Şimdi Ara

Plaka'dan Ceza Yedim! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
7.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İtiraz edin ve itirazınızı konudaki gibi belgelerseniz cezanız iptal edilir, dediğiniz gibi polis 'in bilgisizliğine gelmiş olay şayet iddianız gibi ise bilgim fazla olmadığı için senin açıklamalarına göre doğru olduğunu kabul edersek sen haklı çıkarsın, peşini bırakma derim, senin gibi yapanlar az olduğu için bilgi eksikliği oluşmuş.

Malum ülkemizde tüm memurlar her şeyi net bilmiyor artı onların hakları var her gün bir madde bir yasa bir kanun değişir hale geldi ülkemiz.

Askerlik şubesinde bir memurlayım bilmiyor bana soruyor, ben internetten araştırdım da o da yönetmeliği okuyayım dedi açtı mavi bir klasörü ara ara bulamadı çok sayfa var burada dedi resmen kafa kırıyor neyse sorun sağa olsa başka askerlik şubelerini aradı da cevabını aldı ve diyor evet genççç senin dediğin gibi bir şeyler varmış diyor resmen o an sövesim geliyor içimden ama işte devlet için susuyoruz neyse bu tür vakalar yaşanmıyor değil liyakatsızlıkta ortada malum o yüzden sabırlı bir şekilde hakkını ara ve kazanırsın dert etme.

Merak ettiğim bir şey oldu fotoğrafta aracının sol tampon bölümündeki yonca anahtarlığı gibi bir anahtarlık var ve anahtarlık ile trafikte aracı nasıl kullanabiliyorsun sorun çıkarmıyor mu yani kavşak, kasis, çukur, tümsek, engebe taş, boşluk, fren, gaz gibi eylemler gerçekleşirken bu anahtarlık aracında ciddi çatur çutur takır tukur sesler çıkarmıyor mu ben çıkarır diye tahmin ettim o sesi duydukça aman aracı çarptırdım aman araca bir şey madde çarptı sanardım kafam hep oraya takılı kaldırdı sende böyle bir durum etki oluşmuyor mu diye merak ettim de, cevaplarsan sevinirim. :)

• Türkiyede iki çeşit plaka var, biri standart uzun diğeri de kare plaka. Bir de herkes çok bilmiş gibi itiraz et kesin sonuç alırsın diyor. Polise cahil demişler birde, adam tam da görevini yapmış. Açıp mevzuattaki ölçü kısmını net okumadınız herhalde

Kare plaka alabilmek içinse yetkili servisten onay kare plakalıdır yazısı alıp plakayı öyle bastırıyorsunuz. Normalde plakaların hepsi standart olarak bildiğimiz otomobil plakası ölçülerinde basılır.

Mevzuatta tescil plakaları kısmında ilk önce plaka tanımı yapılmış ve ölçüleri de anlatılmış araçlar için. 1'inci maddedekiler küçük plakalar, ikinci maddedekiler ise büyük plaka.

Ölçüleri

1) Motorlu bisiklet, motosiklet, yük motosikleti ve lastik tekerlekli traktörlerde 15x24 santimetre, <<<= Küçük plaka oluyor, otomobil ya da uzun plaka kullananlar için izine tabi

2) (Değişik:RG-21/3/2012-28240) Otomobil, kamyonet, minibüs, kamyon, çekici ve otobüslerde ön plaka 11x52, arka plaka 11x52 veya 21x32 santimetre; plaka yerlerinin bu ölçülere uymaması halinde ölçüler 15x30 santimetre, en ve boyda olur.

Daha sonra aşağıda demişki, araç yerinde özel yer varsa büyük takma çirkin olur küçük takabilirsin. Yani birinci maddedekini takabilirsin diyor. İşte bunu alabilmen içinde servisten kare plaka alabilir yazısı almalısın.

