Şimdi Ara

<| Piranha Galileo 5.0 inç + 2 GB Dahili Hafıza + Bluetooth + Video In + Amigo (Yeni!!!) |> (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
1
Favori
42.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şarj konusunda:
    - İçinden prize takılabilecek bir şarj aleti çıkmıyor, mecburen ilk şarjı bilgisayarda yapıyorsunuz. Bilgisayar 5 V - 0.5 - 1 AMP verebiliyor, cihaz 1.5 AMP ister. O sebeple mümkünse araya uzatma USB kablosu takmadan, direkt anakarta bağlayacağınız kısa bir USB kablosu ile geceden yatırıp sabah almak lazım. Benimki ancak bu şekilde 4 çizgi oldu.

Uydu olayı havanın açık olmasından, hareket halinde olmanızdan, etrafta bina vs olmasından ve magnetik alandan etkileniyor (Uydu bağlanması değil, magnetik alandan cihaz etkileniyor :) ) O sebeple açık alanda araç şarjına takılıyken bir deneyin bakalım ne olacak...
  • Selamlar aletinizle denediğiniz enbüyük hafıza kartı kaçlık.

Bence herkes bulabildiği ve deneyebildiği hafıza kartlarını belirtirse. Aletimizde kullanabileceğimiz hafıza kartı büyüklüğünü
    n ne kadar olduğunu bulabiliriz.

Saygılarımla,
  • cihaz en fazla 8 microsd destekliyor.

bu arada windows ce 6 unlock olayı hakkında bilgisi olan varmı?
  • wince6 yı unlockladım içerdeyim..
     <| Piranha Galileo 5.0 inç + 2 GB Dahili Hafıza + Bluetooth + Video In + Amigo (Yeni!!!) |>
  • Tebrikler Nasil yaptiniz paylasabilirmisiniz.
  • Tabiki;

NaviSharp - [Windows CE 6, igo Amigo, Piranha Leon, Galileo..] Unlock ve Frontend

Bilindiği üzere windows ce 5 tabanlı igo yazılımına sahip cihazlar igo'nun gpsfilerun.txt yöntemi sayesinde unlock edilebilmekte. Kısa bir süre önce ise ce 6.0 tabanlı Piranha Galileo aldım ve unlock yöntemini araştırken henüz konu hakkında bir çözüm olmadığını gördüm. Sonuç olarak igo yazılımını içeren ce 6.0 cihazlarda windows ce'yi unlock etmenin bir yöntemini buldum ve ilk olarak burada yayınlıyorum.

Açıklamalara geçmeden önce bir proof-of-concept resmi:
     <| Piranha Galileo 5.0 inç + 2 GB Dahili Hafıza + Bluetooth + Video In + Amigo (Yeni!!!) |>

Uyarı: Yöntemi kullanmanız durumunda olası bütün riski kabul etmelisiniz. Hatalı bir uygulama sonucunda oluşabilecek sorun ve hatalardan ve/veya cihazınızın garanti dışı kalmasından dolayı HİÇBİR SORUMLULUK KABUL ETMEYECEĞİM. Bu yöntemi sadece ve sadece SORUMLULUĞU KABUL EDİYORSANIZ KULLANIN.

Yöntem Nasıl Çalışıyor?

Yöntemi kısaca anlatmak gerekirse, gpsrunfile.txt seçeneğimiz olmadığı için farklı bir yöntem uyguluyoruz. Piranha ve benzeri igo yazılımına sahip windows ce 6.0 cihazlar, öntanımlı olarak bilgisayarınıza takdığınızda mass storage olarak çalışıyorlar ve bu sayede igo'nun dosyalarına erişmemiz mümkün oluyor. Piranha'nın default shell'i olan GPS.exe menusunde ilk secenek olarak bize igo'yu çalıştırma tuşunu sunuyor ve gerçekte igo'nun MobileNavitor.exe dosyasını çalıştırıyor. Kullandığımız trick ise tam bu noktada, kendi yazdığımız ve registry'e ulaşıp startup shell'i değiştirecek uygulamayı igo'nun MobileNavigator'u yerine koyuyoruz ve Piranha'nın shell'i igo'yu çalıştırdığını zannederek bizim patcher'ımızı çalıştırıyor. Burada aslında basit bir registry editoru koyup kullanmak mümkün olsada (tabı kucuk ekranda registery editoru kullanmak ve degisiklik yapmak hayli zor) bunun yerine bu işi kullanıcı için otomatik olarak yapacak bir patcher'ı yazdım. Patcher'ın source'unu merak edenler ve virus olup olmadığını gözleriyle görmek isteyenler, GPL 3 ile lisanslanmış olan programın kodlarını http://code.google.com/p/navisharp/source/browse/#svn/trunk/patcher adresinde inceleyebilirler.

