Şimdi Ara

Power Bank Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
12
Favori
110.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar elimde lg optimus 4x hd var 2150 mah bataryalı ebaydaki mesela 10000 mah Power banklardan alsam telefonu 4 kez şarj eder mi ?
    daha önce power bank alıp memnun olan varsa tavsiye edebilir mi?
    yada sadece power bank tavsiye edermisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bala5252 -- 3 Haziran 2014; 20:56:04 >

• hocam şimdi sen bu megbili sattığın için doğal olarak onu savunuyorsun ama bunu yaparken biraz insaflı olmanı ve insanlara doğru bilgi vermeni isterdim. Bilmeyebilirsin ama araştırmakta para ile değil bedava. bahsettiğin iphone5 in bataryası 3.8v 1434 mAh. bu telefonun bataryasını full doldurmak için minimmum 2100-2200 mah lık bir güç gerekir ki telefonunu kapalı şarj ettiğini farz ediyorum. açık olarak güç tüketeceğinden 2100 mah bile yetmeyecektir. Şöyle bir örnek vereyim, ipad2 nin üzerindeki pil 6944 mah dır. Intocircuit marka gerçek 26000 mah lık bir power bank ipad2 yi 2 tam 1 kez de %76 oranında kapalı konumda şarj edebilirken (ki buda 19165.44 mah eder, buda power bankın verimliliğinin %73,71 olduğunu gösterir. yani verimliliği çok yüksek). senin 4400 lük megbil iphone5 i nasıl 3 kez full şarj ediyor hayretle merak ediyorum. bahsettiğin aletin pili 4400 mah ise iphone 5 i 3 kez full şarj etmen İM-KAN-SIZ.

Gelelim ikinci mevzuya; " ayrıca Lityum Polimer bataryadır. diğer dandik powerbanklar daki gibi Li-On batarya değildir" deme başka yerde gülerler . polymer pil li-ion pilin devamıdır arkadaşım. etken maddeleri aynıdır. aralarındaki tek fark ise li-ion bataryalarda elektrolit, bir organik çözeltinin içindeyken, polymer'lerde polyacrylonitrile veya polyethylene oxide gibi polimerlerin içindedir. Li-ion batarya katmanları basınçlı metal içerisinde tutulur bu yüzden daha fazla yer kaplar. Ama polymer pillerde katmanlar birbiri içine lamine edilmiştir ve içine konacağı aletlere göre istenilen şekillerde üretilebilir ve incedir. Ama performans yapıları farklı değildir. Her ikisinde de günlük güç kayıpları %0.01 civarındadır. 3.7v luk bir pilde her ikiside tam dolu konumda 4.2v güç üretir. en az şarj durumda ise 2.7v a kadar iner.

En azından bilmeyen insanlarında birşeyler öğrenmelerine vesile olduğun için sana teşekkür ediyorum.

Kaç mah lık power bank, hangi cihazı kaçkez şarj eder diye merak eden arkadaşlar için özetlersek eğer şu yöntemi kullansınlar. Bu power bankların verimlilik ortalamasını %65 olarak alırsak (bu power bankın içerisinde kullanılan pile göre değişkendir. 55 te olabilir 75 te ama %100 olamaz), kullandığınız cihazının pilinin mah değerine orantılayarak bulabilirsiniz en basit yöntemi ile. Tabi net rakamlara değil ortalama rakamlara ulaşırsınız ama size fikir verir. Kesin rakamlar için ölçüm cihazları kullanılmalıdır.

• asla şarj etmez. 1000 mah diyor, 2000 mah çıkar o :)

garantili ve lisanslı ürün istiyorsan Türkiyeden al --> Megbil Powerbank
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bohem74

asla şarj etmez. 1000 mah diyor, 2000 mah çıkar o :)

garantili ve lisanslı ürün istiyorsan Türkiyeden al --> Megbil Powerbank

yoobao markası hakkında ne düşünüyorsunuz
    mesela bu
    www.ebay.com
    Error Page | eBay
    http://www.ebay.com/itm/140878129970

• Bilgim yok inan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bala5252

arkadaşlar elimde lg optimus 4x hd var 2150 mah bataryalı ebaydaki mesela 10000 mah Power banklardan alsam telefonu 4 kez şarj eder mi ?
    daha önce power bank alıp memnun olan varsa tavsiye edebilir mi?
    yada sadece power bank tavsiye edermisiniz ?