Sizin yapacağınız, aracımın görüntüsü bozuluyor diye mevuzatta değişlik isterim ben deyip cimer'e falan yazmanız. Yoksa cezaya itiraz etseniz hiç bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Mevzuattaki ölçüler dışındaysa eğer ki öyle gözüküyor suçlu bulunursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.R.A.C.L.E -- 26 Ekim 2019; 4:11:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

hadi be oradan arabanı övecen diye hemen renault a laf çakma megane 4 ün iç kısmı doblo direksiyonlu linea trim li guiletta dan katbekat daha kalitelidir git araştır hala renault u symbol den ibaret sanıyorsunuz guiletta dıştan güzel olsada içi egea seviyesinde
    Megane 4 kaç yılında çıktı, Giulietta kaç yılında çıktı kardeşim? 2010 yılında tanıtıldığı sırada hala Megane 2 satılıyordu, Giulietta şu an bile çok güzel bir tasarıma sahip, yani Megane 3 model değişirken Giulietta güncelliğini koruyabiliyor. Ayrıca kendi dediğine geliyorsun, Alfa'yı Giulietta'dan ibaret sanıyorsun. :) Git biraz Giulia'yı, Stelvio'yu incele de gel bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: westberlin

Boşuna itiraz edip yorulmayın, paylaştığınız yönetmelikte açıkça plaka basımında yetkili tek mercinin Şoförler Odası olduğu yazar. Plakalarda bulunan damga makinesi de keza sadece Şoförler Odasında kilit altındaki bir odada bulundurulur, bahsettiğiniz maddede açıkça belirtmese de, ilaret ettiği "küçük plaka" kare olarak bildiğimiz plakadır. Şu an trafikte elektronik bir geçiş sürecindeyiz, plaka ile alakalı baskılar da bu yüzden. Radar sandığımız o kameraların çoğu PTS sistemidir, bu cihazlar da sadece standart tip plakaları okuyor.

Siz bir vatandaş olarak yönetmelikteki boşlukta şansınızı denemişsiniz, tutnamış. Fakat hakaret içerikli cümleler kurmanız hoş değil. Kontrol mekanizması kırıldığı an kaos başlar.
    Haklısınız, ancak bütün plaka tanıma sistemlerinde plakayı okuyabiliyor kameralar. Özellikle Sivrihisar-Ankara arasındaki 2 farklı ortalama ölçen kamerada da yazdı plakayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

İtiraz edin ve itirazınızı konudaki gibi belgelerseniz cezanız iptal edilir, dediğiniz gibi polis 'in bilgisizliğine gelmiş olay şayet iddianız gibi ise bilgim fazla olmadığı için senin açıklamalarına göre doğru olduğunu kabul edersek sen haklı çıkarsın, peşini bırakma derim, senin gibi yapanlar az olduğu için bilgi eksikliği oluşmuş.

Malum ülkemizde tüm memurlar her şeyi net bilmiyor artı onların hakları var her gün bir madde bir yasa bir kanun değişir hale geldi ülkemiz.

Askerlik şubesinde bir memurlayım bilmiyor bana soruyor, ben internetten araştırdım da o da yönetmeliği okuyayım dedi açtı mavi bir klasörü ara ara bulamadı çok sayfa var burada dedi resmen kafa kırıyor neyse sorun sağa olsa başka askerlik şubelerini aradı da cevabını aldı ve diyor evet genççç senin dediğin gibi bir şeyler varmış diyor resmen o an sövesim geliyor içimden ama işte devlet için susuyoruz neyse bu tür vakalar yaşanmıyor değil liyakatsızlıkta ortada malum o yüzden sabırlı bir şekilde hakkını ara ve kazanırsın dert etme.

Merak ettiğim bir şey oldu fotoğrafta aracının sol tampon bölümündeki yonca anahtarlığı gibi bir anahtarlık var ve anahtarlık ile trafikte aracı nasıl kullanabiliyorsun sorun çıkarmıyor mu yani kavşak, kasis, çukur, tümsek, engebe taş, boşluk, fren, gaz gibi eylemler gerçekleşirken bu anahtarlık aracında ciddi çatur çutur takır tukur sesler çıkarmıyor mu ben çıkarır diye tahmin ettim o sesi duydukça aman aracı çarptırdım aman araca bir şey madde çarptı sanardım kafam hep oraya takılı kaldırdı sende böyle bir durum etki oluşmuyor mu diye merak ettim de, cevaplarsan sevinirim. :)
    Ben de yonca konusunda sizin gibi düşünüyordum ancak taktıktan sonra hiç duymadım. :) Trim seslerinden ya da radyodan duyulmuyor olabilir.