Uygulama

Adım 1

http://code.google.com/p/navisharp/downloads/list adresinden en son çıkan NaviSharp patcher'ı indirin ve zip dosyasını bilgisayarınıza açın.

Adım 2

Cihazınızı USB kablosu vasıtasıyla bilgisayarınıza bağlayın.Cihazda USB Mode'a geçin. Bilgisayarınızdaki sürücü listesinde cihazı bulun ve MobileNavigator klasorune girin. (Sürücü harfi sizin için farklı olabilir)

MobileNavigator klasörü içerisinde bazı dosyalar göreceksiniz. Burada yer alan MobileNavigator.exe'yi MobileNavigator.yedek.exe olarak adlandırın. İndirdiğiniz zip dosyasının içerisinden çıkan MobileNavigator.exe'yi bulunduğunuz klasöre kopyalayın.

Adım 3

Cihazın USB bağlantısını kesin ve USB kablosunu çıkarın. Cihazın kabuk yazılımından (yani Piranha menüsünden) ilk seçenek olan Navigasyon'u seçin.

Buraya kadar herşeyi doğru şekilde yapmışsanız igo navigasyon yazılımı yerine şöyle bir ekranla karşılaşacaksınız.

Yazılım explorer.exe'nin doğru yerde olup olmadığını ve registry'deki init key'lerini kontrol edecek ve bir sıkıntı varsa Patch butonunu kullanılamaz hale gelecektir. Eğer bir sıkıntı oluşmamıssa (Got Explorer.exe:True ve Got Init Key:True ise) Patch butonu aktif hale gelecektir. (Not: Ekran görüntüsünde Current Shell: explorer.exe olarak gözüksede unlock edilmemiş bir cihazda bu GPS.exe olarak gözükecektir ki normaldir, GPS.exe Piranha'nın ön tanımlı shell uygulalamasıdır).

Patch butonuna bir kez tıklayarak cihazın patchlenmesini sağlayabilirsiniz ki bu adımdan sonra shell sizin cihazınızdada explorer.exe olarak gözükecektir. (Current Shell: explorer.exe). Bu adıma kadar herşey sorunsuz gittiyse cihazınızı kapatıp tekrar açtığınızda Windows CE 6 ekranı sizi bekliyor olacak.

Adım 4

Son adım olarak igo yazılımının, adını MobileNavigator.yedek.exe olarak değiştirdiğimiz dosyasının adını MobileNavigator.exe yapmamız gerekiyor ki iGo'yu normal olarak Piranha shell'dende kullanabilelim

Umarım yardımcı olmuştur. Programı ben kendi cihazımda başarılı birşekilde çalıştırdım ve resimlerdede görüldüğü gibi Piranha Galilelo'mu unlock ettim. Yinede programın yeni olduğunu göz önüne alırsak hatalar olabilir, bildirirseniz gerekli düzeltmeleri yapar tekrar yayınlarım.

Not: Piranha kabuğundaki özellikle bluetooth'daki bazı sorunlar nedeniyle kendi frontend'imi yazmaya başladım. Bittiğinde onuda burada bulabileceksiniz. Fikirlerinize açığım..

NaviSharp Frontend için planladıklarım:

• Bluetooth arabirim ve stack'ini sıfırdan yazacağım. Özellikle iphone'daki rehber senkronizasyonunu çözmeyi planlıyorum.
    • Media player olarak VLC kullanacağım.
    • MP3 player'ı navigasyon açıkkende kullanılabilecek hale getireceğim.
    • GPS bilgisi ekranına da el atmayı düşünüyorum.
    • lock fonksiyonu
    • task manager

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raistlinthewiz -- 20 Mayıs 2010; 11:27:18 >

• cok tesekkurler guzel bir calisma
    devamini bekliyorum.
    Kendinize iyi bakin
  • Sayın Raistlinthewiz, ellerinize ve beyninize sağlık.
    Ne zamandır Donanım Haber'e üye olmak istiyordum;
    bilgili ve düzeyli tartışmalar, ve yoğun içeriği, hep ilgimi çekiyordu.
    Kısmet bugüne, ve bu başlığa imiş :)

