< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6290. sayfa)
-
-
Stalker markasının ps çöplerine göre daha fazla ağırlığı var teknik sorunlarından dolayı puanı kırıldığı için saniyesinde çöplemişsin bravo buradan da oynamadığın bariz anlaşılıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu konuyu birkaç gün önce konuşmuştuk. Oyun yok demek fazla kötümser bir bakış açısı. Sizin zevkinize göre oyun yok derseniz bunu anlarım çünkü bu kişisel zevk ve beklenti meselesi fakat oyun hiç yok demek genelleme yapmaktır ki hem sektördeki oyun satış trendi, hemde kullanıcının genel 2024 memnuniyeti bunun aksini söylüyor.
Mesela benim açımdan asla Gow yada tlou devam oyunu gelmesini istemem. Bunların yerine yeni ip tercih ederim çünkü hem hikayeleri bitti, hemde yeni bir hikaye anlatmalarını ve risk almalarını tercih ederim.
Sektörün üretim konusunda yavaş kalması ise kabul edilir bir eleştiri. Oyun geliştirme süreleri arttı. Maliyetler arttı ama bunu kullanıcı olarak biz talep ettik. Naughty Dog yada Rockstar firmalardan 2A kalitesinde, daha sanatsal çizimlerin olduğu bir oyun gelse birçok insan burun kıvırır çünkü müşterinin bu firmalardan talepleri artık daha iyi grafik ve animasyon.
Bir diğer eleştiri ise ps4'e oyun çıkarılması. Eğer Sony kendi 1. Parti oyunlarını ps4 e çıkarmaya devam ederse bu elestirinizi anlarım ama 3. Parti stüdyoların hala yüksek sayıda kullanıcıya sahip olan Ps4 ve Xboxone platformlarına oyun çıkarmasına neden engel olsunlar ki. Sonuçta o marketlerde satılan oyunlardanda para kazanıyorlar. Bu aynı düşük seviye ekran kartlarına uyumlu olacak oyun yapmayın demek gibi birsey. Sonuçta firmalar mümkün olan en fazla sayıda kullanıcıya ulaşmak için bunu yapıyorlar. Hala Cod ve Fifa gibi oyunlar eski nesil konsollara çıkıyor. Demekki satış rakamları yeterli geliyor firmalara. Siz kişisel olarak ps4 versiyonu ile ps5 versiyonu arasında değecek kadar fark gormuyorsaniz her zaman ps4 alabilir ve kar edebilirsiniz. Sonuçta bunlar kişisel tercih. Sürekli cod fifa yada fortnite oynayan biri şimdilik ps5 upgradeine ihtiyac duymuyor olabilir. Zira GTA6 geldiği zaman bu oyuna ilgi duymayıp yeni nesil konsola gecmeyecek bir sürü insan olacaktır.
Her zaman söylediğim gibi, firmalar keşke bireysel olarak benim istediğim şekilde oyun yapsalar ama işler hiçbir zaman böyle yürümedi. Birçok insan geçmiş senelerde çıkan iyi oyunları hatırlayıp ne güzel senelerdi diyor ama aynı senelerde çıkan kötü oyunları aklına bile getirmiyor. Burada önemli olan sizin aldığınız cihazdan memnun olup olmamanız. Eğer memnuniyetsizlik hissediyorsanız o platformu kullanmayabilir, yada o cihazı elden çıkarabilirsiniz. Böylece başka bir platforma geçiş yaparken kendinize ekstradan kaynak yaratmış olursunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Benim tek derdim eğlenmek, bu forumda da eğlendiğim için duruyorum bazen saçmalıkları midem kaldırmıyor gidiyorum. Hepsi bu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben tamamen ps studio oyunlarından bahsediyorum. Örnek verdiğim gibi cod oyuncusu olarak gamepasse ve pcye bedava gelmişken aynı şekilde diablonun ve üstüne stalkerın kalkıp ps5i açmıyorum zaten. Pc xbox yürüyor.
Psi alma sebebim exclusivleri oynamak çünkü pc sürümleri tam oturmadı bug dolu. Ama ps4ün ötesine geçilemedi. Konsol neslinin sonu geldi ps5 külliyatı bomboş. 3rd partilerden bahsetmiyorum. Onların ps4e çıkarması normal.
Resmen sony oyun üretmeyi bırakmış. Şu Concord oyununa harcanan zaman efor yüzünden ortada kaldılar resmen. Çıkarsana kardeşim ps5 oyunu sen malın sahibisin zaten.
