Şimdi Ara

Pro Evolution Soccer 2010 Yamaları ve Yama Programları-ANA KONU(Güncel)-exTReme'10 Geldi! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
862
Cevap
1
Favori
222.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iloveyouhagi

quote:

Orijinalden alıntı: BJKKKKK
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DHF_Viper
    Beyler şu anda PESEdit kulanıyorum ama KESİNLİKLE exTReme'10 geçmemiz gerek, GA, Devrim, hatta PESEdit; piyasadaki yerli, yabancı TÜM YAMALAR HİKAYE.
    exTReme'10 hepsinden sorunsuz, daha büyük, daha iyi, daha gerçekçi. + TÜRKÇE SPİKER ! ( Hasan Mustan, Emin Zevkliler )
    Tanıtım sayfasına gidin, ancak şu an tekrardan düzenleniyor sanırsam, resimler falan kaymış, yeni videolar falan ekleniyor. En geç 2 hafta içinde exTReme'10 gelecekmiş. DVD olarak satın almanızı öneririm.

Satın almak demeyelim ona. Çünkü burada ticari bir iş veya amaç yok.
    DVDler bağış karşılığında gönderiliyor. İnternete de 2 gün sonra verilecek zaten.
    Fakat kotalı kullanıcılar için internet versiyonu daha az kapsamlı olacak.
    Bağış miktarı min 20TL olacak.
    Çok ama çok mükemmel bir yama bizleri bekliyor.
    Süprizlerle geliyoruz, bekleyin...

Bağışın minimum tutarı olmaz, herkes gönlünden kopanı verir, bu resmen ticarete giriyor ve dolayısıyla vergi kaçırmış oluyorsunuz , onu söyleyeyim önce.
    Sonra da yapan arkadaşların ellerine sağlık, inşallah yama problemli olmaz

Bağışın minimum tutarı olmaz demişsin, o zaman, DVD kapağı+kutusu+DVD baskısıyla birlikte exTReme'10 için ben 1 TL bağış yapayım, göndersinler. Senin yorumuna göre bu mantıklı değil mi?

Ki bağış konusunda min miktarda düzenleme yapıldı.
    Artık 15TL bağış yapanlar orjinal exTReme'10 sahibi olacaklar...

Kardeşim sizden kimse DVD kapağı, DVD baskısı istemiyor ki. Siz onları ekstradan yapmışsınız. Ben belki sadece o kağıt cd/dvd koruyucuların içinde, baskısız bir tane istiyorum. Bunun adı bağış değil, bunun adı satıştır ve tabii ki devlete vergi verilmeden yapılan bir satıştır. İkide bir " satın almıyorsunuz, bağış yapıyorsunuz" deme o yüzden

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Beyler şu anda PESEdit kulanıyorum ama KESİNLİKLE exTReme'10 geçmemiz gerek, GA, Devrim, hatta PESEdit; piyasadaki yerli, yabancı TÜM YAMALAR HİKAYE.
    exTReme'10 hepsinden sorunsuz, daha büyük, daha iyi, daha gerçekçi. + TÜRKÇE SPİKER ! ( Hasan Mustan, Emin Zevkliler )
    Tanıtım sayfasına gidin, ancak şu an tekrardan düzenleniyor sanırsam, resimler falan kaymış, yeni videolar falan ekleniyor. En geç 2 hafta içinde exTReme'10 gelecekmiş. DVD olarak satın almanızı öneririm.

DVDler bağış karşılığında gönderiliyor. İnternete de 2 gün sonra verilecek zaten.

Bağışın minimum tutarı olmaz, herkes gönlünden kopanı verir, bu resmen ticarete giriyor ve dolayısıyla vergi kaçırmış oluyorsunuz , onu söyleyeyim önce.

Bağışın minimum tutarı olmaz demişsin, o zaman, DVD kapağı+kutusu+DVD baskısıyla birlikte exTReme'10 için ben 1 TL bağış yapayım, göndersinler. Senin yorumuna göre bu mantıklı değil mi?