Sizin de Leon konusundaki şu çabanızı görünce
    önce bir teşekkür edip gireyim de, sonra
    paylaşımlarda minik katkılar yapmaya başlarım inşallah diye düşündüm

Evet, söylediğiniz şekilde uyguladım, ve win6 yüklü cihazıma işletim sisteminden girmeye başladım!
    tekrar ellerinize sağlık! Bugüne kadar ki, ikinci ve de YASAL navigasyon cihazımdır bu. Artık
    şu cihazda "kontrolün" bende olması hoşuma gidiyor, bu hakkım diye düşünüyorum.

Girer girmez hemen edepsiz misafir gibi ricalarda bulunulmaz ama, şunu öğrenebilir miyim
    acaba sizden: ben ikinci navigasyon cihazımdaki (piranha Leon) "igo amigo" yazılımını
    hiç sevemedim! Menüleri, detayları, hiçbirinden hoşlanmadım..
    İlk cihazım da kullandığım (ilk cihaz arabamızdan çalınmıştı :( )
    o eski igo8 yazılımını, Wince.6 üzerinden Leon'a yüklemek mümkün müdür acaba?

işlerinizde ve hobilerinizde kolaylıklar dilerim herkese.
    (acil sorumu sordum; sonraki günlerde de "yeni forumumun" diğer bölümlerinde
    gezip, iki çift yorum yapmak için can atıyorum :) )

• mrblar
    şarj sorununu bende yaşiyorum 3 gün dür şarj edip duruyorum bi rahat kullanamadim cihazi en son çare aldiğim yere iade etmek veya değişim talebinde bulunacağim.

araç da şarj ettim pc de şarj ettim vede elektriğe bağliyabileceğin usb kablosuyla şarj ettim (cep telefonumun şarj aleti sayesinde )

4 saat durupda şarj olmiyacaksa böyle cihaz olmaz olsun.Bence teknik bi sorun var cihazin şarjiyla ilgili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raistlinthewiz

Tabiki;

NaviSharp - [Windows CE 6, igo Amigo, Piranha Leon, Galileo..] Unlock ve Frontend

Bilindiği üzere windows ce 5 tabanlı igo yazılımına sahip cihazlar igo'nun gpsfilerun.txt yöntemi sayesinde unlock edilebilmekte. Kısa bir süre önce ise ce 6.0 tabanlı Piranha Galileo aldım ve unlock yöntemini araştırken henüz konu hakkında bir çözüm olmadığını gördüm. Sonuç olarak igo yazılımını içeren ce 6.0 cihazlarda windows ce'yi unlock etmenin bir yöntemini buldum ve ilk olarak burada yayınlıyorum.

Açıklamalara geçmeden önce bir proof-of-concept resmi:

Uyarı: Yöntemi kullanmanız durumunda olası bütün riski kabul etmelisiniz. Hatalı bir uygulama sonucunda oluşabilecek sorun ve hatalardan ve/veya cihazınızın garanti dışı kalmasından dolayı HİÇBİR SORUMLULUK KABUL ETMEYECEĞİM. Bu yöntemi sadece ve sadece SORUMLULUĞU KABUL EDİYORSANIZ KULLANIN.

Yöntem Nasıl Çalışıyor?

Yöntemi kısaca anlatmak gerekirse, gpsrunfile.txt seçeneğimiz olmadığı için farklı bir yöntem uyguluyoruz. Piranha ve benzeri igo yazılımına sahip windows ce 6.0 cihazlar, öntanımlı olarak bilgisayarınıza takdığınızda mass storage olarak çalışıyorlar ve bu sayede igo'nun dosyalarına erişmemiz mümkün oluyor. Piranha'nın default shell'i olan GPS.exe menusunde ilk secenek olarak bize igo'yu çalıştırma tuşunu sunuyor ve gerçekte igo'nun MobileNavitor.exe dosyasını çalıştırıyor. Kullandığımız trick ise tam bu noktada, kendi yazdığımız ve registry'e ulaşıp startup shell'i değiştirecek uygulamayı igo'nun MobileNavigator'u yerine koyuyoruz ve Piranha'nın shell'i igo'yu çalıştırdığını zannederek bizim patcher'ımızı çalıştırıyor. Burada aslında basit bir registry editoru koyup kullanmak mümkün olsada (tabı kucuk ekranda registery editoru kullanmak ve degisiklik yapmak hayli zor) bunun yerine bu işi kullanıcı için otomatik olarak yapacak bir patcher'ı yazdım. Patcher'ın source'unu merak edenler ve virus olup olmadığını gözleriyle görmek isteyenler, GPL 3 ile lisanslanmış olan programın kodlarını http://code.google.com/p/navisharp/source/browse/#svn/trunk/patcher adresinde inceleyebilirler.

