdan da olmaz...
    (usb'deki film dosyasını ethernetten göndermiş oluyorsun.)

Sadece bir arkadaşın dediği gibi bluray'in kendi usb portundan bağlarsan oluyormuş. (kemalb idi galiba)

zaten philips için 3D READY diyordu. Bazı diğer TV'ler ise 3D TV diyor.
    (philips TV'yi 3d olmadan satıyor. kumandasında 3D tuşu bile yok. gözlük alırsan ilave transmitter ve yazılım güncellemeyle 3D haline geliyor, ama kitabında 3d uydu yayınları ve 3d bluray ile izlenir diyor.)

ileride yazılım güncellemeyle birşeyler değişir mi, yoksa bu donanımsal bir eksiklik mi bilmiyorum. Ama forumdaki son güncel yazılımda bile 3D desteğiyle ilgili ilave birşeyler yok

• örneğin: gs-fener maçını digiturk hd receiver olsa philips'in göstermesi lazım.

Benzer şekilde inglitere'de 3d uydu yayınları var. geçen gün ingiliz liginden 3d maç yayını videosu buldum. görüntü SBS. bluray de olmadığından bir işime yaramadı, tabii..

yine bu forumda 3d media player konusuna birşeyler yazdım bir kaç cevap geldi. belki ileride 3d destekli media player alırım (blu ray yerine).
  • quote:

quote:

dlna ağını kurdum. 5-6 tane film seyrettim bile....router hızım 125mbits... bilgisayarda vista yüklü wmplayer bozuk açılmıyor. aynı işi gören başka bi program indirdim gayet güzel....

farklı yolu varmı...

Bence ağdan da olmaz...
    (usb'deki film dosyasını ethernetten göndermiş oluyorsun.)

Sadece bir arkadaşın dediği gibi bluray'in kendi usb portundan bağlarsan oluyormuş. (kemalb idi galiba)

zaten philips için 3D READY diyordu. Bazı diğer TV'ler ise 3D TV diyor.
    (philips TV'yi 3d olmadan satıyor. kumandasında 3D tuşu bile yok. gözlük alırsan ilave transmitter ve yazılım güncellemeyle 3D haline geliyor, ama kitabında 3d uydu yayınları ve 3d bluray ile izlenir diyor.)

ileride yazılım güncellemeyle birşeyler değişir mi, yoksa bu donanımsal bir eksiklik mi bilmiyorum. Ama forumdaki son güncel yazılımda bile 3D desteğiyle ilgili ilave birşeyler yok

Bluray üzerindeki portu kullanarak Harddiskten yada USB den film izlemekte hiçbir problem yok. Gayet rahat izlenebiliyor ve görüntü çok güzel.
    ancak kitabında 3D uydu yayınları ve 3d bluray ile izlenir yazmışsınız. 3D uydu yayını derken neyi kastettiniz orda. Bildiğimiz uydu receiverdan yakaladığımız herhangi bir 3D yayınmıdır. Bunu şunun için soruyorum.
    Geçenlerde Number One Tv de her saat başı 3D klip yayını oluyormuş. Oturdum bekledim, klip çıktı ama tv de 3D aktıf olmadı. Sonra sordum soruşturdum, şöyle bir kanaat oluştu. Her 3D yayında kaliteli değil, format olarak. Yine çözünülürlük olarak bluray kalitesinde olması gerekiyormuş. Sizin bu konu ile ilgili bir bilginiz varmıdır?

• 3D uydu yayınından kastetigim kenarlarında mavi-mor ya da yeşil gölgeler olan yayınlar değil. (türksatta 3d test isimli bir kanal var oradaki gibi değil.)
    bunları 3d olmayan tv + kağıttan gözlüklerle görebiliyorsun zaten.

SBS görüntüyü kastetmiştim. (normalde ayrı ayrı iki görüntünün üstüste bindirilmiş hali.)

http://www.3dtv-prices.co.uk/how3dtvworks.html

herhalde blu ray yerine uydu cihazı TV'ye gelen sinyalin 3D olduğunu bildiriyor ve transmitter gözlükleri aktif hale getiriyor.
    http://www.sky.com/shop/tv/3d/get-sky-3d/

• quote:

3D uydu yayınından kastetigim kenarlarında mavi-mor ya da yeşil gölgeler olan yayınlar değil. (türksatta 3d test isimli bir kanal var oradaki gibi değil.)
    bunları 3d olmayan tv + kağıttan gözlüklerle görebiliyorsun zaten.

SBS görüntüyü kastetmiştim. (normalde ayrı ayrı iki görüntünün üstüste bindirilmiş hali.)

http://www.3dtv-prices.co.uk/how3dtvworks.html

herhalde blu ray yerine uydu cihazı TV'ye gelen sinyalin 3D olduğunu bildiriyor ve transmitter gözlükleri aktif hale getiriyor.
    http://www.sky.com/shop/tv/3d/get-sky-3d/

Evet bende onu diyorum, 3D test diye yayınlanan görüntüler, sanırım çok kaliteli yayınlar değil. SBS yanyana görüntülere henüz tv yayınlarında rastlamadım. Ama bu hafta yayınlanan Galatasaray maçında
    duyduğum kadarı ile yanyana görüntü olarak yayınlanmış. Demek ligtv yi HD receiverla seyreden biri varsa, bu görüntüde televizyonun 3d ikonu aktif olmuştur.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.