PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6683. sayfa)
-
-
RE Engine adı üstünde RE gibi bir seri için tasarlanmış. RE7'yi oynarken Baker mülkünün dışarısının ne kadar kötü göründüğünü oynayan iyi hatırlar ama içeride ambiyans tamdı. Sonradan motoru dışarıda da güzel, en azından idare eder görünecek biçimde geliştirdiler.
Bu arada bir yerde okuduğum kadarıyla Capcom RE9 "mükemmel" olsun diye çok kasıyormuş çünkü 7 ve Village her ne kadar çok başarılı olsalar da aslında 90 üstünde kalan ortalama skor alamamışlar. Remake'leri dışarıda bırakırsak orijinal RE4'den beri hiçbir RE devam oyunu 90 metayı aşamamış (okuduğum kaynağa göre, henüz kontrol etmedim). İlginç bir bilgi, değil mi? Özellikle çıktığı zaman meme'leri her yeri dolduran ve yoğun bir hype'la beraber oldukça olumlu eleştiriler alan RE Village'ın öyle olması ilginç.
Okuduğum köşe yazısının yazarı RE2R ve RE4R'ü buna dahil etmiyor. Çünkü onlar ne kadar değiştirilmiş olursa olsunlar varolanların yeniden yapımından, yeniden anlatımından ibaretler. Capcom seriyi hikaye olarak ilerleten, "Remake" şeklinde yeni olmayıp gerçekten yeni olan RE oyunlarında uzun zamandır kusursuz bir başarı istiyormuş ama bu hedefini tutturamadığına inanıyormuş.
Esasında benim gördüğüm RE serisinin survival horror türünde hep kendi başına bir alt janra olarak salınması ve bu janrayı - özellikle geçmişte action - tarafında hırslı bir şekilde öne çıkarma/kendini aşma girişimlerinin genelde daha sıradan ve daha unutulabilir ana akım-vari oyunlarla - RE6 gibi - sonlanması. Ama survival horror ile action arasında çok güzel bir köprü kuran orijinal RE4 gibi bir klasiğe de vücut verebilir. Ondan dolayı Capcom'un RE9'a çok asılmasından olumlu veya olumsuz bir anlam çıkarmak benim açımdan çok zor. Bir tarafta RE4 gibi gayet orijinal iyi bir örnek varken öbür tarafta TPS halde bir Call of Duty olmaya bile soyunmuş RE6 olduğu için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Goblin mi hocam bunlar kanı yeşil aksın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bütün yorumlarınız kişiler üzerine ve insanlara laf atma üzerine. Bu açıdan hiç samimi bulmadım. Tarafsız değilsin bu arada. Tarafsız adam bütün platformları eşit yorumlar. Olay PC ya da kendi sevdiğiniz şeye gelince şakalar, laf atmalar kayboluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
netd müzikyoutube
Serdar Ortaç - Dansözhttps://www.youtube.com/watch?si=7Mhl6dPDClu4_hu1&v=LGRKsd-lrUc&feature=youtu.be
Tarafsız var mı konuda sence?Ben de tarafsız değilim,öyle bir iddaam da yok zaten.Hiç de olmadı.Taraf olmak da sıkıntılı birşey değil zaten.
Kişiler üzerine mesajım olmaz,dedikleri üzerine olur ama.Bak bir önceki mesajda bana "trol" demişsin ki çok problem değil.Ama ben sana aynısını söylesem çok alınacağına adım gibi eminim
RE engine’deki RE aslındaki logosunda da görüşeceği gibi “Reach for the moon”dan gelmektedir.
Resident Evil benim oyunculuk geçmişimdeki en önemli oyunlardan biridir. 6.jenarasyonda seri tıkanmıştı. Hatta bilindiği gibi dmc ve onimusha gibi oyunlar konsept araştırmalardan ortaya çıkmıştı. Resi 4 başarısından sonra seri bambaşka kulvara girmişti.
Yeni seride tekrar ivme kazandılar ama stüdyonun geleneği bakalım 9’da tekrar tıkanıklığa girecekler mi merak ediyorum.
Aslında bir hayran olarak bir seri olacak materyal olduğunu düşünmüyorum. Resi 4 bölüm tasarımı ve çağdaş şablon olarak yenilikçiydi. 7 ve village, Kojima’nın p.t.’ye öykünen oyunlardan biriydi. Remake’ler ile eski oyunları da güncellediler. Arada servis denediler ama olmadı.
Tahminim 9’da yine bir yeniliği deneyebilecekleri yönünde.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Nasıl yani? Senin o kişilere laf atma olayın laf atmak değil mi? Bence sen kendi yaptığın şeyleri fark edemiyorsun. Daha bir önceki sayfada PS5 Pro ana konuda şunları şunları diyorlar diye insanlara laf atmıyor musun? Bütün mesajlarınız kişiler üzerinden. Kişileri katmadan yazılmış bir tane bile mesaj yok. Hatta “oh mis kebap” diye sürekli bana laf atmıyor musun arkadan? Adımızı geçirip duruyorsunuz alıntılamadan. Bilinçli ve kasıtlı değil mi bu cümleler? Sürekli kişilere arkadan laf atma.
quote:
Orijinalden alıntı: Hortlak Fuat
Hahahahah. Adamlar buzdolabına, çamaşır makinesine htta ütüye bile çıkaracaklar neredeyse. O derece zor durumdalar. Xbox konsoluna güvenip yatırım yaparsan böyle zortlarsın:)Bu yüzden kuduruyorlar hocam zaten.Şu konuyu başından beri takip eden herkes hatırlar bilir Xbox bu alımları yaptığında buraya sayfalarca liste atıp bunların hepsi Xbox exc olacak Ps tarafı bu oyunlara erişemiycek diye göbek atan arkadaşlar şimdi gelmesi önemli değil ayağı yapıyor büyük ihtimal gözyaşlarıda klavyeye damlıyor bu arada
Çok keyifli oluyor her duyurulan oyundan sonra bizim için önemli değil diye sıra sıra buraya doluşmalarını izlemek
-
E sen banlanan üyeyle beraber benim "ahahaha" gülüşüm üzerinden alıntılamadan laf sokmuyor muydun zamanında?Çıkıp birşey dedik mi?
