Şimdi Ara

Pivot pozisyonundan sonra tarihte en etkin/kaliteli pozisyon? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
0
Favori
12.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki

Pivot pozisyonundan sonra tarihte en etkin/kaliteli pozisyon?

(En Son Oy Tarihi: 30.7.2018)
Giriş

Orijinalden alıntı: samçito

duncan ı tek gecerım bu alemde..

Sakin ol usta. Ben tek geçmiyorum. Az yavaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odinn#21

Ayrıca ballrry, ne alakası var? Ne gazabı. 2si de Modern dönemin en az yardım görerek şampiyon olan 2 ismi.

hani duncan hayranısın ya,üstüme yükleneceğini düşündüğüm için öyle yazdım.ama son mesajından görüldüğü üzere objektif birisisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ballrry

quote:

Ayrıca ballrry, ne alakası var? Ne gazabı. 2si de Modern dönemin en az yardım görerek şampiyon olan 2 ismi.

hani duncan hayranısın ya,üstüme yükleneceğini düşündüğüm için öyle yazdım.ama son mesajından görüldüğü üzere objektif birisisin.

Konu Duncan vs. Kobe veya salt Kobe olmadığı sürece mantığım önden gider, hisler daha sonra.

• 2000Shaqı gördüğüm en iyi bireysel performans diyebilirim.Oyun kurallar değişti,benchte 2tane fazladan uzun almaya başladı takımlar Shaqa faul yapabilmek için.Eziyordu resmen rakiplerini..
  • Shaq Shaq Shaq
  • Shaq diyorum. Böyle bir dominantlık gelmedi daha NBA'e. Resmen pota altını silip süpürmüştü o dönem. Ayrıca yaşlanma konusunada değinmek istiyorum. Böyle büyük cüsseli birisi için 28'dan 31 olması herhangi bir guarda hatta normal cüsseli bir pivota göre bile çok fazla kaçar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Full#Throttle

Shaq diyorum. Böyle bir dominantlık gelmedi daha NBA'e. Resmen pota altını silip süpürmüştü o dönem. Ayrıca yaşlanma konusunada değinmek istiyorum. Böyle büyük cüsseli birisi için 28'dan 31 olması herhangi bir guarda hatta normal cüsseli bir pivota göre bile çok fazla kaçar.

32+ olmadıktan sonra bu tarz oyuncularda form düşüklüğü olmadığı için, istikrarları için takdir etmiyor muyuz zaten?
  • are you okay ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoName.

are you okay ?

Soru zaten 27lik Shaq ile 26lık Duncan'ı kıyaslıyor. Duncan 30luk Shaq'ı yendi diyorum, 2si(27lik ile 30luk Shaq) bir değil ki deniyor. Olmasa bile zaten kıyası 27-26 şeklinde sormuşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 24 Mart 2011; 21:47:37 >
  • quote:

quote:

are you okay ?

Soru zaten 27lik Shaq ile 26lık Duncan'ı kıyaslıyor. Duncan 30luk Shaq'ı yendi diyorum, 2si(27lik ile 30luk Shaq) bir değil ki deniyor. Olmasa bile zaten kıyası 27-26 şeklinde sormuşum.

kobe ile ilgili bir anket yapsana bir ara değişiklik olur hep duncan hep duncan. tim sevmiyordur bu kadar kendini

• quote:

quote:

quote:

are you okay ?

kobe ile ilgili bir anket yapsana bir ara değişiklik olur hep duncan hep duncan. tim sevmiyordur bu kadar kendini

Emekli olduğunda en büyük Laker olarak anılacak mı Kobe? Alsana Kobe sorusu. Ama ankete yazmam bunu. Kobe hakkında sorabileceğim en ılımlı soru bu olur. Kalanlar sorular da Kobecilerin bile Kobe cevabını veremeyeceği sorular olur.

• quote:

2000 Playofflarında 28 idi. Adam Mart'ta doğdu diye sezonun daha azını oynadığı yaşı mı söyleseydim. Aynısı Duncan için de geçerli, o da Nisan doğumlu.

