Şimdi Ara

PHP İLE NASIL DEĞİŞKEN TİTLE OLUŞTURULUR.(ÇÖZDÜM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle php kodlama dilinden pek fazla anlamam baştan söyliyeyim bunu :) . Ben sadece kendi web sitem için bu işlere yöneldim ve merak ettim yapablirmiyim diye az çok kör topal birşeyler yaptım bu konuda.

Şimdi benim firmamın bir web sitesi varwww.kismetsomine.com.tr adında. Bu sitemde bir script kullandım yavaşça düzenliyorum lakin yapamadığım 1 haftadır uğraştığım bir mesele var .

Ben sayfalar arasında geçiş yaparken sayfa title si sürekli aynı kalıyor sadece ana menülerin isimlerini sabit title'nin yanında değiştiriyor

(Örn;Hakkımızda yı tıkladığımda sayfa :Kısmet Şömine | Hakkimizda | ,Urunleri Tıkladığımda ise : Kısmet Şömine | Urunler | ) olarak değişiyor burada güzel sıkıntı yok ancak ben budefa Ürünler kategorisi içinden Klasik Şöminelere tıkladığımda tekrar bu şekilde çıkıyor
    başlık :Kısmet Şömine | Urunler | ..

Sorum şu Ben ürün kategorisinden hangisine tıkalar isem onun adının title de yazmasını istiyorum.

Title kodum bu şekilde ;

<title><?=$ayar['site_title']?> -
    <?php
    $sayfa=isset($_GET['sayfa']) ? addslashes($_GET['sayfa']) : "Şömine Modelleri";
    echo ucfirst($sayfa);
    ?>
    </title>

Bir diğer detay ise switch case kullanılarak sayfa'lara bağlantı sağlanıyor buradaki GET değişkeni ise bence buradan sayfa case sini alıp yazıyor.

Ben bunun içinden nasıll çıkacağum

Arkadaşlar araştıra araştıra yabancı sitelerden örnekler ile bunu buldum basit bir kod ile yapılabiliyor. Buyrun kodu paylaşıyorum Bilmeyenler faydalanır İnşallah.

Bu kodu <title> </title> arasına kopyalayın olay tamamdır.

<?php echo ucwords(str_replace(array("-","/"),array(" "," - "),substr($_SERVER['REQUEST_URI'], 1)));?>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feron29 -- 7 Ağustos 2015; 21:49:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.