Kardeşim sizden kimse DVD kapağı, DVD baskısı istemiyor ki. Siz onları ekstradan yapmışsınız. Ben belki sadece o kağıt cd/dvd koruyucuların içinde, baskısız bir tane istiyorum. Bunun adı bağış değil, bunun adı satıştır ve tabii ki devlete vergi verilmeden yapılan bir satıştır. İkide bir " satın almıyorsunuz, bağış yapıyorsunuz" deme o yüzden

tamamen duygusal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _BRUCE LEE_ -- 26 Nisan 2010; 16:17:24 >

• Neyse konu çok farklı noktalara taşınıyor.
    Bunun yüzünden 7 sayfalık PES 2010 Yama konusunun kapanmasını istemiyorum.

DVD konusunda min bağış ücreti belirlendi.
    Bu bağışı yapan üyelere DVD gönderilecek.
    Diğer üyelerde internete verilecek olan linklerden indirir.
    Hiç kullanmak istemeyen, yamayı beğenmeyen, oyunu beğenmeyen kişilere zorla bir şey yaptıracak halimiz de yok...
  • quote:

Neyse konu çok farklı noktalara taşınıyor.
    Bunun yüzünden 7 sayfalık PES 2010 Yama konusunun kapanmasını istemiyorum.

DVD konusunda min bağış ücreti belirlendi.
    Bu bağışı yapan üyelere DVD gönderilecek.
    Diğer üyelerde internete verilecek olan linklerden indirir.
    Hiç kullanmak istemeyen, yamayı beğenmeyen, oyunu beğenmeyen kişilere zorla bir şey yaptıracak halimiz de yok...

haklısın renktaş konu sapıttı inşallah yama 4 güne kadar çıkar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jericho23

50 tane dosya koymuşunuz resmen çorba gibi ama bi tane işe yarar bi halt yok.hele bi tane dosya 500 mb fln yuh yama değil sanki ayrı oyun indiriyoruz

aradığım güncel formaları,takım lisanlarını ekşisözlükte birinin koyduğu option file sayesinde buldum.üstelik sadece 2mb.

hiç kasmayın böle yamalarla fln direk burdan indirin.hiç bir problemi yok benim oyun versionu 1.3 olmasına rağmen uyum sorunu çıkarmadı.

http://bit.ly/cqkvky

Adama bak ya, 2mblık option file dosyasıyla, koskoca yamayı kıyaslıyo.
    PES diyorum ve yorum yapmıyorum...

o 2 mb die küçümsediğin dosya formaları koydu takım isimlerini ve lig isimlerini düzeltti ve kadroları güncelledi.buda bana yeter.
    bi çok kişinin aradığıda bundan fazlası deil ama 1000 tane yamanın olduğu bu forumda 1 tane şu benim verdiğim dosyadan yok..

konuyu sen açmışın galiba bana laf yetiştireceğine hatayı kendinde ara ve verdiim dosyayı ilk mesaja eklede insanlar faydalansın

• quote:

quote:

quote:

50 tane dosya koymuşunuz resmen çorba gibi ama bi tane işe yarar bi halt yok.hele bi tane dosya 500 mb fln yuh yama değil sanki ayrı oyun indiriyoruz
    aradığım güncel formaları,takım lisanlarını ekşisözlükte birinin koyduğu option file sayesinde buldum.üstelik sadece 2mb.
    hiç kasmayın böle yamalarla fln direk burdan indirin.hiç bir problemi yok benim oyun versionu 1.3 olmasına rağmen uyum sorunu çıkarmadı.
    http://bit.ly/cqkvky

Adama bak ya, 2mblık option file dosyasıyla, koskoca yamayı kıyaslıyo.
    PES diyorum ve yorum yapmıyorum...

o 2 mb die küçümsediğin dosya formaları koydu takım isimlerini ve lig isimlerini düzeltti ve kadroları güncelledi.buda bana yeter.
    bi çok kişinin aradığıda bundan fazlası deil ama 1000 tane yamanın olduğu bu forumda 1 tane şu benim verdiğim dosyadan yok..
    konuyu sen açmışın galiba bana laf yetiştireceğine hatayı kendinde ara ve verdiim dosyayı ilk mesaja eklede insanlar faydalansın

Yaş çok küçük galiba...
    Senin o ballandıra ballandıra bahsettiğin option file dosyası, oyun çıktıktan 1 hafta sonra yayınlandı.
    5 yaşındaki kuzenim bile google amcaya yazarak bulabilir.
    Sanki kaf dağının ardında altın bulmuş gibisin...
    İlk mesajıma eklemeye gerek bile duymuyorum onu.
    Çünkü onu arayıpta bulamayacak 1 kişi bile yok bu forumda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ILoveYouHagi -- 26 Nisan 2010; 22:02:08 >

