Şimdi Ara

PokeMMO-Kurulum ve anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Pokemon hayranları için bir oyun olan PokeMMO yaklaşık 3 yıldır falan var ve hala açık alpha'da. Öncelikle bu oyunu yaymak gibi bir amacım var çünkü bilmeyeni çok. Öncelikle oyundan bahsedeyim. Arkadaşlar oyun bizim bildiğimiz Gameboy'daki FireRed ve Emerald Pokemon oyunlarının dosyalarını(ROM) kullanıyor. Yani kısaca bu iki oyunu eskisi gibi oynuyorsunuz ancak PokeMMO ne yapıyor? PokeMMO bu iki oyunu da multiplayer açık dünya oyununa çeviriyor. Şöyle hayal edin; Zamanında FireRed oynarken Gameboy Wi-fi'ya bağlansaydı ve FireRed bir online açık dünya oyunu olsaydı ne olurdu? Önce kurulumu açıklayayım ondan sonra oyundaki birtakım özellikleri;

1.İlk önce PokeMMO'nun sayfasından kayıt oluyoruz.

Kayıt için link = PokeMMO kayıt

2.İkinci olarak oyunu indiriyoruz. Dosyayı .rar olarak indirecektir.

İndirme linki = PokeMMO Client

3.Şimdi bilgisayarda herhangi bir yerde (benim tercihim masaüstüdür) bir klasör açın ismi önemli değil,oyunu bunun içinden başlatacaksınız.Ardından .rar olarak inen oyunun içindekileri oluşturduğunuz klasöre atın. Buraya kadar her şey doğru yapıldıysa klasörün içinde şu dosyalar olacaktır:

Bunu yaptıysanız zaten kurulum neredeyse bitti.

4.Şimdi illa benim vereceğim sitelerden indirmek zorunda değilsiniz zaten hali hazırda Pokemon FireRed,Emerald ve HeartGold ROM dosyalarınız varsa indirmenize gerek yok.(HeartGold visual destek için gerekli ama illa olması da gerekmiyor)

FireRed ROM: FireRed

Emerald ROM: Emerald

HeartGold ROM:HeartGold (Hearthgold sayfasında biraz alta inerseniz aşağıdaki resimde görmüş olduğunuz yere tıklayıp 10 saniye bekleyeceksiniz indirmek için.

5.Şimdii kurulumun son aşaması. İndirdiğimiz ZIP leri açıyoruz ve içindeki .gba ve .nds (sadece hearthgold) dosyaları bu oluşturduğumuz klasörde bulunan roms klasörünün içine atıyoruz.

Dosyalar buraya:
    Dosya adları farklı olabilir önemli olan iki GBA bir de NDS dosyanız olması.

Şimdi her şey hazır. Oyunun ana klasörüne geri dönelim ve PokeMMO.exe'yi çalıştırıp oyunu başlatalım.

Exe'yi açınca karşınıza böyle bir ekran gelecek.

Bu ekrandan giriş yapın. Sonra karşınıza her oyunda olduğu gibi Kurallar,koşullar zart zurt gelecektir. Şimdi bir çok kişi kardeşim ben "I ACCEPT" e tıklayamıyorum diyor. Bunun için oyun sizi okumanıza zorluyor ama tabiki herkes gibi kabul tuşunun kilidini açmak için sağdaki scroll bar'ı ( yazıları aşağı yukarı sürüklemenize yarayan çubuk) en aşağı indiriyoruz ve "I ACCEPT" tıklanabilir oluyor.

Efendim I ACCEPT'e tıkladıktan sonra server ekranı geliyor. Zaten toplamda iki server var ve bunlardan bir tanesi online. En üstteki online olana giriş yapıyoruz. Sonra ardından gelen ekranda new character seçeneğine tıklıyoruz.

Menü'den ise ayarlara erişebilir, çıkış yapabilir, arkadaş ekleyebilir vs. vs birkaç şey daha yapabilirsiniz.