• Hiç darılıp gücenmeyin, Kafanıza ölçülerde göre dışarıda plaka bastırmışsınız, bu durumda haksızsınız.

O zaman herkes kafasına göre dışarıda plaka bastırsın ne gerek var ölçüye standarda ? ne gerek var yönetmeliğe ve mevzuata ...

Siz diyorsunuz ki benim mazeretim var , mevzuatta ki standart kare plakadan takabilirsidiniz.
    Siz Göreli hoşunuza gitmedi diye kare takmak istemediniz ve kafanıza göre dışarıda plaka bastırdınız.

Hiç boşuna tamponda ki plaka yeri uygun demeyin, kara plaka pek ala olurdu oraya...

Mazeret kapısını açtın mı Katilin bile mazereti vardır ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Multistrada

Hiç darılıp gücenmeyin, Kafanıza ölçülerde göre dışarıda plaka bastırmışsınız, bu durumda haksızsınız.

O zaman herkes kafasına göre dışarıda plaka bastırsın ne gerek var ölçüye standarda ? ne gerek var yönetmeliğe ve mevzuata ...

Siz diyorsunuz ki benim mazeretim var , mevzuatta ki standart kare plakadan takabilirsidiniz.
    Siz Göreli hoşunuza gitmedi diye kare takmak istemediniz ve kafanıza göre dışarıda plaka bastırdınız.

Hiç boşuna tamponda ki plaka yeri uygun demeyin, kara plaka pek ala olurdu oraya...

Mazeret kapısını açtın mı Katilin bile mazereti vardır ...
    Haklı olduğunuz noktalar var ancak yoruma açık bir madde koymak hangi mantığa sığıyor? Yönetmelikteki maddeler kesin bir dille yazılmalı ve mazerete yer vermemelidir. Bugünden önce de en az 5 defa çevirmeye girdim bu plakayla, her seferinde de polisler söylemeden kendim söyledim üzerindeki yere uygun plaka takılı diye ardından da yönetmeliği gösterdim, hepsi de yönetmeliğe bakıp sorun olmadığını söyledi zira plakada hem hologram hem de cemiyet mühürü var. Bu durumda hangi memur görevini yerine getirmiyor? Öncekiler mi yoksa bu cezayı yazan mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McRae555 -- 26 Ekim 2019; 11:36:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: McRae555

Haklı olduğunuz noktalar var ancak yoruma açık bir madde koymak hangi mantığa sığıyor? Yönetmelikteki maddeler kesin bir dille yazılmalı ve mazerete yer vermemelidir. Bugünden önce de en az 5 defa çevirmeye girdim bu plakayla, her seferinde de polisler söylemeden kendim söyledim üzerindeki yere uygun plaka takılı diye ardından da yönetmeliği gösterdim, hepsi de yönetmeliğe bakıp sorun olmadığını söyledi zira plakada hem hologram hem de cemiyet mühürü var. Bu durumda hangi memur görevini yerine getirmiyor? Öncekiler mi yoksa bu cezayı yazan mı?

Alıntıları Göster
    b) Ölçüleri
    1) Motorlu bisiklet, motosiklet, yük motosikleti ve lastik tekerlekli traktörlerde 15x24 santimetre,
    2) (Değişik:RG-21/3/2012-28240) Otomobil, kamyonet, minibüs, kamyon, çekici ve otobüslerde
    ön plaka 11x52, arka plaka 11x52 veya 21x32 santimetre; plaka yerlerinin bu ölçülere uymaması halinde
    ölçüler 15x30 santimetre,

ölçüler kısmını hiç okumamışsınız galiba

Türkiye de Şöförler Federasyonu haricinde dışarıda basılan plakalar geçersizdir. Bu bile başlı başına bir suç konusu

Ayrıca şu linkteki
    araçlarda da görüleceği gibi çoğunluk nizami şekilde plakalarını takmış

• aynısını yukarıda yazdım ben de ama işte yoruma açık deyip duruyor arkadaş. Ölçüler belirtilmemiş olsa kesinlikle haklın kardeşim ama maalesef ölçüler verilmiş.

