Psssoruk teknolijisi tam verimli olamadı galiba gaz olmuş uçmuş. |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6315. sayfa)
-
-
silent hill 2'den zortsr teknolojisi kaldırılmış asrın rezilliği
eurogamer.netDF Weekly: Silent Hill 2 patched on PS5 Pro - and PSSR is gone from the performance modehttps://www.eurogamer.net/digitalfoundry-2024-df-weekly-silent-hill-2-patched-on-ps5-pro-and-pssr-is-gone-from-the-performance-mode
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
HAAAAAAAAAHAHAHAHAHA.
Oled alınca oturan PS PROm ayağa kalktı qanzi. Halay çektiriyor Oledime artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hortlak Fuat -- 3 Aralık 2024; 19:34:41 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Oyunlar yarım çıkıyor , 6 ayda anca toparlanıyor diye stüdyolara sövüyorduk.Artık konsollar da yarım çıkmaya başladı.Sen ne yaparsan yap konsolun kapış kapış satmaya devam ederse böyle geniş geniş yarım konsol çıkartıp , iki konsol parasına satarsın.Az bile yapıyor Sony helal olsun.
Xbox geçen nesil başı , Nintendo bir önceki nesil oyunculardan sağlam tokat yedi , kendine geldi.Bakalım Sony o tokatı ne zaman yiyecek.
-
Bari kendi kepaze teknolojilerinden vazgeçsinler FSR’ye geri dönsünler. 10 oyundan 9’u bozuk, biri şüpheli. Kendi düşen ağlamaz kimse kusura bakmasın. Şu konsolcuğu almak için 6 ay çiğ köfte yediniz ve buna değdi mi şimdi?
Özel bişey yapmanıza gerek yok hocam Pro konusunda temenni ayinlerine katılmanız yeterli.Bolca inşallah/maşallah
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ama sen Pro ile Fortnite + TLOU’yu 58. kere oynama şerefine erişmemiş gibi duruyorsun?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ara nesilde böyle bir yazılımsal destek vermeleri saçma oldu. Yapımcılar paso PS5 ve SX’e çalıştılar hatta hala old gen oyun çıkartanlar da var. Şimdi sen getiriyorsun PSSR koyuyorsun önlerine. Bunu kesinlikle bir sonraki nesilde yapmaları gerekiyordu. Ara nesil işi sıkıntılı.
Katılıyorum ama birinci parti oyunlarda sıkıntı çıkmayacak bence. Sorun diğer yapımcılarda.
Nintendo nasıl sağlam yediyse inanılmaz dönüş yaptı. Arada bir tokat yemesi lazım her firmanın.
-
Belki bizim bilmediğimiz bir şey oluyordur Pro'yu alınca. Bir aydınlanma bir uyanış. Denemeyen bilemez.
Bu arada buradaki yorumlardan dolayı iyice merakım arttı Stalker'a. Ama bekleyeceğim birkaç ay iyice toparlasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 3 Aralık 2024; 20:19:4 > -
Merhabalar,
Yaklaşık 2 ay önce PS 5 Slim Digital almaya karar vermiştim. Konsol fiyatlarını takip ediyordum. Hatta Amazondan'da 18.500 e almıştım. Ancak kullanılmış ürün geldiği için iade etim, araştırmaya devam etim.
Last Of Us 2 , Until Dawn , GOW Ragnarok, Horizon gibi çok fazla oynamak istediğim oyun vardı. Uzun zamandır konsol ve oyun dünyasından uzak kalmıştım. Ben eskiden beri hep PS ile oyun maceramı sürdürmüştüm. (PS 1-2-3)
Ancak Xbox Store ve PS Store'da 1-2 hafta gezindikten sonra, fiyat takibi ve ekonomi üzerine biraz yoğunlaşınca aslında bu istediğim oyunları alamayacağımın farkına vardım. Yani anlık bir kararla Xbox Series X'i sepetime eklerken buldum kendimi. Benim için fazlasıyla radikal bir karar oldu.
Umarım TLOU2, Horizon, Uncharted, Until Dawn, GOW, Detroit Become, Days Gone bunların pişmanlığını yaşamam :) PS4 alamamıştım. PS5 i alırım eski oyunlarıda oynarım diye düşünüyordum, ama PS tarafındaki fiyatların akla mantığa sığamayacak durumda olduğunu gördüm. Yani son söz olarak, PS4 ve PS5' te yer alan exclusive oyunların hiçbirini oynamamış ve önceliği tamamen hikayeli oyunlar olan biri olmama rağmen artık bende yeşil bölgeye geçmiş bulunmaktayım.
Not: Herhangi bir gaming bilgisayarım yok. Yani alacağım cihaz oyun oynamak için elimdeki tek seçenek olacaktı.
-
Sony'nin güzel oyunları var gerçekten ama kendinizi sıkıntıya sokmamak lazım çünkü cidden pahalı. Bana göre kişinin oyun bilgisayarı yoksa ve en makul şekilde oyun dünyasına girmek istiyorsa en mantıklı seçenek Xbox. Ki X alabilmişsiniz. S öneriyorum ben genelde en düşük bedelle işini halletmek isteyenlere. Xbox oyun tarafında çok daha ekonomik. Canınızı sıkmayın hocam. Devam. İleride kısmet olursa Pc, Ps ya da belki de ikisini de alırsınız. Bu işin düz mantık iyisi kötüsü yok. Bütçe, beklenti vs. ona göre en uygunu değişiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 3 Aralık 2024; 20:26:59 > -
Xbox oyunları daha iyi oynadıkça anlarsınız, doğru tercih için tebrik ederim.