Uygulama

Adım 1

http://code.google.com/p/navisharp/downloads/list adresinden en son çıkan NaviSharp patcher'ı indirin ve zip dosyasını bilgisayarınıza açın.

Adım 2

Cihazınızı USB kablosu vasıtasıyla bilgisayarınıza bağlayın.Cihazda USB Mode'a geçin. Bilgisayarınızdaki sürücü listesinde cihazı bulun ve MobileNavigator klasorune girin. (Sürücü harfi sizin için farklı olabilir)

MobileNavigator klasörü içerisinde bazı dosyalar göreceksiniz. Burada yer alan MobileNavigator.exe'yi MobileNavigator.yedek.exe olarak adlandırın. İndirdiğiniz zip dosyasının içerisinden çıkan MobileNavigator.exe'yi bulunduğunuz klasöre kopyalayın.

Adım 3

Cihazın USB bağlantısını kesin ve USB kablosunu çıkarın. Cihazın kabuk yazılımından (yani Piranha menüsünden) ilk seçenek olan Navigasyon'u seçin.

Buraya kadar herşeyi doğru şekilde yapmışsanız igo navigasyon yazılımı yerine şöyle bir ekranla karşılaşacaksınız.

Yazılım explorer.exe'nin doğru yerde olup olmadığını ve registry'deki init key'lerini kontrol edecek ve bir sıkıntı varsa Patch butonunu kullanılamaz hale gelecektir. Eğer bir sıkıntı oluşmamıssa (Got Explorer.exe:True ve Got Init Key:True ise) Patch butonu aktif hale gelecektir. (Not: Ekran görüntüsünde Current Shell: explorer.exe olarak gözüksede unlock edilmemiş bir cihazda bu GPS.exe olarak gözükecektir ki normaldir, GPS.exe Piranha'nın ön tanımlı shell uygulalamasıdır).

Patch butonuna bir kez tıklayarak cihazın patchlenmesini sağlayabilirsiniz ki bu adımdan sonra shell sizin cihazınızdada explorer.exe olarak gözükecektir. (Current Shell: explorer.exe). Bu adıma kadar herşey sorunsuz gittiyse cihazınızı kapatıp tekrar açtığınızda Windows CE 6 ekranı sizi bekliyor olacak.

Adım 4

Son adım olarak igo yazılımının, adını MobileNavigator.yedek.exe olarak değiştirdiğimiz dosyasının adını MobileNavigator.exe yapmamız gerekiyor ki iGo'yu normal olarak Piranha shell'dende kullanabilelim

Umarım yardımcı olmuştur. Programı ben kendi cihazımda başarılı birşekilde çalıştırdım ve resimlerdede görüldüğü gibi Piranha Galilelo'mu unlock ettim. Yinede programın yeni olduğunu göz önüne alırsak hatalar olabilir, bildirirseniz gerekli düzeltmeleri yapar tekrar yayınlarım.

Not: Piranha kabuğundaki özellikle bluetooth'daki bazı sorunlar nedeniyle kendi frontend'imi yazmaya başladım. Bittiğinde onuda burada bulabileceksiniz. Fikirlerinize açığım..

NaviSharp Frontend için planladıklarım:

• Bluetooth arabirim ve stack'ini sıfırdan yazacağım. Özellikle iphone'daki rehber senkronizasyonunu çözmeyi planlıyorum.
    • Media player olarak VLC kullanacağım.
    • MP3 player'ı navigasyon açıkkende kullanılabilecek hale getireceğim.
    • GPS bilgisi ekranına da el atmayı düşünüyorum.
    • lock fonksiyonu
    • task manager

Öncelikle çabalarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Düşündükleriniz ve yapmak istedikleriniz çok hoş görünüyor.
    Fakat bir sorum olacaktı bilgisizce ve cahilce gelirse kusuruma bakmazsınız umarım. Şimdi bu işlemi yapınca cihazımız açılışta wince 6.0 ekranında açılacak ve win mobille daki programlar altından çalıştırmak istediğimiz özelliğe geçeceğiz. Bu durumda medya oynatıcı özellikleri ne olacak. Yani wince 6.0 açıldı. Şimdi müzik dinlemek veya video izlemek istediğimizde ne yapacağız. Yada bluetoth aç kapat gibi işlemleri nereden yapacağız. Navigasyona girmek için çalıştıracağımız program belli o tamam ama diğer özellikleri kullanmak için nasıl bir prosedür oluşuyor açıklayabilirseniz çok sevineceğim.