Bazen argümanlarım açık değil mi diye çok merak ediyorum yalnız.

Çağan'ım gözünü seviyim shaq'ın doğum tarihi ne? 6 Mart 1972.. 2000 playoffları ne zaman başlıyor? nisan 2000'de.. yani shaq playoff başladığında 28 yaşını 1 ay geçmişti üstelik.. ben 28 yaşında diyorum zaten de, sen 27 diyorsun
  • quote:

quote:

quote:

quote:

are you okay ?

Emekli olduğunda en büyük Laker olarak anılacak mı Kobe? Alsana Kobe sorusu. Ama ankete yazmam bunu. Kobe hakkında sorabileceğim en ılımlı soru bu olur. Kalanlar sorular da Kobecilerin bile Kobe cevabını veremeyeceği sorular olur.

Ne bu kobe haterlığı

• 3 sene diye belirtenlere gelsin. Hem de benim bahsettiğim seriden.
  • abi sende 3 sene olayını amma abarttın ya.. 3 senede adam ölcek demedik.. shaq'ın 28 yaşındaki hali ile 31 yaşındaki hali aynı diyorsun yani.. tamam öyle diyorsan öyledir :)

shaq bu coast to coast'ları süper yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

abi sende 3 sene olayını amma abarttın ya.. 3 senede adam ölcek demedik.. shaq'ın 28 yaşındaki hali ile 31 yaşındaki hali aynı diyorsun yani.. tamam öyle diyorsan öyledir :)

shaq bu coast to coast'ları süper yapar

Gıcık ettiniz hoca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

Yalnız iddia ediyorum, şu Duncan'ın yaptığı ne all-star ne de all-nba team olmuş takım arkadaşı olmadan şampiyon olma olayını Shaq gerçekleştirmiş olsa Shaq'ı MJ ile kıyaslıyorduk. NBA Stüdyo'da MM ve KK'ın dediği gibi rating etkisi.
  • 2000 yılındaki Shaq'ın tüm zamanların en iyi performansı ve olduğu ayrıca shaq'ın en dominant oyuncusu olduğu da birçok kişi kabul eder.(Bende dahil) Duncan iyi bir oyuncu 2003 te lakers'ı eledikleri lakers sakatlık sorunu yaşıyordu.Sonuçta elendiler.Shaq gibi bir oyuncu için 1 yıl bile önemli çünkü yıpranma payı diğer oyunculara oranla %30-%40 daha fazla.Maçlarda ortalama 4-5 lt ter attığı tahmin ediliyor o dönemlerde.Bu gibi çok şeyler söylenebilir ama bence de shaq 2000 de herkese bir oyuncunun neler yapabileceğini fazlasıyla gösterdi.Tıpkı bir çok pivot oyuncuyu potaya sokup çıkarması sokup çıkarması gibi

Forever SHAQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaqzilla -- 26 Mart 2011; 19:26:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shaqzilla

2000 yılındaki Shaq'ın tüm zamanların en iyi performansı ve olduğu ayrıca shaq'ın en dominant oyuncusu olduğu da birçok kişi kabul eder.(Bende dahil) Duncan iyi bir oyuncu 2003 te lakers'ı eledikleri lakers sakatlık sorunu yaşıyordu.Sonuçta elendiler.Shaq gibi bir oyuncu için 1 yıl bile önemli çünkü yıpranma payı diğer oyunculara oranla %30-%40 daha fazla.Maçlarda ortalama 4-5 lt ter attığı tahmin ediliyor o dönemlerde.Bu gibi çok şeyler söylenebilir ama bence de shaq 2000 de herkese bir oyuncunun neler yapabileceğini fazlasıyla gösterdi.Tıpkı bir çok pivot oyuncuyu potaya sokup çıkarması sokup çıkarması gibi

Forever SHAQ

Mutlaka en etkileyicilerden biri ama abartı bir cümle.

