Şimdi Ara

Pivot pozisyonundan sonra tarihte en etkin/kaliteli pozisyon? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
0
Favori
12.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki

Pivot pozisyonundan sonra tarihte en etkin/kaliteli pozisyon?

(En Son Oy Tarihi: 30.7.2018)
Giriş
  • takım olarak bakarsak 85 takımı süper görünüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odinn#21

quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Şu listeden en iyisi 96 ve 98. Ama ankete 1984 ve 2003 eklenmesi gerekirdi.

1984;
    John Stockton - Michael Jordan - Otsi Thorpe - Charles Barkley - Hakeem Olajuwon

Bunu yazsam kim diğer seçenekleri değerlendirirdi? Son sorularımda zaten dengeli bir dağılım olmadı genelde. Yazmamakla hata ettiğimi düşünmüyorum.

2003'ü yazayım isterseniz ama LeBron-Wade-Melo-Bosh-Kaman(David West) 5i etkileyici olsa da o zaman da konu LeBron-Kobe olayına kayacak sonuçta. Amacım standart tartışmalardan farklı yönde şeyler konuşmak. Öyle olmasa bu kadar uğraşıp bu kadar değişik sorular ve fazla seçenek türetmezdim.

Şu an da 96 draftı Kobe olduğu için önde ona bakarsak hocam. Gerçi ben 98'e verdim orası ayrı. Ama en iyi draft dediğimiz zaman bu seçeneklerin olması gerekirdi neticede tarihin en sağlam 2 draftı.

• wade-melo-lebron-bosh-miliçici de yazmak şart ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuatturkrap

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Şu listeden en iyisi 96 ve 98. Ama ankete 1984 ve 2003 eklenmesi gerekirdi.

1984;
    John Stockton - Michael Jordan - Otsi Thorpe - Charles Barkley - Hakeem Olajuwon

Bunu yazsam kim diğer seçenekleri değerlendirirdi? Son sorularımda zaten dengeli bir dağılım olmadı genelde. Yazmamakla hata ettiğimi düşünmüyorum.

2003'ü yazayım isterseniz ama LeBron-Wade-Melo-Bosh-Kaman(David West) 5i etkileyici olsa da o zaman da konu LeBron-Kobe olayına kayacak sonuçta. Amacım standart tartışmalardan farklı yönde şeyler konuşmak. Öyle olmasa bu kadar uğraşıp bu kadar değişik sorular ve fazla seçenek türetmezdim.

o iki draftı yazmayıp, kobe'nin olduğu draftı yazman mantıksız olmuş. forumun durumu malum..

bu arada ben 2005 draftını seçtim. kağıt üstünde şahane bir beş olmuş..

dipnot: efsane 2000 draftını göremedim..

Abi önceki soru gibi sorduğumu neden düşünmüyor forum ahalisi, anlamadım. 1996 Draft5'ine yazdığım Nash savunma özürlü. Iverson 2 numara için boy fakiri, Kobe de 3 numara için boy ve kalıp fakiri, Camby muhteşem savunmasına rağmen hücum edemeyen adam. 2003'te öyle bir durum yok. LeBron'u zaten 1e yazınca direkt kalıp avantajı var, Wade-Melo-Bosh-Kaman'ın hepsi de pozisyonları açısından boy veya kalıp olarak avantaj sahibi oyuncular. Bu sebeple 2003 yok. 1996 var.

Mesela 1997 takımında Billups, T-Mac, Duncan var. Captain Jack pozisyonuna göre Jermaine'in kalitesinden çok mu geride? 1997de işi tek bozan adam Van Horn.

1998 kadrosu gerçek bir pivotun yokluğundan dolayı puan kaybediyor.

1987 5i sahada her pozisyonda iddialı tek 5 bence.

Ben burada en güçlü draft senesini tartışmaya açmadım ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 22 Şubat 2011; 19:27:26 >

• - agresif!
    - agresiff!
    - ha agresif..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuatturkrap

- agresif!
    - agresiff!
    - ha agresif..

Anlık iletiler hizmeti veren bir platforma bekliyorum artık sizi.
  • tamam 20:00'da ordayim :)
  • ilk 5'e takım olarak bakacağız anladığım kadarıyla,85'e yolladım oyumu.ama 87 gözüme çok güzel gözüktü ondan da bahsedeyim.
  • quote:

http://forum.donanimhaber.com/searchpro.asp?phrase=&criteria=AND&sortMethod=d&timeframe=%3E&timefilter=0&author=Odinn%2321&forumid=224&topicreply=both&message=both&language=single&top=1000&minRank=0&submitbutton=+Tamam+

Aranan kelime kısmını boş bırak. Kim tarafından kısmına kendi adını gir, tamam işte.

1000. mesajımda 1000. mesajımdan nasıl haberdar olduğumu açıklamam bomba oldu.

10 gün içerisinde 143 mesaj atmışım bölüme all-star falan derken. Günde 14 mesajlık ortalamamdan korkmalı mıyım?

