Şimdi Ara

Powerbank Yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese selamlar.Benim ufak bi projem vardı bunun için biraz bilgi lazım mesela araba çakmaklığına takılan aletin içini söküp + ve - kutuplarına (çakmaklığa giren kutuplar)9vluk pil bağlasam (kutunun büyüklüğüne göre 2 yada 3de olabilir) çakmaklığın diğer ucu usb zaten bu şekilde telefonu şarj edebilirmiyim edersemde %kaç ederim sizce????

• Öncelikle senin 1 kalem pilin 1.5 V değerinde fakat telefonun şarj olmak için emin değilim ama 4-5 V luk güç ister. 2.si bir s4 ün pil gücü 2600 mAh fakat bir pil 1 saat boyunca 10 mAh, 2 saat boyunca 5 mAh ya da
    5 saat boyunca 2 mAh enerji sağlar.yani ortalama olarak bir s4 ü şarj etmek için 260 adet pili ama 4-5 v luk pili bağlaman gerekecektir.Hatam varsa daha bilgili arkadaşlar düzeltecektir.
  • Sadece az bişey doldursa yeter hem zevk içinde pil 9 vluk olacak yani
  • 9v pil ile calısmaz ben 10v denedim yine calısmadı 12v vermeniz lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 vluk pil bagladım kalitesizdi teli şarj etmeye başladı ancak % kaç doldurdugunu ogrenemedim telefon bozuktu 1 saaatte %1 şarj oluyo tel yansada içime dert deil maksat ogrenmek telefon çakma s4 mini zaten
  • Yaw arabada Çakmak ta 12 volt varken pille ne işin var anlamak çok zor pilde güç yok Şarjlı pil olursa belki. Herşey voltaj değil önemli olan güç Amper Watt tmm dostum ?

• Bu powerbank devresini verebilcek olab var mi 18650 5000mah pili 4 tane paralel baglayacagim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu pillerin kapasitesinin büyüklüğünden çok anlık olarak verebileceği akım değeri önemli eğer çok düşükse telefonu şarj etmen günlerini alır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.