-
Stalker için beklenebilir,ama dört başı mamur olması bir yılı bile bulabilir.Çünkü baya büyük oyun.Ben hazır hype varken ve herkes oynarken başlamak istedim.Arada bir deli etse de keyifle oynuyorum.Oyun deli gibi oynanıyor ve oynayan şöyle 15-20 saat geçirenin beğenmedigini görmedim.Benim için nesilin en iyi oyunlarından biri.Neredeyse 35 yıllık oyuncuyum,ilk defa yaşadığım şeyleri yaşattı bu oyun bana.
Bu nesil benim için en iyi oyunlar:
Elden Ring, Baldurs Gate 3,Alan Wake 2 ve STALKER 2
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 3 Aralık 2024; 20:51:5 >
Doğrusunu yapmışsınız. Playstation’ın kalitesini bir tek zaten OLED ile görüyorsunuz OLED olmadan anlamı yoktu. Zengin olmayanlar Playstation’a geçemez boşuna Koç grubu Türkiye hakkını almadı. Xbox halk konsoludur marketinin uygun fiyatı ve Series X tüm televizyonlarda en yüksek kalite performansı sunacaktır. Mutlu günlerde kullanın
Peşine takılan köpekleri , ulaşamayacakları bir yere çıkıp keklik gibi avlama keyfi.Her oyunda yaptığımız bu olayı burda yapamıyoruz.Bütün yaratıklar sen oraya çıkınca bir şeylerin arkasına saklanıyorlar.Daha önce hiç bir oyunda görmedim bunu ben mesela.
-
Ya öyle yapıyorlar ya da öyle manyak gibi pattern dışı haraket etmeye başlıyorlar ki vuramiyorsun zaten:)
Hocam ben 4K Ips monitör ile kullanacağım diye almıştım. Oled şartı varsa iade edeyim.
Şuana kadar kullandığım konsolları şuraya yazayım, sırasıyla ps1, ps3 slim, ps4, xbox one x, ps4 pro, ps5, xbox series s, ps5 digital, switch oled, steam deck, ps5 slim digital, ps5 pro. Ayrıca 7800x3d ve RTX 3090 lı pc'm de var. Burdanda anlayacağınız üzere bir markaya herhangi bir bağlılığım yok tek bağımlılığım teknolojiye Türkiyede konsol işi kim ne derse desin lüks işi yurt dışında bir maaşınla 5 tane alabildiğin aletlerin burada vergi ve gümrüklerle 2 katı fiyata satılması akıl karı değil. Zaten sırf 2 yıl garanti olacak diye bu cihazlara bu paraları vermekte akıl karı değil. Üstte saydığım aletlerden xbox one x hariç çoğu yurtdışı cihaz olmak üzere ikinci el olarak aldım. Xbox, PS kıyasına gelecek olursak şuan da 20 bin tl ye güzel bir pc toplayabildiğin yerde, ps5 te xbox ta akıl karı değil. Ha sadece fifa, cod oynarsın gamepass ve türkiye fiyatlarından dolayı bu durumda xbox alınabilir ama diğer türlü xbox konsol almanın hiç bir mantığı yok bana kalırsa. FPS ve Strateji harici oyunları pc de oynamak bana haz vermiyor. Konsol konforu kesinlikle PC de yok. Şimdi bu sene xbox a çıkmayan oyunlar üzerinden gidelim;
Black Myth Wukong -> Sadece PS5
Silent Hill 2 -> Sadece PS5
Stellar Blade -> Sadece PS5
Final Fantasy 7 Rebirth -> Sadece PS5
Helldivers 2 -> Sadece PS5
Astrobot -> Sadece PS5
Bu sene dışında jenerasyonda oynadığım aklımda kalan exclusive güzel oyunlar.
God of war Ragnarok
Spiderman Miles Morales ve Spiderman 2
Horizon Forbidden West(Bu neslin en iyi grafikli oyunu)
Ghost of Tsusima
Gran Turismo 7
Tüm bu oyunlara rağmen Playstationdan beklenti o kadar yüksekki bu oyunlar bile yeterli görülmüyor ve daha fazlası bekleniyor. Kesinlikle katılıyorum. Örneğin Days Gone 2, Bloudborne 2, Naughty dog yeni IP, Santa Monica yeni IP şimdiye kadar çıkmış olmalıydı.
----------------------
Playstationda olmayıp Xbox tarafında olup PC de oynadığım oyunlar
Starfield
Stalker 2
Hi-Fi Rush
Microsoft Flight Simulator
Buradan da göreceğiniz üzere fifa, cod harici XBOX kesinlikle anlamsız bir platform. Benim tavsiyem evet biraz pahalı olsada en mantıklı çözüm 20 binlik bir PC ve üstüne Ps5 alınması. Daha fazla bütçe varsa pc 30 binlik bir pc ye ps5 te 30 binlik ps5 pro ya yükseltilebilir tabiki. Oyunlarıda üstte belirttiğim gibi kardeşlik ve kiralama ile ucuza çözebilirsiniz. Bütçe sadece 20 binse ve aylık ayırabilecek fazladan bi kaç bin liranız yoksa kesinlikle PC en doğru platform. Bunun üstü ve altı biraz bütçeye bağlı. Bu arada grupta gerçekten taraftar sevitesinde fanatik arkadaşlar görüyorum kendi düşünceleri ama sonuçta zevk almak ve kafa dağıtmak için oyun oynuyoruz. Bu aletlerde bunun için üretilen aletler. O çakmış bu geçmiş bi anlamı yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X