Şimdi Ara

pişman mıyım acaba!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben yeni işe girmiş bir vatandaşım en az 3 senedir astra classic 3 dizel otomatik arabayı takip ettim, hakkında tüm yorumları okudum, yolda ne zaman görsem hep baktım ve sonunda 2011 aralık ayında çok istediğim astra classic 3 dizel otomatik araba aldım. ama işler istediğim gibi gitmedi bulunduğum yerde yollar bozuk göstergeden ve şanzumandan çıtır çıtır ses geliyor, yolların bazı yerleri mıcırlı olduğu için soyundan şüphe ettğim birkaç kamyon şoförünün yanımdan hızlı geçmesi neticesinde aracımda 5 adet taş çarpması sonucu küçük boya kalkmaları oldu akabinde kendi hatam neticesinde ağaç dalları arabamı çizdi. sabahları arabamı çalıştırdığımda eksoz borusu olarak tahmin ettiğim yerden çok soğuklarda tak tak ses geliyor sonra geçiyor. işte arkadaşlar bu kadar severek aldığım arabamla yaşadıklarım bunlar. servise gideceğim uygun olduğum zamanda.
    şimdi birkaç soru sormak istiyorum arabayı 12 aralıkta teslim aldım. 1 ayı geçti ücretsiz rütuş yaparlar mı taş çarpmaları için.
    diğer problemlerime bir çare bulabilir miyim.:(((((((
    Allahım ne olur bu arabadan nefret ettirme bu kadar severek aldığım halde
    AMİN.

• Arabadan gelen sesler haricinde diğer boya olayları her arabada olabilecek şeyler.Başka araba alsaydınız ona da taş gelebilirdi.Göstergeden gelen ses zaten kronik sorun benim arabamda da var.Serviste ses sorununu çözdüklerini söyleyenler var.Vitesten gelen ses için birşey diyemem, servise göstermek lazım.Yeni arabada üstüste yaşadığınız şanssızlıklar olmuş ama moralinizi bozmayın,beterin beteri vardır demişler.
  • saol kardeşim haklısın moral bozmayaya çalışıyorum umarım Allah daha kötülerinden sakınsın
  • Sözünü ettiğiniz seslerin bir kısmı kesinlikle olağan.
    Bir kısmını ise tam anlayamadığım için yorum yapamıyorum.

Örneğin egzozdan gelen ses çok doğal.
    Soğuk olan egzez araba çalışınca ısınıyor, ısınıca pek çok yeri genleşiyor ve doğal olarak ses çıkıyor.
    Kabin içinden gelen plastik sesleri ise onlar da yine ilk çalışma sırasında 5-10 dakia için se olağan. Aksi bir durum varsa bir yer gevşemiş yada sürtüyor olabilir. Serviste baktırısınız.

Boyadaki çizik ve darbelere gelince. Metal kısım açığa çıktıysa (galvanzili sac görünüyorsa= gümüş rengi) mutlaka üzerine rötuş yaptırın.
    Aksi durumda, uzun vadede paslanma olabilir.
    Lakin rötüş boya diyorum. Yani arabayı yıkatın, alkollü bir bezle boyadaki hasarlı yerlerin hahifçe silin, sonra da servise gidin.
    Serviste fıçayla üzerine boya dokundursunlar.

Sakın olaki boya yaptırmayın. Rötüş yapılmış orijinal boya kesinlikle daha iyidir.

Arabanın çizilmesi kesinlikle dert edilecek bir şey değil. Zamanla alışırsınız zaten. İstemesenizde önünde sonuda bir yerler çiziliyor.
    Çiziğin de hiç bir zararı yok. Sadece çok derin çiziklere bir boya dokurdurmak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racai -- 23 Şubat 2012; 0:06:49 >

• Hepsi hallolacak ufak tefek şeyler.
    Allah dayanamayacağımız sıkıntı, keder vermesin. Takmayın fazla
  • arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. evt arabamı seviorum ama işte böle uak tefek şeyler can sıkıyor. bu arada o taş çarpmalarında sadece boyanın dış yüzeyi az gitti altında bir siyah tabaka görünüyodu öle gümüş renkli bir sac rengi görmedim onlara da rütuş yaptırdım serviste suluboya fırçasıyla küçük dokunuş.:)
  • Arabanıza binince ''oh beee'' diyorsanız gerisini pek takmayın ..Allah manevi hasarlı kaza keder vermesin boyanır sökülür takılır geçer bunlar ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • slm dostumarkadaşlarında dediği gibi taş çarpmalarına yapıcak birşey yok malesef ama aracın göstergesinden gelen ses olayı bende de var tam direksiyonla göstergenin birleştiği yer cırr diye öten bir ses havalar soğuyunca fazlalaştı servise gittim bunun için 80km uzağa denedik ses yok araba ısınınca yapmıyor.ben daha çok şehir içi kullandığım için hep ses geliyor,sürücü koltuğuda gıcırtı yapıyor soğudum arabadan artık.ama fiyatına göre alınabilecek bi araba ben 34.5 a aldım konfor paketini rakipleriyle arasında 10bin fark vardı en az.onun hatrına katlanıyorum yoksa volkswagenin,toyotanın yanına gelemez bu araba malzeme kalitesi düşük,kapılarda fitil yok ses alıyor içeri.dediğim gibi fiyatına göre iyi bir araba saygılar..
  • tanseltan kardeş dediklerinin aynısı ben de mevcut ben aralıkta aldım hep soğukta kullanmak zorundayım. ben bilecikin bir ilçesinde görev yapıorum ve hep sabah soğukta işe gidiyorum akşam yine soğukta eve geçiyorum. bu sesler soğukta oluyor tahminimce, çünkü içerdeki aksamların çoğu plastik. bir keresinde servise göstermek için bilecikten adapazarı ekin otoya gittim ustayla test sürüşü yaptık bi tane ses yok:) araba iyice ısınınca ses kesiliyo, ustayla aşırı bozuk yollarda test sürüşü yaptık normalde heryerinden ses gelen arabadan hiç ses gelmedi. bulunduğum yer hep eksilerde, o yüzden soğuklarla ilgili olduğunu düşünüyorum inşallah da öledir. yoksa dediğinizde haklısınız benim araç dizel otomatik başka markaların dizel manuel vitesi bile 50 55 bin.
  • çizikler konusunda canını sıkmamanı öneririm, olabilecek en doğal şey o çünkü. Eğer derinlerse boyatırsın, değillerse de rötuş yaptırırsın. Boya bu alt tarafı, ne olduğunu bildikten sonra sıkıntı yapılacak şey değil.
    ses konusu da anlattıklarından anladığım kadarıyla pek olağan dışı gibi durmuyor. için rahat etsin istiyorsan götür servise, anlat derdini, onlar da açıklar sana.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.