Şimdi Ara

Pro Evolution Soccer 2009-Yardım Topiği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
958
Cevap
0
Favori
101.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaşadığımız sorunları bu topik altında paylaşalım, çözümleri de buraya yazarsak tüm PES kullanıcıları için iyi bir rehber olur.

Açılışı ben yapayım bari;
    PES 2009da bir sorunum var delireceğim, aynı sorunu PES 2008de de yaşamıştım, nasıl çözeceğimi bilemiyorum, lütfen bana yardım edin.
    Oyunda şöyle 2 sorun yaşıyorum, ikisini de çözemedim.
    1-Oyun sırasında bazı sesler gidiyor(Hakemin düdük sesi, top sesi vs.).Spiker sesi gelmeye devam ediyor fakat bu arada çok rahatsız eden ince tiz bir ses geliyor, bir cızırtı.Bu belli bir süre devam ettikten sonra, tekrar düzeliyor.Ama bu şekilde oynamak insanı çileden çıkartıyor.
    2-Aşağıda yazdığım sisteme göre, 1440x900, 16:9 ile High Quality'de oynuyorum.Fakat oyun içinde grafiklerde sürekli bölünme oluyor.Ekranın ortasından kesiliyor sanki.Ekranın alt ve üst tarafı kayıyor.Bunu, oyunda bir kanattan diğerine dikey olarak pas attığımda daha sık yaşıyorum.Ekran kartım ile ilgili bazı ayarları mı eksik yaptım acaba?

Sistemim: Intel Pentium Dual CPU E2160 1.80Ghz, 2,00 GB Ram, ATI Radeon HD 2900 Pro, Creative Sound Blaster 5.1 Ses Kartı, Jazz Speakers 5+1 Ses Sistemi, Samsung 932 NW 19" WideScreen Monitör.

Edit:
    Herkese merhaba,
    Daha öncedende duyurusunu yaptığımız, Konami tarafından yayımlanan ve oyundaki birçok hatayı(Oyundan atma sorunu)ortadan kaldıran yamanın kurulumunda bir çok arkadaş sorun yaşamış.
    İlk başta bende yaşadım ancak şimdi yamayı başarılı bir şekilde kurdum, ve nasıl yaptığımı sizlere de anlatmak istiyorum.
    Öncelikle aşağıdaki linkte verilen yamayı indirin:
    http://downloads.gaming access.com/index.php?file_id=32284 (aradaki boşluğu kaldırın)
    Dosyanın boyutu 8 mb.
    Daha sonra aşağıda verilen Option Fila Final dosyasını da indirmenizi tavsiye ederim(tüm liglerdeki lisanslı olmayan takımların; logo, isim, forma ve kadrolarını düzelten dosyadır.)
    http://downloads.gaming access.com/index.php?file_id=32209 (aradaki boşluğu kaldırın)
    Şimdi yamanın nasıl kurulacağını anlatmaya geldi:
    1-Öncelikle PES 2009 oyununu bilgisayarınızdan kaldırın.
    2-Belgelerimde Konami klasörü içinde bulunan tüm "save"leri silin(evet yanlış okumadınız, yamayı kurmak istiyorsanıztüm kayıtlı oyunlarınıza elveda demek zorundasınız, bunları silmeden oyundan atma sorununu ortadan kaldıramazsınız.)
    3-Oyunu tekrar kurun(DİKKAT!Oyunu kurduktan sonra İLAÇ vermeyin, onu daha sonra yapacaksınız)
    4-Konami tarafından yayımlanan "PES2009Patch110" yamasını kurun(orjinal oyun sahipleri; yama kurulum esnasında oyun dvdsi takılı olsun.Diğer arkadaşlar; siz oyunun iso halini daemon tools programı ile aktif hale getirin-mount image yapın-)
    5-Yama kurulumu esnasında, 2-3dklık bir kasma oluyor bilgisayarda, bekleyin, yama sorunsuz bir şekilde kurulacaktır.
    6-Size linkini verdiğim adresten indirdiğiniz Option File programını çalıştırın. Save_map içindekileri belgelerim/Konami/PES 2009/save içine yapıştırın.
    7-Son olarak da "İLACI" verin.

