Şimdi Ara

Pivot pozisyonundan sonra tarihte en etkin/kaliteli pozisyon? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
0
Favori
12.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki

Pivot pozisyonundan sonra tarihte en etkin/kaliteli pozisyon?

(En Son Oy Tarihi: 30.7.2018)
Giriş
  • Gönlüm Boston'dan yana olsa da isim olarak baktığında Lakers alır götürür vallahi.
  • Lakers beşi çok az farkla önde gibi.Tabii bu oyuncuların en iyi halleri toplanıp oynasa fizik olarak Lakers beşi ezilir.Bir de West'i 2,Kobe'yi 3 yazmak daha mantıklı olur sanki.

Edit:Bulls beşi oluşturacaksan Bob Love 4'e yazılabilir.Ama pivot bulamadım.Jerry Sloan olabilir ama o da kısa oyuncu.Pivot yok.Parish dede olduğunda oynamıştı,sayılır mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shaq Diesel -- 14 Şubat 2011; 21:23:04 >
  • 76ers da bu anketi hakediyor bence.
  • Hani isim olarak Lakers önde ama takım olarak çıkıp oynasa Spurs'un önünde durulmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çünkü Fenerbahçeliyiz.

76ers da bu anketi hakediyor bence.

Cheeks
    Iverson
    Erving
    Barkley
    Malone

Biraz daha düşünülse başka oyuncular da bulunabilir.Aslında 76ers en eski NBA organizasyonu ama maalesef başarı olarak asla Lakers-Celtics seviyesine çıkamadı.Kings de aynı durumda.
  • seçenekler arasında cleveland'ı göremeyince lakers dedim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shaq Diesel

quote:

Cheeks
    Iverson
    Erving
    Barkley
    Malone

Biraz daha düşünülse başka oyuncular da bulunabilir.Aslında 76ers en eski NBA organizasyonu ama maalesef başarı olarak asla Lakers-Celtics seviyesine çıkamadı.Kings de aynı durumda.

Güzel diyorsunuz da;

Lakers 5ine yazdığım;
    Magic 13 sezon oynadı, hepsi Lakers'taydı, 33 binden fazla dakika aldı.
    Kobe Lakers için 15. sezonunu oynuyor, 39 bin dakikadan fazla ter dökmüş o forma için.
    West 14 sezon ve 36.500 dakika.
    Baylor 14 sezon ve neredeyse 34.000 dakika.
    Kareem 14 sezon ve 34.500 dakika.

Celtics 5i;
    Cousy 13 sezon - 30.000 dakika
    Pierce 13 sezon - yaklaşık 35.000 dakika
    Bird 13 sezon - 34.500 dakika
    McHale 13 sezon - 30.000 dakika
    Russell 13 sezon - 40.000+ dakika

Spurs 5;
    Parker 10 sezon - 24.000 dakika (tüm NBA kariyeri Spurs'te)
    Gervin 12 sezon - 31.000 dakika
    Ginobili 9 sezon - 17.000 dakika (tüm NBA kariyeri Spurs'te)
    Duncan 14 sezon - 37.000 dakika
    Robinson 14 sezon - 34.000 dakika

-----

Philly için aynı standartlarda söylediğiniz 5 çıkmaz. Barkley 16 sezonunun 8ini 76ers'ta geçirdi. O takım tarafından draft ve meşhur edildi desek bile Moses Malone sadece 5 sezon 76ers forması giydi.

76ers için bu tarz bir 5 çıkarırsak;
    Cheeks
    Iverson
    Greer
    Erving
    Schayes

Olur ki bu takım ankete eklediğim 3 takım seviyesinde değil kesinlikle. Yoksa ben de istemiştim sizin yazdığınız 5i yazıp daha da rekabet içeren bir soru sormayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: marophat

Hani isim olarak Lakers önde ama takım olarak çıkıp oynasa Spurs'un önünde durulmaz.

Ben de benzer düşünüyorum. Boston severler kusura bakmasın ama Cousy sevdiğim Celticlerden olmasına rağmen sol elinin alenen ölü oluşu, çoook eski dönemde iyi oluşu çeksi puan. Hani Parker kağıt üzerinde en fazla dezavantaj yaratacak kısa gibi dursa da, Cousy o. Ayrıca Russell haricinde ağır çekim bir takım oldu. Yani evet, buram buram basketbol zekası fışkırıyor Bird ve McHale sayesinde, Russell zaten tarihin en büyük 2-3 pivotundan biri-en büyük savunmacı, ama atletizm-hareketlilik yoksunu olarak kaldılar. PP34'ü de düşününce bir de.