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anktotti -- 29 Nisan 2010; 10:44:25 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam laf anlatamıyoruz zaten. Yaptıkları şey PES üzerinden para kazanmak ve bu kaçakçılık ve yasa dışı bir uygulama diye kaç defa söyledim ama kendi başlarını yakacaklar haberleri yok. Dur bakalım hele "satmaya" başlasınlar. Lisansları vs. yoksa ben internetten gerekirse ilgili yerlere de bildireceğim. Siteleri de apaçık ortada zaten. Başlarına bela alıyorlar hiç umurlarında değil.

Sen en ufak yatırım yapma, lisanstır patenttir uğraşma, neymiş emek vermişler. Emek vermekle olsaydı bu işler. Adam gibi herkesin yaptığı gibi internet üzerinden paylaşım yapmak yerine ticarete döküyorlar işi. Ayıp ve ahlaksızca bir davranıştan başka bir şey değil.

Zaten o DVD ile internet versiyonunun arasındaki bir çok farkı gördükten sonra sanmasınlar ki o DVD versiyonu torrent sitelerine düşmeyecek. Millet çatır çatır bulur o dosyaları onu da merak etmesinler.

• http://www.extremepes.com/extreme_10_tanitim/tanitim.html

hiç fena görünmüyor. bir an önce çıksa
  • @Dante, elinden geleni ardına koyma, ne geliyorsa onu yap, içinde kalmasın....

Herhangi bir oyuna, 90-100TL verirken sorun yok, ama tamamı Türkler tarafından hazırlanmış, çok kapsamlı bir yama için 15TL bağış yapmak çok zor değil mi?
    Lisans, telif hakkı vs bir sürü şey zırvalamışsın, bunları söylerken önce aynaya bakmayı öğren!
    Bugüne kadar internetten hiç oyun, film veya mp3 indirmedin mi? Yaptığın bu şeyin, yazdıklarından en ufak bir fakrı yok...

Sana ayrıca başka bir konudan da bahsetmek isterim, anlarsan tabii..
    Geçtiğimiz sene yaklaşık 200 tane DVD gönderildi, bağış yapan üyelerimize(hala sen "Satış" olarak düşünsen de)..
    Bağış ücreti min 10Tl olmasına rağmen, birçok üyemiz bu miktarın üzerinde bağış yaptı(Satışta böyle bir şey gördün mü sen hayatında?)
    Tüm üyelerimiz 10TL bağışlasa, toplam miktar 2000TL yapar.
    Senin tabirinle satış yapılmış olsa, bu para "birilerinin" cebine girse, 2000TL kazanmak için 6 aylık bir emek(deli işidir spiker olayı, 15000 ses dosyası var) harcanır mı sence?
    Ki bu paranın içinde DVD+baskı+kutu vs gibi giderler de var. Köşe başında korsan DVD satan bri bile bu parayı 1 ayda rahatlıkla kazanmaktadır.
    Hasan üniversitede öğretim görevlisidir, bu paradan çok daha fazlasını kazanmakta olup, bu paranın en ufak miktarını bile almamıştır.
    Çok yakın arkadaşım ve çok yakın dostumdur.
    İnsanlara atıp tutarken, lütfen terazinin diğer tarafına da kendiniz oturmayı deneyiniz.
    Bağıştan toplanan paralarla, hizmet kalitesini arttırmak için, sitenin sunucusu ve domain güncellenmektedir(Bu konuda fazla detaya girmek istemiyorum, çünkü at gözlüğü ile bakıyorsun).
    Son olarak bir şey daha yazmak istiyorum, ben TSC sitesinin 4 yıllık yetkililerinden biriyim. Biz bile exTReme'10 DVDsi için bağış yapacağız.
    Cebimize kuruş bile para girmiyor yani.
    Kız arkadaşımla sinemaya gidip 25TL para veriyorum, o gün çok güzel eğleniyorum, keyif alıyorum.
    Ancak, exTReme kurulu bir PES oynarken, o zevki ve keyfi her an alıyorum.
    Eğer senin tabirinle bu olay bir satış da olsa, vereceğim o 15TL sonuna kadar helal olsun...