Küçük plaka takılabilir maddesi birinci kısımdaki motor için olan küçük plakalar için söylenmiş. Yani yoruma açık değil aslında, çünkü sana yukarıda bir ufak bir de büyük plaka ölçüsünü zaten yazmış, servis sana "kare plaka alabilirsin belgesi" verebiliyorsa bu belgeyle alıp kullanabilirsin. Kare plaka onayı olmadan kare plaka takmak da yasak zaten ondan da ceza yersin. Otomobil ruhsatı aldığında verilecek standart plaka 11x52'cm'dir.
  • HondatugraL kullanıcısına yanıt
    Cam tavanlı arabayı çift renk diye çevirip kim ceza yazmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kare plaka alıp böyle takın sizde.

Plaka'dan Ceza Yedim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 26 Ekim 2019; 17:15:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ülkede plakaların yazı tipi ve harf aralığının bile standardı yokken siz neyi tartışıyorsunuz...
  • quote:

Ben de yonca konusunda sizin gibi düşünüyordum ancak taktıktan sonra hiç duymadım. :) Trim seslerinden ya da radyodan duyulmuyor olabilir.

Alıntıları Göster
    Anladım, kazasız belasız sürüşler.

• McRae555 kullanıcısına yanıt
    Eğer şoförler odası basmamışsa herhangi bir hak iddia edemezsiniz diye düşünüyorum, ayrıca üzerinde mühür olması sahteciliğe kadar gider.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mydonose13

hocam üzerinde mühür bulunuyor demişsiniz gerçi ama bu plakayı şoförler odası mı bastı? daha önce hiç görmedim bu boyutlarda plaka.
    @McRae555 yani maddeye gore takmaniz gereken plaka ufak boyutlu dikdortgen olan, motorlarda olandan. Siz ozel plakalik yaptirmissiniz ve uzerinde yasal olmayan sekilde damga ve hologram var. Polis sirf bu sekilde araciniza cok buyuk cezalar yazabilir. Ayrica size de para cezasi gelebilir sahtecilikten. İtiraz edecekseniz eger en azindan yeniletin on plakayi yasal olan ile. Aksi halde agir suc iceriyor, calinti araca sahte plaka takmakla ayni sey yaptiginiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 26 Ekim 2019; 21:51:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Şu ülkede plakaların yazı tipi ve harf aralığının bile standardı yokken siz neyi tartışıyorsunuz...
    Hepsi mevcut efendim, aksi her durum cezaya tabidir. Kameralara ozel yapilir tum plakalar, kolay okunmasi icin. Uzerinde yapilan her oynama plakaya delik acmak bile suan suc.

• quote:

Araç 2,5 yıldır bende, 2017de almıştım. O zaman 63 bine gelmişti, 2012 model 1.4 170 Otomatik. Kronik bir problemi yok. 1.4 TSIlar gibi yakıyor, ne çok ne az. İç mekanı kalitesiz bu bir gerçek, ancak dış görünüşü ve sürüş hissi o açığı kapatıyor. Umarım bulursunuz aradığınız arabayı. Ancak bir tavsiye, ufak plaka takmayın. :)

Alıntıları Göster
    Ben de konuyu değiştirecetim özür dilerim ama nasi 1.4 TSI gibi yakıyor hocam , dizel mi aracınız ? 1.4 multiair tct ben de bayağı yakıyor çünkü :)

• theVerge T kullanıcısına yanıt
    Nerde mevcut? Örnek; 34 plaka fontuyla 06 plaka fontu aynı mı? Aynı diyorsan git bir göz doktoruna görün...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azstek

Cam tavanlı arabayı çift renk diye çevirip kim ceza yazmış
    çok bilgili polis arkadaşımızın biri.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.