Lakers kadrosu isim ve potansiyel olarak daha ağır dursa da 1999'da prime'ından biraz uzaklaşmış Robinson ve henüz prime'ına varmamış bir Duncan ile ne derece sert savunma yapabildiği görülmüştü zaten. İkisini prime dönemleriyle potaaltında düşününce ürküyorum. Daha iyisi anca Hakeem-Russell ile olur ki konuyla alakasız bir ikili oluyor zaten. Bir de Spurs'ü takım olarak hayal etmesi daha kolay çünkü Gervin haricindeki kalan 4 isim 2003 şampiyonluğunu paylaştılar, hep birlikte sahada oldukları dakikalar oldu.

Lakers'ı o şekilde sahada düşünmek bir açıdan zor, West ile Baylor yan yana oynamış isimler zaten. Keza Magic ve Kareem de. Kobe tek kalıyor. Wets-Baylor 60-70 arası yardırdılar, Magic-Kareem 80-90, Kobe 00-10. 20şer senelik fark var hep. Biraz da o şüphe uyandırıyor. Eşleşme olarak Magic'in Parker da gelse Cousy de gelse tarumar edeceği açık ama kalan pozisyonlarda Spurs takım şeklinde bir parça daha ağır basıyor gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Odinn#21

quote:

Orijinalden alıntı: marophat

Hani isim olarak Lakers önde ama takım olarak çıkıp oynasa Spurs'un önünde durulmaz.

Ben de benzer düşünüyorum. Boston severler kusura bakmasın ama Cousy sevdiğim Celticlerden olmasına rağmen sol elinin alenen ölü oluşu, çoook eski dönemde iyi oluşu çeksi puan. Hani Parker kağıt üzerinde en fazla dezavantaj yaratacak kısa gibi dursa da, Cousy o. Ayrıca Russell haricinde ağır çekim bir takım oldu. Yani evet, buram buram basketbol zekası fışkırıyor Bird ve McHale sayesinde, Russell zaten tarihin en büyük 2-3 pivotundan biri-en büyük savunmacı, ama atletizm-hareketlilik yoksunu olarak kaldılar. PP34'ü de düşününce bir de.

Lakers kadrosu isim ve potansiyel olarak daha ağır dursa da 1999'da prime'ından biraz uzaklaşmış Robinson ve henüz prime'ına varmamış bir Duncan ile ne derece sert savunma yapabildiği görülmüştü zaten. İkisini prime dönemleriyle potaaltında düşününce ürküyorum. Daha iyisi anca Hakeem-Russell ile olur ki konuyla alakasız bir ikili oluyor zaten. Bir de Spurs'ü takım olarak hayal etmesi daha kolay çünkü Gervin haricindeki kalan 4 isim 2003 şampiyonluğunu paylaştılar, hep birlikte sahada oldukları dakikalar oldu.

Lakers'ı o şekilde sahada düşünmek bir açıdan zor, West ile Baylor yan yana oynamış isimler zaten. Keza Magic ve Kareem de. Kobe tek kalıyor. Wets-Baylor 60-70 arası yardırdılar, Magic-Kareem 80-90, Kobe 00-10. 20şer senelik fark var hep. Biraz da o şüphe uyandırıyor. Eşleşme olarak Magic'in Parker da gelse Cousy de gelse tarumar edeceği açık ama kalan pozisyonlarda Spurs takım şeklinde bir parça daha ağır basıyor gibi.

Hocam yapma gözünü seveyim. 1 numara zaten Lakers her türlü alır da 2 ve 3 numara da da Lakers alır. Senin yazdığın sıralamalara göre konuşursak eşleşmelere bir bakalım; Paul Pierce-Kobe-Gervin. Bariz şekilde P.P son sırada kalır ama Kobe Gervin'den iyidir, Kobe bu eşleşmeyi alır.
    3 numaralara bakalım; Larry Bird-Jerry West-Ginobili. Bariz şekilde Ginobili sonuncu, ama burada şu sorun var, 3 numara olarak mı değerlendirilecekler yoksa bireysel performans açısından mı ? Bireysel olarak ise Jerry West öndedir ha 3 numara diyorsan West zaten 3 numara oynayamayacağı için Bird.
    4 numarayı Duncan 5 numarayı ise Bill Russel alır. Ama genel olarak Lakers daha başarılıdır isim açısından baktığında.