ben aldım 5000 mah olanlardan, benim tel s3 mini ve bir kez full birkezde %20 gibi şarj ediyor. 4 kez asla şarj etmeyecektir. birtanede 2600 lük power bankım var oda %70 e kadar falan şarj ediyor. elimde kullanmadığım sıfır ürünler var dilerseniz satabilirim. 2000, 2600 ve 5000 mah lık.
  • http://www.megbil.com/ adlı siteden aldım ürünü, böyle bi marka varken diğer powerblanklar tartışılmaz bana kalırsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordhaseky

http://www.megbil.com/ adlı siteden aldım ürünü, böyle bi marka varken diğer powerblanklar tartışılmaz bana kalırsa.

bana soracak olursan lg ve samsungun acil şarjları 10 basar megbil e. artı megbilin sitesinde yazan "telefonunuzu 3 kez şarj edebilirsiniz" ibaresine kesinlikle katılmıyorum. hangi marka olursa olsun mevcut iyi smart phone ları 4400 mah lık bir şarj aleti ile kesinlikle 3 kez şarj edemezsiniz. megbilin tek iyi yanı compact tasarımı. uclarını içerisine toplaması iyi. onun dışında ekstra hiçbir özelliği yok. bana kalırsasamsung bu işte de yine en iyilerden. özellikle samsungun 18650 modelli 3.7v luk pillerini bir kaç alanda kullandığım için çok iyi biliyorum, çokperformanslı pillerdir. kaldıki kendi şarj aletlerinin birçoğunda 18650 pillerden var. samsung pil üretiminde de iyidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • power bank ilanım için aşağıdaki linke bakabilirsiniz. iphone5 şarjlı kılıfta geldi.

http://forum.donanimhaber.com/m_78355673/f_//tm.htm#78355673
  • Megbil Powerbank ile, iphone 5 cihazı çok rahat 3 defa Full şarj edebilirsiniz.
    4400 mah gerçek kapasitedir ve ayrıca Lityum Polimer bataryadır. diğer dandik powerbanklar daki gibi Li-On batarya değildirMegbil Powerbank
  • quote:

Megbil Powerbank ile, iphone 5 cihazı çok rahat 3 defa Full şarj edebilirsiniz.
    4400 mah gerçek kapasitedir ve ayrıca Lityum Polimer bataryadır. diğer dandik powerbanklar daki gibi Li-On batarya değildirMegbil Powerbank

hocam şimdi sen bu megbili sattığın için doğal olarak onu savunuyorsun ama bunu yaparken biraz insaflı olmanı ve insanlara doğru bilgi vermeni isterdim. Bilmeyebilirsin ama araştırmakta para ile değil bedava. bahsettiğin iphone5 in bataryası 3.8v 1434 mAh. bu telefonun bataryasını full doldurmak için minimmum 2100-2200 mah lık bir güç gerekir ki telefonunu kapalı şarj ettiğini farz ediyorum. açık olarak güç tüketeceğinden 2100 mah bile yetmeyecektir. Şöyle bir örnek vereyim, ipad2 nin üzerindeki pil 6944 mah dır. Intocircuit marka gerçek 26000 mah lık bir power bank ipad2 yi 2 tam 1 kez de %76 oranında kapalı konumda şarj edebilirken (ki buda 19165.44 mah eder, buda power bankın verimliliğinin %73,71 olduğunu gösterir. yani verimliliği çok yüksek). senin 4400 lük megbil iphone5 i nasıl 3 kez full şarj ediyor hayretle merak ediyorum. bahsettiğin aletin pili 4400 mah ise iphone 5 i 3 kez full şarj etmen İM-KAN-SIZ.