Saygılarımla,

• Geç cevaplar için kusura bakmayın yoğunluktan konuya anca bakabildim.

@soneralp; Cihazı unlock ettiğinizde Desktop'ta GPS kısayolunu goreceksınızki bu link ile Piranha'nın mevcut arabirimine ulaşabilirsiniz. Oradan mevcut media oynatıcı olsun, bluetooth olsun bütün özelliklere ulaşmanız mümkün. Kısacası bizim yaptığımız cihazın Piranha'nın GPS.exe'yle otomatik başlayıp bizi kısıtlaması yerine CE Desktop'u unlock ederek cihazın bunla başlaması ve bizim istediğimiz yazılıma erişmemiz. İster direk igo Amigo'yu başlatabilir istersenizde Piranha GPS.exe'yi açarak Piranha'nın mevcut arabirimini kullanabilirsiniz. Şahsen ben cihaza deneme için birkaç farklı navigasyon yazılımı daha attım istediğim zaman istediğimi kullanabiliyorum. Ayrıca media konusunda size unlock'tan sonra CorePlayer kullanmanızı öneriyorum. CE tabanlı cihazlar için en iyi oynatıcıdır..

@nuat; iGo8'i yüklemek mümkün tabi bu konu biraz piracy'e girdiğinden detaylarını burada açıklayamam. Şahsen ben kendimde cihaza Primo yükleyeceğim.

Ayrıca yeri gelmişken unlock edilen cihazlar için bir ipucu daha paylaşayım;

Cihazı Windows Mobile Device Center'a tanıtma

Sürekli denemeler yaptığımdan cihazı Windows Mobile Device Center'a ve dolayısıyla Visual Studio 2008'e tanıtmam gerekti. Cihaz öntanımlı olarak Mass Storage olarak ayarlanmış olduğundan Piranha serileri Windows Mobile Device Center tarafından tanınmamakta. Ama bununda bir çözümü mevcut.Öncelikle cihazı Unlock etmeniz gerekmekte.

Patcher vasıtasıyla unlock işlemini yaptıktan sonra şu adımları izleyin;

Sonuç olarak şu şekilde kullanabileceksiniz;

Bunun bir artısı ise ontanımlı olarak cihazı USB olarak bilgisayara bagladıgınızda CE içinde Explorer'da mount edilen drive'ları gorememektesiniz. Fakat bu yöntem onuda çözmekte..

Artı olarak konu hakkında bilgisi olanlara sormak istiyorum, CE 6 Core'da hangi Bluetooth Stack bulunmakta, microsoft, widcomm veya toshiba? denemelerimde ne ms ne widcomm ile stack'e ulaşamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raistlinthewiz -- 26 Mayıs 2010; 12:55:08 >

• quote:

Geç cevaplar için kusura bakmayın yoğunluktan konuya anca bakabildim.

@soneralp; Cihazı unlock ettiğinizde Desktop'ta GPS kısayolunu goreceksınızki bu link ile Piranha'nın mevcut arabirimine ulaşabilirsiniz. Oradan mevcut media oynatıcı olsun, bluetooth olsun bütün özelliklere ulaşmanız mümkün. Kısacası bizim yaptığımız cihazın Piranha'nın GPS.exe'yle otomatik başlayıp bizi kısıtlaması yerine CE Desktop'u unlock ederek cihazın bunla başlaması ve bizim istediğimiz yazılıma erişmemiz. İster direk igo Amigo'yu başlatabilir istersenizde Piranha GPS.exe'yi açarak Piranha'nın mevcut arabirimini kullanabilirsiniz. Şahsen ben cihaza deneme için birkaç farklı navigasyon yazılımı daha attım istediğim zaman istediğimi kullanabiliyorum. Ayrıca media konusunda size unlock'tan sonra CorePlayer kullanmanızı öneriyorum. CE tabanlı cihazlar için en iyi oynatıcıdır..

