Şimdi Ara

Power Bank Tavsiye (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
12
Favori
110.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selam, geçenlerde Turkcell in internet mağazasından aşağıda link te görünen ürünü buldum, biraz araştırdıktan sonra facebooktan ürünün gerçek satıcısına eriştim. Gayet uygun fiyata aldım bi tane kendilerinden. Üründen gerçekten çok memnunum markası quiqa sanırım modeli de qpower . Piyasada benzeri ürünler var ancak bu ürünün özelliği kredi kartı boyutlarında olması ve dilediğiniz yere cüzdan içinde taşıyabilmeniz. Android telefonlar için micro usb kablosuda ayrıca üzerine monte edilmiş. Bu boyutta bu kadarı gerçekten harika, performansı gerçekten süper. Tab 3 tabletimi bile hızlı bir sekilde sarj edebiliyor :). 1350 mAh kapasitesi mevcut, piyasadaki diğer ürünlerin hepsi 850 mah bu alet yarısından fazlasına sahip. Hani olur ya böyle bir power bank arayıp ta sahip olmak isteyen arkadaşlar olabilir dedim. Özellikle yaz aylarında çok ufak boyutu sayesinde çok iş göreceği kesin :)

Ürün:http://www.turkcell.com.tr/cihazlar/aksesuarlar/quiqa-qpower-credit-card-tasinabilir-sarj-cihazi-1350-mah?place=last_viewed_devices

Satın almak için iletişim kurduğum facebook adresi:https://www.facebook.com/pages/Quiqa/600171110078446?fref=ts

• Xiaomi aldım 10400 luk daha kullanmadım ama güzel gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sbs marka kullanan varmi mediamarkta,79 dan 59 a dusmusde 5000mAh ligi

• çok bir seçenek yok ama burdan da bakabilirsiniz..

http://www.sepetego.com/?subcats=Y&status=A&pshort=Y&pfull=Y&pname=Y&pkeywords=Y&search_performed=Y&cid=&q=power+bank&dispatch=products.search

http://www.sepetego.com/?subcats=Y&status=A&pshort=Y&pfull=Y&pname=Y&pkeywords=Y&search_performed=Y&cid=&q=powerbank&dispatch=products.search

40 TL ve üzeri alışverişlerde de 10 TL hediye çeki var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OmmB -- 15 Şubat 2015; 11:21:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Révo21

Sbs marka kullanan varmi mediamarkta,79 dan 59 a dusmusde 5000mAh ligi

gittigidiyorda romoss diye arat 2 yıl garantili orjinal ürünler var. kargo dahil 59 giibi bşey di galiba. 4000 mah ve 6000 mah lık var. zaten kamp yapmıyorsan yada çadır kurmuyorsan normal bi adama gün içerisinde fazla bile. gir bak oraya, romoss un içerisinde de samsung 18650 var zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: neofobic

quote:

Orijinalden alıntı: Révo21

Sbs marka kullanan varmi mediamarkta,79 dan 59 a dusmusde 5000mAh ligi

gittigidiyorda romoss diye arat 2 yıl garantili orjinal ürünler var. kargo dahil 59 giibi bşey di galiba. 4000 mah ve 6000 mah lık var. zaten kamp yapmıyorsan yada çadır kurmuyorsan normal bi adama gün içerisinde fazla bile. gir bak oraya, romoss un içerisinde de samsung 18650 var zaten.

Tp link aldim hocam 10400 110 tl 140dan dusmus

• Arkadaşlar yukarıda bahsettiğim kredi kartı boyutlarında ve 4.8 mm kalınlığındaki 1350 mAh powerbank sanal pazar ve sahibinden.com sitelerinde de uygun fiyatlara satışa açılmış görülmekte. Aşağıda linkleri görebilirsiniz. Ürünü 1.5 aydır kullanıyorum, ddeneyimlerimi aktaracak olursam Ürün samsung S4 ü %42, htc one m8 i % 36, samsung tab3 t310 tableti %24 oranında doldurmayı başardı. Özellikle power bank taşımaktan gına gelmiş arkadaşların çok işine yarayacağını düşünüyorum :) Cepte, cüzdanda rahatlıkla taşınabiliyor, ilgi duyan arkadaşların bilgisine.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-aksesuar-quiqa-qpower-visa-1350-mah-power-bank-kredi-karti-boyutlarinda-199022329/detay/

http://www.sanalpazar.com/Quiqa-Qpower-Kendinden-Kablolu-Kredi-Karti-Powerbank__isp38609564

http://www.makrova.com/quiqa-qpower-mobil-sarj-cihazi-super-ince.html

http://www.turkcell.com.tr/cihazlar/aksesuarlar/quiqa-qpower-credit-card-tasinabilir-sarj-cihazi-1350-mah
     Power Bank Tavsiye Power Bank Tavsiye Power Bank Tavsiye Power Bank Tavsiye Power Bank Tavsiye