Saygılarımla...

TürkçeSpiker.Com_mcharun_Yetkili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ILoveYouHagi -- 29 Nisan 2010; 19:03:12 >

• GA Patch kurdugumda klavyedeki tuşları değiştiremiyorum ne saçma bi sorun bu ya yada ben bişeyi gözden kaçırıyorum
  • hagi kardeş ben birşey öğrenmek istiyorum, orjinal oyun almak üzereyim online oynayabilmek için.
    extreme yükleyebilirmiyim orjinal oyunun üstüne ve sorunsuzca yama kullanmayanlarla online oynayabilirmiyim?
    bu arada emeğinize teşekkürler 4 gözle beklemekteyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anktotti -- 29 Nisan 2010; 20:01:30 >
  • quote:

@Dante, elinden geleni ardına koyma, ne geliyorsa onu yap, içinde kalmasın....

Herhangi bir oyuna, 90-100TL verirken sorun yok, ama tamamı Türkler tarafından hazırlanmış, çok kapsamlı bir yama için 15TL bağış yapmak çok zor değil mi?
    Lisans, telif hakkı vs bir sürü şey zırvalamışsın, bunları söylerken önce aynaya bakmayı öğren!
    Bugüne kadar internetten hiç oyun, film veya mp3 indirmedin mi? Yaptığın bu şeyin, yazdıklarından en ufak bir fakrı yok...

Sana ayrıca başka bir konudan da bahsetmek isterim, anlarsan tabii..
    Geçtiğimiz sene yaklaşık 200 tane DVD gönderildi, bağış yapan üyelerimize(hala sen "Satış" olarak düşünsen de)..
    Bağış ücreti min 10Tl olmasına rağmen, birçok üyemiz bu miktarın üzerinde bağış yaptı(Satışta böyle bir şey gördün mü sen hayatında?)
    Tüm üyelerimiz 10TL bağışlasa, toplam miktar 2000TL yapar.
    Senin tabirinle satış yapılmış olsa, bu para "birilerinin" cebine girse, 2000TL kazanmak için 6 aylık bir emek(deli işidir spiker olayı, 15000 ses dosyası var) harcanır mı sence?
    Ki bu paranın içinde DVD+baskı+kutu vs gibi giderler de var. Köşe başında korsan DVD satan bri bile bu parayı 1 ayda rahatlıkla kazanmaktadır.
    Hasan üniversitede öğretim görevlisidir, bu paradan çok daha fazlasını kazanmakta olup, bu paranın en ufak miktarını bile almamıştır.
    Çok yakın arkadaşım ve çok yakın dostumdur.
    İnsanlara atıp tutarken, lütfen terazinin diğer tarafına da kendiniz oturmayı deneyiniz.
    Bağıştan toplanan paralarla, hizmet kalitesini arttırmak için, sitenin sunucusu ve domain güncellenmektedir(Bu konuda fazla detaya girmek istemiyorum, çünkü at gözlüğü ile bakıyorsun).
    Son olarak bir şey daha yazmak istiyorum, ben TSC sitesinin 4 yıllık yetkililerinden biriyim. Biz bile exTReme'10 DVDsi için bağış yapacağız.
    Cebimize kuruş bile para girmiyor yani.
    Kız arkadaşımla sinemaya gidip 25TL para veriyorum, o gün çok güzel eğleniyorum, keyif alıyorum.
    Ancak, exTReme kurulu bir PES oynarken, o zevki ve keyfi her an alıyorum.
    Eğer senin tabirinle bu olay bir satış da olsa, vereceğim o 15TL sonuna kadar helal olsun...

Saygılarımla...

TürkçeSpiker.Com_mcharun_Yetkili

Siz benim dediğimi ya anlamıyorsunuz ya da başka tarafa çekiyorsunuz. Ben ne kadar emek verildiğiyle, ne kadar para kazanıldığıyla, o paraya ihtiyaç olup olmadığıyla, kimin ne kadara kaç tane aldığıyla ilgilenmiyorum.