Gelelim ikinci mevzuya; " ayrıca Lityum Polimer bataryadır. diğer dandik powerbanklar daki gibi Li-On batarya değildir" deme başka yerde gülerler . polymer pil li-ion pilin devamıdır arkadaşım. etken maddeleri aynıdır. aralarındaki tek fark ise li-ion bataryalarda elektrolit, bir organik çözeltinin içindeyken, polymer'lerde polyacrylonitrile veya polyethylene oxide gibi polimerlerin içindedir. Li-ion batarya katmanları basınçlı metal içerisinde tutulur bu yüzden daha fazla yer kaplar. Ama polymer pillerde katmanlar birbiri içine lamine edilmiştir ve içine konacağı aletlere göre istenilen şekillerde üretilebilir ve incedir. Ama performans yapıları farklı değildir. Her ikisinde de günlük güç kayıpları %0.01 civarındadır. 3.7v luk bir pilde her ikiside tam dolu konumda 4.2v güç üretir. en az şarj durumda ise 2.7v a kadar iner.

En azından bilmeyen insanlarında birşeyler öğrenmelerine vesile olduğun için sana teşekkür ediyorum.

Kaç mah lık power bank, hangi cihazı kaçkez şarj eder diye merak eden arkadaşlar için özetlersek eğer şu yöntemi kullansınlar. Bu power bankların verimlilik ortalamasını %65 olarak alırsak (bu power bankın içerisinde kullanılan pile göre değişkendir. 55 te olabilir 75 te ama %100 olamaz), kullandığınız cihazının pilinin mah değerine orantılayarak bulabilirsiniz en basit yöntemi ile. Tabi net rakamlara değil ortalama rakamlara ulaşırsınız ama size fikir verir. Kesin rakamlar için ölçüm cihazları kullanılmalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: neofobic

quote:

hocam şimdi sen bu megbili sattığın için doğal olarak onu savunuyorsun ama bunu yaparken biraz insaflı olmanı ve insanlara doğru bilgi vermeni isterdim. Bilmeyebilirsin ama araştırmakta para ile değil bedava. bahsettiğin iphone5 in bataryası 3.8v 1434 mAh. bu telefonun bataryasını full doldurmak için minimmum 2100-2200 mah lık bir güç gerekir ki telefonunu kapalı şarj ettiğini farz ediyorum. açık olarak güç tüketeceğinden 2100 mah bile yetmeyecektir. Şöyle bir örnek vereyim, ipad2 nin üzerindeki pil 6944 mah dır. Intocircuit marka gerçek 26000 mah lık bir power bank ipad2 yi 2 tam 1 kez de %76 oranında kapalı konumda şarj edebilirken (ki buda 19165.44 mah eder, buda power bankın verimliliğinin %73,71 olduğunu gösterir. yani verimliliği çok yüksek). senin 4400 lük megbil iphone5 i nasıl 3 kez full şarj ediyor hayretle merak ediyorum. bahsettiğin aletin pili 4400 mah ise iphone 5 i 3 kez full şarj etmen İM-KAN-SIZ.

:)

Elektronik mühendisinden daha iyi biliyorsun demek :)

Li-on pil oldukça tehlikeli bir batarya çeşidir. aşırı ısınmada patlayabilir, tehlikelidir, ağırdır ve eski teknolojidir
    Li-Po - Lityum Polimer : Güvenlidir, hafiftir, estetiktir ve en yeni teknololi ile üretilmiştir

Tabi sen " fake bataryalar " ile test etmiş isen ona birşey diyemem :)
    Full Kapasiteli 4400 MAH bir powerbank - yani MEGBİL - İphone 5 cihazı en az 2.5 - 3 kez FULL %100 doldurmaktadır.

Li-Po batarya farkı işte burada öne çıkmaktadır :)

yani kusura bakma kardeş ama ; ebaydan 3 tane powerbank alıp burada satmakla bilgi sahibi olunmuyor.
    Bu işi mühendislere bırak sen :)

• quote:

Li-on pil oldukça tehlikeli bir batarya çeşidir. aşırı ısınmada patlayabilir, tehlikelidir, ağırdır ve eski teknolojidir
    Li-Po - Lityum Polimer : Güvenlidir, hafiftir, estetiktir ve en yeni teknololi ile üretilmiştir

Full Kapasiteli 4400 MAH bir powerbank - yani MEGBİL - İphone 5 cihazı en az 2.5 - 3 kez FULL %100 doldurmaktadır.

yani kusura bakma kardeş ama ; ebaydan 3 tane powerbank alıp burada satmakla bilgi sahibi olunmuyor.