• Sahadaki performansları açısından düşünsene bir de. Ben demiyorum ki Spurs'tekiler Lakers'ın isimlerinden daha ağır basıyor diye.

Magic kariyeri boyunca maç başına 13,2 şut kullanmış ortalama.
    Kobe maç başına 19,3 şut deniyor kariyerinin başından bu yana.
    Jerry West 20,4 şut denemiş.
    Elgin Baylor 23,8.
    Kareem de Lakers'ta 16 tane denemiş.

92,7 şut etti sana. Tam, 12 kişilik bir takımdan değil, 5 tane oyuncudan bahsediyorum yav. Bu kadar şutu atabilecekler mi sahada? Nasıl paylaşacaklar falan? Ben işin sahaya yansıtılacak tarafını düşünüyorum.

-----

Aynı hesabı Celtics için yapınca;
    Cousy 17,8 - PP34 16,3 - Bird 19,3 - McHale 12,7 - Russell 13,4 | Toplam 79,5

Spurs;
    Parker 13,5 - Gervin 20,1 - Ginobili 10,8 - Duncan 15,8 - 14,4 | Toplam 74,6

93 nerede, 75-80 aralığı nerede. Ya Lakers'ı bu aralığa çekip düşün, ya da Celtics ve Spurs'ü Lakers kadar şut kullanırken düşün ki yüzde olarak Spurs 5i en yüzdeli atan 5.

Hatta tam isabet yüzdesi vereyim saha içi için; Celtics; 45,88%. Lakers; 48,42%. Spurs; 50,17%.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 15 Şubat 2011; 2:25:50 >

• Spursun guardları LA in guardlarının kıyısından köşesinden geçemez bence. Manu ile Parker 20 yıl sonra insanların aklına gelmeyecek bile belki.. Hele bide Magic, Kobe ve JerryWest ile karşılaştırılması söz konusu olamaz bence..
  • quote:

quote:

Cheeks
    Iverson
    Erving
    Barkley
    Malone

Ki bu listeye Wilt bile yazılabilir.Yani;
    Iverson
    Erving
    Barkley
    Malone
    Chamberlain

Ayıp ettin sanki() 76ers'a şahsen ben bu yazdığım bütün isimleri 76ers efsanesi olarak görüyorum daha yakın geliyor 76ers oynadıkları diğer takımlardan bana göre.Ayrıca 76ers ankete eklenirse benim oyum 76ers'a gider gibi çok güçlü takım yav harbi;AI,Dr.J,Sir Charles,Moses,Wilt the Stilt of ki ne off...

• Odinn; bence güncel anket sorularını ilk mesajınada ekle. mesajların arasından yeni soruyu bulmak zor oluyor
  • quote:

quote:

quote:

Cheeks
    Iverson
    Erving
    Barkley
    Malone

Iverson
    Erving
    Barkley
    Malone
    Chamberlain

Ayıp ettin sanki() 76ers'a şahsen ben bu yazdığım bütün isimleri 76ers efsanesi olarak görüyorum daha yakın geliyor 76ers oynadıkları diğer takımlardan bana göre.Ayrıca 76ers ankete eklenirse benim oyum 76ers'a gider gibi çok güçlü takım yav harbi;AI,Dr.J,Sir Charles,Moses,Wilt the Stilt of ki ne off...

Usta talebiniz için ekleyeyim de dediğim gibi benim anket sorumun soruluş mantığına uymadığından pek de cazip gelmiyor açıkçası. Lakers'ta başardıkları olarak Shaq Kareem'in önüne geçer mesela. Bu mantıkla devam edince yazdığım kadrolarda da değişiklikler olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanctus Diavolos

Odinn; bence güncel anket sorularını ilk mesajınada ekle. mesajların arasından yeni soruyu bulmak zor oluyor

Oldu mu müdür? Bak bakalım ilk mesaja, beğenecek misin?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Cheeks
    Iverson
    Erving
    Barkley
    Malone

Iverson
    Erving
    Barkley
    Malone
    Chamberlain

Usta talebiniz için ekleyeyim de dediğim gibi benim anket sorumun soruluş mantığına uymadığından pek de cazip gelmiyor açıkçası. Lakers'ta başardıkları olarak Shaq Kareem'in önüne geçer mesela. Bu mantıkla devam edince yazdığım kadrolarda da değişiklikler olabilir.