Sizin bu satış ile (ki satıştır bu, BJKKK adlı arkadaşın da dediği gibi, "minimum bağış ücreti" diye bir şey olamaz. bağışın minimumu-maksimumu olmaz, bağış gönülden kopan miktardır, dvd baskı masrafı falan kimseyi ilgilendirmez) yaptığınız şey "yasa dışıdır, vergi kaçakçılığıdır, resmi değildir, suçtur" diyorum hala anlatamıyorum. Kanunlara göre bu yaptığınız şey illegaldir. Siz bu oyun üzerinden para kazanmak için önce lisans alıp, Konami ile irtibata geçmelisiniz ki bizim hiçbir şey söyleyecek durumumuz olmasın. Eyvallah der geçeriz, beğenirsek satın alırız. Ama şu pozisyonda yaptığınız şey yanlıştır.

Bu durumda suçlu olmamanız için ya Konami ile anlaşacaksınız, ya DVD leri bedavaya dağıtacaksınız (ki kimse enayi değildir ki böyle bir şey yapsın) ya da diyeceksiniz ki "internet versiyonunu şuradan indirebilirsiniz, dvd versiyonunu şu kadar parayla alabilirsiniz (interneti olmayan veya kotalı kullanıcıları düşünerek), ama internet ve dvd versiyonları arasında HİÇBİR FARK yoktur"" ki dvd alımına zorlamayasınız insanları ve bu da "satış" adı altından çıksın.

Ama bakıyorum, internet versiyonuyla dvd arasında dağlar, uçurumlar kadar fark var. resmen dvd alımına zorluyorsunuz insanları. bunun adı satıştır arkadaşım ve suçtur bu.

Milyon defa yazdım, hala farklı yerlere çekiyorsunuz konuyu.

Ayrıca elimden geleni ardıma koymama gerek yok merak etmeyin, yapacağım şey basit, böyle bir dvd satışı olduğu anda sadece tek bir yere ilgili sitenizin linkini atmam yeterli olacaktır. Sonra başınızdaki belayla siz uğraşın. 2000 lira kazanmak için kaç bin lira kaybedersiniz artık orasını siz hesaplarsınız. Telif ihlalinin ülkede ne kadar önemli bir pozisyona geldiğini, yetkili makamlar tarafından ne kadar önemsendiğini ve bu ihlalin tespit edilmesi halinde ne kadar ağır para cezalarına ve hapis cezasına kadar gittiğini istediğiniz yere sorup google'da arama yaparak gayet kolay şekilde öğrenebilirsiniz.

Sizin yaptığınız patchin milyon katını yüzlerce insan gerek yurtdışı gerek yurtiçi bir çok kişi bir çok oyuna yapıyor. Project Reality, HL2 modları, Crysis modları vs. hiç kimse de çıkıp demiyor ki "arkadaş ben para istiyorum bana para verin." Yapıyor, paşa paşa koyuyor linkini, indirenler indiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 29 Nisan 2010; 20:26:57 >

• @anktotti, oyununuz orjinal ise rahatlıkla online oynayabilirsiniz. exTReme, online oyununuza hiçbir şekilde zarar vermez.
  • helal hos olsun 15 lıra 20 lıra herneyse , o kadar emek verıp ugrasıp yapıyorlar ısteyene netten bedava verıyorlar ısteyene de parasıyla ekstrasıyla satıyorlar .

kalkıp burda herseyı bılmıs gıbı vergı vergı dıyıp durmayın , ıstedıgınız yere de gıdın ulkede ne vergıler kacırılıyo ne paralar donuyo kalkmısınız burda ahkam kesmeye kalkıyosunuz neyden haberınız varsa , bırakın bu ıslerı bıraz efendı olun saygılı olun , yapılmıs bı ıs varsa ortada elınıze saglık dıyın ıstersenız alın ıstersenız ucretsız edının , adamlar zorlamıyo ustelık satın alın dıye , daha da ne denır ılla ben haklıyım uste cıkarım mantıgıyla hareket etmeyı bırakın artık , vergıymıs telıf hakkıymıs arastırın bakalım neler donuyo turkıyede bıraz ogrenın gozununz acılsın , sonrada komık duruma dusmeyın .

oncekı calısmalarınıda cıktıgı gıbı edındım gercekten her zaman Hasan Mustan arkadasımızın bu azmıne hayranım , cunkı cok ugras ısteyen bı ıs bu spıker olayı , tabı emegı gecen bı cok kısı vardır , hepsıne sımdıden tesekkurler dıyorum , pes her sene benım ıcın ıkı kez cıkıyor sankı pıyasaya , yama cıksın dıye dort gozle beklıyorum :))