Tabiki tartışalım da kendin 2 exc oynayınca ps in vasıfsız hale geldiğini xbox un da cod falan verdiğini söylüyorsun ya , ben de dedimki çoğunluk senle hem fikir değil. Hepsi buydu abartma. Sakin ol
Elden Ring Ps'te Pc'den daha iyi iddiasından sonra daha ciddiye alamam ben o kişiyi. FX 8350 işlemci ile oynanmış sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 28 Kasım 2024; 16:25:4 > -
Ben sakinim zaten. Vasıfsız çünkü kalkıp açma tuşuna basma gereksinimim olmadı ragnaroktan sonra.
Xboxın adı gecse ne olucak, oyun tarihinden silineli çok oldu, sadece resmiyete binmedi. Gamepass ve xbox studios devam edecek hayatına , konsol işi bitti
Hocam bariz şekilde yanlış bilgi. Bilmesek inanıcaz. 10 yıllık işlemci ile oynanmıyorsa mümkün değil. Elden Ring genel olarak da sıkıntılı teknik noktada ama konsollarda daha da sıkıntılı. Düzgün bir işlemci ile çok daha iyi Pc tarafında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 28 Kasım 2024; 16:25:36 > -
Yav Cerny gönül gözü Pro güncellemesi alana her şey mümkün hocam, boşuna “4090’dan bile iyi len” mesajları dönmüyor. Adamlar gönül gözüyle bakıyor
Güzel bir pc varsa acelen de yoksa artık ps e hiç gerek yok haklısın. Benim gibi erken oynamak istiyorsan Sony exc o zaman gerek var, anlaştık yani👍🏻
Buda tamamen kişisel bakış açısına göre değişiyor. Eğer konsolun ilk 4 senesini kiyaslayacaksaniz bir önceki neslin ilk 4 senesine bakmak lazım bence. 2013 2017 arası ps4 dönemi ile 2020 2024 arası ps5 dönemlerinde Eğer ps4 döneminde daha mutlu olduğunuzu dusunuyorsaniz bu sizin için tabiki kötü bir yatırım oluyor. Ben ise tam tersini düşünüyorum. Üstelik iki dönemi tüm oyun marketi olarak degerlendirirsek bence açık ara 2020 2024 dönemi üstün gelir. Dediğim gibi eğer ürünü özel oyun oynamak için alıp, bundan memnum kalmadiysaniz tabiki eleştirmek ve gerekirse platformdan ayrılmak size uygun olandir. Sadece sizin gibi düşünmeyen, yaptığı yatırımdan mutlu olan ve çıkan oyunlardan keyif alan insanların olduğunu unutmamak lazım.
Tam olarak Gow tarzı yüksek bütçeli ve kaliteli animasyon ve grafik içeren oyunları her sene bekliyorsaniz tabiki o cihaz sizi memnun etmez çünkü zaten bu oyunlardan nadir çıkıyor. Yoksa kim istemez ki her ay Rdr2 yada Tlou kalitesinde oyunları oynamayı. Eğer beklentiniz bu seviyede bol bol oyun oynamaksa üzgünüm sadece bu nesil değil, önümüzdeki her nesilde hayal kırıklığı yaşayacaksınız. Bunun yerine başka türden oyunları, daha niş ve küçük bütçeli oyunları denerseniz belki uzun süreler beklediğinizi hissetmezsiniz. 2 kaliteli yapım arasındaki boşlukları daha az zaman geçmiş gibi düşünür ve belkide yeni bir tür oyuna ilgi duymaya baslayabilirsiniz. Tabiki bu bir öneri. Belkide denediniz ve sizi memnun etmedi. O durumda memnuniyetsiz hissetmeniz normal. Buna yapacak birsey yok maalesef. Bende beklemek istemem ama acele edip tam bitmemis oyun çıkarılmasını asla istemem. Beklerkende aradaki bosluklarda oynayacak oyun aramayı seviyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam Sony excleri PC de harika çalışıyor sadece last of us sorunluydu ilk çıktığında onun dışında çok güzel portlar
Steamde 30 dolar oradan girdi zaten aynen last of us. Üzerinden biraz zaman geçsin bakarım tekrardan aynı oyunu oynamak tekrardan sıkacak beni ama ps5 slimi katlayacağından eminim benim pcnin görüntü olarak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirate19 -- 28 Kasım 2024; 16:53:6 >
PC'de oyunlar çöb en iyisi pies beş yaw
-
İleriye dönük bir başlık düzenlemesi yapalım bence. Pc vs nintendo Hepiniz bir gün aydınlanıp pc’ci olacaksınız. :)
Xbox 10. nesil konsol geliştiriliyor üzerine el konsolu yolda ama konsol işi bitmiş
30 milyon bile satamamışsınız bu nesil :D istediğin konsolu geliştir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X