PC kullanıcılarına edilen "Sonradan görme","torentçi -beleşci","anneleri tencere pazarlıyor"'lar normal mi peki senin gözünde..
Yani herkes önce bir kendine bakmalı
Hep cımbız işine geldiği gibi.ND yeni oyunu duyurduğunda "işte Sony'den görmek istedigimiz" dediğimde yoksun,Oyun kel kadın üzerinden 73737 sayfa gömülürken ben ND savunurken yoksun.Sonra uvvvv Bonobo çok dalga geçiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 26 Şubat 2025; 15:30:14 >
-
-
Ama sen hiçbir şey yapmıyorum dedin üstte. Hiçbir zaman kişileri katmıyorum demedin mi? Şimdi tam tersini söylüyorsun. Niye ben diyince kabul etmek zorunda kaldın? Sütten çıkmış ak kaşıktın halbuki. Hiçbir zaman insanları ve kişileri karıştırmazdın. Senin yazdığın bütün mesajlar insanlara laf atmak üzerine. 24 saat “sana diyorum, gelinim sen anla” diyerek insanlar üzerinden gidiyorsun. Yaptınız şeyleri inkar etmezseniz o zaman daha dürüstçe olacak. Sonra da “biz çok güzel insanlarız, yüzyüze gelsek seversiniz” diyorsunuz. İşte bu hareketler bana hiç geçmiyor. Söylediklerinizle yaptıklarınız birbirini tutmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 26 Şubat 2025; 15:34:5 >
Kişilerin söylediklerini katıyorum dedim aşağıda zaten kardeşim.Bak mesela benim gülüşüm üzerinden yaptığınız laf çarpmalara da takılmamışım.Konu zaten böyle bir konu onu anlatıyorum sana
Bak ben buraya gelip "Qanzi OLED monitör aldım benim 4070,4090 gibi performans sergiliyor" dersem en yakın arkadaşım dahi benimle dalga geçer burada.İzahı olmayının mizahı olur çünkü.Abi gözünüzü seveyim Periah'a zamanında Atma Ziya görselinin üzerine Periah yazdım da gülüp geçtik birlikte ya.Bu kadar alıngan olmayın be kardeşim.Kar tanesi gibi:)
Buraya gelip ps5 pro 4070 performansı veriyor, pssr > dlss derseniz sabaha kadar dalga geçilir, kusura bakmayacaksınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnbry -- 26 Şubat 2025; 15:48:52 > -
Bana söylediklerinin tamamını sen yapıyorsun laf atarak. Madem hiç etkilenmiyorsun, neden sürekli kişileri katarak insanlara laf atıyorsun? Bütün yorumların kişilere. Bu arada, şakalar hiçbir zaman şaka değildir. Şaka kılıfına sokarak insanlara hakaret edilir. Üst mesajlarda benim kişilerle işim yok diyorsun. Yazdıkların tam tersi. Diyelim ki birine bücür desem, çirkin desem, kel desem, sonra da şaka yaptım desem, bu şaka falan değildir, hakaret edebilmek için kılıftır. Karşı tarafı rahatsız etmek için ve zarar vermek için yapılmış bir şeydir. Bence sen kendini biraz tart. Ondan sonra “biz çok güzel insanlarız” diyin. Neyse şimdilik daha uzatmaya gerek yok. Anlaşılmıştır sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 26 Şubat 2025; 15:55:18 >
Ben kimseye dediğin tarz bir ithamda bulunmadım.Öyle olsaydı ban, uzaklaştırma alırdım.Gördüğün gibi hep buradayım.Neyse konuyu kangren etmeye gerek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 26 Şubat 2025; 15:58:5 >
AllyX alalı Çok Farklı Bir Konsol Deneyimi oldu benim İçin ve Şimdi Bunların 8" 14" ekranlı yeni işlemcili modelleride geliyor olacak
Pratikte Bakılınca Bunlar ile oyun daha Pratik oluyor Tvde büyük ekrana takıncada yine keyif veriyor
Şuan İçin Mevcut konsollar kadar grafik gücü sağlıyor mevcut konsollarında bir an önce güncellenmesi gerekli
2sene sonra bunlar dahada Güçlenecekler Bakalım Bu Konsol Savaşlarından Kim Sağ Çıkacak
-
Abi biz onun zamanında nasıl hakaretvari konuştuğunu biliyoruz sana itham ettikleri şeyi kendi yapıyorlar
Benim konsolları deh dehleme nedenim el konsolları oldu hocam mesela. Senelerce “PC sorunlu len” diye gezdik. Sonra bir Rog Ally aldım, konsolda 30-24 fps dinamik çalışan oyunlar Rog Ally’da 60 fps çalıştı. İstediğin ayarı yap, istersen 30 fps oyna, istersen 60 fps. Mis gibi tercih sunuyordu o ilk nesil el konsolu bile.
O gün konsol oyunculuğumun son günü oldu. Yeni nesil mobil APUlar da baya canavar, yeni nesil el konsolları ciddi performans sunacak. Önemli olan iyi bir OLED ekran + iyi bir pil koymaları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 26 Şubat 2025; 16:6:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X