< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bala5252 -- 3 Haziran 2014; 20:56:04 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bala5252 -- 3 Haziran 2014; 20:56:04 > |
hocam şimdi sen bu megbili sattığın için doğal olarak onu savunuyorsun ama bunu yaparken biraz insaflı olmanı ve insanlara doğru bilgi vermeni isterdim. Bilmeyebilirsin ama araştırmakta para ile değil bedava. bahsettiğin iphone5 in bataryası 3.8v 1434 mAh. bu telefonun bataryasını full doldurmak için minimmum 2100-2200 mah lık bir güç gerekir ki telefonunu kapalı şarj ettiğini farz ediyorum. açık olarak güç tüketeceğinden 2100 mah bile yetmeyecektir. Şöyle bir örnek vereyim, ipad2 nin üzerindeki pil 6944 mah dır. Intocircuit marka gerçek 26000 mah lık bir power bank ipad2 yi 2 tam 1 kez de %76 oranında kapalı konumda şarj edebilirken (ki buda 19165.44 mah eder, buda power bankın verimliliğinin %73,71 olduğunu gösterir. yani verimliliği çok yüksek). senin 4400 lük megbil iphone5 i nasıl 3 kez full şarj ediyor hayretle merak ediyorum. bahsettiğin aletin pili 4400 mah ise iphone 5 i 3 kez full şarj etmen İM-KAN-SIZ.
Gelelim ikinci mevzuya; " ayrıca Lityum Polimer bataryadır. diğer dandik powerbanklar daki gibi Li-On batarya değildir" deme başka yerde gülerler ![]() En azından bilmeyen insanlarında birşeyler öğrenmelerine vesile olduğun için sana teşekkür ediyorum. Kaç mah lık power bank, hangi cihazı kaçkez şarj eder diye merak eden arkadaşlar için özetlersek eğer şu yöntemi kullansınlar. Bu power bankların verimlilik ortalamasını %65 olarak alırsak (bu power bankın içerisinde kullanılan pile göre değişkendir. 55 te olabilir 75 te ama %100 olamaz), kullandığınız cihazının pilinin mah değerine orantılayarak bulabilirsiniz en basit yöntemi ile. Tabi net rakamlara değil ortalama rakamlara ulaşırsınız ama size fikir verir. Kesin rakamlar için ölçüm cihazları kullanılmalıdır. ![]() |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamoli76 -- 25 Nisan 2014; 18:26:51 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|