• quote:

Orijinalden alıntı: Pércussionist

helal hos olsun 15 lıra 20 lıra herneyse , o kadar emek verıp ugrasıp yapıyorlar ısteyene netten bedava verıyorlar ısteyene de parasıyla ekstrasıyla satıyorlar .

kalkıp burda herseyı bılmıs gıbı vergı vergı dıyıp durmayın , ıstedıgınız yere de gıdın ulkede ne vergıler kacırılıyo ne paralar donuyo kalkmısınız burda ahkam kesmeye kalkıyosunuz neyden haberınız varsa , bırakın bu ıslerı bıraz efendı olun saygılı olun , yapılmıs bı ıs varsa ortada elınıze saglık dıyın ıstersenız alın ıstersenız ucretsız edının , adamlar zorlamıyo ustelık satın alın dıye , daha da ne denır ılla ben haklıyım uste cıkarım mantıgıyla hareket etmeyı bırakın artık , vergıymıs telıf hakkıymıs arastırın bakalım neler donuyo turkıyede bıraz ogrenın gozununz acılsın , sonrada komık duruma dusmeyın .

oncekı calısmalarınıda cıktıgı gıbı edındım gercekten her zaman Hasan Mustan arkadasımızın bu azmıne hayranım , cunkı cok ugras ısteyen bı ıs bu spıker olayı , tabı emegı gecen bı cok kısı vardır , hepsıne sımdıden tesekkurler dıyorum , pes her sene benım ıcın ıkı kez cıkıyor sankı pıyasaya , yama cıksın dıye dort gozle beklıyorum :))

Sanane arkadaşım neyi deyip demeyeceğimden? Kimseye saygısızlık yaptığım yok bu topicte, benim bahsettiğim konuyla ilgin alakan yok, 3. kişi olarak araya girip komik duruma düşen sen oluyorsun. Madem seviyorsun alırsın oynarsın, bana laf etmeye hakkın yok. Ben DVD satışı olursa, olacakları söylüyorum. Kukla gibi herkesin yaptığı şeye emeğe saygı tebrikler falan deyip işin ardını arkasını bırakalım değil mi? Sen de çık patch yap, ben de yapayım, zibilyon tane insan patch yapıp satsın. Dernek falan kuralım. Nolur sence?

Ona ses çıkarma buna ses çıkarma. Senin gibi araya girenlere mi ses çıkarayım? Yabancı yapınca ses çıkarmıyormuşuz da Türk'e çıkarıyormuşuz. Bak sen şu işe. Adamlar Türk mürk dinlemiyor dvd yi verip Türk'ten parasını alırken, DVD içeriğinin yarısını internete koymamayı biliyor. Ben de Türk mürk dinlemiyorum aynen bu şekilde.

Burada belki bir çok benim gibi düşünen arkadaşın hakkını arıyorum ben, sen kalkıp bana laf ediyorsun. Yasa dışı yollarla para yedirmemek isteyen bir çok kişi vardır eminim.

Emekle olacak iş değil bu. Örnek veriyorum kaç tane müzisyen, albümleri için lisanstır vs. alamadığı, bütçeyi karşılayamadığı için bu işten ekmek yiyemiyor, onların sanata verdiği şey emek değil de nedir? Lahana mı? Emek de emek diye tutturmuş gidiyorsunuz.

Herkes yoluyor diye biz de yolalım değil mi, vergi vermeyelim, hırsızlık falan yapalım. Bak çık dışarı onlarca hırsız var, sen de kalk hırsızlık yap o zaman yürü koş mağazaları soy. Mantığa bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 30 Nisan 2010; 2:08:36 >