• quote:

quote:

http://forum.donanimhaber.com/searchpro.asp?phrase=&criteria=AND&sortMethod=d&timeframe=%3E&timefilter=0&author=Odinn%2321&forumid=224&topicreply=both&message=both&language=single&top=1000&minRank=0&submitbutton=+Tamam+

Aranan kelime kısmını boş bırak. Kim tarafından kısmına kendi adını gir, tamam işte.

1000. mesajımda 1000. mesajımdan nasıl haberdar olduğumu açıklamam bomba oldu.

10 gün içerisinde 143 mesaj atmışım bölüme all-star falan derken. Günde 14 mesajlık ortalamamdan korkmalı mıyım?

bence "nasıl buraya bu kadar zaman ayıracak kadar boş vaktim oluyor?" diye oturup düşünebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ballrry

bence "nasıl buraya bu kadar zaman ayıracak kadar boş vaktim oluyor?" diye oturup düşünebilirsin.

NBA ile yatıp, NBA ile kalkıyorum hoca. Esas sorun o. Okula gidiyorum, NBA maçı izliyorum, uyuyorum. 3ünü de düzene sokmayı başardım.

• 1999-00 Shaquille O'Neal vs. 2002-03 Tim Duncan

-----

Shaq 1999-00 sezonu;
    Normal sezonda;
    MVP
    29,7 sayı 13,6 ribaunt 3,8 asist 0,5 top çalma 3 blok 2,8 top kaybı %57,4 fg %52,4 ft 33,82 eff 0,845 eff(m) 18,6 Win Share 0,283 Win Share/48
    79 maç 66-13 derece.
    63 double-double
    Playofflarda;
    Finals MVP
    30,7 sayı 15,4 ribaunt 3,1 asist 0,6 top çalma 2,4 blok 2,4 top kaybı %56,6 fg %45,6 ft 33,26 eff 0,765 eff(m) 4,7 Win Share 0,224 Win Share/48
    15-8 playoff derecesi
    21 double-double

---

Duncan 2002-03 sezonu;
    Normal sezonda;
    MVP
    23,3 sayı 12,9 ribaunt 3,9 asist 0,7 top çalma 2,9 blok 3,1 top kaybı %51,3 fg %71 ft 29,94 eff 0,762 eff(m) 16,5 Win Share 0,248 Win Share/48
    81 maç 60-21 derece.
    58 double-double , 1 triple-double
    Playofflarda;
    Finals MVP
    24,7 sayı 15,4 ribaunt 5,3 asist 0,6 top çalma 3,3 blok 3,1 top kaybı %52,9 fg %67,7 ft 34,92 eff 0,821 eff(m) 5,9 Win Share 0,279 Win Share/48
    16-8 playoff derecesi
    20 double-double , 2 triple-double

----------

2000'de Duncan sakattı. 2003'te Duncan Shaq'ı yenip şampiyon oldu. Ayrıca Wilt, Baylor ve Kareem'in yanına adını yazdırarak playofflarda 4 maç üst üste en az 30 sayı 15 ribaunt ile oynayan 4. oyuncu oldu. All-Star'a veya All-NBA Team'e seçilmiş bir takım arkadaşına sahip değilken şampiyon olan 2. oyuncu 1993-94 Hakeem'den sonra. Normal sezonda Shaq bariz daha iyi iken, Duncan'ın playofflarda komple vites atması ve Shaq'ı yenmesi 2003 Duncan > 2000 Shaq yapar mı durumu?

-----

1999-00 Shaqille O'Neal 22 oy
    2002-03 Tim Duncan 4 oy

Ek: Yalan olmasın, Inside Hoops forumundan arakladım bu mevzuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 29 Mart 2011; 14:35:35 >

• şimdi 2003 sezonu için konuşmak gerekirse, lakers'ın o kadro felaketti.. samaki walker, medvedenko, mark madsen gibi adamlar vardı.. kadroda shaq-kobe dışında elle tutulur bi fox vardı, o da spurs serisinden önce sakatlanmıştı.. biraz da horry ve bildiğimiz fisher.. fox'un sakatlığı doğal olarak çok etkilemişti lakers'ı..

2 oyuncunun da performansları muhteşem.. ama spurs'un 2003'te lakers'ı elemesi duncan v2003'ü shaq v2000'in önüne koymak için yeterli argüman değil bence.. sonuçta shaq'in 3 sene daha yaşlanmış olmasını da hesaba katmak lazım..

bir de 2000'deki indiana 2003'teki new jersey'den çok daha iyiydi.. o new jersey neydi öyle ya.. yatıp kalkıp dua etsinler kidd'e.. hayal bile kuramayacakları final oynattı adam hem de 2 sene üstüste
  • quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

şimdi 2003 sezonu için konuşmak gerekirse, lakers'ın o kadro felaketti.. samaki walker, medvedenko, mark madsen gibi adamlar vardı.. kadroda shaq-kobe dışında elle tutulur bi fox vardı, o da spurs serisinden önce sakatlanmıştı.. biraz da horry ve bildiğimiz fisher.. fox'un sakatlığı doğal olarak çok etkilemişti lakers'ı..