@nuat; iGo8'i yüklemek mümkün tabi bu konu biraz piracy'e girdiğinden detaylarını burada açıklayamam. Şahsen ben kendimde cihaza Primo yükleyeceğim.

Ayrıca yeri gelmişken unlock edilen cihazlar için bir ipucu daha paylaşayım;

Cihazı Windows Mobile Device Center'a tanıtma

Sürekli denemeler yaptığımdan cihazı Windows Mobile Device Center'a ve dolayısıyla Visual Studio 2008'e tanıtmam gerekti. Cihaz öntanımlı olarak Mass Storage olarak ayarlanmış olduğundan Piranha serileri Windows Mobile Device Center tarafından tanınmamakta. Ama bununda bir çözümü mevcut.Öncelikle cihazı Unlock etmeniz gerekmekte.

Patcher vasıtasıyla unlock işlemini yaptıktan sonra şu adımları izleyin;

Sonuç olarak şu şekilde kullanabileceksiniz;

Bunun bir artısı ise ontanımlı olarak cihazı USB olarak bilgisayara bagladıgınızda CE içinde Explorer'da mount edilen drive'ları gorememektesiniz. Fakat bu yöntem onuda çözmekte..

Artı olarak konu hakkında bilgisi olanlara sormak istiyorum, CE 6 Core'da hangi Bluetooth Stack bulunmakta, microsoft, widcomm veya toshiba? denemelerimde ne ms ne widcomm ile stack'e ulaşamadım?

Yanıtlarınız için çok çok teşekkür ederim. Bir sorum daha olacaktı eğer tabi mümkünse aletimizi unlock yaptıktan sonra duruma göre eğer gerekirse tekrar önceki haline getirmek mümkün mü?

Bu arada açıklayıcı bilgileriniz için de çok teşekkür ederim hayli aydınlatıcı bir şekilde anlatıyorsunuz çok sağolun.

Saygılarımla,

• Mümkün,http://code.google.com/p/navisharp/downloads/list adresine basit bir registry editor koydum ki bunu cihaza kopyalayıp calıstırdıktan sonra HKEY_LOCAL_MACHINE\init\ içindeki Launch60 deperini Explorer.exe'den GPS.exe'ye çevirirseniz cihaz tekrardan Piranha Frontend ile açılacaktır..
  • hocam güzel çalışma tebrikler. İgo primo yükleyince harita güncellemelerinde problem yaşanır mı? Acabu bu işlemleri diğer navi cihazlarında da uygulayabilir miyiz mesela navitech 210F ?
  • quote:

Mümkün,http://code.google.com/p/navisharp/downloads/list adresine basit bir registry editor koydum ki bunu cihaza kopyalayıp calıstırdıktan sonra HKEY_LOCAL_MACHINE\init\ içindeki Launch60 deperini Explorer.exe'den GPS.exe'ye çevirirseniz cihaz tekrardan Piranha Frontend ile açılacaktır..

Cevap için teşekkür ederim.

Şimdi unloack olayını yaptım ve bir kaç deneme sonucu fark ettiklerim cihazın ses çıkış gücü wince de iken hayli düştü ayarları bulup oradan sonuna kadar açmama rağmen cihazın normal çıkan sesine göre %75 azaldı. Oynatıcı olarak tavsiye ettiğiniz coreplayer ı denememe rağmen bir türlü düzgün çalışmasını sağlayamadım. program açıldıktan sonra herşey normal taki bir mp3 ekleyipde çalmaya başlayana kadar sorun yok ama çalmaya başlarken hata veriyor ve program kapatılacak diyor OK tuşuna basıyorsunuz ve kapanıyor. Bir çözümü varmı bunun da...

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: mahallenin_delisi

hocam güzel çalışma tebrikler. İgo primo yükleyince harita güncellemelerinde problem yaşanır mı? Acabu bu işlemleri diğer navi cihazlarında da uygulayabilir miyiz mesela navitech 210F ?

Düşünsenize bu anlatılan bir karbüratörü ustası varken oturup açamanız gibi.Hiç bir yazıyı yazan gibi kimse algılamaz,o nedenle buradaki uygulamaları arkasını düşünmeyeceğiniz cihazlara yapın,hele garantisi süren cihazlarda yapmayın.Servis işi bilen servis ise garanti dışı bırakır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

quote:

hocam güzel çalışma tebrikler. İgo primo yükleyince harita güncellemelerinde problem yaşanır mı? Acabu bu işlemleri diğer navi cihazlarında da uygulayabilir miyiz mesela navitech 210F ?