• Şimdi millet @Dante üzerine gitmişte Dante'nin yazdıklarını okusanız hak verirsiniz. Hani sallamasyon takım ve oyuncu isimleri ile saçma sapan forma ve isimler kullansalar sorun değil ama cidden büyük miktarlar ödenerek alınan(ki yeni sezonda daha yeni alabildi konami premier lig in isim ve forma haklarını.) bu isim vb. haklarının hiçbir izin alınmadan kullanılması ve bunun TİCARETE dökülmesi yasal değildir. Ayrıca bu iş gerçekten vergi kaçakçılığıdır, kazandığınız değerleri devlete bildirmeden vergi vermeden bir kazanç elde etmek gerçekten ciddi bir suçtur. adam onu söylemeye çalışmış. Birkaç sayfa önce bende kendisine karşı çıkıyordum(veya başka bir konuda olabilir) ancak gerçekten dediklerini okuyunca mantıklı geldi. Millet diyor emek diye. Bakın şöyle birşey var. Siz oyunu yüklerken size bir anlaşma sunuyor. Tabi kimse okumadığı için kabul edip ilerleyi tıklıyoruz. O sözleşmede oyun içerisindeki hakların izinsiz kullanılması yasak. Yani o dosyalarla oynanması bile yasak. Kitserver oluşturmak bile yasak. Amaadamlar bunun arkasında durmuyorlar. Zaten oyundaki açıkları böyle kapatıyorlar. Ama dediğim gibi o sözleşmeyi tamamen hiçe sayan bir anlayış var. Özellikle o sözleşmede oyun üzerinden haksız şekilde Para kazanmak cidden büyük bir sorun yaratır. Adamlar mahkemeye verir ve oyunu masrafını sizden bile çıkarabilir. Çünkü siz oyunu yüklerken o dosyaları elde ederken o sözleşmeyi imzalamış bulunuyorsunuz.
    @Dante nin dedikleri doğrudur. Yapılan İllegal bir iştir. Ancak ben bu konuda verilen emekler, dvd versiyonunu almayacak olmam, Konami nin konuya bakışı vb.nedenlerden ötürü daha elastik düşünüyorum. Yani bu yamadan para istenmesini bir nebze de olsa doğal karşılıyorum.
    Bu arada lütfen başkalarını yazdıklarını sinir ve kin ile değil, sabır ve anlayışla okuyunuz. Çok daha kaliteli tartışmalar için en önemli kurallardan biridir.

• Hocam o yüklerkenki satırlarca yazan anlaşmayı geçtim, her orijinal alınan DVD, VCD, Kitap, Müzik CD'leri vesaire, kısaca dünyadaki bütün patentli ve lisanslı (Trademark ®, ve Copyright © ikonlarını hep görürüz) olarak alınan her ürünün üzerinde "bu içeriğin kopyalanması, dağıtılması, izinsiz olarak paylaşılması, değiştirilmesi yasaktır" türü ibareler kullanır, kullanması lazım, doğal olarak ürünlerini korumak zorunda bu firmalar. Hadi diyelim ki Konami patchlere izin veriyor, ki bence de veriyor. Patch'siz PES hiç katlanılacak gibi değil çünkü, bunun bilincinde Konami de. Ama kim olursa olsun, Konami değil hangi şirket olursa olsun, dosyalarının değiştirilip parayla satılmasına izin vermez, bu net bir şey.

Kendinizi Konami yerine koyun arkadaşlar, hani emek emek diyorsunuz ya, bir de Konami'nin emeğini düşünün. Siz oyun yapmışsınız, yılların birikimi, yılların Winning Eleven'ın yapım deneyimiyle yeni bir PES oyunu yapmışsınız ve piyasaya sürüp paranızı kazanıyorsunuz. Ama başka insanlar sizin dosyalarınızı alıyor, değiştiriyor ve bunu parayla "patch" adı altında satıyor. Ve sizin bu satıştan kasanıza giren bir kuruş bile yok. Ne düşünürsünüz?

Ben de isterim patch yapayım para gelsin siteme destek olayım ek ihtiyaçlar vs. Ama bu kazanılan para yasal değil maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 30 Nisan 2010; 2:42:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pércussionist

helal hos olsun 15 lıra 20 lıra herneyse , o kadar emek verıp ugrasıp yapıyorlar ısteyene netten bedava verıyorlar ısteyene de parasıyla ekstrasıyla satıyorlar .

Klasik mantık. Ülkede neler dönüyor, neler oluyor. Bundan bir şey olmaz. Zaten bir şey olmaz diye diye neler oldu ya neyse. Konuşmayayım.

• gidin başka yerde tartışın bu telif haklarını vergisini yasasını burada değil, yama takip konusu burası git yeni konu aç.
    şişirmeyin topiği...
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.