sen bunları oku, başka bişey demiyorum; bir konu hakkında konuşmak için illaki 7-8 senelik okul bitirip profesör olmak gerekmiyor. bilgi insanlara açık halde heryerden ulaşılabilir. yeterki araştırmak iste vearaştırmasını bil yeter. senin demene göre omlet yemek için illa yumurtlamamız lazım. artı tabiki e-bay dan aldığım power bank bunlar ve dünyanın en iyi power bankları yada megbil den milyon kat daha kaliteli diye bir iddiam olmadı. sadece anlatmak istediğim senin verdiğin şarj konusundaki yanlış bilgiyi düzelttim. bunun yanında şunuda belirteyim, artık bu rohs, fe,ce gibi sertifikalara sahip piller öle senin bahsettiğin gibi he demekle patlamıyor arkadaşım. risk varmı? evet var. sende okumuşsundur internette haberlerde, adamın iphone u elinde patladı. içindeki de polymer pil. ama okadar basit ve çok sık rastlanan durumlar değildir bu pil batlamaları. allah korusun senin sattığın megbil bigün patlar, ozaman anlarsın. dikkat edersen ben megbil için dandik kalitesiz yada alınmaz gibi bir cümle asla kullanmadım. diyeceğim oki, benim takıldığım nokta megbil değil verdiğin yanlış-yada eksik bilgi. yoksa hiç kimseyle ve kimsenin sattığı kullandığı mala bi lafım olmaz ve olamaz, isteyen istediği kalitede ürünü istediği fiyata satar alır kullanır.

http://searchproductreviews.com/jjceo-gave-5-stars-to-intocircuit-26000mah-power-bank-portable-charger-external-battery-pack-12v-16v-19v-laptop-compatible-plus-usb-port-5v1a-for-most-laptops-phones-tablets/

• http://m.shiftdelete.net/megbil-power-bank-video-inceleme-46055.html

Shiftdele video incelemesi. Megbil powerbank tanıtılıyor

www.megbil.com

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben aldım ve 2. günde bozuldu ! *** !!! KESİNLİKLE ALMAYIN

• Kardeşim power bank istiyosan güvenilir yerden alacaksın. Bak mesela burası hem güvenilir hem de bir sürü çeşit var :D yardımcı olabildiysem +rep'i çok görmeyin :D

www.powerbank.gen.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamoli76 -- 25 Nisan 2014; 18:26:51 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neofobic

quote:

Bataryasını çıkarabilsen bile o kadar verimli olmaz üstelik cihaz iarj olurken de batarya kullanıyor bu önemli bir etken
    Hava sıcaklığı bile etkiler pili

• O değilde nerden almak mantıklı bide bende z1 var ne önerirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mamoli76

Kardeşim power bank istiyosan güvenilir yerden alacaksın. Bak mesela burası hem güvenilir hem de bir sürü çeşit var :D yardımcı olabildiysem +rep'i çok görmeyin :D

www.powerbank.gen.tr

kardeşim sen çok yanlış gelmişsin ya

bu arada bende bakınıyorum bikaç gündür ancak adam gibi bir powerbank bulamadım. iphone 4-5 ve samsung mega cihazlarımda kullanıcam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Qbert1903

quote:

Orijinalden alıntı: mamoli76

Kardeşim power bank istiyosan güvenilir yerden alacaksın. Bak mesela burası hem güvenilir hem de bir sürü çeşit var :D yardımcı olabildiysem +rep'i çok görmeyin :D

www.powerbank.gen.tr

kardeşim sen çok yanlış gelmişsin ya

bu arada bende bakınıyorum bikaç gündür ancak adam gibi bir powerbank bulamadım. iphone 4-5 ve samsung mega cihazlarımda kullanıcam.

hocam geç gördüm aldınmı yada halen araştırıyormusun bilmiyorum fakat alacaksan eğer romoss marka al. Tabiri caiz ise 10 numara 5 yıldız alettir. Aşağıda link veriyorum inceliyebilirsin, özellikleri ve hangi model hangi cihazı kaçkez dolduruyor hepsi yazıyor. Ebay dan da alabilirsin, türkiyede de var fakat ebay a göre biraz fiyatları yüksek. tercih senin.

http://www.romoss.com/external-battery/sailing-series/

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.