2 oyuncunun da performansları muhteşem.. ama spurs'un 2003'te lakers'ı elemesi duncan v2003'ü shaq v2000'in önüne koymak için yeterli argüman değil bence.. sonuçta shaq'in 3 sene daha yaşlanmış olmasını da hesaba katmak lazım..

bir de 2000'deki indiana 2003'teki new jersey'den çok daha iyiydi.. o new jersey neydi öyle ya.. yatıp kalkıp dua etsinler kidd'e.. hayal bile kuramayacakları final oynattı adam hem de 2 sene üstüste

Abi 3 sene diyorsun da 2000de 27, doğal olarak 2003te 30 yaşındaydı. 32nin 35 olması gibi bir şey değil ki bu. Ertesi sene, 2004te Wallacex2 karşısında %63lük korkunç bir oranla 26,6 sayıya oynadı zaten Shaq. 2000 Shaq bundan ne kadar daha fazlasını yapabilirdi mesela Pistons karşısında? Shaq'ta kayda değer bir düşüş olmadı zaten 2000-2004 arasında.

• Kesinlikle Shaq
  • quote:

quote:

şimdi 2003 sezonu için konuşmak gerekirse, lakers'ın o kadro felaketti.. samaki walker, medvedenko, mark madsen gibi adamlar vardı.. kadroda shaq-kobe dışında elle tutulur bi fox vardı, o da spurs serisinden önce sakatlanmıştı.. biraz da horry ve bildiğimiz fisher.. fox'un sakatlığı doğal olarak çok etkilemişti lakers'ı..

Abi 3 sene diyorsun da 2000de 27, doğal olarak 2003te 30 yaşındaydı. 32nin 35 olması gibi bir şey değil ki bu. Ertesi sene, 2004te Wallacex2 karşısında %63lük korkunç bir oranla 26,6 sayıya oynadı zaten Shaq. 2000 Shaq bundan ne kadar daha fazlasını yapabilirdi mesela Pistons karşısında? Shaq'ta kayda değer bir düşüş olmadı zaten 2000-2004 arasında.

shaq 2000'de 28 2003'te 31 yaşındaydı :) duncan'ın 29 yaşından beridir normal sezonları aktif dinlenerek geçirdiğini düşünürsek, shaq gibi cüsse olarak duncan'dan çok daha iri bi adam için 3 yaş önemsiz diyemeyiz.. uzun oyunculara kısalara oranla daha çabuk deforme oluyorlar bu bir gerçek (jabbar, malone gibi istisnaları saymazsak)..

• odin'in gazabından korkarak shaq diyorum.
  • quote:

quote:

quote:

shaq 2000'de 28 2003'te 31 yaşındaydı :) duncan'ın 29 yaşından beridir normal sezonları aktif dinlenerek geçirdiğini düşünürsek, shaq gibi cüsse olarak duncan'dan çok daha iri bi adam için 3 yaş önemsiz diyemeyiz.. uzun oyunculara kısalara oranla daha çabuk deforme oluyorlar bu bir gerçek (jabbar, malone gibi istisnaları saymazsak)..

2000 Playofflarında 28 idi. Adam Mart'ta doğdu diye sezonun daha azını oynadığı yaşı mı söyleseydim. Aynısı Duncan için de geçerli, o da Nisan doğumlu.

Bazen argümanlarım açık değil mi diye çok merak ediyorum yalnız.

-----

Ayrıca ballrry, ne alakası var? Ne gazabı. 2si de Modern dönemin en az yardım görerek şampiyon olan 3 isminden 2si. (Diğeri Hakeem altta da yazdığı üzere.)

Gerçi yeni mevzunun ilk mesajına yazmadığım bir bilgi var; 2003 Duncan, All-Star'a veya All-NBA Team'e seçilmiş bir takım arkadaşına sahip değilken şampiyon oldu. 1994 Hakeem ile birlikte bunu başaran 2 oyuncudan 1i.

Ek bir bilgi daha; Duncan kendisi haricinde tamamen farklı 2 kadro ile şampiyon olan 2 oyuncudan biri. Diğeri de Russell. (1999 ile 2007 kadrolarında Duncan hariç ortak isim yok.) 2003 ile alakası olmasa da söyleyeyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 24 Mart 2011; 19:02:07 >

• ikisi de muhtesem sezonlardi fakat lakers'in karsisina daha dogrusu shaq'in karsisina cikabilecek biri oldugunu hatirlamiyorum. bunda elbette kendisinin harika bi oyuncu olmasinin da etkisi var 2003 spurs kadrosunun sampiyon olup tree-peat'li lakers'i durduracagina pek ihtimal verilmiyordu.. her ne kadar gelmis gecmis en dominant oyuncu olarak shaq'i gorsem de bunu sadece o sezon icin soylemiyorum.. duncan bence..

tabi opera mini'den hala oy verilemiyor. entry bile girilebiliyor ama forumda oylama yapamiyoruz..
  • duncan ı tek gecerım bu alemde..
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.