1993-94 sezonunda Hakeem Barkley-Majerle-Johnson'lı Suns'ı, Stockton-Malone'lu Jazz'ı ve finallerde Ewing-Oakley'li Knicks'i yendi yanında All-Star veya All-NBA Team bir takım arkadaşı yokken. Normal sezonu 27,3 sayı 11,9 ribaunt 3,6 asist 1,6 top çalma 3,7 blok 3,4 top kaybı %52,8 fg ile geçti. Playoffları 28,9 sayı 11 ribaunt 4,3 asist 1,7 top çalma 4 blok 3,6 top kaybı %51,9 fg ile oynadı.

2002-03 Duncan da en etkileyici bireysel sezon konusunda iddialıdır bence.

Jordan 1990-91 sezonu bence Jordan'ın en iyi sezonudur ve normal sezon sayıları; 31,5 sayı 6 ribaunt 5,5 asist 2,7 top çalma 1 blok 2,5 top kaybı %53,9 fg. Playofflarda 31,1 sayı 6,4 ribaunt 8,4 asist 2,4 top çalma 1,4 blok 2,5 top kaybı %52,4 fg ile oynadı. Ewing'i süpürdü ilk tur çerez niyetine. Konferans finallerinde Bad Boys'u süpürerek aldı rövenşı ve finallerde Magic'li Lakers'ı yendi.

1986-87 sezonu Magic'in ustalık eseri idi; normal sezon sayıları 23,9 sayı 6,3 ribaunt 12,2 asist 1,7 top çalma 0,5 blok 3,8 top kaybı %52,1 fg. Playoffları 21,8 sayı 7,7 ribaunt 12,2 asist 1,7 top çalma 0,4 blok 2,8 top kaybı %53,9 fg ile geçirdi ve finallerde nemesisi Bird'lü Celtics'i yendi.

1982-83 sezonunda Moses Malone yazdığım Hakeem-Duncan-Jordan-Magic gibi hem sezon hem de finaller mvpsi oldu. Üst üste 2. kez mvp olmuştu o sezon ama farklı kılan 2 farklı takımda back-to-back mvp olmayı başaran tek isim Malone. Normal sezonu 24,5 sayı 15,3 ribaunt (5,7 hücum) 1,3 asist 1,1 top çalma 1 blok 3,4 top kaybı %50,1 fg ile oynadı. Playofflarda 26 sayı 15,8 ribaunt (5,4 hücum) 1,5 asist 1,5 top çalma 1,9 blok 3,1 top kaybı %53,6 fg ile oynarken Bernard King ve Bill Cartwright'lı Knicks'i süpürdü. Ardından Sidney Moncrief ve Marques Johnson'lı Bucks'a tek maç kaybettiler. Finallerde ise Magic-Kareem'li Lakers'ı süpürerek şampiyon oldular. Fo-fo-fo sözünü tek maçla kaçırdı.

Mesela Moses'ın sayıları Shaq kadar etkileyici olmasa da yanına koyarım 1999-2000 Shaq'ın yanına. Hakeem-Duncan-Moses'ın Shaq'ın alenen tek başına yardığı sezonları gibi sezonları var, Magic ve Jordan'ın 1den de fazla var. Bu kadar gazla çalışmayalım. Araya net bir fark koyup o koyulttuğum cümle söylenemez bence bunlar arasında.

Bir şeyi de eklemek isterim; tabii ki fiziksel domine olayı çok göze batar, yani adam koluna 2 kişi asılırken bile smacını vuruyordu rahatça ve bu cidden benzeri görülmemiş bir şey ama tek taraflı bir şey işte. Shaq oyunun savunma yönünde kötü olmasa da savunma yapmak için kendisini zorlarken hiç görmedim ben sezonluk performanslarda. Savunma da önemli bir dominasyondur. Russell %45 ile atarken ki big man içerisinde facia bir yüzde olduğunu biliyoruz, adam Wilt'in olduğu ligde kaç şampiyonluk kazandı Wilt'i savunarak. Shaq'ın en büyük hücumsal ve fiziki güç olduğuna (en iyi yıllarında tabii) ben de katılırım ama tek taraflı düşünmeyelim.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.