Artık oynamaya hazırsınız :)

Şimdi bu oyunun bazı avantajlarından ve dezavantajlarından bahsedeyim.

Avantajları:
    Klasik pokemon oyununu oynarken artık sıkılmayacaksınız çünkü haritada sizin gibi yüzlerce kişi dolanıyor. Herhangi biriyle arkadaş olabilirsiniz.
    Kişilerin üstüne sağ tıklayarak onlarla trade yapmayı veya düello yapmayı teklif edebilirsiniz ki bu oyunu en kral yapan şeylerden. Trade ve düello yapabileceğiniz yüzlerce belki de binlerce kişi var haritada.
    Takım kurabilirsiniz( klan,guild hesabı) veya mevcut bir takıma katılıp başka takımlara karşı çoklu turnuvalara katılabilirsiniz.
    Alakazam,Gengar, Golem gibi sadece trade ile gelişen pokemonlara kolayca sahip olabilirsiniz :)
    Oyun içi parayla milletten pokemon satın alabilir veya satabilirsiniz.(satma işinden çok kar etmek istiyorsanız biraz internetten breeding ve IV statlarını araştırın)
    Milletin düzenlediği ödüllü düellolara katılabilirsiniz. vs. vs.

Dezavantajları:
    Dezavantaj olarak ben sadece legendary yani efsanevi pokemonları görüyorum. Eğer efsanevi pokemon hastasıysanız biraz hevesiniz kırılabilir. Bu oyunda sadece mewtwo ve rayquaza var. Zapdos, moltres vs. yok. Oyunu yapanlar elini sallayanın efsanevi pokemonu olmasın diye adil bir sistem getirmişler.
    Birincisi bu efsanevi pokemonlardan sadece 1 tane var. Onlarda klasik yerlerinde yakalanabilir. Mesela mewtwo = cerulean cave.
    İkincisi efsanevi pokemonu biri yakalarsa o kişi battle tekliflerini reddedemez. Gelen battle teklifleri otomatik kabul edilir ve eğer efsanevi pokemonu bulunduran taraf kaybederse efsanevi pokemon kazanan kişiye geçer.
    Üçüncüsü ve son olarak efsanevi pokemon eğer belli bir süre savaştırılmazsa sıkılıp sahibinden kaçabilir. (normal pokemonlar yapamaz tabiki)

Chatte örnek yazılar(format bu değil tabiki bu örnek):
    "*MCYaralıKuş123* captured the legendary pokemon Mewtwo near Cerulean Cave. Now *MCYaralıKuş123* can't refuse battle requests sent to him."

"*MCAtBoku* defeated *MCYaralıKuş123* in a battle and now *MCAtBoku* is the new owner of the legendary pokemon Mewtwo."

"Mewtwo just got bored and escaped from his owner *MCAtBoku*. Mewtwo is now capturable again."

Eklemek isteyen olursa oyun nickim : Subtlety

PokeMMO-Kurulum ve anlatım PokeMMO-Kurulum ve anlatım PokeMMO-Kurulum ve anlatım PokeMMO-Kurulum ve anlatım PokeMMO-Kurulum ve anlatım PokeMMO-Kurulum ve anlatım PokeMMO-Kurulum ve anlatım

• Bırakıyorum PokeMMO'yu Dağıtıcam Pokemonları da. İlk Başladığımız Köydeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Creepie

Bırakıyorum PokeMMO'yu Dağıtıcam Pokemonları da. İlk Başladığımız Köydeyim

Valla bu oyunu çok bırakıp bırakıp dönen oldu sonra pişman olma da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dağıtmadım Zaten :D Gelenlere 1 Level Pokemonları Attım.
  • Oyuna yeni başladım beden oynayanlar varsa birbirimizi ekelyelim.
  • Bir şey merak ettim konuyu hortlatmak gibi olucak ama açık alpha bitince hesaplar falan silinecek mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExtremTarz

Bir şey merak ettim konuyu hortlatmak gibi olucak ama açık alpha bitince hesaplar falan silinecek mi ?

Bende Merak Ediyorum Onu.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.