Valla hocam bana bi' tane efsane PHI beşi yaz desen bunu(AI,Dr.J...) yazarım Lakers beşi yaz desen;
    Magic
    West
    Kobe(Worthy)
    Baylor
    Jabbar(Shaq)

Karar vermek zor olsa da senin beşi yazarım.Ama cazip gelmiyor istemiyorsan koyma yani.

• quote:

Oldu mu müdür? Bak bakalım ilk mesaja, beğenecek misin?

çok şukela olmuşhatta tüm anket sorularını ve sonuçlarını yazarak çok güzel bi iş yapmışsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cellar Door

Valla hocam bana bi' tane efsane PHI beşi yaz desen bunu(AI,Dr.J...) yazarım Lakers beşi yaz desen;
    Magic
    West
    Kobe(Worthy)
    Baylor
    Jabbar(Shaq)

Karar vermek zor olsa da senin beşi yazarım.Ama cazip gelmiyor istemiyorsan koyma yani.

Hani sorunun açılış mesajında yazdım ya Rose-MJ-Pippen dışında uzun rotasyonunu tamamlaması çok zor diye. 76ers için de benzediğini düşünüyorum. Cheeks-AI-Erving. Barkley'nin draft edildiği takım olmasını da saysak bile Moses Malone 5, Wilt 3 sene 76ers oldu.

Moses'lı olarak ekledim;
    Cheeks
    AI
    Erving
    Barkley
    Moses

Yalnız Laker oldukları dönemi değerlendirirsek;
    Kareem 14 senede 3 MVP - 6 All NBA First Team - 4 All NBA Second Team - 5 Şampiyonluk - 1 Finals MVP
    Shaq 8 senede 1 MVP - 6 All NBA First Team - 1 All NBA Second Team - 3 Şampiyonluk - 3 Finals MVP

Shaq daha önde, di' mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 15 Şubat 2011; 18:20:48 >

• quote:

quote:

Magic
    West
    Kobe(Worthy)
    Baylor
    Jabbar(Shaq)

Hani sorunun açılış mesajında yazdım ya Rose-MJ-Pippen dışında uzun rotasyonunu tamamlaması çok zor diye. 76ers için de benzediğini düşünüyorum. Cheeks-AI-Erving. Barkley'nin draft edildiği takım olmasını da saysak bile Moses Malone 5, Wilt 3 sene 76ers oldu.

Moses'lı olarak ekledim;
    Cheeks
    AI
    Erving
    Barkley
    Moses

Yalnız Laker oldukları dönemi değerlendirirsek;
    Kareem 14 senede 3 MVP - 6 All NBA First Team - 4 All NBA Second Team - 5 Şampiyonluk - 1 Finals MVP
    Shaq 8 senede 1 MVP - 6 All NBA First Team - 1 All NBA Second Team - 3 Şampiyonluk - 3 Finals MVP

Shaq daha önde, di' mi?

Wilt bence Phillydir ama sen bilirsin tabi, 76ers'da 3 sene ama Philly'de Warriors'da oynadı Overbrook'da okudu.

Shaq Lakers kariyeri olarak önde ama Kareem'i kariyer olarak Shaq'ın önüne koyarım.Ama Shaq Lakers kariyeri olarak daha önde bunu da inkar eden kimse çıkmaz.Yani bence Shaq da koysa Kareem de koysan kimse neden Shaq'ı/Kareem'i koymadın demez.Ama bence Kareem ismi daha bi yakışıyor Lakers'a.

ps:Yeni nickimle ilk mesajım bu.

• quote:

Ama bence Kareem ismi daha bi yakışıyor Lakers'a.

ps:Yeni nickimle ilk mesajım bu.

Bence de Kareem daha çok yakışıyor.

PS: Basketbol bölümüne attığım 999. mesaj bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 15 Şubat 2011; 19:00:43 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.