• Marka kalitesi algısını kaliteli ürünler üretmek yerine var olmayan özellikleri ürettikleri ürünlere varmış gibi göstermeye yönelen firmalar power bank ürünlerinde de aynı taktiği kullanıyorlar. Ürünlerin gerçek değerlerinin üzerinde değerleri etiketlerine ve ya ürün üzerine yazarak tüketiciyi yanıltan bir çok ürün piyasada bulunmaktadır. Gerçek değerlere sahip ve ya yakın power bankler kullanmak istiyorsanız markalaşmış orijinal ürünleri ve ya test edilmiş ürünleri tercih etmenizi öneririm. Aksi taktirde içinden ne çıkacağı şansa kalmış ürünleri alıp kaderinize razı olmak zorunda kalabilirsiniz.
  • merhaba öncelikle, yeni konu açmak istemedim hali hazırda varken. Az önce bende teknosadan SmartShield n-smart marka 5200Mah'lik powerbank aldım. Aslında 60TL ye bulduğum philips marka 2400 yada 2600 mah'lik pil bulmuştum sırf inceliği ve taşıma kolaylığı birde markası belirli diye ondan alıcaktım ki zaten günde 1 kez şarj etse yeter diye ama oradaki satıcı eğer güvenlik senin için önemliyse philips falan hikaye bunu al dedi. Emin misiniz diye sorduğumda apple'ın lisanslı ürünü olduğunu belirtti. Benim sorum şunlar;
    1- Bu markayı duydunuz mu? Güvenilir mi ?
    2-) Powerbank kullanmak telefonun pil ömrünü olumsuz yönde etkileyebilir mi ?
    Almış olduğum ürünün linki ;

http://www.smartshield.com.tr/index2.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genco89 -- 27 Mayıs 2015; 22:20:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bala5252

arkadaşlar elimde lg optimus 4x hd var 2150 mah bataryalı ebaydaki mesela 10000 mah Power banklardan alsam telefonu 4 kez şarj eder mi ?
    daha önce power bank alıp memnun olan varsa tavsiye edebilir mi?
    yada sadece power bank tavsiye edermisiniz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Genco89 G kullanıcısına yanıt
    açıkcası bu markayı hiç bilmiyorum, kalitesi nasıldır, içinde kullanılan pillerin markası özelliği nedir, kullanıcı yorumları nedir hiçbir fikrim yok. ne desem yalan olur. satıcının söyledikleri doğrumudur abartımıdır bilmiyorum ama hem teknosa, hem mediamarkt hem de istanbul bilişimde çalışmış ve hayatımın büyük çoğunluğunu sıcak satış yaparak geçirmiş biri olarak şunu söyliyebilirimki satış yapmak için herşeyi denerdik benim bir lafım var, bir avukatların bir de satış danışmanlarının yatacak yeri yok diye hele bir de satmaya çalıştığın üründe adet başı prim varsa tadından yenmez. yani gerçekten doğru söylemiş de olabilir abartmışda olabilir. diğer soruna gelirsek; power bank telefonu bozar mı? eğer dandik bir ürün ise evet bozabilir. ama kaliteli, ürününe bu konuda garanti veren tanınmış markalarda böyle bir sorun yaşaman çok küçük ihtimal (sonuç itibari ile elektronik ürün, ne olacağı belli olmaz). 3 kuruş fazla verip tanınmış denenmiş bir marka almak en iyisidir. ürünün sitesine girip baktım da pek güvenilir gelmedi açıkcası. teknosa da satılıyor olması o ürünü kaliteli yapmaz. bundan 7-8 sene öncesi olsa belki derdim ama o da artık kazandığı paraya bakıyor. dene bakalım, tecrübelerini burada yazarsın biz de öğrenmiş oluruz. belkide dedikleri gibi kaliteli bir üründür. ürünün kalınlığına bakarsak içerisindeki li-po değil 18650 batarya. hani iyi markalar (romoss gibi) içerisinde kullandıkları pilin markasını açıklamaktan çekinmezler. çünkü samsung batarya kullanır örneğin romoss.