Şimdi oyuna başlayıp, rahatlıkla oynayabilirsiniz.
    Ben denedim, şampiyonlar liginde finale kadar çıktım, çeyrek final rövanş maçı öncesinde oyundan atmıyor.
    Keyifli oyunlar herkese...
    @iloveyouhagi

İşte Kanıtları:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ILoveYouHagi -- 27 Ekim 2008; 18:59:04 >

• öncelikle 16:9 High 1440 Çözünürlüğü Tamamen Kaldırıyormu Ekran Kartı Bu Önemli,,ekranın ortasından kesiliyor diyorsun o zamn biryerde fazla yüklenme var ve ses olarakta yansıyor..
    o cızırtı sesini gelmesi fazla zorlamasından kayklanıyor olabilir birde ATI control panelden özellikleri full'lemişsen vericeği rahatsızlık normal,,atı 8.9 display driver kurabilirsin control panelsiz, directx 9.0 ağustos sürümünü güncelleyebilirsin ses kartı driver güncelleyebilirsin,mainboard'ın yazılımını güncelleyebilirsin (güncelleme ile büyük ihtimal çözülür diyorum) kademe kademe çözünürlüğü düşürürsn birde elbetteki biryerde düzelecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miguelveloso -- 16 Ekim 2008; 11:50:28 >
  • arkadaşım ben de hd4850 ekran kartı var.. bence bu bölünme ekran kartının yetmemesinden kaynaklanmıyor.. ben high oynuyorum detayları medium a cektigimde yine var ekran kartından olacagını sanmıyorum.. arkadaşımızın dedigi gibi sürücü problemlerinden olabilir..
  • Öncelikle yardımlarınız için teşekkürler.

Ekran bölünmesi ile ilgili yaşadığım sorunu çözdüm.
    Ekran kartı ayarlarında 3D bölümünde, Tüm Ayarlar kısmındaki "Dikey Yenileme İçin Bekle" bölümünde daha önceden Performans olarak atanmış.Onu Kalite(Yüksek Kaliteye) çektim.
    Artık ekran bölünmesi problemini yaşamıyorum.

Fakat hala ses ile ilgili problemi çözebilmiş değilim.Ses sorunu özellikle maçların 2. yarılarının ortalarında oluyor, sonra düzeliyor fakat geçen o süre insanı oyundan soğutuyor.
    Çalışmalara devam ediyoruz bu arada
  • Ben galiba ses sorununu çözdüm...Denetim masası-Ses Efekti ve Ses Ayarları-Sağ alttaki "Gelişmiş" butonu...Buradakini "Stereo Kulaklık" yaptım, denemek için 1 maç yaptım, tık yoktu uydularda...Umarım da olmaz bidaha, bukadar komik bi çözümü varsa ve ben bundan habersiz işkenceyle 2008'i bir yıl oynadıysam yuh yani
  • Bu lanet aUTO SAVE NERDEN kapanıyor yardımmm !!!!!!!!
  • ekran sağdan sola akarken dalgalanma oluyorsa bunun nedeni monitörün yenileme hızının düşük kalmasıdır..
    normalde monitörler 70-75hertz yenileme hızıyla en güzel sonucu verir ancak PES başladığında bu 60herzt e düşüyor..
    bunu önlemenin yolu da directX ayarlarından geçiyor..

- başlat/çalıştır
    - "dxdiag" yazıp entere basın (directx penceresi açılacak)
    - pencerenin üst kısmındaki sekmelerin en sonuncusu olan "daha fazla yardım"a girin
    - "geçersiz kıl" kutusuna tıklayın
    - "geçersiz kılma değerine monitörünüzün kaldırabileceği yenileme hızını girin (mesela benim LCD monitörüm 72hertz ile çalışıyor)

bunu öğrenmek için masaüstünde
    - sağ-mouse ile çıkan menüden özelliklere girin (görüntü özellikleri penceresi açılacak)
    - üst sekmelerden "ayarlar"a tıklayın
    - "gelişmiş"e tıklayın (yeni bi pencere açılacak)
    - üst sekmelerden "monitör"e tıklayın
    - orada ekran yenileme sıklığı bölümünü göreceksiniz
    - "bu monitörün görüntüleyemeyeceği modları sakla" kutusunu aktif hale getirin
    - böylece kalan en yüksek değeri seçin ki monitörün yenileme hızı ne kadar yüksek olursa görüntü o kadar temiz olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herkese teşekkürler arkadaşlar, son driverlardan birini indirip ses sorununu da çözdüm, şimdi keyifle oynuyorum.
    Sizlere sormak istediğim bir kaç şey var:
    1-Oyun içi SSleri nasıl alıyorsunuz?(Ben PrintScreen tuşu ile alıp bunu painte yapıştırıyorum ancak bu şekilde saece 1 SS alınabiliyor)
    2-Klavye tuş ayarlarında "Space" tuşunu atayabilen var mı?Ben yapamadım.Yanlış hatırlamıyorsam aynı sorun PES 2008 de de yaşanmıştı.
    3-OptionFile çıktı mı?Ben bulamadım.Bulan varsa PM atabilir mi bana?
    Şimdiden teşekürler...