Düşünsenize bu anlatılan bir karbüratörü ustası varken oturup açamanız gibi.Hiç bir yazıyı yazan gibi kimse algılamaz,o nedenle buradaki uygulamaları arkasını düşünmeyeceğiniz cihazlara yapın,hele garantisi süren cihazlarda yapmayın.Servis işi bilen servis ise garanti dışı bırakır.

Hocam haklısınız zaten bende cihazın arkasını düşünmüyorum. Garantisi de benim için çok öemli değil. Denemelere açık bir insanım.
    Düşünmeniz için ayrıca teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Soneralp

Şimdi unloack olayını yaptım ve bir kaç deneme sonucu fark ettiklerim cihazın ses çıkış gücü wince de iken hayli düştü ayarları bulup oradan sonuna kadar açmama rağmen cihazın normal çıkan sesine göre %75 azaldı. Oynatıcı olarak tavsiye ettiğiniz coreplayer ı denememe rağmen bir türlü düzgün çalışmasını sağlayamadım. program açıldıktan sonra herşey normal taki bir mp3 ekleyipde çalmaya başlayana kadar sorun yok ama çalmaya başlarken hata veriyor ve program kapatılacak diyor OK tuşuna basıyorsunuz ve kapanıyor. Bir çözümü varmı bunun da...

Saygılarımla,

Ses seviyesi olayını bende farkettım acıkcası, wince'den direk navigasyon programını acınca ses baya dusuyor, tam tersine piranha gps.exe frontend'i açıp igo'ya geçince ses normal geliyor. bunu gecen buldugum desktop icon olayıyla baglantılı olarak dusunuyorum. ondada aletin desktopuna kısayollar ekleseniz bile ilk resetten sonra kayboluyorlar. muhtemelen win ce 6'yı platform build'da hazırlarken windows klasorunu ve ayarlarını hive'e cevirmisler yani reset atınca cıhaza ayarlar default'e cekiliyor. bunun cozumunu arastıracagım bakalım ama sonucta su andada piranha gps.exe uzerınden sorunsuz ıslem yapılabiliniyor.

coreplayer'a gelince acıkcası en ıyı cevap coreplayer'ın kendı resmı sıtesınde olacaktır diye dusunuyorum.http://coreplayer.com/

Bir arkadaş "Servis işi bilen servis ise garanti dışı bırakır" demiş ama şu var anlattıgım Registry'deki degisiklikle GPS.exe'yi Launch60'a eklediginizde ve cihazın disklerinde gereksiz programları temizlediginizde herhangi birinin cihazın daha onceden unlock edilip edilmedigini anlaması cok zor.

Ayrıca karbürator örneği uçarı bir örnek olmuş. Bahsettimiz cihaz Rocket-Science bir cihaz degil. Altı üstü Windows CE Platform Builder'la kırpılmış bir windows ce 6 core içeren, üzerinde birde GPS.exe Piranha Frontend kurdukları bir alet. Ki frontend'i incelediğim kadarıyla sanırsam yabancı bir yazılımı Türkçe'leştirmişler veya outsource ile yazdırmışlar çünkü yazılımın birçok yerinde çevirisi yapılmamış stringler bulunmakta. Zaten cihazı ürettirdikleri fabrika/firma muhtemelen bir iskelet yazılım sunuyordur. Bunuda taban almış olabilirler.

• quote:

Primo haritalar konusunda yorum yapamıyorum açıkcası daha görmeden birşey soylemek zor. Navitech 210F konusuna gelince açıkcası cihazı hiç kullanmadım ama birileri \\ResidentFlash klasorunun içeriğini bir ekran goruntusunu verirse ve bahsettiğim registry programı ile HKEY_LOCAL_MACHINE\init içindeki özellikle Launch60 değerini yazarsa kesin birşey söyleyebilirim. Zaten bir farklılık varsa kodda ona gore degisiklikler yapabilirim.

Bu arada programa birde unpatch ekleyeceğim..
  • Valla söyleyecek söz bulamıyorum tek kelime ile muhteşemsin.

Çok teşekkürler bilgiler için.

Birde cihaz dram ında bluetoth ile ilgili dosyalar arasında contacklist diye bir dosya mevcut lakin içeriği boş acaba bunun içine ilgili regberimizi hangi formatta eklemeliyiz?

Saygılarımla,
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.