• neofobic kullanıcısına yanıt
    Bugün gidip iade edicem hiç riske atmaya gerek yok. Çünkü ben bu cihazı fotoğraf çekimi yapmak için çıktığımda dslr makinemide şarj etmek için kullanıcam. Haklısın 20 lira daha verip gidip philips marka olanı alıcam. Sizce philipsler nasıldır peki ?
    phililips de iyidir ama dslr da şar edeceksen (makineni yanında götürüp mutlaka dene ve öyle al) 2400 yada 2600 yeterli gelmez. tavsiyem xiaomi yada romoss al. makinenin pil şarj çıkışını pil kapasitesini bilmediğim için açıkcası net konuşamıyorum. mesela sony, samsung, lg gibi markaların da power bankları var fakat marka oldukları için fiyatları haliyle ederinden fazla. ama xiaomi ve romoss bu konuda iyiler. romoss mediamarktlar da satılıyordu bildiğim kadarı ile. yada gittigidiyorda da satanlar var. garanti veren bir satıcıdan alabilirsin. ama taysiyem önce bir mağazada slr için bir deneme yapman.
    Yardımın için çok teşekkür ederim, az önce denediğim kadarıyla benim dslr usb den şarj olmuyor olsa gerek ki philips marka olan şarj etmedi. Gidip teknik bilgilerini kontrol etmem lazım. Yada DSLR'ın pili 2A yada 2,5 A ihtiyaç duyduğu ve philips'in çıkış gücü 1A olmasından ötürü şarj olmadı ama hangisidir bilemiyorum işte.
    Bu arada DSLR pili 1000 mah miş.

Birde bana cidden 2600 lük bir şey yetecektir çünkü hali hazırda sırtımda kamera,tripod ve lensler ile birlikte arada bir de olsa bilgisayarımıda alıyorum nereden baksan 3 - 4 kilo ediyor. E günde makineyi en fazla 1 kere şarj etse fazlasıyla yeter keza telefın içinde öyle şu ana kadar iki cihazımıda 2 defa şarj etmemi gerektiricek bir durum olmadığı için ve başka başka ihtiyaçlarımda olduğu için çok gerek olduğunu düşünmüyorum 5000 küsürlük powerbanlara. Ama ramos markasını araştırıcam.

ama power bankların performansını öyle değerlendirme. yani sen 2600 mah aldığında 1 tane 1000 mah, 1 tane de 1600 mah lık pili olan aleti tam şarj edemezsin. bu aletlerin verimliliği iyi cihalar için %80 in üstüne çıkmaz. yani power bankın içerisindeki 2600 mah lık pil olduğu gibi tüm gücünü başka bir pile aktaramaz. yani sen o 2600 ün 1900 ünü falan kullanırsın. şuanki akıllı telefonların pilleri 1500 ün altında değil. örneğin bi iphone6 1800mah, htc 820 2600mah batarya var. bu sebeple 2600 yetmez dedim. tabi son karar yine senin. sana şöyle bir örnek vereyim, 1,5 sene önce çinden aldığım li-po bataryalı 5000 mah lık bir power bank var elimde ve htc 820 yi 1 kez tam birkez de %70 seviyelerinde dolduruyor. 13$ a almıştım ve çok memnunum açıkcası. 1A ve 2A çift çıkışlı bir cihaz al mutlaka, o da 2600 lük modellerde maalesef olmuyor. 2A çıkış genelde yüksek kapasiteli modellerde var.

Peki tekrar sağol yardımın için. Uyarılarını gmz önünde bulundurucam ;)

• Arkadaslar herkes su verimlilik olayini yanlis hesapliyor. Xiaomi 10400mah ele alalim. Simdi bunda 3.6v,10400mah pil var. Bu da 37,44watt guc ediyor. Verimlilik alinan enerji bölü verilen enerjidir. Telefonu sarj ederken bu cihaz 5.1v elektrik veriyor. Bu da 37,44 / 5.1 den 7,34amper ediyor (p=s.i) bu powerbank ten 7340 mah normalde. Adamlar 10400mah derken icindeki pili kastediyor. Simdi telefonun sarj entegresi gelen 5.1voltu 4.2volta dusurerek sarj ediyor. Biz powerbankin verdigi gucu soyle hesaplayacagiz. Benim telefon ip4 ve batarya 1420mah. 5 kere tam (0dan 100 e kadar) bir kere %20 sarj etti. Yani %520 sarj etti. Bunun %100 u 1420mah ise %520 si kac mah tir ? Orantiyi cozelim. Bu dogru oranti oluyor kisaca. 1420 x 520 / 100 den hesaplarsak 7384mah ediyor. Ancak benim telefona batarya tam olarak 1420 mah degil. 2 senedir ayni bataryayi kullaniyorum. Max 1350mah tir su an benim batarya. 1350 x 520 / 100 = 7020 ediyor. Evet powerbank 7020ma 5.1v elektrik veriyor. 5.1 x 7,02 = 35,8 watt ediyor. Alinan guc 35,8 watt. Bunu 37,44 bolup 100 le carparsak verimini bulacagiz. %95 olarak cikiyor verimi. Yani cogu kisinin bildigi yontem yanlis. Bunu sizi kinamak kucumsemek icin degil bilgilendirmek icin yaziyorum yanlis anlamayin lutfen. Hepinize iyi gunler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.