Oyun tek kelimeyle mükemmel olmuş, eline sağlık KONAMİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: iloveyouhagi

Herkese teşekkürler arkadaşlar, son driverlardan birini indirip ses sorununu da çözdüm, şimdi keyifle oynuyorum.
    1-Oyun içi SSleri nasıl alıyorsunuz?(Ben PrintScreen tuşu ile alıp bunu painte yapıştırıyorum ancak bu şekilde saece 1 SS alınabiliyor)
    2-Klavye tuş ayarlarında "Space" tuşunu atayabilen var mı?Ben yapamadım.Yanlış hatırlamıyorsam aynı sorun PES 2008 de de yaşanmıştı.
    Şimdiden teşekürler...

1. SS almak için FRAPS isimli ufak bir programı kullanabilirsin.http://www.fraps.com/download.php

3. Optionfile ana PES topiğinde ilk sayfada var yanlış hatırlamıyorsam.

Ayrıca bende sana bir soru sormak istiyorum. Benim oyunda hakemin düdük sesi falan çok az duyuluyor. Bu sende de böyle mi acaba?

• Öncelikle teşekkürler @hasan_hzl .
    Fraps programını videoları kaydetmek için kullanmıştım bi ara, SS aldığını bilmiyordum.Optionfile a bakacağım.
    Hakemin düdük sesi oyun içinde bende normal geliyor fakat topun sesi çok kötü yapılmış.Sanki demir bir topla oynanıyor, tak-tuk ses geliyor pas atarken.
    Sana şöyle bir tavsiyem var:
    Oyun içindeki diğer sesleri biraz kısarak(yorumcu falan) sesi biraz daha açarsan düdük sesi daha rahat duyulabilir belki.
    Keyifli oyunlar herkese...
    quote:

Orjinalden alıntı: hasan_hzl

quote:

Herkese teşekkürler arkadaşlar, son driverlardan birini indirip ses sorununu da çözdüm, şimdi keyifle oynuyorum.
    Şimdiden teşekürler...

1. SS almak için FRAPS isimli ufak bir programı kullanabilirsin.http://www.fraps.com/download.php

3. Optionfile ana PES topiğinde ilk sayfada var yanlış hatırlamıyorsam.

Ayrıca bende sana bir soru sormak istiyorum. Benim oyunda hakemin düdük sesi falan çok az duyuluyor. Bu sende de böyle mi acaba?

• Beyler oyunda 1024x768 çözünürlükten yukarısını seçemiyorum. Oysa monitörüm 1280x1024 ü destekliyor. Yardımlarınızı bekliyorum
  • arkadaşlar şu vsync olayını çözen var mı? driver ayarlarından açıyorum oyunda ilk önce düzgün çalışıyor ama sonra yeniden dalgalanmalar oluşmaya başlıyor.her seferinde monitor frekansını 60 HZ yapmakta sinir bozuyor artık
  • quote:

İndirdiğin driverın linkini alabilir miyim dostum, ses kartlarımız aynı, gerçi ben stereo kulaklığı seçerek çözdüm sorunu ama....
  • arkadaşlar iki soru ve sorunum var.

1-(1440*900)8:5 ile oynuyorum ama altta ve üstte iki siyah bant çıkıyor..ekranı nasıl full yapabilirim.

2-takımlara tezahürat nasıl ekleniyor.
  • Arkadaşlar yardım edin lütfen...

Menu de sürekli donuyor oyun, 10sn filan donuyor sonra takım seçiyorum vs... sonra bir daha donuyor. müzik devam ediyor ama hareket yok. Sonra açılıyor donuyorum hep böyle...

Demo' yu filan zaten High' da sorunsuz oynuyordum, sistemim yeterli. Neden bu donma. Lütfen yardım edin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Black_white1985

arkadaşlar iki soru ve sorunum var.

1-(1440*900)8:5 ile oynuyorum ama altta ve üstte iki siyah bant çıkıyor..ekranı nasıl full yapabilirim.

2-takımlara tezahürat nasıl ekleniyor.

çözünürlük ayarının yanında LB kutusunu boş bırak full ekran oluyor.
  • Yardım topiği başlığı iyi olmuş bence.
  • Arkadaşlar bende oyunu kurdum ama oyunu oynarken 10 dk içerisinde ekrandaki görüntü bozuluyor. Bütük herşey birbirine giriyor saçma saçma şeyler çıkıyor. Sonra oyunu kapatıp windows a döndüğümde de pc kitleniyor mecburen reset atmak zorunda kalıyorum bilgisayara.

Kafayı yicem hiçbir çözüm bulamadım. Lüften yardımcı olun.

Sistemim E5200
    2 gb DDR 800 ram
    9600gt ekran kartı.

Yalvarırım yardım edin
  • Arkadaşlar bendede 1680.1050 ayarlı ama görüntü full erkan olmuyor sinematic şeklinde gözüküyor yani windows halinde değil acaba nasıl full ekran yapabilirim bilgilendiren olursa sevinirim.
  • ARKADAŞLAR BEACOME A LEGEAND MODU İÇİN İLLA ORJİNAL OYUNMU ALMAK LAZIM
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.